2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

esincim doğüru söylüyosun aslında,biz çok takılıyoruz ,belki de gereksiz yere..şu sözüne bayıldım: ne olmamız gerekiyosa o olduk... doğru vallahii..ben 2,5 yaşındayken annemin bırakacak yeri yoktu beni (anneannem vefat etmiş) okula götürdü.2,5 yaşında anaokuluna başladım ben de..üstelik okulda anneme öğretmenim deme zorunluluğum vardı..:)o yaşta düşünsene..neredeyse bizim bıdıklar yaşında..bi sorun da yaşamadım bu yüzden ileriki hayatımda..biz çok ayrıntıcı bi nesiliz galiba..
zaten ne oluyosa hastayken oluyo,kıyamayıp izin veriyoruz sonra da toparlayamıyoruz..neyse annenin gelişini bekliceksin artık sen de yeni düzen kurmak için canım.. öptüm sizi..

Geçmiş olsun allah tekrar yaşatmasın
Amin arkadaşım...

saol evet allah korudu...
Kolay gelsin esincim yakında bende aynısı yapıcam çok düştü tvye pepeeyi mahkemeye vericem az kaldı

amin saol eyan25...

ben yarıda bıraktım vallahi hiç çekilmiyor ...çişimizi tuvalete yapıyoruz onu söylüyor ama kakamız hala çok kıymetli nasıl bişi görüyosa artık onu

kızlar henüz fotoğraf koymamış olanlar var unuttum sanmayın..
EMEL ve MEL.... ne kadar kafiyeli oldunuz siz böyle...
ama hadi merak ediyoruz sizlerii...
zaten Kübra da hemen silmiş fotolarını..Kübracım senden hemen o tatlı kızınla yeni bi fotoğraf bekliyorum...hadi bakalım tembellik yok hadi hadi

Son düzenleme:

valla kaç kere denedim büyük geliyor küçültüyorum yine büyük diyor burda yayınlasam silemiyorum diye yayınlamıyorum yoksa sürekli deniyorum bir daha deneyeyim dur

bende silicektim artık albümümü kimse bakmıyor sanırım bakanında nezaketen yorum yapması gerek diye düşünüyorum yanılıyormuyum bu gece silmeyi düşünüyordum

olmuş olmuş emelcim,çok güzel olmuş hem de..
çok tatlısınız anne-oğul maşallah ikinize de..mert eren tam delikanlı olmuş canım,bakışlar falan..:)
gerçekten avatarındaki oyuncu,adını hatırlayamadım da benziyomuşunuz gerçekten de..o yüzden böyle hayal etmişim seni de..

sildim canım evim güzel evim topiğinde dolanırkne ordaki evler facebookta yayınlanıyormuş aile resimleri falan hatta özel albümlerdekiler bile onu okuyunca kalmasın dedim senin için yine koyarım seni görünce eklerim resimleri hep kalmasın siz de silin bence 1 günlük koyalım hep koyup silelim gibi

Sakin sakin dedim bizim kız kafayı yedi. Ben mi nazar ettim acaba. Sürekli inat, ben yapacağım diye ağlamalar. Çorap giymem diye yerden yere atılmalar. Yemek tam kabus oldu zaten. Ivır zıvır dışında yemek yediremiyorum. Ancak tv karşısında. Tv bağımlısı olduk bu arada. Bugün babasını da çıldırttı. Oyşşş ben de iki yaş sendromuna girmiş miydim acaba çok merak ediyorum. Bugünden itibaren sıkı yönetim var, dede-anneanne ve bilumum şımartan kimseyle görüşmüyoruz. Kararlıyız bakalım sonuç ne olacak. İşin kötü tarafı ben de baba da yüz vermiyoruz ve alttan almıyoruz, çok ağlıyor bu yüzden. İnşallah biran önce yola girer. Ayy pat diye girdim çıkıyorum, kendimi buraya attım, kusura bakmayyın =)

oğlumu anlatıyorsun hiç söz dinlemiyor bize vuruyor yemek yemiyor malesef babaanne bakıyor bişey yapamıyoruz orda şımarıyor evde sürekli harp var çıldırtıyor ne yapsak bilmiyorum sakin davranıyorum yok sinirli davranıyortum yok yok yordu bugün beni canıma okudu

