2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

İlikli bir kemik olması gerekiyor. Ben sade çorba yapıyorum biz de yiyoruz =) Kemik ve nohutu birlikte bir güzel pişiriyorum. Sonra pirinç ekliyorum. Fazla atma ki lapa olmasın çok çabuk şişiyor pirinç çünkü. Pirinç piştikten sonra da zeytinyağ, tereyağ, salça ve naneden oluşan bir sos yapıp üstüne döküyorum. Bunla da bir iki dk pişirdikten sonra tamamdır. Şimdiden afiyet olsun paşaya =)

cts gittik dr.a . sordum olabilir mi diye ama dr yok dedi.öyle olsa kilosu az olurmuş.sadece kiloyla anlaşılır mı bu anlamadım.boğazına da baktı , ciğerlerini dinledi,temiz dedi.

doktor yok dediyse yoktur canım yanlız benim oğlum 9 kg yani kilosu gayet iyi

ciğerlerde sorun çıkmaz zaten reflüde boğazlar ve mide ile ilgili yani yemek borusundan besinlerin geri kaçması gibi bir durum... ama doktorun olsa anlardı mutlaka için rahat olsun

kemik suyu ile ilgili doktorumun söylediği şu: bebek kemik suyundan etden aldığı faydayı alamaz protein ihtiyacını et ve ciğerden alıcak bu dönemde diğer türlü yağ yüklemesi yapmış olursunuz dedi...

henüz küçük ve midesi sorunlu olduğundan ben vermiyorum koşturmaya başladığından arada onu da veririm diye düşünüyorum...

birde salça pek kullanmasanız iyi olur arkadaşlar yağ ve domates gibi asitli yiyeceklere dikkat edin bebişlerin mideleri hassas gerçekten

6 aylık kontrolündedoktor bana pekmez verme demişti nie demişti bilmiyorum herkes veriyo bizim doktor olmaz dedi .keçiboynuzu pekmezi olurmu yarım çay kaşığı pekmezin ne pekmezi olduğunun bi önemivarmı evde keçiboynuzu pekmezi varda sen ne veriyosun.

bide ben daha hiç kahvaltı vermedim ıhlamuru kaynatsam içine yumurta hergünmü veriyoruz yoksa bi gün yumurta bi gün peynirmi peynirle yumurta aynı anda koyulmazmı başka ne koyuyosunuz kahvaltısına azda bebek ekmeği koysam.lütfen yazın tam olarak kahvaltıda nekadar ne veriyosunuz sağlık ocağındaki hemşire erken die başlattırmadıydı ama herkes veriyo anladığım kadarıyla bende vercem artık.

canım ben kahvaltıya başladığından beri pekmez veriyorum.bebe bisküvisi ve peynirin yanında bir çay kaşığı pekmez koyuyorum.üzüm pekmezi veriyorum ben.keçiboynuzu da çok faydalı ama bana alerjik olabilir bu dönemde önce üzüm pekmezi ver demişti.6 tane bebe bisküvisine peynir ve pekmez koyuyorum.ben sütle,adaçayı yada ıhlamurla ıslatıyorum.şimdi bu karışıma ceviz de ilave ediyorum.yumurtayı da haftada üç gün veriyorum.ama yumurta verdiğim zaman bisküvi yerine ekmek koyuyorum ve pekmez yerine akşamdan ıslatıp tuzunu aldığım bir tane zeytin koyuyorum.yumurta ile peyniri aynı anda verme dedi benim dr.kahvaltı içinde erken değil kesinlikle ben 1 aydır kahvaltı veriyorum.

çok saol canım.salça için erken değil mi.

yani ıhlamur yumurta bebe ekmeği zeytin veya ıhlamur peynir pekmez cevizmi vereyim.

çok saol canım.salça için erken değil mi.

