2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Slm kızlar
cerencim atanın konuşmaya başlamasına çok sevindim,inşallah devamı hemen gelir..
esincim rüzgara bayıldım maşallah çok tatlı allah esirgesin canım ayrıca paylaştığın yazı çok güzel inşallah uygularım.
meral albümünü göremiyorum yinede tanıştıgımıza sevindim..
özlem geçmiş olsun, kız-erkek konusunda haklısın sanırım kızlar daha sakın..
aslıcım kızımda arkadaşlarıyla anlaşamadığı durumlarda bana geliyo bazen,bazen bana bırakmadan kendisi hallediyo bi şekilde
asla kızımı kırıp başkasını mutlu edemem.. seninde ilk ve son olsun bence..
hepinize iyi haftalar...

teklifini kabul ettim tatlım şimdi görebilirsin

İki gündür geceleri çok ağlıyoruz neden ağlıyosun diyorum yastık ver pepeyi aç diyor allahım yaaaapepe uyumuş sende uyu diyorum hani yanımda yokki diyo kocaman pepe alıcam yetti gayrı

İki gündür geceleri çok ağlıyoruz neden ağlıyosun diyorum yastık ver pepeyi aç diyor allahım yaaaapepe uyumuş sende uyu diyorum hani yanımda yokki diyo kocaman pepe alıcam yetti gayrı

Biz bir ara kafayı yiyecektik artık pepeden nefret geldi
gecenin bir yarısı çığlık çığlıga aglıyodu pepeyi aç diye sabrettim sürekli, baktım ki olmuyor,
laptop telefon tablet hepsini yok ettim onlara güveniyor tvde bitmişse
sizin yaşadığınızda geçici bir dönem kızımdan biliyorum.

kızlar merhaba herkese,
öncelikle herkese teşekkür eder,m,oğluşumun konuşmaya başlamasıyla ilgili yorumlarınıza.devamı geliyor gibi ,şimdilik çok anlamadığım kelimelerle konuşmaya başladı ama giderek daha iyi oluyor.biraz utangaç,ışıkları kapatıp,sessizce antreman yapıyor,kelimeleri tekrar ediyor
2 yaş sendromu sıkıntı yaa,aynı şeyleri yaşıyor beraberce..normalde sakindir Ata ama hayır dendiği anda,koşarak gidiyor,ve gözü dönmüş şekilde eline geçeni fırlatıyo yere..bazen tehlikeli şeyleri de,geçen gün porselen tuzluğu atarken havada kaptım resmen..bi de küsüyor içeri gidiyor falan..sakin olmak lazım da işte bazen babası da ben de tahammül sınırlarını aşınca kızıyoruz..anında pişmanlık tabii...
meral cim çok memnun oldum tanıştığımıza,henüz albümü inceleyemedim,işlerim çok yoğun bu ara,en kısa zamanda yorumlıcam..:)
insanın kendine vakit ayırması ne güzel oluyo di mi,bravo çok iyi yapmışsın..biz de eşimle h.sonu adana ya gittik,evlenme yıldönümümüzü kutladık.arkadaşalrımızla önce yemeğe sonra canlı müzik yapan bi yerlere gittik..yıllar olmuştu resmen böyle organizasyon yapmayalı.. çok iyi geldi bize.paşayı da anneme bırakmıştık,onlar da iyi vakit geçirmişler.gerçi ne kadar iyi geçse de vicdan azabı duymama engel olamıyorum.bi haftasonumuz var onda da yoktum diyorum..
bu ara yine çok vicdan azabı içindeyim.saçma şeyler geçiyo aklımdan; acaba bakıcısını annesi mi sanıyor,ben haftasonu annesi miyim,daha çok vakit geçirebilmek için geç mi yatırsam acaba;gibi gibi onlarca soru var bende..mantıksız olsa da engele olamıyorum..bazen çalışan anne olmak saçma geliyo,kendi evladımı tüm gün bırakıp çalışmaya geliyorum,bi sürü şeyini kaçırıyorum diyorum..ne bilim çalışmayı da seviyorum,oğlum için çalışıyorum sonuçta tabii...ne bilim işte siz anlıyosunuz beni...

özlemcim geçmiş olsun,inşallah kısa zamanda iyi olursunuz.

esin,Rüzgara bayıldım,ne güzel fotoğraflar öyle..gerçekten çalmaya ilgisi var mı ,yoksa merak edip mi ilgilendi?
Ata da müziğe çok ilgili,eşim tarafı sanat müziği söyler,dinler; hatta keman kanun vs çalar.. onlara çekmiş,paşa da bayılıyo,acaba müzik eğitimi ne zaman başlıyo,ne yapmak lazım,bilginiz var mı?

