2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

Bir gün elma ekledim beğenmedi. Aslında sade yoğurda alışsın istiyorm ama mecbur kalınca meyve de ekleyeceğim.

biz ek gıdalara başlıyalı 1 ay oldu bugun bebeğime yeni bir çorba hazırladım domates kabak kereviz içine irmik de koydum tadı güzel oldu ben beğendim bebeğimde sevdi tavsiye ederim.

yok, benim yoğurdum tutmuyor. arzum un yoğurt makinesinden almayı düşünüyorum. kullanan var mı arkadaşlar?

kızçem yoğurt yemiyo
yoğurdum gayet güzel tutuyo, eşkide olmuyo ama bi türlü yemiyo.. ağzında tutuyo, püskürtüyo, ağzındayken sesler çıkarıyo ama bi türlü yutmuyo.. içine meyve karıştırmak istemiyorum. sade yoğurda alışsın istiyorum..
benim gibi yoğurt ve ayran manyağı birisinin bebişi yoğurt yemiyo inanamıyorum..
galiba sabırla, yılmadan denemeye devam etmeliyim..

ah canım yaa..benimki de yiyor ama ben tutturamadım yoğurdu 3 sefer denedim. pastorize sütten olduğu için mi tutmuyor acaba? açık süte de güvenilmez ki, zaten nerden bulucaz

ah canım yaa..benimki de yiyor ama ben tutturamadım yoğurdu 3 sefer denedim. pastorize sütten olduğu için mi tutmuyor acaba? açık süte de güvenilmez ki, zaten nerden bulucaz

eğer devam sütü değilde inek sütü kullanıyorsan yoğurt için günlük şişe sütleri tavsiye ederim ben kızım devam sütüyle mayalıyorum ama kendimize şişe sütle yapıyorum litrelik makinem var kendimiz için almıştım ama ona değilde tencerede yada güveçte yapıyorum ben güveci ısıtıyorum çabuk soğumuyo ya ısıyı muhafaza ederek yoğurdun tutmasını sağlıyo makinada aynı işi yapıyo çünkü olay 45 derecede sabitlemek ısıyı

Merhaba. Ben pastorize sütle mayalıyordum genelde yoğurdu ama eşimi zorla ikna ettim ve formül süt aldım. Ama nasıl yapılıyor anlamadım bir türlü. Tarif verebilir misin. Teşekkürler.

bizde ek gıdalara başladık..havuç suyu gaz yaptı 2 gün sonra bıraktım..elma ve armut suyu içti 4 er gün..yoğurda gelince alerjik bünyesi olduğundan içtiği mamadan mayalıyorum..hoş pek tuttuğu söylenemez..mama dan olduğundan sanırım..meyvaların suyunu içtide cam rendede rendelenince pek hoşlanmadı..armut da sorun yaşamadım ama 2 gündür elma deniyorum çok bişey yemiyor yediğinide bir süre sonra az az kusup çıkartıyor..elmayımı sevmedi anlamadım ki..armut daha pütürsüz oluyor cam rendede ama elma öyle değil hazmedemiyormu sevmiyormu pek anlamış değilim aslında

kutu sütü kasdediyon galiba.. evet onlarla tam tutmuyo.. bana köyden göndermişlerdi. o yüzden güzel tuttu.
ama matkette kutu sütler reyonunda sek markasının şişe günlük sütleri var onlarla deneyebilirsin..

ben evede paket sütten yapıyorum çok güzel tutuyo yağlı süt olmalı bide içine 1 çay kaşığı nişasta koyabilirsiniz.litre başınada 1 çorba kaşığı maya koyuyorum

bugünde oğluşuma çorba yaptım çok sevdi. 1 domates, 1havuç rendeledim yarımda kabak doğradım kapatmaya yakında irmik attım 1 tatlı kaşığı sonrada blenderden geçirdim.çorba değilde sebze püresi gibi oldu ama kuzum bayıldı tavsiye ederim

merhaba. Ben pastorize sütle mayalıyordum genelde yoğurdu ama eşimi zorla ikna ettim ve formül süt aldım. Ama nasıl yapılıyor anlamadım bir türlü. Tarif verebilir misin. Teşekkürler.

canım ben 60 cc devam sütü hazırlıyorum ama 2 ölçek değil 3 ölçek toz mamayla 45 derece olmalı yani parmağını deydirip ona kadar sayıncaya kadar dayanabileceğin ısı 1 çay kaşığı yoğurt kefir yada bebek yoğurdunu karıştırıp sarıp samalıyoruz ben güveçi ısıtıp onda mayalıyorum ısıyı tutuyoya yoğurt güzel oluyo ben geçen gün ülker heronun devam sütünü gördüm likit halde 6 ay üstü bebekler için onla yaptım oda güzel tuttu tavsiye ederim birde son olarak ilk yoğurtlar pek tutmuyo yılma devam et derim ben

ben cam rendede rendeledikten sonra tülbentten geçiriyorum tam meyve suyu oluyor. ancak benimki de elmayı sevmedi. armutu daha bi sevdi sanki.

bugün milupanın beslenme uzmanını aradım oğlumu kaç saatte beslemem gerektiğini sordum. 3 saatte beslememi birinde anne sütü birinde ek gıda verebileceğimi söyledi. bide güne anne sütüyle başlayıp anne sütüyle bitirmemi söyledi. kahvaltıya 7. aydan önce başlamamalıymışım.
arkadaşlar sizin doktorlarınız neler öneriyo paylaşırmısınız.

benim yavrum 18 ekimde 6 ayına girecek her anne sütünün peşine su vermemi ek gıdaya ise 7. ayına girdi gün başlamamı söledi şu an ek gıda için çok erken dedi.

Anne sütünden zaten yeterince su almıyor mu :S Bizim doktor ek gıdaya geçmeden su vermene gerek yok demişti...

Bu arada şu hazır mamalar, sütler konusunda çok cahilim. Formül süt aldım, yoğurt ve muhallebi dışında ne şekilde kullanabilirim bunu. Bir de devam sütüyle formül süt aynı şey mi anlamadım gitti...

evet formül sütle devam sütü aynı şey. sabah 60 cc suya 2 kaşık formül süt 3-4 adet bebe bisküvisi 2-3 kaşık meyve püresi 1-2 kaşıkta pekmez atabilirsin harika kahvaltı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…