2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

bu şekilller kadar profesyonel olmasada,benzer şekillerle yemek istemediklerini yediriyorum
bizde bu ara kahvaltıyı kestik zaten peyniri binbir güçlükle yedirirken yumurta yemek istemiyor
şekille oyunlarla halletmeye çalışıyorum,çalışıyoruz
dene bi istersen malum herşeyi oyunla öğrenip oyun istiyorlar
dediğin gibi yapıdanda olabilir, ödül koyarak yedirmeyi onaylamıyorum bende ama mecbur kalınca ister istemez yapılıyo
yeter ki yesin diye düşünüyoruz,ne kadar doğru bilinmez ama yapacak bişey yok

Eklentiler

• $36877BA7AC4CFF6038A2E9B51644A8.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 53
  • $B5196BEB858C605312229B9B9653F9.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 38
  • $D4F71376F3B6B16D537628321D78.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 37
  • $F0437A704BE3DBFDBDDDB71BF9097.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 40
Esin oglusunun boyuna masallah...biraz erken dogdugu icin biraz zayif olabilirmi?ben varya ilkokula basladigimda 18kiloydum :)))) ama zaten onemli olan saglik masallah diyim en az senin pasa hastalandi bu kis pasanin sagligida enerjiside bence supeeerrr

Kübracım çok güzel tabaklar haklısın böyle şeyler yapabilirim ama sorun şu ki yese yiyor hiç yemiyor değil, acıkınca iştahla yiyor, yemek soruyor, yiycem diyor. Sorun az yemesi, hemen doyması ama denemeli 2 lokma fazla yedirsem kardır.

Aslıcım saol, benim de en büyük avuntum bu, kolay hasta olmuyor, olsa da hemen toparlanıyor iki günde çok şükür maşallah ona, çok sağlıklı görünüyor, enerjisi de iyi, öyle olmasa peşini bırakmazdım zaten bu kilo almamanın. Doktor da normal normal deyince elimden bir şey de gelmiyor zaten.

Aslında kızlar babası da yetişkinler persantil değerleri olsa hemen hemen aynı yerde olurdu:)) O da çok zayıf, halalarını görseniz, hepsi sıfır beden iki çocuklusu da, 40 yaşındaki de. Genetik yani, öyle görünüyor. hiç biri yaşını göstermior dolayısıyla, hepsi genç kız gibiler...
Yine de insan diyor ki yese içse bol bol bu genetik faktörü alaşağı edebilir miyiz acaba

Selam kizlar. Herkes iyidir insallh. Birkac gundur bakamiyorum. Misafirim vardi. Bu arada doktora gittim. Kan tahlili yaptirdim negatif cikti. Adet sokturucu verdi ama kullanmadum. Kendiliginden gelsin istiyorum. Ama hala gelen giden yok isin garibi sanci agri gibi belirti de yok. Carsambaya kadR gelmezse tekrar gidecegim. Yumurta takibi yapmaya karar verdik. Bakalim nolacak. Cocuk olsun diye ugrasanlari simdi anladim. Nezormus :) Bende haberler bu kadar. Ayse de cok iyi. Bezi hepten biraktik. Aksamlaritakinca aciyor diyo istemiyor. Bir de kisin kizin ayagina corabi zor giydiriyordum. Sindi sicak diye acik kalsin diyorum corap diye agliyor. Kot pantolon aski basladi. Etek sort giymem diye bagiriyor. Begenmedim falan demeye basladi. Sanirim kiiyafetten cekecegim var.
Siz neler yaptiniz. Yavrular iyidir insallah.