Canım açıkçası müziğe ve özellikle böyle vurmalı çalgılara ilgisi çok, babası da perküsyoncu yani hobi olarak evde bir çok alet de var, davul, darbuka, bendir, gitar, ney gibi. Ayaklandığı andan itibaren hepsi hemen hergün elindeydi. Artık daha bilinçli çalmaya başladı. Batari ise, bir arkadaşımızın stüdyosu var hergün oraya gidiyoruz, o da Rüzgara bir şeyler öğretmeye başladı. Hatta onun için çocuk batarisi de alacakmış stüdyoya, en minik öğrencim diyor. Biz böyle başladık yani. İlgisi varsa siz de ders olarak olmasa da bir kaç şey verin önüne oyun gibi. Araştırmadım ama ders için henüz erken gibi çünkü çabuk sıkılıyorlar.. Rüzgar da 15 dakika falan kalıyor sonra hoop başka bir şey.

Bu arada kendini suçlu hissetmen normal belki ama rahat ol, bu senin de hayatın, sen kendini mutlu edemezsen onu da edemezsin ve bence de çalışmak bir kadın için, bir anne için çok önemli. Hem maddi manevi güven açısından, hem de bir süre sonra çalışmaya alışkın biri evde çok zorlanıyor kendimden biliyorum, işi bırakıcam çocuğumu en az 2 yaşına kadar ben büyütücem demiştim, öyle gibi de oldu ama gerçekten bazen insan bunalıyor ve bu çocuğa da yansıyor, kolay değil yani. Ben açıkçası biraz sudan çıkmış balığa döndüm, ne bir sosyal çevrem kaldı ne kendime özel bir hayatım, tek odak noktam Rüzgar. Buna karşın o bana bağlı değil çok, kim götürürse ona gider, anneci değil, aramaz sormaz bile:)) Sıkıldı mı ne benden Allahtan annanemiz geliyor ben de çalışıcam yeniden.

Son düzenleme:

Merhaba hoş geldin topiğe yeniden, biz aynen devam.
Maşallah gelişimi çok güzelmiş Eylül'ün. Tuvalet eğitimini tamamlayan bir ekimcik var demek ki. Biz buradan başaramadık.

Kızlaaaar deneyip yapamadıkça birbirimizi örnek alıp çabucak kolaya mı kaçtık ki

sizleri bilmem ama ben kolaya kaçıcam artık olmuyo bi türlü bıraktım bugün herşeyi

hoşgeldin tekrardan

Ahmet Enes'in bu akşam şeker boğazına takıldı...
Alt kata babaannesine indik daha kapıdan girerken kaptı şekeri masanın üstünden ağzında evire çevire yemeye başladı her şey normal gidiyo biz sohbet ediyoruz Ahmet Enes yanıma geldi bacaklarıma yapıştı ama kafası öne eğik bende oralı olmuyorum her zamanki sırnaşıklığı diye biraz zaman geçti baktım nefes almaya çalışıyor kafasını bir kaldırdım o panikle gözleri yerinden çıkıcak nerdeyse sırtına vuruyorum yok çıkmıyo şeker taktım parmağı ağzına bastırdım dilini öğürür gibi oldu bi daha yaptım kucakladım koştum lavobaya bir kustu şeker lavobadan tezgaha fırladı bide kusarken konuşmaya çalışyo şeker çıktı uçtu diyo =) neyse ucuz atlattık ama çok korktum...

evlilik yıl dönümünüz kutlu olsun tatlım.
seni anlıyorum cerencim vicdan azabını çok iyi bilirim.sen buna en yakın örneksin annen çalışan bir bayanmış
çalışan annenin kızısın sende çocugunu öyle yetiştiriyorsun
nacizane fikrim bebekken çalışmak daha kolaydı zaten hep uyuyodu şimdi daha zor gibi geliyor anlıyorlar herşeyi
çocuk eğitmenleri öğrencilerine soruyolarmış annen ne iş yapıyor diye öğrencilerin verdiği cevaplar tüyler ürpertici
annem benim eğitimin için çalışıyor, bana birikim yapıyor,annem hep beni düşünüyor o yüzden sabah işe gidiyor,
(ne iş yaptıgına takılmamışlar bildikleri bunlar) uzayıp giden cümleler
çalışmaz isek yavrularımız aç kalmaz elbette ama geleceği olamaz ki hayat şartları git gide zorlaşıyor
bütün yatırımım kızım için her ay yarımım girdiğim günlerden biriktirdiğim aldığım ev herşey kızım için
devlet okuluna gitmesini isterim sorun değil ama koleje gitse fena olmazmı
sen yurtdışı seyahatleride yapıyosun bide bu hafta sonu öyle olunca kendini suçlu hissettirmişsin
al biggün izin tümünü oğlunla geçir onuda kendinide mutlu et
bu konuda sabaha kadar konuşsak yinede tereddütlerimiz olur cerencim gerçekten seni çok iyi anlıyorum
düşündüklerini bende hep düşünüyorum uyumak istiyor erkenden uyumayalım oynayalım diye afedersin yırtınıyorum
bu hafta sonu birlikte vakit geçirelim diye öğlen uykusuna yatırmadım resmen işkence yaptım kızıma bir huysuz oldu ki sorma
uyku düzeni benim yüzümden bozuldu öğlen uykusuna yatmıyor artık.
hem evinin kadını
hem kocasına iyibir eş
hemde anne olupta
aynı zamanda çalışan kadın olmak
her yiğidin harcı değildir..
böyle düşün rahatlat kendini.iyi mi yaptık kötümü yaptık bunu evlatlarımız büyüyünce öğreneceğiz...öpüyorum

büyük geçmiş olsun. Allah korumuş da farketmişsin ve çıkartmışsın.

