kızlar ya oğluşum 4-5 gündür geceleri hiç düzgün uyumuyo yarım saatte bir uyanıyo.dün gece 5 te uyudu 7 buçukt kalktı neden olabilir acaba fikri olan varmı.zombi gibi dolanıyorum uykusuzluktan
canım gazı olarabilir,kabız olabilir,gündüz çok uyuyor olabilir,az yiyorsa sık acıkıyor olabilir..uyutmadan.. ıhlamur,adaçayı yada melissa çayı gibi rahatladıcı bitki çayları dene istersen..humana nın bebekler için gece çayları da var rahatlatıcı.belki işe yarar..
Valla ek gıdaya geçtiğimizden beri evde pek süslü giydirmiyorum, iki üç tane ucuz bluz falan aldım onları giydiriyorum. Bizim kız tükürmeyi oyun sanıyor çünkü her yeri batırıyor. Kollu önlük giydirmeme rağmen. Bıktım çamaşır yıkamaktan, acıyorum bi de hemen eskiyor güzelim kıyafetler.
Bu arada bebe bisküvinizi nasıl muhafaza ediyorsunuz. Bizimki hemen bayatlıyor, yumuşuyor. Ağzı kapaklı kaba koydum olmadı, yanına elma dilimi koydum yine olmadı.
kızlar benim kızım yedi ayını doldurdu sekizinci ayın içindeyiz kahvaltıda ne vrebilirim kızıma şaşırıp kalıyorum ne verim diye
hadi ya ne güzel.et veriyormusun o zaman
yok hiç vermedim .benimki hiç verdiklerimi severek yemiyo şimdiye kadar sadece elma suyu -püresi -bide sabahları devamsütü içine ezilmiş cicibebe ekmek öğle kavanoz maması gece kaşık maması verdim başka hiç bişi denemedim daha .yoğurt nası tutturucam bilmiyorum en basitinden kutu sütlerle bir su bardaklık nası yapabilirim.sen gün içinde nelerden ne kadar miktar veriyosun yazarmısın rica etsem. benimki suyu bile zorla içiyo .
kizlar size tavsiyem KESINLIKLE YUMURTANIN SARISINI CIG BEBEGE VERMEYIN COOOK COKKK ZARARLIYMIS
kahvalatı 08:00 gibi:sabahları 5-6 tane cicibebeyi pınarın 6-12 aylık sütü ile ıslatıyorum,bir tatlı kaşığı pekmez ve pınarın bebek penirleri var tek kullanımlık içinde 8 kutu oluyor.iki günde bir de bebek ekmeği ile yine pekmez ve yumurta koyup veriyorum.yumurta sarısını ilk başta nohut kadar koydum yavaş yavaş arttırdım ama hala tam vermiyorum mesela.
10:30-11:00 gibi 180 lik devam sütü veriyorum.
12:30 gibi bir gün elma püresi bir gün havuç suyu dönüşümlü veriyorum.yarın da armut vermeye başlıcam
13:30 - 14:00 gibi 1 kase sebze çorbası veriyorum.havuç,brokoli,taze fasulye ve pirinç koyuyorum.bugün biraz maydanoz da koyduk.haftasonu enginar ilave edicez.
17:-17:30 gibi 180 lik devam sütü
20:00 bir nescafe fincanı yoğurt.yoğurtu sabahtan mayalıyorum.pınarın o 6 aylık sütünü kaynatıyorum.çok az ılıyınca 1 çay kaşığı yoğurt koyuyorum.karıştırıp.kalın bir beze sarıyorum.ama pastörize süt olduğundan zor tutuyor bende su kaynatıp bir kaseye döküyorum ve fincana mayaladığım yoğurdu bu sıcak suyun içine oturtuyorum.böyle daha iyi tutuyor.tutunca da buzdolabına koyuyorum.ben hep pınarın ürünlerini kullandım yoğurtu da daha tatlı olduğu için mayalayınca güzel oluyor.
21:30-22:00 gibi kaşık maması veriyorum.bebelac ın pişirilen pirinçli mamasını kullanıyorum.150ml suya 3-3,5 çorba kaşığı.önce aptamilin tahıllı gece mamasını denemiştim ama bizimki sevmedi
gece de 3 ile 5 arası uyandığında 210 luk devam sütü veriyorum.
çorbalara bir an önce başla bence.ilk başta tel süzgeçten geçiriyordum ama şimdi çatalla eziyorum biraz daha pütürlü veriyorum yani.yoğurtu da mutlaka ver,gelişimi için çok faydalı.başlarda ilk bir hafta biraz zorlandık ama maaşallahşimdi güzel yiyor.umarım yazdıklarım işine yarar canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?