2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

kızlar size bir şey sormak istiyorum. ben gıdaya yaklaşık 20 gün önce doktorun isteği üzerine(son ay çok az kilo almıştı) başladım. doktor meyve suyu, sebze çorbası ve bi de tahıllı kaşık maması verdi. neyse ilk hafta çok az yedi bikaç kaşık. şimdi artık hazırladığımı bitiriyor. ancak aklıma bikaç şey takıldı. öncelikle acaba ne kadar vermem gerek (çünkü sanki daha versem yiyecek gibi geliyor) bir de suyu nasıl veriyorsunuz ben ek gıdadan sonra veriyorum ama ne kadar vermeliyim kestiremiyorum.
son olarak kakamız bayağı katılaştı, bu normaldir değil mi?

Emziriyorsan çok verme bence. Yani gözlemlediğim kadarıyla bazı çocuklar doysalar bile yemek istiyorlar. Daha sonra da kusup çıkarıyorlar. Yavaş yavaş başlamışsın zaten, bir küçük kase her öğün için yeterli bence tabi emziriyorsan. Zaten bir süre sonra sana belli edecektir doyduğunu. Suyu da ben hemen vermiyorum yani ek gıdadan beş on dakika sonra veriyorum, midesi bulanmasın diye. Allah kolaylık versin...

sağol cnm. ufak bir kabım var tupperdan aldığım altında 160 ml(hacmi olmalı) yazıyor. onun 3te 1i kadar oluyor yaptığım. fazla değildir değil mi?
meyve suyunu ve çorbayı her gün yapıyorum. ancak kaşık mamasını arada. ve tabi emziriyorum.

Bence fazla değil, yeni başlamışsın sonuçta, bir süre sonra birer kaşık artırırsın zaten. Ben hiç mama vermedim, formül süt aldım onla da yoğurt ve muhallebi yapıyorum. Bebeğinin doyduğunu hissediyorsan sorun yoktur merak etme.

bebek 6 aylıksa 125 cc vermelisin her öğünde oda en az bence az gelir ondan daha ister biz 4 aylıkken 125 ccl,k kavanoz mamalarının kavanozuna yapıyordum çorbayı yoğurdu yiyodu oda hemen hemen 1 kase yapıyo yinedde druna danış derim ben

saol cnm bilgi verdiğin için. benimki yaklaşık 60 cc ye denk geliyor işte ama sonrasında emziriyorum. doktor ara öğün olarak verirsin bunları demişti ondan az az başladım. biraz daha arttırayım o zaman bakalım onu da yiyecek mi? aslında ay sonunda 6 aylık olucaz o zaman kadar artıra artıra 12o yi buluruz herhalde :) olmadı doktoru da yarın arayıp bir sorayım bakalım.

saol cnm. ben de o gün (doktor az kilo almış deyince) aldım kaşık mamasını, bir hafta düzenli kullandım. sonra çorbayı arttırınca vermedim. yavaş yavaş arttırırım herhalde, ay sonunda bir kaseyi buluruz diye düşünüyorum.

bana doktor her emmeden sonra su verebilirsin dedi ve miktarıda bebek içmek istediği kadar içsin miktar bebeğin isteğine bağlı dedi.

Bana da öğreeettt
3 defa denedim olmadı olmadı olmadı...

1 lt paket sütü ağır ateşte kaynatın kaynamaya maşladıktan 10 daha ocakta tutun 10 dk sonra kesin soğumama bırakın yakmayacak derece olunca 1 lt konserve kavonozuna boşaltın
1 yemek kaşığı yoğurdu(daha fazla olmasın) bir kasede kaynattığınız sütten biraz alarak iyice çırpın damızlık hazır
serçe parmağınızla sütü kontrol edin süt yakmayacak kadar sıcaksa damızlık yoğurdunuzu kavonoza yavaş yavaş dokürken birtaraftanda sütü karıştırın hemen azını kapakla kapatıp bi battaniye veya kalın bir eşyaya sarıp kimsenin dokunamıyacağı ılık bı ortamda uyutun:128:
7 8 saat sonra hiç hareket ettirmeden açın bakın tutmuşmu:97:
inşallah tutmuştur hemen dolaba koyun ertesi gün afiyetle yiyin efem
artık hazır yoğurt almıyom böle kolayıma geldi paket sütleri yığıyom yoğurt bittimi sütten takviye:
bu arada damızlığım da hazır yoğurttu hiç problem olmadı şeker gibi valla oğluma 2 aydır hazır yoğurt kullanıyodum artıkın vermıyom...
bu arada süt çok sıcak olmucak
mayaladığımız yoğurt fazla olmucak olursa ekşi olur sölim.afiyet olsun..

