kıymalyı ben tencerede suyunu salıp çekene kavurup sebzeleri içine katıp haşlıyorum
bazı arkadaşlar 15dk haşlıyor sonra sebzeleri ekliyor
selamlar.benim oğlum 6.5 aylık.ek gıdaya başlayalı 1 ay oldu ve kakasını yeşil yapmaya başladı.acaba sindiremiyormu .bazende macun kıvamında yapıyor.bu sorunu yaşayan varmı aranızda
başla canım ben başladımloveli artık bende kıymaya başlamalıyım dimi kızım yedi ayını doldurdu
3. ayda yapılan rotavirüs aşısına kadar oğlumun kakası normal sarı renkliydi, o aşıdan sonra 10 gün yapmadı, sonra lavmanla yaptırdık yeşildi. Doktor aşıdan değil dedi, başka doktora gittim aşıdan olabilir dedi. O gün bugündür yeşil kakası.
Şimdi bir de katı gıdalara, demire başladım onların etkisi de var mı, doğalı mı o artık bilemiyorum. Doktorlar bir sıkıntısı yoksa sorun olmaz rengi, yedikleriyle alakalı dediler. Hala içimde kaldı normal mi değil mi diye ama araştırmalarımdan bir sonuç çıkmadı. Napalım kabullendim artık.
Kızlar yemekler, meyveler tamam da ben su içiremiyorum. Biberonla, sulukla, kaşıkla her yolu denedim bir yudum içip bırakıyor. Günde bir bardak kadar su içmesi gerekiyormuş diye duymuştum? bu konuda bir bilgisi olan var mı?
Ya kızlar yazılanlara bakıyorum da ben kızımı meğersem beslemiyormuşum :S
Sabah 9'dan önce uyanmıyor. Uyanınca emziriyorum 10-15 dakika. Yarım saat 1 saat sonra cicibebe peynir (bazen yumurta) süt veriyordum ama istemiyordu iki gündür vermiyorum ben kahvaltı yaparken az az bir şeyler veriyorum. 2 saat sonra emerek uyuyor. Uyanınca meyve, 1 saat sonra da yoğurt veriyorum. 4-5 gibi çorba veriyorum. Akşam da 9 gibi formül sütle meyveli muhallebi yapıyorum. Gece de 2 kere emziriyoeum. Aralarda emiyor sık sık ama sanki kilo alımı durdu gibi.
Hazır bir şey veremiyorum maalesef babamız karşı çıkıyor. Ekstradan ne verebilirim önerisi olan var mı? Moralim bozuldu vallayi :/
Ben de sabah emziriyorum
10-11 arası kahvaltı veriyorum
öğlen meyve püresi
akşam da sebze çorbası ve yoğurt.
Bazen de muhallebi yatarken.
Emzirdiğim için bu kadarı bile çok geliyordu bana da. Yemeği ve öğünü artırdıkça emme isteği azalıyor. Şu sıralar hangisi daha önemli karar veremedim anne sütü mü, öğünler mi? Çünkü emmedikçe süt azalıcak o yüzden bazen öğün de atlatıyorum:26:
allah razı olsun bukadar ayrıntılı yazdığın için çokkkkkkkkkkkkk saol ben günde üç öğün veriyodum. az geliyo anlaşılan ben küçük kahvaltı kaselerinin yarısına kadar yapıp veriyodum mamalarını .bundan sonra bende senin yazdığın gibi öğün sayılarını arttırıcam.çokk teşekkür ederim.
ben doktora sorduğumda sen teklif et almazsa ısrar etme dedi.yeteri kadar emiyorsa su ihtiyacı karşılanr zaten dedi.benimki biberon almamıştı zaten.ama ben biberonla günde 2-3 kez veriyorum ağzında oynuyo.arada çekiyo arada çiğnedikçe damla damla gidiyo toplamda 10 cc ancak içiyordur.ama sürekli emdiği için sorun etmiyorum.susasa içer bence
Ya kızlar yazılanlara bakıyorum da ben kızımı meğersem beslemiyormuşum :S
Sabah 9'dan önce uyanmıyor. Uyanınca emziriyorum 10-15 dakika. Yarım saat 1 saat sonra cicibebe peynir (bazen yumurta) süt veriyordum ama istemiyordu iki gündür vermiyorum ben kahvaltı yaparken az az bir şeyler veriyorum. 2 saat sonra emerek uyuyor. Uyanınca meyve, 1 saat sonra da yoğurt veriyorum. 4-5 gibi çorba veriyorum. Akşam da 9 gibi formül sütle meyveli muhallebi yapıyorum. Gece de 2 kere emziriyoeum. Aralarda emiyor sık sık ama sanki kilo alımı durdu gibi.
Hazır bir şey veremiyorum maalesef babamız karşı çıkıyor. Ekstradan ne verebilirim önerisi olan var mı? Moralim bozuldu vallayi :/
benim de moralim bozuluyor böyle ben hic besleyemyiorum ve benimkisi cok istahsiz sabah 6 da kalkiiyor 7 yada 8 de 100 gr süt iciyor onuda zorla veriyorum saat 10 da bisküvi denyiorum yemese kasik mamasi denyiorum yemyior saat 12 yada 1 arasi 100 gr sise mamasi veriyorum arada eline bisküvi oda yerse yaptigim yemekleri tatiriyorum bebek yemegi veriyorum onuda 4 kasik en fazla 9 da 150 gr sise mamasini icip yatiyor coook istahsiz kizim
rica ederim canım ne demek.birbirimizden çok şey öğrenicez.haftaya ben aylık kontrolüne götürücem oğluşumu.tlf da sordum doktora bu kıyma işini.kontrole gelince detaylı anlatıcam dedi.kontrolden sonra sana yazarım dr un dediklerini.öptüm..
kızlar bebeğim ağzındaki 1 çay kaşığı yemeği rahat yarım saat hiç yutmadan tutuyo napcamı şaşırdım .zaten sonrada maması buz gibioluyo hiç bişi yediremiyorum 2 gündür böle yapıyo daha önce 4 --5 çay kaşıda olsa yiyodu gene hiç yutmuyoşimdi yardım edin nolur aç kaldı 2 gündür iice yavrum .daha dişide çıkmadı .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?