- 22 Aralık 2010
- 676
- 5
- 46
bayıldım çok güzel bir şiirAyrıca bunları konuşunca şu çok beğendiğim şiiri de sizlerle paylaşmak istedim şimdi.
Çocuklar
Çocuklarınız sizin çocuklarınız değil,
Onlar kendi yolunu izleyen Hayat'ın oğulları ve kızları.
Sizin aracılığınızla geldiler ama sizden gelmediler
Ve sizinle birlikte olsalar da sizin değiller.
Onlara sevginizi verebilirsiniz, düşüncelerinizi değil.
Çünkü onların da kendi düşünceleri vardır.
Bedenlerini tutabilirsiniz, ruhlarını değil.
Çünkü ruhlar yarındadır,
Siz ise yarını düşlerinizde bile göremezsiniz.
Siz onlar gibi olmaya çalışabilirsiniz ama sakın onları
Kendiniz gibi olmaya zorlamayın.
Çünkü hayat geriye dönmez, dünle de bir alışverişi yoktur.
Siz yaysınız, çocuklarınız ise sizden çok ilerilere atılmış oklar.
Okçu, sonsuzluk yolundaki hedefi görür
Ve o yüce gücü ile yayı eğerek okun uzaklara uçmasını sağlar.
Okçunun önünde kıvançla eğilin
Çünkü okçu, uzaklara giden oku sevdiği kadar
Başını dimdik tutarak kalan yayı da sever.
Halil Cibran
oooooo paşamız mesleğini seçmiş bile eeee doğuştan yetenekli bizim bu paşaEki Görüntüle 549176 Eki Görüntüle 549177 Eki Görüntüle 549178 Eki Görüntüle 549179 Eki Görüntüle 549180
İşte Rüzgar beyimizin hobileri:))) Deniz sezonu kapanınca, şimdilerde perküsyon çalışmalarına ağırlık verdi.
selam ekimcikler
geçen gün arkadaşım bize geldi oğlu 3 yaşında elinde bir oyuncak var Fatih istiyor O vermiyor,oğlum al kendi oyuncağınla oyna diyorum çocuk hemen elinden alıyor ozaman kendi oyuncağınla değiş diyorum ne bizimlileri ne kendikileri vermiyor bu arada çocuklarla bir tek ben konuşuyorum ve Fatih salya sümükağlıyor galiba bunun etkisiyle bütün gece uyku arasında gözünü açmadan beşiğinde oturup sağı solu yumrukladı tekmeledi yanımıza aldım bizi resmen tekme tokat dövdü gündüzde en ufak bir şeye sinirlenip sağa sola vuruyor
ben çocuğuma paylaşmayı öğretirken başka çocuklar böyle olunca sinir oluyorum resmen ezik gibi kaldı oğlum o çocuğun yanında hep oğlumun elinde oyuncaklarını zorla alıyor(Fatih isteyene hemen verir oyuncaklarını hatta tanısın tanımasın gördüğü çocuğa "canım arkadaşım deyip sarılıp öpüyor" )ama birtek benim çocuğum böyle olunca sanki biraz eziliyor offf of
haklısın bende alıp oğluma verdim ama çocuk hırpalayarak elinden aldı bir kaç defa ama annesi birşey demiyor!!! bende en sonunda sinirlendim bizim olan bütün oyuncakları alıp kaldırdım tabiii fatih daha çok ağladı ama dayanamadımben böyle olunca gözlemliyorum mert eren ne yapacak genelde mücadele ediyor başkasının elinden oyuncak almasına izin vermiyorum başkasınında mert erenden oyuncağını elinden almasına izin vermiyorum önce kim oynuyorsa onda kalacak sırayla oynanacak
ben olsam çocuktan alır oğluma veririrm elinde alınmasına izin vermiyorum malına sahip çıkmayı öğrensin ki öğrendi şimdi biri elinden almak isterse önce ben oynuyordum diyor sırayla oynayacağız diyor tabi bazen sitisnalar oluyo uzaktan kendi başına çözmesini bekliyorum çok zorlanırsa bu dediğim yolu denedim bi de bana güvenmesin bu konuda
ben böyle olunca gözlemliyorum mert eren ne yapacak genelde mücadele ediyor başkasının elinden oyuncak almasına izin vermiyorum başkasınında mert erenden oyuncağını elinden almasına izin vermiyorum önce kim oynuyorsa onda kalacak sırayla oynanacak
ben olsam çocuktan alır oğluma veririrm elinde alınmasına izin vermiyorum malına sahip çıkmayı öğrensin ki öğrendi şimdi biri elinden almak isterse önce ben oynuyordum diyor sırayla oynayacağız diyor tabi bazen sitisnalar oluyo uzaktan kendi başına çözmesini bekliyorum çok zorlanırsa bu dediğim yolu denedim bi de bana güvenmesin bu konuda
yerim ben onu akıllı bıdığım benim
canım benim nasılsın? sohbet topiği mi açsak napsak gözdoşu falan özledim. sizlerle sohbet etmek istiyorum
haklısın bende alıp oğluma verdim ama çocuk hırpalayarak elinden aldı bir kaç defa ama annesi birşey demiyor!!! bende en sonunda sinirlendim bizim olan bütün oyuncakları alıp kaldırdım tabiii fatih daha çok ağladı ama dayanamadım
Evet canım çok güzel bir yazı paylaşmışsın, ben de ne zamandır bunu araştırayım öğreneyim diyordum ama burda merak ettiğim şeylerin cevaplarını buldum. Teşekkürler.
Rüzgar da kendisini ısırıyor, demek ki öfkesini engellemişiz ki kendine dönmüş. Üzüldüm şimdi, öfke de bir kendini ifade yöntemi tabi bu çağda. Sinirlenince kendini ısırmasına çok üzülüyorum, bir de iz kalıyor. Bir daha dikkat edeyim, öfkesini engellememeye çalışayım, kendi öfkemi de engellemeye çalışayım tabi (gerçi çok uğraşıyorum ama bazen patlayıveriyor).
Aman esincim dikkat et sen öfkeni engelleyim derken bu seferde sen kendini ısırmaya başlamayasın
Yazı çok hoş bütün cevapları aldım daha dikkatli ve sabır gerekli bizlere Allahım yardımcımız ol
Bu arada albüm ekledim bakabilirsiniz kızlar ismim Meral
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?