kızlar günaydın,
biz haftasonu kapadokyadaydık. eşimin tarafının aile buluşması vardı. süper geçti. tabii yorgunluk da cabası..oğluşum hiç durmadan koştu oynadı gezdi,bi sürü hayvan sevdi,müzeleri dolaştı..uyumadı bile resmen:)bu arada kedi tırmaladı,tavuk gagaladı,eline kıymık battı...ona bile sesi çıkmadı.
ablamın kızı vardı,kuzenin kızı vardı atayla yaşıt..çok güzel oynadılar,ayy ne maceraler yaşadık 2 günde.neyse bi ara maceralırımızı anlatırım size..
esincim yemeyke ilgili hemen bişi söyliyim,kuzenin kızı aynen rüzgar gibiydi. o da ço takardı,devamlı elinde kaşık mücadeleyle yedirmeye çalışırdı.bu sefer baktım kız oturmuş kendisi yiyo,toparlanmış kilo almış. dedim ki ne yaptın: takmadım!!!! takmayınca zorlamayınca böyle oldu,çözüm buymuş dedi...acıkınca yiyo,oturuyo sofraya ,devamlı ye demiyorum,sonuçta az da olsa acıkınca yiyor dedi...darısı senin balına esincim..
kübracım ,ayy cadıya bak sen, ne nazlar ne nazlar..bu kızlar çok fena ççooookk...

atayı görsen eller yara bere içinde,kapadokyada toza toprağa bulandı resmen..dizler mor zaten yerde araba sürmekten:):)
aşıyı demek sağlık ocağı yapmıyo,bizim de 23 nisanda aşımız var.
özlemcim hayırlıs olsun ,inşallah en kısa zamanda olur bebişiniz,haberlerini bekliyorum...

kızlar işim o kadar çok ki,demiştim ya bi ark. gelmiyo işe,tüm işler bana kaldı,perişanım...
öpüyorum sizi....

Son düzenleme:
ozlem masallah yaaaaa beimki 1haftadir hiiiic kendi soylemiyor daha dogrusu yaptiktan sonra anne tuvaletim var diyor :/ bu bezden hiiiic kurtulamiycaz gibi geliyor (

insallah 2.bebeginize cabuk kavusursunuz

Cereeeeen ya nasil ozendim sana anlatamam toza topraga bulandi dedin ya ne guzel hep soyluyorum esime fatih buyumeden koy gibi bir yere gidelim tatile falan oglumun ayagi topraga degsin bir iki hayvan gorsun ozgurce kossun yuvarlansin :)))diye.bazen parkta yere uzaniyor uzeri tozlaniyorya nasil seviniyorum anlatamam :))kirlenmek guzel sey...
biraz daha anlatirsan kiskanicam sizi heee

ceren çok iyi yapmışsın kafa dağıtmışsındır ata içinde değişiklik olmuştur
biz her h.sonu eşimin ailesiyle toplandıgımız için normal geliyor bana ama farklı yerler görmek
insanda mutluluk getiriyo enerji oluyosun,,

esin dediğin gibi baba tarafına falan mı çekti acaba
ofisimde 42 yaşında baba olan bi ark.daşımızın oğlunu görseniz minnacık bizimkilerle arasında 5ay var
ama çocuk minyon.babası ölüyor yedirmek için ama ırsi demekki,2 lokma yetiyormuş
artık takmıyorlar düzelme varmış...

özlem hayırlısı olsun bence sende takma kafaya,, daha çok yolun var,zamana bırak

herkezden uzak kafamı dinlemek istiyorum kızımla yanlız,yoruldum bu aralar

bizimde kızımla h.sonumuz

Eklentiler

• $2013-04-06-813.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 55
  • $2013-04-07-832.webp
    5 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Sagolun kizlar.
Ceren ne guzel yapmissiniz. Ata da nasil eglenmis oh valla arada insan ozluyor. Bizimkinde hic hadi suraya gidelim yoktur. Hep trafik bahane uzak olmasin kalabalik olmasin falan filan. Toz toprakta oynayinca yara bere umrunda olmamistir tab Ata'nin.
Kubra ne guzel hamura belenmis Ecrin :) Hamurla oynamak kizlarin en swvdigi sanirim. Bizimki de bu hsonu icli kofte yapti kendince. Masallah Ecrin'e nasil guzel.

kızlar acil yardım gerekli.biliyosunuz ben kabızlık uzmanıyım,ata fena halde ishal oldu..ne yapmalı..

