2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

9 gibi elma armut karışımı meyve püresi yiyoruz.doktorum önce elmadan başlattığı için elmayı da yiyoruz çok şükür.

12 gibi sebze çorbası yağsız tuzsuz:83:
çorbamızda havuç, patates ve (bir gün irmik bir gün pirinç hiç değişmiyor), yanına bir sebze...bugüne kadar kereviz, roka, maydonoz, ıspanak ve semizotunun tadına baktık.sebzeleri birer hafta deniyoruz. denenmiş sebzeleri karıştırp verebiliyoruz. sırada balkabağı var. babaannemiz yetiştirdi kesildi dilimlendi buzluğa atıldı ve sonrada enginarı bekliyorum markete pazara gidemiyorum o yüzden çıktı mı bilemiyorum ama babaya ısmarladık

3 - 4 gibi yoğurt. ben cam şişede günlük süt, bulabilirsem de güvenilir yerlerden açık süt alıyorum. onla mayalıyorum. formül sütle mayalama fikri biraz ticari amaç gibi geliyo bana. dra sordum olabilir ama onlar onu satıyo o yüzden tabi önerecekler dedi formül süt hakkında...

yatmadan önce muhallebi...
yatarken anne sütü aralarda anne sütü ve mama...ben de iki bebek var ve emmiyolar sağıp veriyorum o yüzden sütümüz az....

Son düzenleme:
biz elma armut ve yoğurt dan sonra bugün tarhana çorbasına başlayacağız..doktorumuz onu verdi..içine sadece 1 çay kaşığı zeytinyağı koy dedi..bir kaç gün alıştıktan sonra sebzelere geçecekmişiz..mamadan mayaladığım sütü sevmedi..süta..ın meyveli bebek yoğurdu var ondan al dedi..hoş onuda pek sevmiyor ya tam bitirmiyor..yediği kadar onu veriyorum işte..

yaşasıııınnnnnnnnnnnnnnnnnnn....
sonunda yoğurdum tuttu kızlarrr!!! arzum bebbe yoğurt makinesiyle çok güzel tuttu yoğurt. herkese tavsiye ediyorum. demek ki sıcaklığı sabit tutmaktaymış sorun. oysa ki battaniyelere sarıyordum.

benim sütüm hiç yok. sabah kalkar kalkmaz 120 cc aptamil 2 ile güne başlıyoruz.

20 25 dakika sonra veya çok erken kalkmışsa geri uyuyup uyandıktan sonra 3 tane cici bebe bisküvi, yarım kibrit kutusu kadar tuzu alınmış tam yağlı beyaz peynir, yarım yumurta sarısı ve bir çay kaşığı pekmezi 30 cc aptamil 2 ile ezip yediriyorum. üstüne eğer mamanın üstünden çok zaman geçmişse içtiği kadar aptamil 2 veriyorum.

2 3 saat sonra elma püresi, armut püresi veya portakal suyunda ezilmiş muz veriyorum. üstüne 1 çay kaşığı zeytinyağı veriyorum muzdan sonra kabızlık olmasın diye.

yine 2 3 saat sonra çorbamız var, içinde patates, havuç, kabak, ıspanak ve pirinç var, bu hafta yeni bi sebze daha ekleyeceğiz. piştikten sonra üstüne 1 tatlı kaşığı zeytinyağı da koyuyoruz biz.

çorbadan 40 dakika sonra 120lik aptamil 2 veriyorum içtiği kadarını içiyo bazen bitiriyo.

sonra 2 3 saat sonra günlük sütle mayaladığımız yoğurdumuzu yiyoruz 1,5 2 türk kahvesi fincanı kadar.

en son da yatmadan önce 120cclik aptamil 2 veriyorum üstüne de uyuyoruz. önceden muhallebi veriyordum kabızlık yaptığı için onu bıraktım.

bizim her günümüz aşağı yukarı böyle geçiyo işte.

ay canım ya süt olayını takma tamamen nasip işte. şöyle 2 yaşına kadar emzirenlere hayranım ben de.ama ne yapalım nasibimizde ne kadar varsa... ben de uzatmaları oynuyorum iyicene azaldı. şu stell tea çaylar sayesinde bu kadar çıktı zaten bayağı faydasını gördüm yaklaşık 20 paket bitirdim. bu arada biz 8 aylığız diceksin ki ne işin var burda biz biraz erken doğduk ağustosta geliverdiler ...dr amca 6 aylık hesaplıyo daha kahvaltıya geçirmedi...

