2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

tabiki kalça cıkıgı çok onemlı.kalca cıkıgı olan bebek ıcın en tehlıkelısı kundak.benım bahsettıgım kundak sarıp sarmalamak oyle eskılerın yaptıgı gıbı mumya gıbı dıkmemek cocugu hhhhh

kızlar bebeklerımızı emzırırken 45 derecelık acı ıle tutmamız gerekıyormus.bebegmzn gogsu karsı bacakları bızım vucudumuza tam deymelıymıs.bu sekılde tutunca tabıkı dgl olarak emerken burnu kapanıyormus ve bunuda elımızle gogsumuzu bastırarak bebısımızın rahat hava almasını saglarmısız.bu sekılde emzırmek bebegın reflu olmasınıda engellıyormus.ayrıca dınledgım baska bır dktrda tutus seklı yanlıs olan bebeklerde emdıklerı sut genızlerıne kacarak orta kulak ıltıhabına ndn olabılıyormus.bıbernla bıle mama verırken cocuk hep yarı oturur olmalıymıs

kızlar bebegmızın ılk banyosu ne zaman olmalı

canım eskinden bebekler hemen yıkanırdı... ama artık yeni düşünceye göre bebek vücudundaki amnio sıvısıyla dünyaya daha kolay alışıyormuş o yüzden hastanede de yıkanmıyo... ve dr lar göbeği düşene kadar diyo... ama biizm dr umuz 4. gün kontrole gittiğimizde kayantıp soğutulmuş su ile artık yıkayabilirsiniz dedi...ben de yıkadım 6. gün zaten göbeği düşmüştü...

orta kulak intihabına en çok neden olan emzirme şekli yatarak emzirmek... bazen anneler ilk günlerin yorgunluğundan yan yatıp bebeği de yatırıp emziriyoalr bu hem orta kulak intihabı için hem de annenin uyuyakalıp bebeğin boğulmasına sebebiyet vereceğinden tehliklei bi durum.... ayrıca ilk zmanlar mümkünse gece uyandığınızda eşiniz yada anneniz de yanınızda ayık bulunursa iyi olur... çünkü kucakta emzirirken bile insan uyuyakalabiliyo... dolayısıyla vücut öne doğru gittiğinden bebeğin burnu gene kapanıyo.... ben bu durumu çok yaşadım... eşim ilk zamanlar benimle birlikte beklerdi...geçici bi süre merak etmeyin...

kıssslar yaaaaaaaaaa bu topıge bısıler ekleyınde gerılere dusmesın yaaaaaaaaaaaa bılgılerınzı beklıyorz taze annelerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

bebeklerımız dogmaya basladıgında actım ben ama kımse bısı yazmayınca arkalara gıttı topık artık tum bılgılerımızı umarım burda paylasırız.

geçen komşu kayınvalidemden çocuğu yıkamasını rica etti
indik beraber suyun sıcaklığını dirseğiyle ölçtü ne sıcak ne çok ılık olacak dedi öğrendim termometre yoksa yapılabilir

meme vermeden öncce memeyi karbonatlı suyla silmek gerekiyormuş bebiişin ağzı pamukçuk olmasın diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…