- 22 Aralık 2010
- 676
- 5
- 46
Şekerler albüm nasıl yapılır birde onu anlatıverseniz pek bir mutlu oluverecemartık benimde kendimi tanıtma vakti geldide geçiyor bile
esincim çok geçmiş olsun canım,inşallah en kısa zamanda toparlanırsın..grip aşısı o mevsimde grip oldukptan sonra işe yaramıyo. sezon başlangıcında vücuduna henüz mikrop girmemişken yapılırsa faydalı,yani daha hafif atlatamnı sağlıyor hastalığı.. yani senin için geç oldu biraz..sen koruyucu olarak iyi beslen,vitaminini falan aksatma en iyisi,sık hastalanıyorsan..
selam canım,bu arada henüz ismini bilmiyorum.bizler isimlerimizi yazmıştık;ben ceren..
bizler sadece arkadaşlarımıza açık ,özel albüm olarak seçtik,sonra resim yüklemeye başlıyosun zaten..profi,l kısmında albüm oluşturdan başlıyosun..seni d e merak ediyoruz,sanırım sen bizim albümleri gördün..:)
tuvlaet eğitimini tabii ki konuştuk ama devam ederiz sorun değil,birbirimizin sorunlarından konuşuyoruz her zaman,tekrar tekrar,sonuçta destek olmak için burdayız birbirimize..neyse ayrıca bu da bir sorun değil de..aramızda henüz alıştırabilen yok..yanlış hatırlamıyosam,Rüzgar en hızlısıydı,söylüyodu yaz başına kakasını falan ama o da sonradan bıraktı..
Ata nın kabızlık sorunu olduğu için ben çok ısrar edemiyorum.wc yi reddediyo kesinlikle,oturttuğum zaman da kabız oluyo..o yüzden bıraktım,ne yapayım her şeyin bir zamanı var,ne yaparsam yapayım o hazır olunca yapacak zaten.....
zaten çocuğu büyütmüş herkes,tuvalet eğitimini 1yaşında vermiş,kendi kendine yemeyi 1,5 yaşında öğretmiş,konuşamaya da 10a ylık başlamıştır.
kızlar bu arada,Ata konuşma konusunda fena değil,ilerleme var en azından,değişik kelimeler söylüyo,yuvarlayıp şarkılar söylüyo,ama hala net olarak cümle yok...şuna karar verdim,sanırım Ata bebeklikte kaldı biraz yani çocuk moduna geçmedi gibi geliyo..yaşıtı çocukalra bakınca daha olgunlar,benimki hala da bebeksi..anlatabildim mi bilemiyorum ama..onun da zamanı var demek ki..çok takamamaya çalışıyorum..bakalım..
kübracım,onu yazmayı unutmuşum,gerçeketn burnun açık olması çok önemli,doktorum da bana hep diyo,kulağın için bile burnunu açık tutmak zorundasın diye..
esincim çok geçmiş olsun canım,inşallah en kısa zamanda toparlanırsın..grip aşısı o mevsimde grip oldukptan sonra işe yaramıyo. sezon başlangıcında vücuduna henüz mikrop girmemişken yapılırsa faydalı,yani daha hafif atlatamnı sağlıyor hastalığı.. yani senin için geç oldu biraz..sen koruyucu olarak iyi beslen,vitaminini falan aksatma en iyisi,sık hastalanıyorsan..
selam canım,bu arada henüz ismini bilmiyorum.bizler isimlerimizi yazmıştık;ben ceren..
bizler sadece arkadaşlarımıza açık ,özel albüm olarak seçtik,sonra resim yüklemeye başlıyosun zaten..profi,l kısmında albüm oluşturdan başlıyosun..seni d e merak ediyoruz,sanırım sen bizim albümleri gördün..:)
tuvlaet eğitimini tabii ki konuştuk ama devam ederiz sorun değil,birbirimizin sorunlarından konuşuyoruz her zaman,tekrar tekrar,sonuçta destek olmak için burdayız birbirimize..neyse ayrıca bu da bir sorun değil de..aramızda henüz alıştırabilen yok..yanlış hatırlamıyosam,Rüzgar en hızlısıydı,söylüyodu yaz başına kakasını falan ama o da sonradan bıraktı..
