2010 ekim annelerinin dertleri paylaşma topiği :D

yaşadıklarımız aynı :S ben diyorum ki: oğlum aferin yat bak öle daha rahat edersin. kucağa alışma. hemen gelir: oğlummmmm yavrummmmm sen orda yatarken benm içime sinmio der kucağına alır. eminm işe başlayınca oda annecilik oynıcak. ama ben eşime şimdiden dedm tek bi hatasında bakıcı tutarm. hee bakıcı daha iyi mi bakacak hayırr ama en azından yapması gerekenleri sölücem. uyarınca vay kırılcakmı diye düşünmücem :S
bizimde tek kavgamız bu eşimle. başka sorunlarımızda var ama ufak tefek. aslında eşim tamamen bana hak verio ama oda annesi. napacağını bilemiyor. kaç defa konuştu anne öle deme öle yapma falan filan amaaa eski tas eski hamam. kaz kafalı işte kaynanam. çok sinirlendim şimdi yazarken

canım allah yardım etsin
eve bebek geldıkten sonra aile bireylerının ıster ıstemz sıkıntıları baslıo evin bütün havası değişio bu bi dönem böyle devam eder sonra gecer.
kızımdada olmustu ve gecmıstı oğlumda hiç bi problem olmadı...

işte tatlım dediğin gibi aynı.. eşim konuşsa ne yazar kadın anlamıyo.. eşimde ne yapabilirim ki diyo.. bazen söyleme diyorum kocasını dolduran gelin olmayayım diye ama nereye kadar.. eşimle tatlı tatlı geçinirdik hep ama şimdi hiç olmayacak kavgalar ediyoruz.. dönülmeyecek yaralar almaktan korkuyorum.. bi gün tepem atacak anasına da danasına da başlayacağım.. gidişat bunu gösteriyo.. çünkü öfkem her geçen gün artıyo.. çünkü evimde kalıyo ve 7/24 beraberiz öyle ki kocamla odamıza çekiliyoruz bazen konuşmaya pat giriyo, kapı tıklatmak felan yok.. düşün artık karı koca başka işimiz de olabilir o anda..

saol canım benim.. umarım atlatırız çok yaralanmadan.. çünkü eşimi çok seviyorum..

canım allah yardımcın olsun o nebiçim ne anlayışsız kaynanaymış öyle.tabi eşinde ayrı bir cins eşinin sana yardımcı olması gerek seni desteklemesi gerek bence inşallah zamanla daha iyi olur aranız bu yaşadıklarınızı unutursunuz.fevri davranmayın her ikinizde

kocayla bugün kapıştık eee ben cazgır olunca oluyor böyle şeyler sabah ana okuluna giden kızımın okulda sergisi vardı erken kalktık oraya gittik e kocacım uykusunu alamadı öğlen uyudu bende yemeği falan hazırladım o arada elif çok huysuzlaştı uyutamadım bir türlü biyandan yemek hazırlıyom biyandan çamaşırları asıyom elifimde cabası(keçiler geldi bana) sonra herifi kaldırdım kalk yemek hazır dedim adam beni öptü masaya oturdu söylenmeye başladım sanki gece sen uyumuyon uykusuzmu kalıyonki uyudun hemen dedim adam afalladı ne oluyo dedi ofluyon öyle sanki ben sana yardımcı olmuyormuyum dedi sesimi çıkarmadım yatak odasına gittim yemek masasıda öylece kaldı odaya giderkende kapıyı çarptım arkamdan eşim geldi bağırdı bana (haklı) sonra baktıki odadan çıkmıyorum geldi özür diledi üzdüm mü seni dedi ayyyy çok kötü oldum halbuki bütün suç bendeydi hala kendimi çok kötü hissediyorum doğumdan sonra ilk defa tartıştık sonra bende özür diledim tabi bunca zaman tartışma olmayınca rahat battı bana galiba :))) ay ben çok cadıyım yaaaa sonra arkadaşlarıyla maç izlemeye gidecekti kötü hissediyorsan kendini gitmiyim dedi iyiyim dedimde öyle gitti ayy canım kocam benim nasıl üzdüm ben seni... sen beni elinin üstünde tutarken ben sana neler ettim...

arada olur öle sıkma canını

böle oluncada cok kötu ınsanın vıcdanı acıyo ya :)

Aman kızlarr allah yardımcımız olsun hepimizin ayrı ayrı dertleri varr hepte kaynana ama dert kaynağı :))))))

kızlar, yaşı geçmiş insanları yola koymak çok zordur.

kayınvalidenin istemediğiniz davranışlarını düzeltmesi çok zor, eşinizin annesini düzeltmesi de zor. ne kadar anlatsa da kadın tamam diyecek ama yine elinde olmadan aynı şeyleri yapacak. benim eşim de uyardı annesini, ama kadın kendine engel olamıyor. karışmadan edemiyor.