kapadokyaya gittiğimizden beri yine kabızdı. 3 gündür çişini de tuvalete yapıyodu,orda bez bağlayınca ,kalabalıkta falan beze yapmka istemedi,tuvalete gidince de abaptör olmayınca huzursuz oldu yapmadı. neyse 3 gün yapmayınca sıkıntı oldu,göbüşü şişti diye ben de dün,doktorumuzun verdiği tozu süte karıştırmıştım..
dün gece nası ağladı devamlı sancısı vardı ...sabahtan beri ishal..en çok sıkıntısı da karın ağrısı,devamlı kalkıp kaka diyomuş ama annem de diyo ki her seferinde yapmıyo heralde buruntu geliyo sancılanıyo kuzum...

iştahı da kalmadı..

ayy bu arada orda hayvanlarla haşırneşir oldu o kadar onlardan bişi kapmamıştır di mi??araştrıdım ama kedi tırmalmasından falan da öyle ishal falan kapılmazmış..gerçi sahibine de sordum,aşılıyoruz dedi kadın ...kedi hamileymiş de bizimki de patisine basıp,gözüne dokunmak isteyince hafifçe tırmaladı,kanamadı bile...

3 gün yapmadıgı içindir yazık yavrum daralmışdır bugün kaç kez yaptı
bizim doktor günde 7 den fazla olursa ishal denilir demişti
muz pilav yani katı şeyler yedir bol su içir su kaybı olmasın
ben kediden olacagını sanmıyorum benim kızım sürekli oynar kediyle
7 den fazla yaptıysa acile git ceren kaka testi yapılıyo

Son düzenleme:

kübracım sağol canım,5 oldu bugün...iştahı pek yok ama biraz yağsız makarna,yoğurt yedi..uyuyo şimdi,kalkınca da muz yedirin dedim..gece de bol su içti..
ayy yanında da değiilim yavrumun ,kıyamam ben ona..

nette araştırdım da hayvandan bulaşmazmış..bi de benim sıpa yeni öğrenmiş,kızlara ıslık çalıyomuş..iki parmak ağza alınıyo ,püff yapıyo..o toz toprak içinde el ağızda....hey Allahım :)

Kübracım peki kedi tırmaladı mı hiç? ben çok üstünde durmadım,kolonya sürdüm,dediğim gibi sahibi de aşılıyoruz dedi,hamile diye hassas dedi..kanamadı azıcık çizildi..aşı falan yaptırmak lazım mı acaba? beni de çok tırmalar kedi,sokakta bulduğumu severimm:)

kubra ne kadar tatli olmus bu prenses saclarina bayildim birde toplamissin ne tatli olmus ne guzel istedigin gibi suslersin(tabi izin verirse)kizlari giydirmek sacini falan yapmak cok eglencelidirherhalde...Allah nazarlardan korusun
Ceren gecmis olsun ishal icin de tozlar var galiba tam bilimiyorum ama hemen etkili oluyor herhalde

bak sen bizm Ata pasaya buyumuste capkinlik yapiyor hee,babasi nasil karsiladi :))

Oyyy islik caliyor demek yerim onu. Bickin delikanli capkinliga basladi he :)
Haslanmis patates cok iyi gelir ishale. Bir de pirinc lapasini yogurtla yesin. Ya kizlar bu karin agrisina gecer diyoruz onem vermiyoruz bazen aslinda iyi yapmiyoruz. Gecenlerde kuzenim karin agrisi mide bulantisi sikayetiyle okuldan eve gwlmis. Annesi usuttun deyip nane limon falan vermis. Ama cocuk dayanamayinca acile goturmusker. Pankreas iltihabi demis doktor. Simdi iyi cok sukur. On gundur tedavi goruyor.
Cerencigim ornek olsun diye yazmadim canim yanlis anlama. Konusu acildi diye yazdim. Ata uc gunluk birikintinin sıkıntisini yasiyordur yavrum.