meralcim çok geçmiş olsun,neyse ki yanındaymışsın ve hemen müdahale edebilmişsin.soğukkanlılık çok önemli böyle durumlarda ,bazıları donup kalıyo..tekrar geçmiş olsun canım..güldüm de,demek o anda şeker uçtu falan diyodu

esincim ne kadar güzel müzik aletlerine ilgisi,çok hoşuma gitti,ilerde belki müzikle falan uğraşır,hani santçılar diyolar ya,küçüklüğümden beri müziğin içindeyim,babam da perküsyon çalıyodu zaten :):)
annenin gelmesine de sevindim canım,senin için iyi olacak,yok öyle çok düşkün değil falan deme,hep yanında olduğun için öyle geliyodur sana..Rüzgar düşünüyodur ki annem hep yanımda nasılsa..
şimdi sen çalışmaya başlayınca görürsün nası düşecek üzerine..:)
kübracım teşekkür ederim tatlım..tabii ki çocuklarımız için çalışıyoruz,daha iyi şartlarda okusunlar,her konuda daha çok alternatif sunabilelim diye.mantığımla duygularım çelişiyo zaten bu konuda..evet benim annem de çalışıyodu,öğretmendi ama,yarım gün bizimleydi..gerçi ben çok güzel bir çocukluk geçirdim,annemin yokluğunu hissetmedim sanırım..okula başladıktan sonra voleybola başlamıştım,yıllarca oynadım,okulum ,antremanlarım derken zaten az vaktim kalıyodu,onda da annem yanımdaydı zaten.gerçi her zaman onun varlığını hissettim,yanımda olmasa da hep ilgilenirdi.. o yüzden eksiklik hissetmedim hiç..hatta hep çalışmasınıın faydasını gördüm.babam iflas ettikten sonra ,o kadar zenginlikten sonra,annemim maaşına kalmıştık bir dönem ..ya çalışmasaydı..işte kötü gün diye birşey var hayatta...
evet bebekken daha kolay,büyüdükçe zorlaşıyo bırakmak..ay sonu fuara gidiyorum yine ben,sanırım biraz da o yüzden bu kadar duygusal oldum bu ara..neyse artık 2 ay gitmicem bi yere..
Ecrini de seni de öpüyorum canım..
tüm ekimdcikler ve güzel annelerini öpüyorum..

Ben de seni ve oğluşunu öpüyorum canım.

Vallaha kafayı takmaya gelince öyle de yapsan, böyle de yapsan, o da olsa bu da olsa takıyorsun. Aslında rahat olmak lazım en başta, biz de öyle büyüdük, babam da annem de çalışıyorlardı ve yeri geldi bakıcı, yeri geldi anneanne baktı bize de büyüdük işte, ne olmamız gerekiyorsa o olduk.

Evet belki müzikle ilgili bir meslek seçer, nasıl mutlu olacaksa, neyde başarılı olacaksa onu seçmesi için ben üstüme düşeni yaparım.

Hepinizi öpüyorum kızlar. Bir süre giremeyebilirim merak etmeyin. Rüzgar evdeyken yine pepe ve cailou'ya taktı, mümkün değil başından kaldıramıyorum evde, hastayken bir kaç izin vermiştim ipin ucu kaçtı, şimdi ben de oturamıyorum başına bilgisayarın evde durmak yok unutana kadar. İyi bakın kendinize.

çok geçmiş olsun Allah tüm kuzucukları korusun...

arkadaşlar bu arada tuvalet eğitimini bende gözümde çok büyütmüştüm hatta ilk bir kaç gün yok yapamam dayanamam demiştim ama anneminde destekleriyle başardık.tam he tamam bu iş derken eylül çişini yaparken kıvranmaya başladı.acıo anne dedi sürekli.doktora götürdük hemen.tahlil yaptırdık kesin enfeksiyon dedim kendimce ama sonuçlar temiz çıktı doktor tuvalet eğitiminden kaynaklandığını bir kaç gün ara vermem gerektiğini söledi.yani tuvalet eğitimi başarılı olan çocuğu tekrardan beze alıştırdık :))) ilaç kullandık bir kaç gün aradan sonra yine devam bu kez daha kısa sürdü tabi alışması şu an gayet başarılı :) sadece gece bez bağlıorum oda geç kalktığı sabahlarda çok az ıslak oluyor.
kısacası tavsiyem pes etmeyin sakın çünkü bir tuvalet bir bez çocuk bu istikrarsız davranışa olumlu yanıt vermeyecektir.dahada geciktirecektir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…