şakayla karışık laf söylüyorum ben hep, ama beni severler, o yüzden alınmıyorlar. öncelikle ben kendimi sevdirdim onlara ve nasıl bir insan olduğumu anlattım. kaynanama az gidiyorsam anneme de az gidiyorum, adilim ikisi arasında.

bi kere çok laf söyledi, yani kötü niyetli değil tabii, işte battaniyeyi örteyim üşüdü dedikçe ben hayır burası sıcak diyorum ikna olmuyor. gitmek için kalktık, dedim ki "kalk kızım gidelim, burada bize çok karışıyorlar" ama gülerek söyledim, kaynanam da güldü, anladı ama imayı.

yine de bu laf sokmalar falan kısa süreli çözüm.

kızlar yapabileceğiniz en iyi şey az görüşmek, kırmamış olursunuz. sizde kaynana niye kalıyor, kalmasın, gerekirse bakıcı tutun. eşinize de durumu çok güzel açıklayabilirsiniz, "seninle kavga edeceğime, annenle kavga edeceğime, bakıcıyla halledelim bu işi" deyin.

bakıcı için de kamera sistemi kurarsınız, çok basit bunlar artık, ve çok da iyi kadınlar var bakan.

ha babaanne kadar iyi bakmaz belki ama arada devamlı hır gür olmaz, kocayla ipler kopmaz. hem belli de olmaz belki bakıcı daha iyi bakar.

Sanki ben doruğa bakamıyormuşum gibi her geldiklerinde bu çocuk aç! oysa ki mamasını daha yeni yemiş oluyor.. doktor günde 8 kere 120cc vereceksin sütünü dikkate almayacaksın dedi. 120cc veriyorum bu cocuk doymuyor biraz daha ver. ya diyorum doktor böyle söyledi onun dışına cıkamam ayy herşeye karışıyorlarr.. allahtan 2-3 akşamda bir geliyorlar cıldırıcam valla. kızıyorum , söylüyorum veremem diye. laf anlamıylar. neymiş bu cocugun elleri buz gibiymiş,eldiven niye takmıyormuşum.alışşsın kaç aylık oldu ne eldiveni diyorum konu kapanıyor birdaha ki gelişlerinde yine aynı şeyler.. mama dan sonra annesi su veriyormusun veriyorum diyorum yinee aynı seyler sanki hergun dorukla duran onlar. cıldırcaklar beni vallaa demek ki her gun gelselerkıyamet kopacak. geliyorlar sıcak ev zaten,cocuk üşür diye açtıkca acıyorlar kombiyi. ölüyoruz sıcaktan.. ay ben anlamıyorum niye karışıyorlar.. sanki cocugumun üstünde bi hakları var.acayip doluyum varyaa

Eşim dedesine ziyarete gitmişti az önce geldi off içim şişti.Dedesi yalnız kalıyor geçen ay ayağını kırdı uzaktaki teyzesi bakıyordu gidemedik bugünde evine geçmiş dedim sen git artık biz gelemiycez neyse gitti.orda dedesi demiş kardeşinle aranda ne var görümcemler geçen hafta bizim oturduğumuz semtte geliyor ve dedesini görmeye gidiyor bizim haberimiz sonradan oldu neyse niye beraber gelmediniz demiş eşimde haberim yoktu demiş.Kayınpederimin davası açılmış eşimde demiş bi suç varsa yarı yarıyadır babamda masum değil 1 senedir aynı evde yabancılar karımla.Kayınpederim eşimin ananesine gitmiş orda konuşmuşlar falan laflar ordan oraya dolanıyor tabi herkes görümcemle olan soğukluğun farkındada açık açık demiyorlar.Teyzeleri her biri bi yerde bekliyorlarki misafirliğe gidelim, eşim dayısını aramış ananesinin ilaçları varmış dede de onlar için gelip alabilirmisin demiş dayısıda işte gelmiyonuzda etmiyonuzda ananen söyleniyor demiş, dedim offff off şu kadar çocukla ev ev gezmemi bekliyorlar benden eşimi kırmadım yine tamam uyandıktan sonra gideriz dedim.

Ben annem dışında kendi akrabalarıma bile öyle sık gitmem dışarı çıkarım her fırsatta ama evde bunaldığımdan dışarda oluruz evden eve ne değişiyorki.Görümceme zaten gitmeme kararı aldım eşime de dedim gitmeyeceğim 3 hafta sonra annesinin mevlüdü var evimdede okutmuyorum dedim kardeşin okutsun hem bu sayede evime gelmeye mecbur kalmaz daha çok şey varda hangini yazayım sinirden çatlıycam akşamda ananede dayıda artık biraz şişerim patlamazsam iyi

katılıyorum canım az görüşmk en iyisi:)) benim oğlumu sadece 38 günlükken 2 gün gördüler.pek karışma fırsatları olmadı yani.:)))))

sıkma canını canım yaahepsi aynı bunlaın kendilerini tecrübeli bizi cahil zannediyolar:)
tatil geliyo gidip gitmicemiz kesin diil ama gidersek huzursuz günler bekliyoo beni(

herkesde farklı farklı dert var canım sende kaynana yok ama ondan daha fazla kaynana var başında( Allah yardımcın olsun.inşallah fazla canın sıkılmadan gelirsin

bunların hepsi aynı model. keşke bunları verip 2011 modellerini alsak
bende çok bunalıyom. sürekli sorgu sual. tırnakları uzamış, elleri soğumuş, kakasını yaptı mı, neden ağlıyo, yoksa emmiyo mu vs vs vs...