Az koyuyorum aslında. Zaten kendi yaptığımız biber salçasını kullanıyorum o yüzden pek çekinmiyorum açıkçası. Bu arada bir arkadaş et kemikten daha iyi demiş hatırlayamadım adını şimdi kusura bakmasın =) Kemiği etli koyuyorum ben zaten. Sıyrılmış kemik koymuyorum. Sen de öyle yap istersen. Etinden de yedirirsin.

kahvaltıyı neden bulamaç veriyorsunuz ben normal kahvaltı gibi veriyorum

Ben de ayrı ayrı veriyorum. Sadece pekmezle cevizi karıştırıyorum. Her gün de kahvaltı vermiyorum açıkçası sütümü çok içiyor çünkü geç uyanıyor bazen de. Arada kaytarıyorum yani.

benim hatunda bulamaç şeklinde sevmiyor kahvaltıyı ayrı ayrı veriyorum öyle az biraz yiyor.ama çorbada hala şöyle ne bileyim doyduğu kadar içmiyor sanki.bugün tarhana yaptım.yarım kase ancak içti.anlamadım bana mı az geliyor yoksa yeterli mi?

merhaba kızlar bende kasım annesiyim altı buçuk aylık olduk nerdeyse ama ben kızıma hiçbirşey yediremiyorum ne yapıcam birde siz akıl verseniz.bu arada aranızda yoğurt mayalayan varsa tarif verebilir mi

yani ıhlamur yumurta bebe ekmeği zeytin veya ıhlamur peynir pekmez cevizmi vereyim.

ben öyle yapıyorum canım.ama arkadaşlar da yazmış direk bulamaç gibi yapmıyorum.önce yumurtanın,zeytinin,peynirin birazını ayrı ayrı veriyorum tadını öğrensin diye.sonra haliyle ekmeği kuru kuru yiyemeyeceği için sütle ıslatıp,yumurtanın falan kalanını karıştırıyorum ama bulamaç gibi olmuyor.pütürlü oluyor.yedirirken de arada çayını içiriyorum.ama ilk baladığımızda bulamaç gibi yapmıştım.alıştıkça kaşığa falan pütürlü verdim.çorbasını da mesela başta tel süzgeçten geçiriyordum şimdi çatalla eziyorum

saol canım.dediğin gibi bu hafta denicem kemikli pirinç çorbasını

merhaba kızlar bende kasım annesiyim altı buçuk aylık olduk nerdeyse ama ben kızıma hiçbirşey yediremiyorum ne yapıcam birde siz akıl verseniz.bu arada aranızda yoğurt mayalayan varsa tarif verebilir mi

bir fincan pastörize sütü kaynatıp 1 çay kaşığı yoğurt koyup,karıştır.sonra havlu gibi sıcak tutacak birşeylere sar.soğuyunca buzdolabına.ama böyle tutturamazsan mayaladıktan sonra fincanı kaynar suyun içine koy.afiyet olsun kuzuna.

kızlar bugün bebe bisküvisi almaya gittim markete.kasada arkamdaki kadın,çok sakıncalı bu sakın verme bebeğe falan dedi.dr. kesinlikle önermemiş.içinde bebeklere zararlı koruyucu bir madde varmış.duyan oldu mu böyle bir şey.aslında hazır alınan herşeyde var o zararlı şeyler ama o zararlı bu zararlı ne vericez anlamadım.

canını sıkma annesi zamanla yiyecektir kuzucuğun...ben özellikle çorbalara alışana kadar kendi sütümden kattım. çok faydası oldu...şimdi bütün çorbaları yiyolar ...

ben de ayrı ayrı veriyorum ama peyniri hiç sevmediler o yüzden sadece peyniri muza karıştırıyorum o zaman anlamıyolar...

bana dr.bisküvi ver dedi ama vermiyorum. bildiğim kadarıyla bu bisküviler yüksek ısıda kızartıldığı için kansorejen tehlike oluşturuyo. arkadaşım almanyada doğdu büyüdü yok orda öyle bişi verme dedi...ne bilim şüpheli olduğu için ben de vermiyorum içim rahat etsin diye...

evet canım benim bisküvi fabr. çalışan bi tanıdığım var o söylemişti bana ben de o kadar zararlı olsa üretilmez yasak oldurdu diye söledim ama içindeki madde alkol içeren herhangi bi maddeyle birlikte tüketilirse ortaya çıkar dedi...bisküvinin nemlenmesini ve topalanmasını önlüyomuş..
bende tedirgin oldugum için vermiyorum arada bi haftada yada 15 günde bi veriyorum genellikle tam tahıllı veya peynirli pekmezlileri karıştırıyorum kahvaltıya....

ben de veriyordum ama vermicem bunda sonra.çok kişiden duydum zararlı diye.ama kahvaltısını nasıl vericem o zaman.bebek ekmekleri var ondan da veriyorum.o da zararlı mı acaba? dediğin kahvaltı mamalarından aldım bu akşam.bu mamaların içine yumurta,zeytin falan da koyuyormusun yoksa sade mi veriyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…