2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

kocaman maşallah size....
arkadaşım pınarın bebek peyniri hangi marketlerde satılıyor rica etsem bilgilendirebilir misin biz bulamadık da.hatta o ne yeni mi çıkmış diye soruyolar...şimdiden teşekkürler...

kocaman maşallah size....
arkadaşım pınarın bebek peyniri hangi marketlerde satılıyor rica etsem bilgilendirebilir misin biz bulamadık da.hatta o ne yeni mi çıkmış diye soruyolar...şimdiden teşekkürler...

canım çok teşekkürler.doğru demişler yeni çıktı bu peynir bebekler için tuzsuz.tüm büyük marketlerde var.biz makro marketten alıyoruz bize yakın.ama carrefour ve migrostanda aldık bir kaç kere.içinde sekiz tane oluyor.yeşil renkli küçük paketlerde.

kızlar bugün sebze çorbasına semizotu ilave etmeye başladım.bir yerde okumuştum faydalı diye.deneyeniniz var mı yada gerçekten faydalı mı bilen var mı?

kızlar bugün sebze çorbasına semizotu ilave etmeye başladım.bir yerde okumuştum faydalı diye.deneyeniniz var mı yada gerçekten faydalı mı bilen var mı?

canımcım ben de migrosa sordum zaten yok öle bişi dediler üsküdar migros küçük ondan yok belkide çook teşekkürler yardımcı olduğun için..

biz semizotu denedik gerçekten de çok faydalı demir ve c vitamini içeriyor sayısız faydası var.afiyet olsun minnoşa...

Son düzenleme:

okuyunca güldüm benimkiside öyle size tavsiyem yemek yerken televizyondan müzikten uzak tutun simdi öyle yapyiorum dr larin dededigi reklam izlerken yemek yemesini unutup biz agzina biraktikca yiyiorlarmis ama bebek yeme aliskanligi edinimiyormus budda ileriki yaslarda sorun haline geldigi icin dikkat edelim kizlar

benim kızım kesinlikle bu kadar yemiyor.anne sütüne alıştı ağzını sımsıkı kapıyor yedir bakalım yerse. ne yapacağımı şaşırdım.çorba kesinlikle içiremiyorum.yoğurt ve meyve püresi yiyor sadece hanfendi.kahvaltı olarakta sadece beyaz peynir.ne yapsam ki

slm arkadaşlar.aranıza bugün katıldım tecrübelerimizi ve güzel maceraları burada paylaşabilmek adına...bende ek gıdalara geçen ay başlayanlardan biriyim..başlangıç biraz zor oldu..dr kilosunu az bulup elime ek gıda listesini verince ne yapacağımı şaşırdım fakat zamanla hepsi bir öğün haline geldi ve kendi kendine sistem oturdu..dün kontrolümüz vardı bebeğim 1 ayda 300gr almış..şok oldum moralim çok bozuldu tabii..fakat dr normal dedi bu aylarda fazla kilo alımı olmazmış.ama 1 kilo kadar bir kilo açığımız var.onu kapatmak için fazla almamız gerekiyormuş..12 gün sonra tam 7 aylık oluyoruz..kilomuz 6.800 boyumuz 66cm..sizce nasıl arkadaşlar.boş yeremi telaşlanıyorum..dünde kahvaltı verdi dr. bana kahvaltıdaki ölçülerinizi ve diğer öğünlerde bebişlerinize verdikleriniz hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim..su ve mamanın ölçüsü çook önmeliiii..rica ediyorum..sevgiler..

sabırla, zorlamadan denemeye devam etmeni öneririm inşallah yiyecektir...

kiloyu çok dert etme canım sağlıklı olması daha önemli...tabi annelik işte seni anlıyorum günden güne daha az kilo alacaklar.hareketleri artacak çünkü. geçmiş sayfalarda kimler hangi öğünlerde neler yediriyor, tecrübelerini paylaştı. vaktin olursa göz atabilirsin...

slm herkese oğlum artık sofraya oturmaya başlicak yavaşdan tadıcak herşeyi derken malesef reflü oldu yediklerine kısıtlama geldi yasaklar var

her öğününü güzelce yiyen oğluma yemek verirken korkar oldum...

neyse bebişleri takip edin bazen soğuk algınlığı sandığınız hırıltı ya da kuru öksürük huysuzluk reflü olmasın ben grip oldu diye götürmüştüm ve reflü çıkınca şaşırdım...

reflü dikkat edilmediği takdirde bronşite çeviren bir hastalıkmış :26:

teşekkür ederim..vakit buldukça göz gezdiricem...çook sağolunn...

çok geçmiş olsun canım.bizimki de 2-3 gündür çok sık değil ama ara ara öksürüyor ve günde 1-2 kez de fazla değil ama biraz kusuyor.sanki fazlasını çıkarır derler ya , o şekilde.çok az hırıltısı oluyor bazen.acaba bizimki de mi reflü.yarın aylık dr kontrolü var.dr a sorayım bari.seninkinde de ara ara kusma oluyormuydu acaba?bir de ateşi falan yok şükür.bu reflü de ateş olur mu ki? biraz netten baktım aslında ama genelde tedavi gerektirmeden kendiliğinden geçermiş.