ah canım ya napcan artık hepimiz eşimizin çocuğumuzun hatrına katlanıoz allah yardımcımız olsun

bende bahsedeyim benimkilerden
benim kaynanam ve kayınpederim çok bilmiş insanlar herşeyi biz biliriz edasında olan kişiler.kaynanam kendi dört dörtlük gibi kimseyide beğenmez benim giyimimi de beğenmez.daha önce bahsetmiştim 8 aylık hamileyken geldiler evime pişirdiğim yemeği yemedide yeşillik yedi kayınpederim.öyle insanlar yani.
amaaan o kadar uyulukları var ki ne anlatcamı şaşırdım:)))
Allahtan bebeğime o bakmayacak tatillerde zor dayanıyorum hepten hiç dayanamam.

geçen yıl yarıyıltatilinde memlekete gitmiştik daha 6 aylık evliyiz.kaynanam boynundan ameliyatlı evini süpürüyom makineyle arkamdan el süpürgesiyke süpürüyo yaa sinir ettiydi.sonra bu nişanlıyken bi kumaşverdiydi kadife yeşil(ama cırt yeşil) neymiş ondan ceket diktirip giycekmişim.bende getirmedim kumaşı diktirmeyecem ben o kumaştan giymeye hazır hissetmiyorum kendimi dedim.ammaaaan sanki 30 yaşında hazır değilmiş ben diğer gelinime(kocamın kardeşi bekar) gönlüme göre giydireyimde kıskan sende dedi.bende iydir niye kıskancam dedim.bu konuşmalar olurken kocamda aynı odada uyukluyo.sonra ben torun istiyom dedi.bende biz şuan düşünmüyoz dedim.borçlar bitince dedim borçlu olduğumuzu biliyorsunuz dedim hem kocam bi ilaç kullanıyordu onu söyledim.oda sonra çocuğunuz olmaz görürsünüz gününüzü dedi.bende çocuğu ben kendim mi yapacam oğluna söyle bana niye diyon dedim:))) oda oğlumu öğretirsem ne yaparsın dedi.bende o akıllı kimsenin aklına ihiyacı yok dedim.tamam anne sen haklısın derse ne yapacan dedi bende o zaman görüşürüz dedim
bana bak benim tersim kötüdür kimse benle uğraşamaz dedi beni kızdırmak istemez kimse dedi
bende gelin kaynananın hamurundan olurmuş bende aynı sen gibiyim dedim sonunda susmak zorund kaldı:)))))))))))ilk laf dalaşımız dı:)))

bide o tartışmadan 4 gün sonra benim kuzumun mayası atlıdı:)))))))))hamile kaldığımı öğrendiğinde gördünmü senin istediğin değil benim istediğim oldu diyooo:)))

ohaaa dicem ama ayıp olcak, abooov diyim bari. yuh yani, kaynananın da böylesi töbe töbe.
ben benimkini öpüp başıma mı koysam napsam şimdi :) canım kusura bakma ama vala çok zor bi kadın demek ki :) allah kavga dövüş huzursuzluk vermesin size.

de de canım ayıp filan olmas
Allahtan uzağızda anca yarıyıl yaz tatili aynı şehirde olsak napcam bilmem:)
amiiiin kimseye vermesin.

Benıde kaynanm ve jkayınpederım sevmıyoama kafama takmıyom artık eltımede bı okadar bayılıyolarrr ben onun gıbı yalakalık yapmama ben kendı anneme anncım dememısımdır ama o kaynanaya anacım kayınpeder babacımm deyıp duruyoo o yuzdende el ustundeeee ay hepsı uyuzzz

düşüncesiz insanlara sinir oluyorum anlattığıma şimdi ne alaka diyebilirsiniz ama sinirimi içimde tutumıyorum biz krediyle ev aldık istanbulda evide kiraya verdik ordan gelen gelirle ve bizde üzerine koyarak ayda 2000 lira kredi ödüyoruz ama bu bizim uyuz kracı hiçbirzaman zamanın da ödemiyor bak kredi ödüyoruz biz diyoruz sen kirayı ödemiyince zamanında zor durumda kalıyoruz diyoruz ooo kime anlatıyon boş takmıyo adam ayın 6 sında ödeme yapması gerekiyordu bu gün ayın 24 hala yatırmamış hiç arayıp sölemiyorda geç yatıracağını sanki ev sahibi o biz kiracıyız nasıl bir iş bu anlamadım 700 liraydı kira buay zam yapılması gerekiyordu eşim zamda yapmadı ama adam hiç umursamıyor bile ya ben doğum iznine çıkmasaydım problem olmazdı ama işte izindeyim maaş almıyorum şu işe bir başlıyayım bak minnet edermiyiz o kiracıya biz offfffff

senınkı mınnet etmek degılkı anım hakkını ıstıyosun bende evımı kıraya vercem kerdı odeycez korkuyom sımdıde ıns ıyı kıracılarla karsılasırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…