Ata nın kabızlık sorunu olduğu için ben çok ısrar edemiyorum.wc yi reddediyo kesinlikle,oturttuğum zaman da kabız oluyo..o yüzden bıraktım,ne yapayım her şeyin bir zamanı var,ne yaparsam yapayım o hazır olunca yapacak zaten.....
zaten çocuğu büyütmüş herkes,tuvalet eğitimini 1yaşında vermiş,kendi kendine yemeyi 1,5 yaşında öğretmiş,konuşamaya da 10a ylık başlamıştır.
kızlar bu arada,Ata konuşma konusunda fena değil,ilerleme var en azından,değişik kelimeler söylüyo,yuvarlayıp şarkılar söylüyo,ama hala net olarak cümle yok...şuna karar verdim,sanırım Ata bebeklikte kaldı biraz yani çocuk moduna geçmedi gibi geliyo..yaşıtı çocukalra bakınca daha olgunlar,benimki hala da bebeksi..anlatabildim mi bilemiyorum ama..onun da zamanı var demek ki..çok takamamaya çalışıyorum..bakalım..
kübracım,onu yazmayı unutmuşum,gerçeketn burnun açık olması çok önemli,doktorum da bana hep diyo,kulağın için bile burnunu açık tutmak zorundasın diye..
ne güzel ilerleme var arkadaşımın oğlu 3 yaşında hala sadece anne baba diyor bütün işini ıh ıh diyerek hallediyor bi de annesi babası hep bebekle konuşur gibi konuşuyor onunla cıs ufff
eggg gibi bilmem anlatabildim mi bi de ses tonları da öyle ben hiç öyle konuşmadım oğlum bilmez cıs uf nedir diye mamayı bile sadece mama için kullandık yemeğe mama demedik ses tonumuzda öyle büyükle konuşur gibi etkisi nasılsır bilmem ama
canım benim nasılsınyakışıklı kuzum nasıl 2 yaşını bitirdi maşallah di mi yavrum darısı bize inşallah
47 günlük oldu kuzum emel teyzesi
emelcim çok doğru birşey yapmışsın,tabii ki çok etkili konuşmasında.çocuk ne duyarsa ,kendisiyle nasıl konuşulursa o şekilde öğreniyor..ne güzel ilerleme var arkadaşımın oğlu 3 yaşında hala sadece anne baba diyor bütün işini ıh ıh diyerek hallediyor bi de annesi babası hep bebekle konuşur gibi konuşuyor onunla cıs ufff
eggg gibi bilmem anlatabildim mi bi de ses tonları da öyle ben hiç öyle konuşmadım oğlum bilmez cıs uf nedir diye mamayı bile sadece mama için kullandık yemeğe mama demedik ses tonumuzda öyle büyükle konuşur gibi etkisi nasılsır bilmem ama
Saol cerencim, demek grip aşısı zamanını kaçırdık neyse artık dikkat edeceğim, çok zor hasta hasta çocuk bakmak, bir de birlikte hasta olunca oyyy.
Ata'nın konuşmaya başlamasına çok sevindim. Artık çorap söküğü gibi gelir, bir bakmışsın seni bile şaşırtacak cümleler kuruyor
Evet tatlım her şeyin zamanı varmış, sağlıklı olduktan sonra gelişim süreçleri değişebiliyormuş. Bak bizim doktorumuz da ne demişti "Benim çocuk 2 yaş 8 aylık daha yeni cümle kurmaya başladı. Annesi annanesi doktora götürüyorlardı az daha!" kendisi çocuk doktoru ahaha:))) Ben de çok gülmüştüm anne her zaman anne işte. Dedi rahat olun her çocuğun gelişimi farklıdır. Sen de rahat ol, bizimkisi de hala bir yaşında gibi görünüyor fizik olarak.
selam arkadaşlar.doruk un hastalığı iyileşti gibi ama öksürük hala geçmedi.tam iyileşti derken babaannesi grip oldu o yüzden sanırım atlamadı.bir de şu öksürüğü geçseydi hayırlısıyla..hasta tüm ekim bebişlerine geçmiş olsun.
doruk da daha cümle kuramasada söylediğimiz çoğu kelimeyi kendince tekrarlıyor.çok erken yürümüştü ama konuşması gecikti sanki.kıyaslamayı hiç sevmem aslında ama bazı yaşıtları bildiğin muhabbet eder gibi derdini anlatıyor.onları görünce de acaba geçmi kaldı diye düşünmeden edemiyorum.
aslıcım uzun zamandır yoktun gelmişsin.bir hayli merak etmiştik.ciddi bir şey olmamasına sevindim.geçmiş olsun canım.
esin sen de ev arıyordun ne yaptın canım,bulabildin mi?
bu aralar çok zamanım olmuyor nete girmeye.ceren sen de atayı uyutmaya gidince ben de uyuyorum demişsin ya.inan çok normal.benimde farkım yok.hatta çoğu zaman ondan önce uyuduğum oluyor sanırım.çareyi o uyuyana kadar yatmayıp yatağın içinde oturarak buldum:))
hepinizi öptüm iyi geceler..