sağol canım benim kısmet işte dediğin gibi ben de özeniyorum ama elden bişey gelmiyo. ben de o çaylardan içtim neler neler yaptım ama 4. ayda kesildi. maşallah kuzuna kahvaltıyı sevdi benim kuzu seninki de sever umarım :)

benim oğlum yoğurttan başka hiç bişey yemiyo..kaşık maması , sebze püresi , meyve püresi yapıyorum ama ağzını dokunduruyo sonra bi daha ağzını açmıyorsadece meme emmek istiyo..napcam nasıl olcak bilmiyorum.çok üzülüyorum

dün ben biberon termoslar var ya onda yaptım yoğurdu babanneye gitmemiz gerekiyodu güveç taşıyamam diye çok güzel tuttu oda ısıyı sabit tutuyo ya yoğurt makinesi olmayanlar belki fikir olur

kahvaltıya başladınız mı kızlar ben artık başlamak istiyorum 6 ay 5 günlüğüz ama kilomuz üstündeki kıyafetleriyle birlikte 6750 gr boyu 67 cm kilo alsın istiyorum kahvaltısında hepsini bir araya karıştırarak vermek istemiyorum tek tek ama nasıl olcak bilmiyorum ek gıda olayıda zormuş

yumurta sarısının çeyreği ile başla bi o kadar peynir bir çay kaşığı pekmez ile başla yedirmeye canım

valla arkadaşlar ilk başta çok takmıştım bu ek gıda olayını sonrasında anladımki rahat olmak en önemlisi...yemek istemiyorsa kesinlikle zorlamayın aç kalınca inanın öyle bir yiyorki

oğlum 7 aylık oldu kilosu 10 u geçiyor...biraz fazla dedi doktor ama sağlıklı beslenmesini daha çok önemsiyorum...ben emzirdim çok şükür...sonra ek gıdalara geçtik...önce saatlere dikkat ediyordum hep...sonra baktım ben saatle beslemeye çalıştıkça oğlum hep o saatlerde uyumaya başladı anlyor gibi...sonra vazgeçtim...şimdi düzenimiz şöyle

hiç aksatmadan her sabah 7:00 de uyanıyor ve emiyor 8:00 de tekrar uyuyor

sonra 9:30-10:00 gibi (uyanmasına göre) kahvaltı...oğlum allahtan bulamaç tarzı kahvaltıyı sevmedi..sonrası için iyi oldu...peynir,reçel,2 günde bir yarım yumurta,tahin pekmez,bir dilim ekmek içi,havuç suyu(çay niyetine)içine bir damla zeytinyağı (vitamini açığa çıkarması için)..tek tek elle yediriyorum

2 saat sonra falan yarım muz,yarım elma yada armut püresi...kahvaltıda tahin pekmez yemediyse bir çay kaşığı pekmez, bir ceviz içi bazen

2-3 saat sonra sebze çorbası...oğlum yoğurtlu çorbayı pek sevmedi onu arada bir kase yiyor ertesi güne kaldıysa kesinlikle yemiyor
sebze çorbasına canım ne istiyorsa katıyorum...ama eksik olmayanlar...patates,havuç,soğan,kırmızı mercimek yada pirinç.snra ıspanak,kereviz,kabak ekliyorum...bazen yoğurt,un ve yumurta ile terbiye ediyorum...kıyma,et yada tavuk ekliyorum...ama genelde sebze çorbası veriyorum allahtan seviyor...tarhanayı da sevmedi

2 saat sonra yoğurt... içine az pekmez damlatıyorum...yoğurdu kendim mayalıyorum...burda süt satan güvenilir birilerini bulduk iyi oldu...pekmezi damlatmamın sebebi yoğurdun bazen ekşi olması...meyvede katsam yemiyor...bende en azından yoğurttan kalsiyum alsın diye pekmezi önemsemiyorum...çünkü zaten gün içinde verdiğim pekmez yeterli oluyor

akşam 8-9 gibide muhallebi yediriyorum...ama hergün değil...hipp in gece için organik elmalı muhallebisini aldım bugün onu yedirdim...aslında hazır olan hiçbirşeyi bu zamana kadar vermedim oğluma ama arada değişiklik olsun diye artık veriyorum...

