2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

bebklerı hıckırık tutunca ne yapmak gerklı kı bılen var mı.

canım bebeklerdeki hıçkırığı geçirebilecek bi yol maalesefki yok.. bu genelde bebeklerin yutkunmayı tam yapamamasından kaynaklanıyormuş... dşyafram büyüyormuş... sanıldıuğı gibi mide büyümesi dolayısıyla da bebeğin büyümesiyle de alakalı değil... ama bazen emzirmek çözüm olabiliyo....

tesekkurler bahair bebeklerde konak neden oluyor kı baslarında. bırde agzlarında pamukcuk neden olyo nasıl gecıyo

bizde konak çok oluyodu 2-2,5 aylıken bitti bebeğin cilt yapısı ileilgili demişti dr hergün banyo yapmamıza rağmen geçmiyordu. z.yağı ve karbonat karışımı birde mustelanın konak için özel bi kremi var o iyi geliyo...

baylemurcum ağızda pamukçuk olmasının nedeni emdikten sonra ağzında kalan süt kalıntılarının belli bi zman sonra tabaka oluşturması... önlem alınmadığı takdirde sonrasında can yakıcı olmaya hatta başlıyo... hatta çocuğun meme emmesine bile engel teşkil edebiliyo..

kızlar hıçkırık olduğunda bir iki damla limon suyu verebilirsiniz hemen geçiriyor...
başındaki konak için ise zeytinyağına biraz karbonat koyarak,banyosundan hem önce pamuk yardımıyla başına sürün...biraz bekletip banyosunu yaptırın...
pamukçuk olmasın diye her zaman göğsünüzü temiz tutun,emzirmeden sonra mutlaka emzirip göğüs kreminizi sürün...

canım konak bebeklerin saç derisinde pul pul ince kabuk gibi olan dökülme...

sağolun kızlar bunları not almak lazım

geçen komşu kayınvalidemden çocuğu yıkamasını rica etti
indik beraber suyun sıcaklığını dirseğiyle ölçtü ne sıcak ne çok ılık olacak dedi öğrendim termometre yoksa yapılabilir

lovelim benim en çok merak ettiklerimin arasında bu su sıcaklık olayı eyvahedigeldismile ya çok soğuk olursa yada sıcak fisfisfis

sana göre ılıktan azcık sıcak olacak ,bence

olmadı termometreyle ölçeceksin
hemencik yıkayıvermişti kayınvalidem maşallah bebek üşümeye fırsatı kalmadı

oy daha neler paylaşılacak
bilgi bulan eklesin kızlar ben worde kaydediyorum böylece arşiv olacak hehe bulması kolay da olur

lovelim benim en çok merak ettiklerimin arasında bu su sıcaklık olayı eyvahedigeldismile ya çok soğuk olursa yada sıcak fisfisfis

canım loveli nin dediği gibi dirseğinle bakacaksın yakmayacak şekilde ayarlayacaksın... zaten bebek belli bi zaman sonra yönlendiriyo sizi... mesela benim kızım sıcak suyla yıkanmayı seviyodu... dirsekle ölçülen su sıcaklığı ona soğuk geliyodu.. hemen titriyip morarmaya başlıyodu...

kızlar benim şu ana kadar öğrendiklerim az ama genede paylaşayım...göğsünüzü emzirmeden mutlaka sütünüzle ıslatın....ve bol bol zeytinyağı sürün...maşallah göğüslerim yara olmadı....çiğ sebze yememye gayret edin çünkü gaz yapıyor cidden....ve karnınızı çarşafla sarın....korse falan işe yaramıyo..ıslak mendil kullanmıyorum şimdilik...pamuğu ılık suyla ıslatıp temizliyoruz poposunu..üşümesin diye...aklıma geldikçe yazarım..mucks..

oooyyyyyyyyyy ben sana kurban olurum..
hemen yazmışsın canım benim!...

biz de doğuralım, azıcık büüyüsünler hemen toplanalım ankaradakiler.. çok güzel olur değil mi?

oooyyyyyyyyyy ben sana kurban olurum..
hemen yazmışsın canım benim!...

biz de doğuralım, azıcık büüyüsünler hemen toplanalım ankaradakiler.. çok güzel olur değil mi?

:))kız bana kurban olma...evet evet kesinlikle ankara dakiler buluşalım alalım bebeleri..gidelim bir avmye:)))

kızlar ben de bebeğimi yıkadıktan sonra başını bir süre tülbentle sarardım..havludan falan daha emici..hala da kullanırım...hatta banyodan sonra 1 tane de havlusnun içine seriyorsum...

emiciliği en iyi olan o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…