canım pastorize sütü neden bukadar kaynatıyorsun ki kaynamasına gerek yok parmağını süt yakmayacak sıcaklığa gelene kadar ısıtırsan yeterli zaten pastorize süt o inek sütünden yaparsan kaynatman gerekir

arkadaşklar bebişlerinize kahvaltıda ve gün içinde neler veriyosunuz ya bazen tıkanıp kalıyorum.ne yapacağımı şaşırıyorum

içinteki su oranı azalsın die kaynatıyom kalsiyum yogunlugu artıyo bölece yogurt cok sulu olmuyo ben yogurt sulanınca hiç sevmiyomda

Teşekkür ederim canım. Bir de bunu deneyeceğim. Duyduğum her tarifi deniyorum. Bakalım hangisinde başarılı olacağım.

arkadaşklar bebişlerinize kahvaltıda ve gün içinde neler veriyosunuz ya bazen tıkanıp kalıyorum.ne yapacağımı şaşırıyorum

Dr bizi henüz kahvaltıya başlatmadı ama ben birkaç gündür yavaş yavaş başladım. 3-4 cicibebe bisküvisini ıhlamurla ya da devam sütüyle ıslatıp gün aşırı olarak çeyrek yumurta sarısı ekleyip yediriyorum. yumurta sarısı eklenmediği gün peynir ekleniyormuş. onu henüz vermedim.
sonra kahvaltı ve öğle arası yarım elma yada armut püresi veriyorum. öğlende sebze çorbası veriyorum. tek tek başladık biz. gıda alerjisi varsa farkına varalım diye. bir süre sadece patates, sonra sadece havuç, daha sonra sadece karnıbahar. daha sonrasında da bunları ikişer çeşit olarak karıştırmaya başladım. daha sonra da 3 e çıkardım. Mesela bugün patates, havuç ve tel şehriye ile yaptım çorbasını. çok az da zeytin yağı ekleyip yediriyorum.
akşama doğru yoğurt yediriyorum.
gece uykusuna yatmadan önce de muhallebi yapıyorum devam sütüyle.
Gece uyandığında ve gün içinde araları emziriyorum. ama mutlaka güne anne sütüyle başlıyor ve anne sütüyle bitiriyor. mesela uyku saati 10 ise ben 9 gibi muhallebisini yediriyorum 10 gibi de emzirerek uyutuyorum.

arkadaşlar
bebişinizin 1 günlük menüsünü yazar mısınız rica etsem? saat kaçta ne kadar ne veriyorsunuz? emzirmeye devam ediyorum, kuzeyimin kilosuda iyi ama tereddüt ediyorum acaba bişeyleri eksik yapior muyum diye

bir de şu yoğurt meselesi var. parmağımı yaka yaka bi hal oldum vallahi. bugün arzum bebbe yoğurt makinesinde yaptım,akşam açıcam,çok heyecanlıyım. umarım olmuştur artık yaa.. makinenin tek özelliği sıcak tutması mayalama işini yine kendim yapınca ne anlıyorum ki ben ondan

Son düzenleme:

canım parmagını niye yaktın ki geçmiş olsun ben ocaktan alıyom biraz bekliyo bi yememk kaşığıyla içiyom içtiğimiz çay kadar sıcaksa kavonoza alıyom ondan sonra parmak sıcaklığına ulaşınça yogurdumu yapiyom

sabah kalktığında emziriyorum 9:30 da kahvaltısını veriyorum arada yine emziriyorum öğlen sebze çorbasını veriyorum arada yine emiyor öğlenden sonra meyvesini veriyorum yoğfurdunu yediriyorum yatana kadarda emziriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…