senınkı mınnet etmek degılkı anım hakkını ıstıyosun bende evımı kıraya vercem kerdı odeycez korkuyom sımdıde ıns ıyı kıracılarla karsılasırız
şöyle yemyeşil kır, hafif güneşli, tertemiz havada kuş tüyü yatak olsa ben uzansam kuş sesleri akan bir nehir çiçek kokuları... gözlerimi yumsam derin nefes alsam gerinsem yatakta, yapacak hiçbişim olmasa... hatta hiçbiişim yok diye sıkılmaya başlasam ne güzel olur
maşallah canım..benimkilerde iyilerdir çok şükür. kayınvalidem agır hasta zaten, ama o haliyle bile bizi herkesten cok düsünür. kayınpederlede kayınlarlada cok iyidir aram. bi tane görümcem var, o da benden 7 yaş kücük, evli ve 2 cocugu var, anlaşıyoz sayılır :) aslında bi problemlemimiz yoktu cok iyiydik ama bayram tatiline gidince biraz tartıştık, haksız yere bana surat yaptı falan..bende hic gelemem öyle şeylere çok üzüldüm.. haliyle annesine o bakıyo kayınpederde ne ihtiyacları varsa karsılıyo, durumları iyi deil zaten.. biz uzaktayız gidincede misafir gibi oluyoruz, cocuk görmeye gelen giden misafirlerle genelde ben ilgilendim dogal olarak ,o da ev işlerine bakınca benimde o evin kızı oldugumu hatırlattı niyeyse :) oysa bende her fırsatta her işin ucundan tutarım. ama bi yere kadar oluyo, evdeki herkesin kayınpeder kayınlar kendi eşi herkesin ne yiyip neyi yemedigini o biliyo..neyse, öyle işte.. sanırım problem yaşamak icin bişeyleri paylaşmak gerekiyo,beraber yaşamak gerekiyo yoksa kimin ne oldugu hiic belli olmuyo :)
Anaa BEN bu topiği yeni gördüm kızlar
kızlar benim bi derdim daha var.oğlum doğduğundan beri non stop annemler hergün bizde.karıkoca bi başbaşa kalmadık ayyyy daraldıımmmmmmmmmmmmmmmm:84:
şöyle yemyeşil kır, hafif güneşli, tertemiz havada kuş tüyü yatak olsa ben uzansam kuş sesleri akan bir nehir çiçek kokuları... Gözlerimi yumsam derin nefes alsam gerinsem yatakta, yapacak hiçbişim olmasa... Hatta hiçbiişim yok diye sıkılmaya başlasam ne güzel olur :d :d :d
selam kızlar.
bu saatte kimsenin olmayacağını biliyordum ama kabus görmekten uyuyamadım ve anlatmazsam herhalde sinirden çıldırcam...
bugün sabah eşim dediki işe başlamana az kaldı. oğlanı annemlere bırakalım biz dolaşmaya çıkalım. hem annemler oğlana alışsın hemde sen bırakmaya alış. ilkkez işe başladığın gün bırakırsan zoruna gider. eyvallah. mantıklı geldi. neyse saat 3 gibi gibi oğlanı bıraktık. ben kütahyanın ilçesinde oturuyorum aslında burda herşey var kıyafet olarak ama parasal olarak biraz pahalı. hadi dedik kütahya merkeze gidelim. burasıyla yaklaşık yarım saat veya 45 dk. neyse dolaştık güzel güzel alışveiş yaptık yemeğimizi yedik saat 7.30 8.00 arası evdeydik. oğlum uyuyodu. neyse 15dk. uyandı hemen koştum gözleri kıpkırmızı belliki ağlamış ama bunlar çok iyiydik, hiç üzmedi, bize hep güldü, şimdi annesini gördü ondan ağlıyo, ona naz yapıo falan diyip durdular. hadi dedim olabilr ilk gün ağlayabilir. neyse oğlanı aldım elime leş gibi kokuyo. bu ne kokusu diye düşüne düşüne emzirdim. çünkü daha önce duymadığım bi koku. sonra buldum hem oğlum