canım bence kilosu iyi takma bence kiloyu sağlığı yerinde olsun.ben 6.ayında başladım ek gıdaya elma suyu ve havuç suyuyla başladım ilk önce sonra meyveleri püre olarak verdim cam rendeden geçirerek.sonrasında sebze çorbası ve yoğurtla devam ettik.sebze çorbasını ise ilk önce havuç,patates ve pirinçle yaptım sonra yavaş yavaş diğer sebzelerden ekledim kıyma ve irmikte koydum sebze çorbası yada püresine.kahvaltıda ise 1 çay kaşığı kadar yumurta sarısıyla başladım sonra tam bir yumurta sarısına geçtim yavşa yavaş.1 yumurta sarısı,lor peynir yada labne peynir,1 çay kaşığı tereyağı,1 çay kaşığı pekmez,1 tatlı kaşığı ceviz koyarak veriyorum kahvaltsını.bazen bulamaç yapmadan ayrı ayrıda veriyorum ki hepsinin tadını bilsin diye birde bizim yediğimiz yemeklerdende tattırıyorum arada ileride zorluk çekmiyeyim diye.tarhana çorbası,yoğurt çorbası,tavuklu şehriye çorbasıda veriyorum bizden böyle inşlh.işine yarar ben mama vermediğim için ona cevap veremiyeceğim canım.

olabilir canım sormanda fayda var aynı belirtiler var evet kusma hırıltı kuru öksürük ve soğuk algınlığıyla karıştırılmayacak en önemli ayrıntısı ateş reflü de ateş olmaz canım...

biz şimdilik 15 günlük bir mide şurubu kullanıyoruz evet dikkat edilirse geçiyor ama bu genel bir dikkat mesela doktoru oğlum için ileride de hazır şeylerden uzak duracak mümkün olduğunca dedi...

selam kızlar.bugün aylık kontrole gittik.oğluşum 8,800 gr olmuş boyuda 72 cm olmuş dr çorbalarına kıyma koymaya başlayabilirsin dedi ve bugün ilk defa kıyma koydum çorbasına.iki defa çekilmiş olması gerekiyormuş.arada çorbasına tavuk kanatı at tavuğun suyu ile içir çorbayı dedi.birde kahvaltı için zeytinin çekirdeğini ve kabuğunu çıkarıp vermeye başlayabilirsin dedi.ayrıca kivi ve muz dahil ama çilek hariç diğer mevsim meyvelerini de yedirebilirmişim.kahvaltınada dövülmiş ceviz koyabilirsin dedi.yada muz ile cevizi karıştırıp biraz pekmezle de yiyebilirmiş.tuzsuz ve salçasız olmak şartıyla her tür sebze yemeğini yedir dedi.bayağı büyümüşüz yani.inanılmaz heyecanlandım.ne çabuk büyüdü de bunları yiyebiliyor:) popsunun üstünde biraz kızarıklık vardı.sırtında da hafif kızarıklıklar.temas alerjisi dedi önemli değilmiş.ama bezini bağlayınca dışa doğru kıvırmamı tavsiye etti.bu ayki kontrolümüz böyleydi.sizlerler de paylaşmak istedim.bu arada yemek yedirirken tv karşısında müzik eşliğinde yedirme dedi.ileri dönemdeki iştahsızlığın en büyük sebebi buymuş.

nekadar muza nekadar ceviz ve pekmez karışacak paylaşırmısın lütfen.
:nazar

nekadar muza nekadar ceviz ve pekmez karışacak paylaşırmısın lütfen.
:nazar

canım , dr ilk verdiğinde bir çorba kaşığı muz,yarım çay kaşığı ceviz ve pekmez dedi.azar azar arttır dedi.iki haftada yarım muz,yarım çorba kaşığı ceviz ve bir tatlı kaşığı pekmez dedi.eğer yutmakta zorlanırsa başlarda biraz sütle bulamaç gibi yap dedi.bugün denedik.afiyetle yedi valla.ama her gün verme dedi özellikle.gün aşırı tavsiye etti.yaşına gelince de pekmez yerine bal koyarsın ilave olarakda fındıkta eklersin dedi.tam bir vitamin bombası yani.bir de muz çok olgun yada çok ham olmayacak.

kızlar bir şey sorucam.annem ısrarla kemik suyu ile çorbalarını pişir ,ben sizi onlarla büyüttüm bak sapasağlamsınız şükür diyor.aranızda deneyen varmı? dr bana hiç söylemedi ben de sormayı unuttum.ama annem başımın etini yiyor..

Ben arada yapıyorum kemik suyuna çorba. Kemik bulmak zor oluyor gerçi ama bulduğumla yapıyorum. Çok yararlı olduğunu söylüyorlar. Pirinç çorbasını yap mesela hem lezzetli de.

cts gittik dr.a . sordum olabilir mi diye ama dr yok dedi.öyle olsa kilosu az olurmuş.sadece kiloyla anlaşılır mı bu anlamadım.boğazına da baktı , ciğerlerini dinledi,temiz dedi.

Ben arada yapıyorum kemik suyuna çorba. Kemik bulmak zor oluyor gerçi ama bulduğumla yapıyorum. Çok yararlı olduğunu söylüyorlar. Pirinç çorbasını yap mesela hem lezzetli de.

mestcan cım nasıl yapıyorsun çorbayı.sadece pirinç ve kemik suyu mu? anneme kalsa sebze çorbasına kullan diyor.bir de kemiğin kalça ile diz arasındaki kısmı olmalıymış.en faydalı yeri orasıymış.kaynattıktan sonrada kemiği sallayp ilikleri de çıkarılmalıymış.annemin tarifiyle böyle işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…