2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

kızlar ya oğluşum 4-5 gündür geceleri hiç düzgün uyumuyo yarım saatte bir uyanıyo.dün gece 5 te uyudu 7 buçukt kalktı neden olabilir acaba fikri olan varmı.zombi gibi dolanıyorum uykusuzluktan

canım gazı olarabilir,kabız olabilir,gündüz çok uyuyor olabilir,az yiyorsa sık acıkıyor olabilir..uyutmadan.. ıhlamur,adaçayı yada melissa çayı gibi rahatladıcı bitki çayları dene istersen..humana nın bebekler için gece çayları da var rahatlatıcı.belki işe yarar..

Valla ek gıdaya geçtiğimizden beri evde pek süslü giydirmiyorum, iki üç tane ucuz bluz falan aldım onları giydiriyorum. Bizim kız tükürmeyi oyun sanıyor çünkü her yeri batırıyor. Kollu önlük giydirmeme rağmen. Bıktım çamaşır yıkamaktan, acıyorum bi de hemen eskiyor güzelim kıyafetler.

Bu arada bebe bisküvinizi nasıl muhafaza ediyorsunuz. Bizimki hemen bayatlıyor, yumuşuyor. Ağzı kapaklı kaba koydum olmadı, yanına elma dilimi koydum yine olmadı.

kızlar benim kızım yedi ayını doldurdu sekizinci ayın içindeyiz kahvaltıda ne vrebilirim kızıma şaşırıp kalıyorum ne verim diye

Kahvaltı benim de en büyük sorunum. Kızım hiçbir şekilde cicibebe-süt istemiyor. Ne ayrı ayrı ne de birlikte. Her gün yumurta vermeye de korkuyorum. Az az peynir, pekmez, ceviz veriyorum. Bir tek yoğurdu bayıla bayıla yiyor. Diğer şeylerde şebeklik yapıyoruz resmen.

teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için.

ben önce buzdolabına koyuyordum ağzını lastikle kapatıp.şimdi aptamilin biberon mamasının kutusunu iyice yıkadım ona koyuyorum.çok taze kalıyor

kızlar benim kızım yedi ayını doldurdu sekizinci ayın içindeyiz kahvaltıda ne vrebilirim kızıma şaşırıp kalıyorum ne verim diye

ben cicibebe , pınarın altı aylık sütüyle yumuşatıyorum.1 tatlı kaşığı pekmez ve pınarın tek kullanımlık bebek peynirinden veiyorum.2 günde bir de yumurta veriyorum.yumurta verdiğim zaman cicibebe yerine bebek ekmeği kullanıyorum.birde ıhlamur yada adaçayı veriyorum.ama senin biraz daha büyük,çeşiti arttırabilirsin sanırım.

gözlerim doldu bu yazıyı okurken.sizlerle paylaşmak istedim...

Ben anne olmasaydım eğer...

Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.

Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.

O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.

Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.

Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.

Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.

Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.

Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.

Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.

Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.

Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.

Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.

Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.

Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.

Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.

Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.

Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.

Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.

38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.

Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın aaafine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.

Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.

Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.

Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!

tüm annelerin anneler günü kutlu olsun....

hadi ya ne güzel.et veriyormusun o zaman

yok hiç vermedim .benimki hiç verdiklerimi severek yemiyo şimdiye kadar sadece elma suyu -püresi -bide sabahları devamsütü içine ezilmiş cicibebe ekmek öğle kavanoz maması gece kaşık maması verdim başka hiç bişi denemedim daha .yoğurt nası tutturucam bilmiyorum en basitinden kutu sütlerle bir su bardaklık nası yapabilirim.sen gün içinde nelerden ne kadar miktar veriyosun yazarmısın rica etsem. benimki suyu bile zorla içiyo .

kahvalatı 08:00 gibi:sabahları 5-6 tane cicibebeyi pınarın 6-12 aylık sütü ile ıslatıyorum,bir tatlı kaşığı pekmez ve pınarın bebek penirleri var tek kullanımlık içinde 8 kutu oluyor.iki günde bir de bebek ekmeği ile yine pekmez ve yumurta koyup veriyorum.yumurta sarısını ilk başta nohut kadar koydum yavaş yavaş arttırdım ama hala tam vermiyorum mesela.

10:30-11:00 gibi 180 lik devam sütü veriyorum.

12:30 gibi bir gün elma püresi bir gün havuç suyu dönüşümlü veriyorum.yarın da armut vermeye başlıcam

13:30 - 14:00 gibi 1 kase sebze çorbası veriyorum.havuç,brokoli,taze fasulye ve pirinç koyuyorum.bugün biraz maydanoz da koyduk.haftasonu enginar ilave edicez.

17:-17:30 gibi 180 lik devam sütü

20:00 bir nescafe fincanı yoğurt.yoğurtu sabahtan mayalıyorum.pınarın o 6 aylık sütünü kaynatıyorum.çok az ılıyınca 1 çay kaşığı yoğurt koyuyorum.karıştırıp.kalın bir beze sarıyorum.ama pastörize süt olduğundan zor tutuyor bende su kaynatıp bir kaseye döküyorum ve fincana mayaladığım yoğurdu bu sıcak suyun içine oturtuyorum.böyle daha iyi tutuyor.tutunca da buzdolabına koyuyorum.ben hep pınarın ürünlerini kullandım yoğurtu da daha tatlı olduğu için mayalayınca güzel oluyor.

21:30-22:00 gibi kaşık maması veriyorum.bebelac ın pişirilen pirinçli mamasını kullanıyorum.150ml suya 3-3,5 çorba kaşığı.önce aptamilin tahıllı gece mamasını denemiştim ama bizimki sevmedi

gece de 3 ile 5 arası uyandığında 210 luk devam sütü veriyorum.

çorbalara bir an önce başla bence.ilk başta tel süzgeçten geçiriyordum ama şimdi çatalla eziyorum biraz daha pütürlü veriyorum yani.yoğurtu da mutlaka ver,gelişimi için çok faydalı.başlarda ilk bir hafta biraz zorlandık ama maaşallah şimdi güzel yiyor.umarım yazdıklarım işine yarar canım..

selamlar.benim oğlum 6.5 aylık.ek gıdaya başlayalı 1 ay oldu ve kakasını yeşil yapmaya başladı.acaba sindiremiyormu .bazende macun kıvamında yapıyor.bu sorunu yaşayan varmı aranızda

kızlaaaarrrrr!! bu kıymayı nasıl koyacağız sebza püresine?? dün gittim özel kıyma aldım bebişime ama ne yapacağımı bilemiyorum. haşlayayım mı? yağsız tavada kavurur gibi mi yapayım?? haşlayınca tadı kötü olmaz mı acaba? içine bişey koymalı mıyım kıymanın?? offf offf

allah razı olsun bukadar ayrıntılı yazdığın için çokkkkkkkkkkkkk saol ben günde üç öğün veriyodum. az geliyo anlaşılan ben küçük kahvaltı kaselerinin yarısına kadar yapıp veriyodum mamalarını .bundan sonra bende senin yazdığın gibi öğün sayılarını arttırıcam.çokk teşekkür ederim.

kıymalyı ben tencerede suyunu salıp çekene kavurup sebzeleri içine katıp haşlıyorum
bazı arkadaşlar 15dk haşlıyor sonra sebzeleri ekliyor

benım kızım yumurta yemiyo arkadaşlar siz nası veriyonuz yumurtayı yani bişeye katıptamı veriyonuz beenımkinin midesi bulanıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…