kakasını yapmış hemde bebeğimin alttına serdikleri battaniye rutubet(nem) kokuyo. benim oğlan 4 5 günde bir kakasını yapar ki zaten 4.günündeydi yapmasını bekliyordum. neyse emzirdikten sonra hemen yatırmıyım altını alırken kusar diye biraz kucağımda tuttum. bu arada kucağımdan alma girişiminde bulundular vermedim. kaç saat sizdeydi zaten özledim. kokusu burnumdaydı hep. bu kakasını yapmış kokuyo deyince yapmıştır deyip kaynanayla kayınpeder imalı bi şekilde birbirlerine baktılar güldüler. ben ordan bişey olduğunu anladım ama sorsam yine kaynanam küser kesin diye bişe demedim ne yapabilirlerki en kötüsü dedim... neyse sabah eşim dershaneye gitcek diye erken kalktık. kaynanam ayrı kayınpeder ayrı oğlum ( oğlum diye benim oğluma söylüyorlar,kendi oğulları anca bana hava yapsın.) oğlum sen gitme ben sensiz naparım. burda kalsan nolur. hadi burda kal gitme sen falan filan diyip durdular. neyse güç bela geldik. oğlanda bi acayiplik var ama ne. karnı acayip gurulduyo.çocuk ağlamıo ama yerindede duramıyo. sürekli çırpınıo. zaten hareketli bi çocuk ama resmen kıçında kurt var kımıl kımıl. benimoğlan eve gelince bida kakasını yaptı. o sırada eşim ağzından kaçırıverdi... : oğluma zeytinyağı içirmişler.( bunlar daha oğlum doğar doğmaz anne sütü alacağına ağzına limon sıktılar, nişastalı şekerli mama verdiler. her geldiklerinde şekerli su ver susamıştır diyip duran insanlar. bende delirdim o sırada emzirmiyo olsaydım yerimde zıplıcaktım sinirden. hemen telefona koştum niye verdiniz dicem hadi eşim geldi, zorla ikna etti. daha doğrusu tartıştık. ben ki sesini yükseltip konuşacak insan değilim eşime sesimi yükselttim hatta baya baya bağırdım. tel. duvara duvara vurdum. oğlan şuan yatak odasında yatıo ama karnı gurul gurul. kafasını bi o yana çevirio bi buyana. uyumaya çalışıo. artık ne kadar zeytinyağı içirdiyse. bide kaynanam çok hijyenik biri değildir. artık nasıl verdi çocuğa bilemiyorum. sırf bu temizlik konusu yüzünden işe başladıktan sonra bizim evde baksınlar istiyorum. aslında onlarda baksalar işten gelince bebeğimi alır evime gelirim. burda olunca hadi ben geldim siz gidin denmezki. ben burda bebeğimin herşeyini steril eder kaynatır bırakırım onlara.
kızlar söyleyin şimdi ben bunlara nasıl güvenip gideyim. ben yokken bunlar çocuğa kimbilir neler yedirir ek besine başlamadan. bal yasak diyom allerji yapar, ağzına sür boğazına iyi gelir diyen insan ben gidince sizce vermemzmi??? allahım sen bana sabır ver. eşimi o kadar çok seviyorum ki ama artık boşanma raddesine geldim bugün haaaaaaaaaaa. işte 2 kuruşluk kayif yaptıkya bugün acısı misli misli çıktı. kaçtan beri uyumaya çalışıom hep kabus görüp sıçrıyorum. resmen içim sızlıyo. en son rüyamdada oğlumu yanlışlıkla yakmışlardı. oğlumu resmen kömür olmuş gibi gördüm (ALLAHIM SEN BÜTÜN BEBEKLERİ KORU, İÇİNDE BENİMKİNİDE)
alttan ifade koymak istedim ama şuanki durmumu anlatacak ifade bulamadım. şöyle özetliyim: sinirli hemde çok, korkmuş,üzgün vede çaresizzzz. varın gerisini düşünün...