Karı koca moralmen çökmüş durumdayız
Ahmet Enes çığrından çıktı son zamanlarda...akşam yemeğinden sonra babasının yüzüne tahta oyuncağını fırlatmış e dolayısıyla canı yanmış adamın ben mutfaktaydım bir bağırış bir kavga içeride Ahmet Enes çığlıklar atarak babaya yumruklar atıyor baba ise sana bir daha oyuncak yok hepsini çöpe atıcam diye avaz avaz bağırıyor şaşkın şaşkın bakıyorum ne oluyor diye sen git diye işaret etti çıktım odadan bütün oyuncaklar toplanmış baba önde Ahmet Enes arkada kapıya doğru çığlıklar eşliğinde oyuncaklar dışarıya atıldı yavrum nasıl ağlıyo atma diyebugün gezmeye götürmüştüm ahmeti ordada oyuncak fırlattı çay bardağına devrildi oyuncak ordan çocuğun kafasına fırladı (nereye gitsem hakından gelemiyorum herşeyi atıyor vuruyor) bi kaç aydır sürekli şiddetli davranışlar sergiliyor o kadar dikkat ediyoruz yanında asla tartışmıyoruz tartışanları uyarıyoruz vurma gibi bir eğilimdede bulunmuyoruz sürekli konuşarak izah ediyoruz herşeyi ama bu akşam eşimde ipler koptu sesini yükseltmekten kendini alamadı çığrımdan çıkardı beni diye mutfakta sakinleşmeye çalıştı ahmet durmadan ağladı o kadar üzgünümki eşim ona bağırmayı bırakın ters bakmaya bile kıyamazdı o sakin insanı bile çileden çıkardı sonunda...ne yapacağımı şaşırmış durumdayım nasıl düzelecek bu tavırları...geçen hafta sonunda gittiğim bir yerde çocuklar ahmeti istemedi atıp vurduğu için nasıl bir davranış sergilemeliyim şaşırdım
Canım ya inan çok üzüldüm yaşadıklarınıza bu dönemler hiç kolay değil, isyanlarda oluyorlar. Rüzgar da arada vurur, atar, kırar ama inatlaşınca ya da kızınca hiç bir şey değişmiyor hatta daha da çok yapıyor istenilmeyen davranışı. Ben de görmezden geliyorum çok zor ama geçecek bu dönemler de. Bazen de ben de kendimi tutamıyorum, sanki karşımdakinin henüz 2 yaşında olduğunu unutuyorum ve çok kızıp tepki gösteriyorum, inatlaşıyorum, ağlıyor bu sefer daha çok üzülüyorum. Ben kızınca "anne kızma, kızma" diye kaşlarımı düzeltiyor eliyle. Gerçekten zor bir dönem. Çok sinirlenirse kendi elini kolunu ısırıyor Rüzgar, iz bile kalıyor o derece, yapma dediğimde daha da çok yapıyordu şimdi karışmıyorum azalttı sanki, bakalım.
Yani oluyor böyle şeyler siz de sakin olmaya çalışın, özellikle sen üzülsen, sinirlensen de belli etme çok, hemen dikkatini başka şeylere çek, unuttur. Sanırım bu dönemde kendilerini ifade etmede zorlandıkları için, bize anlatamadıkları için böyle davranışları oluyor, çok sabırlı olmak ve anlamaya çalışmak lazım. Sanırım 2 yaş sendromu bu.
Onlar büyüyecek biz bizlikten çıkacağız...nasıl bir türdür bu anlayamadım şimdiki çocuklar bir acayip bir değişik onlar hükümdar biz emir eri :26:ya sabır...
Vallaha zor da, hala sağda solda gördüğüm yaşlılar diyor ki "ooo bunlar en kolay zamanları!"
Bugün aynı lafı bende duydum bide ergenlik var önümüzdeevlilikleri başka sorunları iş hayatları ay allahım başım dönüyor sanki çıldırcam düşünmek istemiyorum bunları
Ayy güldürdün beni gece gece:))))
Boşver sorun olarak görmeyelim bunları, rahat ol sen de, her şey olması gerektiği gibi olur. Sevgimizi sonuna kadar verebilelim de biz onlara, sonrası belki daha kolay olur.
Ayrıca bunları konuşunca şu çok beğendiğim şiiri de sizlerle paylaşmak istedim şimdi.