yedirdiklerin çok güzel canım,evet işte insan böyle durumlarda yanında olmayı çok istiyo canım cerencim seni çok iyi nalıyorum
sıkma o tatlı canını 1 2 saate evdesin atada yeni uyanmış olacak,,

büyük ihtimal toz toprağa alışkın olmadııgı için birde ıslık çalma hevesiyle ellerini agzına soktugu için mikrop kapmıştır
2 gün yapmadıgı için korkma ve hatta bagırsaklarının bu yolla temizlendiği için sevinmelisin
ishal olsaydı allah korusun uykuda bile yapardı 5 de normal,sakın ol sorun etme öptmm
benim zillimde uyuyo şimdi 15:20 de uyumuş hava kapalıya uykuya vermiş kendini :) sabah 10da kalkmış bide :)
bugn 5 saat görmemiş olduk birbirimizi hergün böyle olsun allah ım :)
yok canım hiç tırmalamadı biz her akşam süt veriyoruz kedimize (bizim değil komşunun) hamileydi dogurdu bir sürü yavru
facede kayıtlı olsaydın bakardın kediyle resimlerimize

Cerencim ne güzel geçirmişsiniz haftasonunuzu Ata için çok güzel bir değişilik olmuş.

Kedi tırmalama olayını çok kafana takma. Bizim kedimiz olduğu için Rüzgar hep çok haşırneşir oluyordu tabi sadece evdekiyle değil, sokaktakilerle de ve hepsi bir olmuyor, tabi tırmalandığı çok oldu, ısırıldığı bile oldu, kedilerin sağı solu belli olmaz. Sokak kedisi tırmalamıştı mesela bir kere baya da sıkı tırmık atmış çizik vardı kırmızı hafif kanlı ama bir şey olmadı. Beni de tırmalardı kediler çocukken falan, kuduz değilse ki genel de kızdıkları için tırmalarlar kuduz oldukları için değil. Bir sorun olmaz bence ondan değildir. Çocukluğumuz hep böyle geçmedi mi?

Bence orada tanımadığı bir mikrop almıştır vücut onu atıyordur, ya da yediği bir şey dokunmuştur. Kusması ve ateşi yoksa bol su içir ve eskiden ne yediriyorsan tersini yedir, kabızlık uzmanı olarak, biraz sürebilir bir kaç güne geçer.

Bir kere rüzgar ishal olmuştu tam on gün sürmüştü ama ishalden başka hiçbir sıkıntısı yoktu, yani vücut mikrobu attığına ne zaman ikna oluyor o zaman düzeliyor...

saol canım,saç rengi babası,süs düşkünü saçlarını yiyim onun

Kübracım maşallah ecrine yaa çok tatlı çok güzel. Rüzgar da hamur oynamayı çok seviyor hatta bir keresinde bir paket unu kaşla göz arasında yerlere saçmıştı sonra o un onun oldu, arada aklına gelince tencere, tabak, kaşık, un su isteyip hamur yapıyor tabi biz yemiyoruz, yıkıyor sonra onları:))) Her şeyi yapmak istiyorlar insan onların bu ilgi ve merakını görünce her an hayretler içinde kalıyor.

Bu arada bizimkisi gelecekteki mesleğini seçmiş, çöpçü olmak istiyormuş:))) gerçekten bir de güzel anlatıyor çöpleri arabaya koyucam, böyle alıcam, dökücem, başka yere götürücem diye. Her sabah çö arabasının o sinyal sesiyle gelip, çöp kutusunu kaldırıp boşaltması en sevdiği seyirlikti çok etkilendi demek ki:)) Ha bir de büyüyünce ağaçları budalıcakmış:) Yani bahçıvanlık da seçeneklerimiz arasında... Ninesi çok kızyor bizimki bunları anlatırken, ciddiye alıp, "Çöpçülük neymiş, cumhur baba ol, doktor ol!" diye çıkışıyor. Onların atışmasını seyrederken insanın ömrü uzuyor, ediyle büdü gibi oldular Ninesiyle:))) 80 yaş fark var tam çok tatlılar ikisi de:))

Özlemcim sen sanırım bu hamilelik olayını biraz fazla taktın ondan regl olamıyorsun, etkilermiş benim bildiğim. Rahatla biraz, kafanı dağıt, bir süre düşünme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…