selam kızlar.
bu saatte kimsenin olmayacağını biliyordum ama kabus görmekten uyuyamadım ve anlatmazsam herhalde sinirden çıldırcam...
bugün sabah eşim dediki işe başlamana az kaldı. oğlanı annemlere bırakalım biz dolaşmaya çıkalım. hem annemler oğlana alışsın hemde sen bırakmaya alış. ilkkez işe başladığın gün bırakırsan zoruna gider. eyvallah. mantıklı geldi. neyse saat 3 gibi gibi oğlanı bıraktık. ben kütahyanın ilçesinde oturuyorum aslında burda herşey var kıyafet olarak ama parasal olarak biraz pahalı. hadi dedik kütahya merkeze gidelim. burasıyla yaklaşık yarım saat veya 45 dk. neyse dolaştık güzel güzel alışveiş yaptık yemeğimizi yedik saat 7.30 8.00 arası evdeydik. oğlum uyuyodu. neyse 15dk. uyandı hemen koştum gözleri kıpkırmızı belliki ağlamış ama bunlar çok iyiydik, hiç üzmedi, bize hep güldü, şimdi annesini gördü ondan ağlıyo, ona naz yapıo falan diyip durdular. hadi dedim olabilr ilk gün ağlayabilir. neyse oğlanı aldım elime leş gibi kokuyo. bu ne kokusu diye düşüne düşüne emzirdim. çünkü daha önce duymadığım bi koku. sonra buldum hem oğlum kakasını yapmış hemde bebeğimin alttına serdikleri battaniye rutubet(nem) kokuyo. benim oğlan 4 5 günde bir kakasını yapar ki zaten 4.günündeydi yapmasını bekliyordum. neyse emzirdikten sonra hemen yatırmıyım altını alırken kusar diye biraz kucağımda tuttum. bu arada kucağımdan alma girişiminde bulundular vermedim. kaç saat sizdeydi zaten özledim. kokusu burnumdaydı hep. bu kakasını yapmış kokuyo deyince yapmıştır deyip kaynanayla kayınpeder imalı bi şekilde birbirlerine baktılar güldüler. ben ordan bişey olduğunu anladım ama sorsam yine kaynanam küser kesin diye bişe demedim ne yapabilirlerki en kötüsü dedim... neyse sabah eşim dershaneye gitcek diye erken kalktık. kaynanam ayrı kayınpeder ayrı oğlum ( oğlum diye benim oğluma söylüyorlar,kendi oğulları anca bana hava yapsın.) oğlum sen gitme ben sensiz naparım. burda kalsan nolur. hadi burda kal gitme sen falan filan diyip durdular. neyse güç bela geldik. oğlanda bi acayiplik var ama ne. karnı acayip gurulduyo.çocuk ağlamıo ama yerindede duramıyo. sürekli çırpınıo. zaten hareketli bi çocuk ama resmen kıçında kurt var kımıl kımıl. benimoğlan eve gelince bida kakasını yaptı. o sırada eşim ağzından kaçırıverdi... : oğluma zeytinyağı içirmişler.( bunlar daha oğlum doğar doğmaz anne sütü alacağına ağzına limon sıktılar, nişastalı şekerli mama verdiler. her geldiklerinde şekerli su ver susamıştır diyip duran insanlar. bende delirdim o sırada emzirmiyo olsaydım yerimde zıplıcaktım sinirden. hemen telefona koştum niye verdiniz dicem hadi eşim geldi, zorla ikna etti. daha doğrusu tartıştık. ben ki sesini yükseltip konuşacak insan değilim eşime sesimi yükselttim hatta baya baya bağırdım. tel. duvara duvara vurdum. oğlan şuan yatak odasında yatıo ama karnı gurul gurul. kafasını bi o yana çevirio bi buyana. uyumaya çalışıo. artık ne kadar zeytinyağı içirdiyse. bide kaynanam çok hijyenik biri değildir. artık nasıl verdi çocuğa bilemiyorum. sırf bu temizlik konusu yüzünden işe başladıktan sonra bizim evde baksınlar istiyorum. aslında onlarda baksalar işten gelince bebeğimi alır evime gelirim. burda olunca hadi ben geldim siz gidin denmezki. ben burda bebeğimin herşeyini steril eder kaynatır bırakırım onlara.
