cts gittik dr.a . sordum olabilir mi diye ama dr yok dedi.öyle olsa kilosu az olurmuş.sadece kiloyla anlaşılır mı bu anlamadım.boğazına da baktı , ciğerlerini dinledi,temiz dedi.
canım , dr ilk verdiğinde bir çorba kaşığı muz,yarım çay kaşığı ceviz ve pekmez dedi.azar azar arttır dedi.iki haftada yarım muz,yarım çorba kaşığı ceviz ve bir tatlı kaşığı pekmez dedi.eğer yutmakta zorlanırsa başlarda biraz sütle bulamaç gibi yap dedi.bugün denedik.afiyetle yedi valla.ama her gün verme dedi özellikle.gün aşırı tavsiye etti.yaşına gelince de pekmez yerine bal koyarsın ilave olarakda fındıkta eklersin dedi.tam bir vitamin bombası yani.bir de muz çok olgun yada çok ham olmayacak.
6 aylık kontrolündedoktor bana pekmez verme demişti nie demişti bilmiyorum herkes veriyo bizim doktor olmaz dedi .keçiboynuzu pekmezi olurmu yarım çay kaşığı pekmezin ne pekmezi olduğunun bi önemivarmı evde keçiboynuzu pekmezi varda sen ne veriyosun.
İlikli bir kemik olması gerekiyor. Ben sade çorba yapıyorum biz de yiyoruz =) Kemik ve nohutu birlikte bir güzel pişiriyorum. Sonra pirinç ekliyorum. Fazla atma ki lapa olmasın çok çabuk şişiyor pirinç çünkü. Pirinç piştikten sonra da zeytinyağ, tereyağ, salça ve naneden oluşan bir sos yapıp üstüne döküyorum. Bunla da bir iki dk pişirdikten sonra tamamdır. Şimdiden afiyet olsun paşaya =)
canım ben kahvaltıya başladığından beri pekmez veriyorum.bebe bisküvisi ve peynirin yanında bir çay kaşığı pekmez koyuyorum.üzüm pekmezi veriyorum ben.keçiboynuzu da çok faydalı ama bana alerjik olabilir bu dönemde önce üzüm pekmezi ver demişti.6 tane bebe bisküvisine peynir ve pekmez koyuyorum.ben sütle,adaçayı yada ıhlamurla ıslatıyorum.şimdi bu karışıma ceviz de ilave ediyorum.yumurtayı da haftada üç gün veriyorum.ama yumurta verdiğim zaman bisküvi yerine ekmek koyuyorum ve pekmez yerine akşamdan ıslatıp tuzunu aldığım bir tane zeytin koyuyorum.yumurta ile peyniri aynı anda verme dedi benim dr.kahvaltı içinde erken değil kesinlikle ben 1 aydır kahvaltı veriyorum.
kahvaltıyı neden bulamaç veriyorsunuz ben normal kahvaltı gibi veriyorum
çok saol canım.salça için erken değil mi.
kahvaltıyı neden bulamaç veriyorsunuz ben normal kahvaltı gibi veriyorum
yani ıhlamur yumurta bebe ekmeği zeytin veya ıhlamur peynir pekmez cevizmi vereyim.
Az koyuyorum aslında. Zaten kendi yaptığımız biber salçasını kullanıyorum o yüzden pek çekinmiyorum açıkçası. Bu arada bir arkadaş et kemikten daha iyi demiş hatırlayamadım adını şimdi kusura bakmasın =) Kemiği etli koyuyorum ben zaten. Sıyrılmış kemik koymuyorum. Sen de öyle yap istersen. Etinden de yedirirsin.
Ben de ayrı ayrı veriyorum. Sadece pekmezle cevizi karıştırıyorum. Her gün de kahvaltı vermiyorum açıkçası sütümü çok içiyor çünkü geç uyanıyor bazen de. Arada kaytarıyorum yani.
merhaba kızlar bende kasım annesiyim altı buçuk aylık olduk nerdeyse ama ben kızıma hiçbirşey yediremiyorum ne yapıcam birde siz akıl verseniz.bu arada aranızda yoğurt mayalayan varsa tarif verebilir mi
merhaba kızlar bende kasım annesiyim altı buçuk aylık olduk nerdeyse ama ben kızıma hiçbirşey yediremiyorum ne yapıcam birde siz akıl verseniz.bu arada aranızda yoğurt mayalayan varsa tarif verebilir mi
ben öyle yapıyorum canım.ama arkadaşlar da yazmış direk bulamaç gibi yapmıyorum.önce yumurtanın,zeytinin,peynirin birazını ayrı ayrı veriyorum tadını öğrensin diye.sonra haliyle ekmeği kuru kuru yiyemeyeceği için sütle ıslatıp,yumurtanın falan kalanını karıştırıyorum ama bulamaç gibi olmuyor.pütürlü oluyor.yedirirken de arada çayını içiriyorum.ama ilk baladığımızda bulamaç gibi yapmıştım.alıştıkça kaşığa falan pütürlü verdim.çorbasını da mesela başta tel süzgeçten geçiriyordum şimdi çatalla eziyorum
kızlar bugün bebe bisküvisi almaya gittim markete.kasada arkamdaki kadın,çok sakıncalı bu sakın verme bebeğe falan dedi.dr. kesinlikle önermemiş.içinde bebeklere zararlı koruyucu bir madde varmış.duyan oldu mu böyle bir şey.aslında hazır alınan herşeyde var o zararlı şeyler ama o zararlı bu zararlı ne vericez anlamadım.
kızlar bugün bebe bisküvisi almaya gittim markete.kasada arkamdaki kadın,çok sakıncalı bu sakın verme bebeğe falan dedi.dr. kesinlikle önermemiş.içinde bebeklere zararlı koruyucu bir madde varmış.duyan oldu mu böyle bir şey.aslında hazır alınan herşeyde var o zararlı şeyler ama o zararlı bu zararlı ne vericez anlamadım.
evet canım benim bisküvi fabr. çalışan bi tanıdığım var o söylemişti bana ben de o kadar zararlı olsa üretilmez yasak oldurdu diye söledim ama içindeki madde alkol içeren herhangi bi maddeyle birlikte tüketilirse ortaya çıkar dedi...bisküvinin nemlenmesini ve topalanmasını önlüyomuş..
bende tedirgin oldugum için vermiyorum arada bi haftada yada 15 günde bi veriyorum genellikle tam tahıllı veya peynirli pekmezlileri karıştırıyorum kahvaltıya....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?