hSTANEDEN TABURCU OLDUGUMUZDAN BERİ ÖNCE BEBE SABUNUYLA SONRADA ŞAMPUANLA YIKIYORUZ KIZIMI...BU ARADA BIZIM KIZ DA KAFASINI TUTABILIYOR YÜZ ÜSTÜ YATIRDIGIMIZDA SAGA SOLA RAHAÇA ÇEVIRIYOR KAFASINI ....SANIRIM NORMAL BI REFLEXS BU...
SİZİN BEBEKLERDE UYKU ARASINDA ÇOK INLIYORMU BENIM KIZIM HASTAYMIŞ GİBİ IHH IHH YAPIP DURUYOR AMA HER UYUDUGUNDA ANLAM VEREMIYORUM....
bzi yenidoğanda bir erkek adını hatırlamıyorum beşevlerde ki...ama memnun diliz...artık gitmicez...nilgün hanımın eşi çocuk doktoruymuş..ona devam etmeyi düşünüyorum...bizde 2300 verdik de çok geldi bana o yüzden sordum tatlım....canım ben hamileliğimde de dogumumda da cebimden bir kurus cıkarmadım. Kurumlar arası%100 provizyonu var.
ama yan odadaki arkadas sezaryen olmustu 2000 almıslar sanırım doguma oda ücreti hakkında bilgim yok.
Sen cocuk doktoru olarak kime gidiyorsun? Ben iyi bir cocuk doktoru arıyorum. Lokman hekim cok yakın onda olsa ne mutlu olcam.
Simdilik fatihten semra hanıma gidioruz. Ama ben referansa cok önem veriyorum, birkaç kişi önerirse içim rahat ediyor.
kızlar bebe sampuanına gectiniz mi?
canım cok gecmiş olsun umarım bi sorun cıkmamıstırbugun götürdüm cisini aldilar cok saglikli bir bebek dedi biraz kg vermis düne göre onun icin yarinda gidicez eger gene vermisse kg hastaneye yatircaklarmis bakalim ins hersey iyi cikar en azindan icim rahat olur
1 yasa kadar canımyok y ok benım sordgm kac gun kullanılacak kı bu damla
yalnız dikkat et canm çok fazla verme anason bebeği uyuşturur.Valla artık anason çayına başlıcam...yetti gari:)))
yenidoğanlar sadece emerken anne yüzü mesafesi kadar görebiliyor. yani 20 30 cm arası. oda çok net değil. 1 ay sonra yavaş görüş mesafesi artıyor. tam anlamıyla yetişkin kadar 6 aylıkken görmeye başlıyor.canım henüz anlamlı bir şekilde görmüyorlar herhalde ama biz kucağımıza alıp evde dolaştığımızda tavanlara bakıyor. ışığı farkediyor, lambaya dikiyor gözlerini. bir de benim mutfak dolaplarım kırmızı, direk onlara dikiyor gözlerini, renkten ayırt ediyor olabilir.
bir de yüzümüze baktığı oluyor o zaman anlamlı bakıyor, yani biz onla konuşurken sanki dinliyormuş gibi gözleriyle bize kilitleniyor.
kızlar bebe sampuanına gectiniz mi?
hSTANEDEN TABURCU OLDUGUMUZDAN BERİ ÖNCE BEBE SABUNUYLA SONRADA ŞAMPUANLA YIKIYORUZ KIZIMI...BU ARADA BIZIM KIZ DA KAFASINI TUTABILIYOR YÜZ ÜSTÜ YATIRDIGIMIZDA SAGA SOLA RAHAÇA ÇEVIRIYOR KAFASINI ....SANIRIM NORMAL BI REFLEXS BU...
SİZİN BEBEKLERDE UYKU ARASINDA ÇOK INLIYORMU BENIM KIZIM HASTAYMIŞ GİBİ IHH IHH YAPIP DURUYOR AMA HER UYUDUGUNDA ANLAM VEREMIYORUM....
bende bebe sabunu ve şampuanını kulllanıyorum kızımı hp öyle yıkadım
benm kızım da hep ıhhh yapıyo ıhıhıkıkı yapıyo bide canım
Hem size hem çocuğunuza iyi gelecek bir sallanma-yuvarlanma yöntemi vardır. Ancak bunun müzikle ilgisi yoktur, kulağınıza da zarar vermez. Anne-babalar sallanan sandalyenin gücüne her zaman için çok inanır. Neden bu kadar işe yarar düşündünüz mü? Sallanmak ya da her türden yumuşak salınımlar bedenin, beyne sinyal göndererek başınızın boşlukta nasıl hareket ettiğini söyleyen, vestibular sistemini harekete geçirir. Birçok insan vestibular sistemden habersizdir. Ancak daha önce bir denge sorunu yaşayanlar bunun önemini çok iyi bilir. Sallanmak rahatlatıcı ve keyif vericidir; çünkü yaşamsal sistemleri harekete geçirerek dolaşımı hızlandırır.
Her anne baba çocuğunu sallayarak uyutmanın hem çocuğu, hem kendisini rahatlattığını bilir. Peki düzenli olarak sallanan bebeklerin daha hızlı kilo aldığını biliyor muydunuz? Sallamak sadece vestibular sistemi harekete geçirmekle de kalmaz, bir başka insana dokunma ve yakın olma fırsatı da verir.
Bu sallan-yuvarlan yöntemi uykunuzu kaçırmaz. Bebeğinizi sallayın ki her ikiniz de rahatlayın.
Kaynak: Diamond, J. and Z. Schultz. Exercises for Airplanes & Other Confined Spaces. New York: Excalibur Publishing
kanamalarınız devam edıyormu kızlar kesılen varmı ve kacıncı gunde.merak edıyorum 40 gunmu surecek acaba.
slm kıslar bol sut ıcın ıncır tavsıye edebılırım.1.ay yaptırılacak ası ne var arkadaslar hastanede hepatıt b nın ılk dozu yapıldı baska varmı.ozel ası olarak ne var arastran var mı kıslarrrrrrrrrr
kızlar hiç bir tatlı süt yapmazmış eskiden lohusa tatlı yesin içi yansın bol su içsin die her ziyaretçi tatlı alıp gidermiş bu yüzden herkes nedense tatlının süt yaptığını düşünüo süt yapması için önce moralimiz çok güsel olcak özellikle sebze meyve YEŞİLLİKK çok önemli vee içebildiğimiz kadar su ve sıvı gıdalar ki bu ilk dönemlerde vücudumuzun çoğu sıvısı bebeğe geçtiği için saç ve cilt kuruluğu kabızlık yorgunluk vs oluo hiç dikkat ettinizmi yani her halukarda bebek o sütü çekio bizden önemli olan kasmamak özel bi çabaya gerek yokmuş zaten allahu teala bu döngüyü sağlıo yeterki biz emzirelim.. ay yazarken yoruldum aslında hepimizin bildiği şeler ama burda okudukça üzülüorum hiç kasmayalım nolur çünkü herşey bebişlerimiz için :) biz ne yaşarsak hissedio
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?