kızlar söyleyin şimdi ben bunlara nasıl güvenip gideyim. ben yokken bunlar çocuğa kimbilir neler yedirir ek besine başlamadan. bal yasak diyom allerji yapar, ağzına sür boğazına iyi gelir diyen insan ben gidince sizce vermemzmi??? allahım sen bana sabır ver. eşimi o kadar çok seviyorum ki ama artık boşanma raddesine geldim bugün haaaaaaaaaaa. işte 2 kuruşluk kayif yaptıkya bugün acısı misli misli çıktı. kaçtan beri uyumaya çalışıom hep kabus görüp sıçrıyorum. resmen içim sızlıyo. en son rüyamdada oğlumu yanlışlıkla yakmışlardı. oğlumu resmen kömür olmuş gibi gördüm (ALLAHIM SEN BÜTÜN BEBEKLERİ KORU, İÇİNDE BENİMKİNİDE)
alttan ifade koymak istedim ama şuanki durmumu anlatacak ifade bulamadım. şöyle özetliyim: sinirli hemde çok, korkmuş,üzgün vede çaresizzzz. varın gerisini düşünün...
ay dilek sinirimden tekrar gelip tekrar okudum.
ben bu kadının iyi niyetli olduğuna inanmıyorum. seni hiç saymıyor.
ona ilk teslim ettiğinizde inadına senden habersiz birşey verdi. insan bari ilk bırakmanda korkar kızmandan da bişey yapmaz çocuğa. hem de söylemiyor, gülüşüyorlar da bir de. senin arkandan iş çevirebilmiş olmaktan ne mutlu!
bu seni asla dinlemez.
bana kalırsa sen ücretsiz izin al. dilek çok ciddiyim, maddi olarak bizi zorlar demiştin ama olsun. kocan düşünsün. senin görevin evi geçindirmekten çok çocuğuna bakmak. biraz sıkın dişinizi, ne olur aç gezin ama çocuğa sen bak biraz daha.
ay ben gereğinden fazla sinirlenmiş olabilirim ne olur kusura bakma.
bu arada kocan da umarım senin tarafındadır. yerinde olsam bu olay üzerine annemlere gezmeye giderdim. kaynana da görünmeden git 1 hafta kal. sen telefon açıp tek kelime etmediğin için zafer kazanmış durumda. oh çocuğun kakasını ben yaptırdım diyordur.
sende dertlisn. of ya ben özelde çalışıo olsam kesin bırakırdım. devlette olduğum için bırakamıyorumda...dilekcim seni çok iyi anlıyorum aynı şeyleri annem yaptığında ben de aynı tepkileri verdim.bağırdım çağırdım ağladım içim yandı ama kimseyi değiştiremedim.şimdi bu sabah annem bismillah kapıdan girdi bastı yaygarayı sen bana neden kötü davranıyosun diye.kötü davranmıyorum yüzüm düşük çünki tembihlerime hiç kulak asmıyo.dün akşam biraz geç gittik eve.karşı komşum turşu gibi gripli oraya gitmiş annem oğlumla beraber.evde 10 tane de ufak çocuk var misafir üstelik.bunların içine hangi hakla sokabiliyo benim bebeğimi...yok yok ben işi bırakıcam...