tabi bu öğünlerin aralarında ve gece anne sütü...bazen aksaklıklar olmuyor değil...bugün çorba içmedi mesela...bende çok üstüne düşmedim...yarın sevdiği çorbayı yapar bir kase içiririm bu açığı kapatırım diye düşünüyorum...o yedikçe çok mutlu oluyorum eminim sizde öylesinizdir...ilk başlarda yemiyordu ve ben hüngür hüngür ağladığımı biliyorum...ama çok şükür rabbime şimdilik herşey yolunda

Son düzenleme:

walla maşaallah hayran kaldım ne güzel çok imredim gerçekten..benim oğlumun menüsünü yazayım
sabah kalkar anne sütü emer uyur kalkar yarım çaybardağı bazen de tam çaybardağı yoğurt ve kavanoz mamalarının sebze olanlardan yarım kavanoz yer..akşam da anne sütü emer..hepsi bu meyve püresi ya da kavanoz mamalarının meyve olanlardan yemez..kaşık maması yemez devam sütü içmez..yani tatlı bişey yemiyo..çok üzülüyorum ama zorlamak istemiyorum..

çok sık beslemiyomusunuz zaten 2 saatte bir ek gıda veriyosunuz anne sütünü hangi arada veriyosunuz.sindirim problemi yaşamıyo mu bebeğiniz.ben 3saatte bir besliyorum birinde anne sütü birinde ek gıda gerçi bebeğimin ahım şahım bir kilosu yok 7250gr. beslenme uzmanı öğün aralarında 3 ssat olsun sinidremez yediklerini demişti bana

sebze çorbası için hangi sebzeleri kullanıyorsunuz, kullanmamızın sakıncalı olduğu sebzeler neler? ben bir yaşına kadar patlıcanın verilmemesini duydum mesela. başka neler var?

merhaba arkadaşlar.bende 2010 ekim annesiyim.kardeşimin tavsiyesi ile özellikle bu ek gıdalar hakkında bilgi almak için üye oldum.ilk bebeğim ve çok zor sahip oldum.bu yüzden biraz titizim sanırım.çalışıyorum ayrıca ve bebeğime kayınvalidem bakıyor.onun deneyimleri var tabiki ama dr.un söylediklerine pek uymuyor:) benim kahvaltı sorunum var.cicibebe ekmek,pekmez,peynir ve 6 aylık pınarın sütü ile hazırlıyorum.önce adaçayı ile ıslatmayı denedik ama beğenmedi.süt denedik ondan da hoşlanmadı.ne yapacağımı şaşırdım.yumurta verip vermemekte de kararsızım.kimi tavsiye ederken kimi 8.aydan önce asla diyor.bu ek gıda yüzünden 4 tane dr a gittim.hepsinin önerileri farklı.sizin deneyimlerinizden faydalanmak isterim.şimdiden tşk.

canım ben yumurta veriyorum çok şükür bişey olmadı bulamaç yapmıyorum ben kahvaltılık olarak veriyorum ne yiyorsam veriyorum ben ıhlamur veriyorum azcık da şeker koyuyorum ıhlamura sıkma kendini kayınvaliden inan doğru biliyor bence yiyebiliyorsa ver sadece alerjikmsebze ve meyve verme yeter
sen kastıkça o yemeği rededecektir
ben herşeyi veriyorum muhakkak pütürlü veriyorum öğütmüyorum fazla çiğniyor maşallah fazla öğütürsen bebek alışır zorlaşır işin

çok saol canım cevabın için ama şekere takıldım.bütün dr lar şeker ve tuz 1 yaşına kadar yasak diyor.birde dediğin doğru ama kayınvalideme kalsa kırkı içinde yemek sularının hepsini tattırmak gerekiyordu.aslında haklısın ben stres yaptıkça oğlum için de yemek yemek eziyet oluyor sanırım çünkü her kaşıkla yemekte şarkılar oyunlar yaparak zorla yiyor.yumurtayıda yarın deneyeceğim.1/8 i ile mi başlamıştın sen?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…