Dün ayakları üşümesin diye panduf aldım çok hevesli aldım ama o derece ayağında denemeye çalışıyorum bir tanesini çığlık atıyor giymek istemiyor arabadan aşağıya kafasını sarkıtıp yere tükürüyor etiketli ayakkabıları eline alıp kopartmaya çalışıyor daha sayabilirim ama ruhum sıkıldı çok üzdü dün beni neyse eve geldik ben bi hevesle kaptım ahmeti pandufları giydirmeye çalışıyorum ama ne mümkün yapmadığım şebeklik kalmadı karşısında bütün gün sabretmekten kendimi sıkmaktan bütün vücudum ağrı içindeydi zaten canım yanıyo kafam şişmiş nasıl beynim dönmüşse artık bir bağırdım bana bak ulaaaaan bu ayakkabı bu ayağa giyilecek !!!!çocukta gözler açıldı ses kesildi eşim gülmekten katılıyo ağzını kapatmış ahmet duymasın diye duysa şımaracak iyice ahmet yavaşca aldı eline ayakkabıları giymeye çalışıyo annecim giyibilirmiyim bakalım olucakmı ayağıma aaa ne güzel oldu bak anne bak bak bu sefer o bana şebeklik yapmaya başladı öyle böyle derken o ayakkabılar ayağa giyildi

Çoraplarımızı asla ayaktan çıkartamıyoruz uyurken habersiz çıkartıyorum sabah ortalık ayağa kalkıyo dakikalarca ağlıyo dönüp bakmıyorum bile istediği kadar ağlasın bu aralar ne isterse ağlayarak yaptırmaya çalışıyo bizde karar aldık büyüklerimizde dahil ağladığında dönüp bakmıyoruz kendi çapında ağlıyo yerlere atıyo kendini ama o sese sabretmek o kadar zorki sürekli aaaauuuvvvv !!! arılar doluyo beynime sanki

Birazdan uyanacak yine aynı sahne çoraplarım nerdeeee kim almış bak yoklar ayakta aauuuvvvv !!! kafa bi milyon

İyi haftalar herkeze
evimize kış hoşgeldi malesef
o kadar korumaya ragmen cumadan beri hastayım
hafta sonu kızımla beraber olunca pazar günü malesef kızımada geçti
gece öksürmekten balgam kustu falan ilerletmeden bugün götürücem
bu kışın ilk hastalığı inş. ilk ve sondur sabaha kadar uyuyamadı
kuru öksürükten.zaten bende hastayım hiç halim yok.

ben de bir hevesle 2 tane panduf aldım bir eve biri babaannede eve geldim bak oğlum sana ne aldım dedim heyecanla ne aldın dedi ev ayakkabısıııı dedim şebekçe baktı evirdi çevirdi fırlattı beğenmedim giymem bunu dedi ben de sen gibi cebelleştim baktım olmuyor tamam başkalarına vercem dedim ver dedi ben giymem zaten dedi eşim boşver ısrar etme giyer dedi ama içim içimi yiyor kışın ne yapacağız diye neyse giyeyim dedi giydirdim ben ay ne güzel olmuş şöyle güzel böyle güzel dimi annecim dedim hıııııı dedi çıkardı fırlattı ve giymedi çoraplar ayrı dert günde kaç kere giydiriyorum kaç kere çıkarıyor bi de bulmayım diye koltuk arkasına atıyor kirlendi anne deyip atıyor offf hele yelek giymiyor giymiyor kollarını sürekli çekiştiriyor aç anne kollarımı açamayınca deliriyor
mert eren de ağlayarak yaptırmak istiyor evde anne baba olarak yapmıyoruz ama babaanne yapıyor malesef o yüzden iyice şımardı ne kadar desek de kıyamıyorum ben siz evde yapmayın deyip çıkıyor işin içinden iyice mızmız agresif vuran ağlak bir tip oldu çıktı çok sinirleniyorum ve üzülüyorum bu yüzden
seneye kreşe gidecek inşallah düzelir diye umut ediyorum

geçmiş olsun canım hastalık her yerde şu an beşım feci şekilde ağırıyor başım dönüyor gibi oğlan uyusun da işimi yapayım ev felaket halde anneye yatmak yokk

bizimki Pandufu giymek için can atıyor dün akşam yürürken agzını masasına vurdu kanadı falan biraz büyük almışım.ev patikleri var çorap gibi nette gördüm ondan alıcam
inş sizinkilerde biran önce giymek ister.
bende seneye oyun gruplarına vericem bi kaç saat babasıda bi alan dalına verelim diyor bakalım ne yapıcaz
tşk ederim canım bende aynen senin gibiyim hala işteyim bütün algılamalarım bitti
kafam dolu kendimi bıraksam bayılıcam.bide birazdan koştur koştur eve gidicem annem kapıda beni bekliyo olucak direk hastaneye gidicez.2 yaşında diş için gitmemiz gerekiyormuş.
iyi akşamlar herkeze

Sebzelisomon çok geçmiş olsun. Kış girmeden atlattın inşallah kış boyu rahat olursunuz.
Loveli bizimkinin de anneannesi dedesi her istediğini yapıyor. Pandufları sevmedi bizimki, yazın terlik giydiriyordum hoşuna gidiyor. Giymediği zaman çorap giydiririm diyerek tehdit ediyordum. Şimdi çorap giydirirken terlik giyecem diye ağlıyor sıpa.