amin canım. eşimde bana hak veriyo daha doğrusu annesinin yaptıklarının hatalı olduğunu görüyor. çoğu zaman annesiyle tartışıyorlar bile. ama kaynanam hep aynı hep aynı... benmde derdim zeytinyağı vermeleri dğil. hijyen ve miktar... bende dedim bakalım bakıcı tutcam diye inş. korkarlar...Dilek yazdıklarını okudum zeytinyağı o kadar korkunç bişey değil canım 1-2 kez bende verdim hatta dün haberlerde doktor bile zeytinyağı verebilirsiniz dedi.Ama kaynananın nasıl ve ne kadar verdiği senin için daha önemli olmalı ve senden habersiz yapması bundan sonra daha neler yapar korkusu daha önde gibi.Sen önce eşinle ağız birliği yapmalısın ve beraber kaynananla konuşmalısınız oğlumuza şu şekilde bakmanı istiyoruz olmuyorsa bakıcı tutalım gibisinden evde eşinle durum ne tam bilmiyorum ama eşine bakıcı tutmazsak çalışmam desen hani çalışman için kabul edebilirmi yoksa çalışmamı der.Çalışmanı istiyorsa bakıcı olayında bunu bir koz olarak kullanabilirsin aklıma gelen bunlar Allah yardımcın olsun.
senin o kaynanan allahından bulsun, şuncacık yavruya yaptığına bak. allah sana sabır versin.
bu kadına çocuk emanet edilmez.
ah sen bide benm sinirimi tahmin et.. merak etme ardım kız eşim işe gitti bugün bakıcı tutacağımı söyledim. neden byle yaptığını sordum. bidaha nasıl size bırakayım dedim. o ne dedi aaa zeytinyağımı dokunduı ki??? başka bişe olmasın.... bu duruma bi çözm yolu bulcam ama ne bakalım??? ama arayıp sinirimi gösterdimay dilek sinirimden tekrar gelip tekrar okudum.
ben bu kadının iyi niyetli olduğuna inanmıyorum. seni hiç saymıyor.
ona ilk teslim ettiğinizde inadına senden habersiz birşey verdi. insan bari ilk bırakmanda korkar kızmandan da bişey yapmaz çocuğa. hem de söylemiyor, gülüşüyorlar da bir de. senin arkandan iş çevirebilmiş olmaktan ne mutlu!
bu seni asla dinlemez.
bana kalırsa sen ücretsiz izin al. dilek çok ciddiyim, maddi olarak bizi zorlar demiştin ama olsun. kocan düşünsün. senin görevin evi geçindirmekten çok çocuğuna bakmak. biraz sıkın dişinizi, ne olur aç gezin ama çocuğa sen bak biraz daha.
ay ben gereğinden fazla sinirlenmiş olabilirim ne olur kusura bakma.
bu arada kocan da umarım senin tarafındadır. yerinde olsam bu olay üzerine annemlere gezmeye giderdim. kaynana da görünmeden git 1 hafta kal. sen telefon açıp tek kelime etmediğin için zafer kazanmış durumda. oh çocuğun kakasını ben yaptırdım diyordur.
bakalım ya bi çare bulcam artık...çok katılıyorum sana pikeeee..kesinlikle başlama işe falan pikenin dediği gibi dilekcim. zorlar dediğin için sesimi çıkarmıyodum ama pikeden güç aldım otur çocuğuna bak saçma sapan şeylere maruz kalmasın yavrucaklar
canım dişlerimi sıka sıka okudum zeytinyağını çok dert etme canım bende içirmişimdir bir kaç kez dr söylediğimde önemli değil demişti sürekli olmadığı sürece ama hijyen konusuna sinir oldum bende azıcık pinpirikliyimdir benim kayın validem bizde kalıyo eşim tatlı almıştı kazandibi oğlum ozaman 3.5 aylık bir baktım ağzına koymuş ben söyledim ama eşim çok kızdı yani sen yüz göz olma eşin söylesin azıcık düşünsün o daha çok küçük kafaya göre bal şekerli su muhallebi verilirmi hem anne sütü varken sonuçta sen sadece süt veriyosun deli olurum bu büyükler kendi bildiğini yapınca benim kayınvalide bazen eliyle oğlumun ağzına bakıyo dişlerine sinir oluyorum ben elimi yüz kere sabunluyorum hijyen konusunda kendi anneme bile güvenmiyorum bide canım sende baksınlar evleri rutubetliyse allah korusun hasta olur yavrucak daha yazıcamda sinirden yazamadım.....selam kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?