eşim yurt dışından bi cd almıştı happiest baby on blocks mu neydi adı meşhur bi dr hatta tr ye de geldi konferansa orda bebeklerin mutlu ve huzurlu olması için sarmalanması gerekir diyor, orda baya baya kundak yapıyorlar..(sadece kolları) ve bebişler mışıll mışıl uyuyordu. biz d orda olmasa bile ilk 3 ay kollarını hep sarmalayıp uyuttuk çok faydasını gördük emre hemen hemen hiç uyku problemi yaşamadık...doktorun adı Harvey Karp. imkanı olanlara dvd yi tavsiye ederim; bunun dışında pek çok tavsiye var
evet kitabı da var hatta "mahallenin en mutlu yumurcağı" isminde. ben de alacağım o kitabı, teşekkürler tavsiye içinn :)
a türkçe olması da süper kesin al tavsiye ederim, bizim hayatımızı kurtatrdı heheheheee keşke yemek yedirecek de bi kitap olsa şimdi:)
ahh ne güzel dertler darısı başımıza boshayallersmile o zamanlar gelince de hamileliği özleyeceğiz belki de ama kaydirigubbakcemile3
valla ben hamileliği hiç özlemedim.. çok sıkıcı bi süreç gibi geliyo bana... ama bebeişlerini ilk kollarına alan insanlara hala imrenerek bakıyorum... o duyguyu çok özlüyorum ve herkesin de özleyeceğini düşünüyorum... ben hamileliğim ve doğum zamanlarımda eşimin işleriyle ilgili çok sıkıntı yaşadım... ne doğudman bişey analadım ne bebeğimin işlk zamanlarından... aklım hep eşimin işlerindeydi.... en büyük pişmanlığım da budur... yaşayacağınız olaylar şartlar ne olursa olsun ilk heyecanın ilk günlerin gzüelliğini doya doya yaşayın... tüm sıkıntıalrı bertaraf edin söylenen herşeyi iyiliğiniz için söylendiğini varsayıp kulak arkası edin... heleki 2. çocuğu düşünmüyorsanız bunu mutlaka yapın... çünkü hayatınız da ilk ve son olarak yaşayacağınız duygular olabilir...
hamilelikten ben hiç sıkılmadım ama en çok merak ve heyecanla beklediğim de kuzumu ilk kucağıma alacağım an boshayallersmile ben kendimi şimdiden bebiş ve kendim dışında hiçbişeye kafayı takmıycam diye şartlandırıyorum. inşallah becerebilirim
ben hiç düşünmüyodum fragolacım... benim herşeyim kocamdı.... ama seni takdir ettim en doğrusunu yapıyosun... ben uzun sre nille arama farkında olmadan hep bi engel koymuşum... sonradan farkettiğimde çok vicdan azabı çektim....
geç olsun güç olmasın demişler :) değiştiremeyeceğimiz şeylere üzülmemeyi bi başarsak ne güzel olacak aslında di mi, ben hiiç beceremiyorum ama deniyorum kendimce. zaten bicok kadının lohusa depresyonu vs sebeplerden ilk ayları pek sevimli geçmiyormuş diye duyuyorum hep. belki benim de öyle olacak ama şimdi senden sonradan düzeldiğini ve herşeyin çok güzel gittiğini duymak bile motivasyon oluyor.
valla ben de ne hamile psikolojisi oldu ne lohusa sendromu canım... biraz fazla hazırlamıştım kendimi... ama hesaplanmayan bazı gidişatlar beni zora soktu... yoksa öyle çok abartıldığı kadar bi durum yok....
ben şimdi şimdi anlıyorum baya lohusa sendromu oldum. geceleri uyanıp uyanıp ağlıyordum, çocuğa nasıl bakacağım diyer kendimi çok yetersiz hissediyordum bahaircim senin ilk ay yaşadıklarını ben de yaşadım sanki o zaman yavrumu yeterince sevemiyordum, anneme çok kızıyorum aslında yani herzaman yanımızdayı saolsun ama yavrumu benden çok sahiplendi.. aslında anneyle cocuk arasına kimsenin fazla girmemesi lazım...
kızlar gecenlerde dınledıgım bı programda artık bebegın kundaklanmasının onemınden bahsedılıyordu .ozellıklede uyurken.bu hem cocugun uyku sırasında elını kolunu yanlıslıkla yuzune carpıp korkmasını engellıyormus hemde kundak onu sararak yalnız olmadıgının guvenını verıyormus bana mantıklı geldı yanı.bebekler ıcın ılk yıl tuz ve sekerde yasakmıs
ben şimdi şimdi anlıyorum baya lohusa sendromu oldum. geceleri uyanıp uyanıp ağlıyordum, çocuğa nasıl bakacağım diyer kendimi çok yetersiz hissediyordum bahaircim senin ilk ay yaşadıklarını ben de yaşadım sanki o zaman yavrumu yeterince sevemiyordum, anneme çok kızıyorum aslında yani herzaman yanımızdayı saolsun ama yavrumu benden çok sahiplendi.. aslında anneyle cocuk arasına kimsenin fazla girmemesi lazım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?