Çocuklar
Çocuklarınız sizin çocuklarınız değil,
Onlar kendi yolunu izleyen Hayat'ın oğulları ve kızları.
Sizin aracılığınızla geldiler ama sizden gelmediler
Ve sizinle birlikte olsalar da sizin değiller.
Onlara sevginizi verebilirsiniz, düşüncelerinizi değil.
Çünkü onların da kendi düşünceleri vardır.
Bedenlerini tutabilirsiniz, ruhlarını değil.
Çünkü ruhlar yarındadır,
Siz ise yarını düşlerinizde bile göremezsiniz.
Siz onlar gibi olmaya çalışabilirsiniz ama sakın onları
Kendiniz gibi olmaya zorlamayın.
Çünkü hayat geriye dönmez, dünle de bir alışverişi yoktur.
Siz yaysınız, çocuklarınız ise sizden çok ilerilere atılmış oklar.
Okçu, sonsuzluk yolundaki hedefi görür
Ve o yüce gücü ile yayı eğerek okun uzaklara uçmasını sağlar.
Okçunun önünde kıvançla eğilin
Çünkü okçu, uzaklara giden oku sevdiği kadar
Başını dimdik tutarak kalan yayı da sever.
Halil Cibran
Ayrıca bunları konuşunca şu çok beğendiğim şiiri de sizlerle paylaşmak istedim şimdi.
Çocuklar
Çocuklarınız sizin çocuklarınız değil,
Onlar kendi yolunu izleyen Hayat'ın oğulları ve kızları.
Sizin aracılığınızla geldiler ama sizden gelmediler
Ve sizinle birlikte olsalar da sizin değiller.
Onlara sevginizi verebilirsiniz, düşüncelerinizi değil.
Çünkü onların da kendi düşünceleri vardır.
Bedenlerini tutabilirsiniz, ruhlarını değil.
Çünkü ruhlar yarındadır,
Siz ise yarını düşlerinizde bile göremezsiniz.
Siz onlar gibi olmaya çalışabilirsiniz ama sakın onları
Kendiniz gibi olmaya zorlamayın.
Çünkü hayat geriye dönmez, dünle de bir alışverişi yoktur.
Siz yaysınız, çocuklarınız ise sizden çok ilerilere atılmış oklar.
Okçu, sonsuzluk yolundaki hedefi görür
Ve o yüce gücü ile yayı eğerek okun uzaklara uçmasını sağlar.
Okçunun önünde kıvançla eğilin
Çünkü okçu, uzaklara giden oku sevdiği kadar
Başını dimdik tutarak kalan yayı da sever.
Halil Cibran
Ahmet Enes çığrından çıktı son zamanlarda...akşam yemeğinden sonra babasının yüzüne tahta oyuncağını fırlatmış e dolayısıyla canı yanmış adamın ben mutfaktaydım bir bağırış bir kavga içeride Ahmet Enes çığlıklar atarak babaya yumruklar atıyor baba ise sana bir daha oyuncak yok hepsini çöpe atıcam diye avaz avaz bağırıyor şaşkın şaşkın bakıyorum ne oluyor diye sen git diye işaret etti çıktım odadan bütün oyuncaklar toplanmış baba önde Ahmet Enes arkada kapıya doğru çığlıklar eşliğinde oyuncaklar dışarıya atıldı yavrum nasıl ağlıyo atma diyebugün gezmeye götürmüştüm ahmeti ordada oyuncak fırlattı çay bardağına devrildi oyuncak ordan çocuğun kafasına fırladı (nereye gitsem hakından gelemiyorum herşeyi atıyor vuruyor) bi kaç aydır sürekli şiddetli davranışlar sergiliyor o kadar dikkat ediyoruz yanında asla tartışmıyoruz tartışanları uyarıyoruz vurma gibi bir eğilimdede bulunmuyoruz sürekli konuşarak izah ediyoruz herşeyi ama bu akşam eşimde ipler koptu sesini yükseltmekten kendini alamadı çığrımdan çıkardı beni diye mutfakta sakinleşmeye çalıştı ahmet durmadan ağladı o kadar üzgünümki eşim ona bağırmayı bırakın ters bakmaya bile kıyamazdı o sakin insanı bile çileden çıkardı sonunda...ne yapacağımı şaşırmış durumdayım nasıl düzelecek bu tavırları...geçen hafta sonunda gittiğim bir yerde çocuklar ahmeti istemedi atıp vurduğu için nasıl bir davranış sergilemeliyim şaşırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?