Dilinin ucu yara olmuş üç gündür yemek işkence. Yoğurt çorbası sabah akşam yiyor o da zorla. Bugün öyle sinirlendim ki bayağı bi hırpalayıp dövdüm. Yani resmen dövdüm. Gözüm döndü artık, beş dakika sonra sinirden ağladım. Çok pişman oldum ama tutamadım kendimi =( Yüzünde de bir iki çizik var. Yarından sonra güneş gördüğüm an park da olsa dışarı çıkacağım, biraz stres atalım diyorum bakalım. Oyyy, Allah yardımcımız olsun.

nasıl yani ne demek dövdüm????
yüzüne hem de,inanamıyorum sana..kusura bakma ama çok büyük bir haksızlık bu..biz bu forumu neden açtık,en kıymetlimiz çocuklarımızın sıkıntılarını üzüntülerini paylaşmak için.kusura bakma ben hiçbir annenin kendimi tutamadım,dövdüm,yüzünde çizik var laflarını duymak istemiyorum.bu kadar acımasız olamazsın..hem de neden yemek yemedi diye mi.....yemezse yemesinn,heme de yazık dili yaraymış haklı da bir sebebi var. peki senin haklı sebebin ne onu dövmek için....!!!!
bir de çok normal bir durummuş gibi önce panduflardan bahsedip sonra olaya geçmişsin..pes yanii..
ayşe için çok çok üzüldüm..umarım bir daha gözün dönmez..

Bu duruma çok üzüldüm gerçekten. Evet insanın bazen gözü dönüyor, kontrolünü kaybediyorsun ama sonuçta onlar daha minicikler, bunu hiç unutmamız lazım. Allah korusun öyle anlarda kendimize hakim olamazsak her şey olabilir, istemesen de çok zarar verebilirsin. Dikkatli olmak lazım böyle durumlarda. Yemiyor mu, bırak aç kalsın, ya da sinirlerin iyice bozuldu mu bunu hissediyorsan hemen bir dakika da olsa uzaklaş onun yanından derin nefesler al, sakinleş, sakinleşince o anda yaşadığın şeyin çok gereksiz olduğunu göreceksin, bugün yemez yarın yer, yıpratma sinirlerini de Ayşe'yi de. Hem Ayşe bildiğim kadarıyla uslu ve yiyen bir çocuk, hastaymış madem iyileşmesini bekle. Sakinliğini ne olursa olsun korumaya çalış. Belki de bunu yaşamanız iyi olmuştur. İleride daha kötü bir durum yaşanmaması açısından, insan böyle anlıyor çünkü.
Ben de bir kere çok sinirlenmiştim, masadan onun için hazırladığım çorbayı gözümün içine baka baka tutup yere fırlattığında. İnsan o zaman karşısında 2 yaşında bebek olduğunu unutuyor, mücadeleye giriyor. Ben de eline vurup onu masadan çok hızlı kaldırmıştım. Canı çok yanmasa da yaptığıma çok gücendi, ağladı. Ben de çok suçluluk hissettim sonuçta bilerek yapmıyor, istemediği bir şeyi istemediğini bir şekilde ifade ediyordu. Ben de sonra daha dikkatli olmaya başladım, arada kızsam da hemen o daha çocuk diyorum içimden ve nefesime odaklanıyorum. Öyle daha kolay oluyor.

sinirlerin yıpranmış canım istemeden oldu eminim ve şu an da çok pişmansın malesef çocuklarla biz zor bir dönem geçiriyoruz bana öyle geliyor en azından ben öyleyim ben de kızıyorum mert erene sonra çok üzülüyorum o benim bitanem gözümün bebeğii diye ama
demin yatakta oğlumla konuşuyoruz oğlum seni çok seviyorum biliyorsun dimi evet anne dedi ama beni üzüyorsun dedim sen de beni üzüyorsun dedi neden üzüyorum dedim sen bana kızıyorsun dedi ama sen de yaramazlık yapıyorsun annecim dedim yapmıyorum ki dedi oynuyorum dedi cevap veremedim veremedim çok kötüyüm aslında kızlar oğlumla zaman geçirmiyorum o kesin evde oluyoruz öğleden sonra ama ben ya yemek yapıyorum ya da iş o da sıkılıyor haklı olarak mevzu böyle uzar giderrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…