2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

bebekler kırmızıya bayılıyomuş
bide sadece anne ve babasının sesi ve görüntüsü onu mest ediyomuş buna pek inanmadım herzaman yemiyo çünkü

doktorlar 20cm görebiliyo diyolar ama ben 40 gün gördüklerini sanmıyorum bazen takip ediyo gibi yapıyo ama çabuk çeviriyo gözlerini
hatta biri 40gün sonunda ilk anneyi görürlermiş oyüzden anneyi ararlarmış hep

eşim habire test yapıyor ondan biliyorum kısa süreli tabii
benim oğlan kaka sayısı 5i geçmiyor normal dimi ama çişi çok yapıyor

loveli parmak takip edebiliyor mu senn??
pike bizim ki de ışığa duarlı ama parmağımı takip etmiyor...renkli şeylere bakıyor aa bide tavanlarda gözü sürekli:))istikbal göklerde oğluşum biliyor:))

yok öyle bilinçli parmağımızı takip etmiyor.

eli şıklatınca sağa sola bir iki bakıp takip ediyor ama sonra başka tarafa dönüyo kafası :)

kızlar bende acıbadem'in verdiği bi kitapçık var, baya da bişeyler yazıyor. (biraz anlatım bozukluğu var yalnız kitapçıkta)

dışkı ile ilgili olan kısmı size de yazayım:

* bebeğin ilk dışkısı siyah renklidir. ikinci günden itibaren yeşilimsi, sulu, partiküllü, bazen sümüklü bir dışkı görülebilir. bundan 3-4 gün sonra ise bebeğin beslenme şekline göre değişen (anne sütü alan bebekte altın sarısı, sulu ve gevşek, mama alanda açık sarı, daha koyu kıvamlı) bir dışkı görülür.

* ilk bir ayda bebek her emme sırasında 7-8 kez dışkı yapabilir, ya da 2-3 günde zorlanmadan dışkı yapabilir. her iki durum da normaldir. dışkının kötü kokulu, kanlı ve bol sümüklü olması ya da zorlanarak, sert kıvamlı dışkı yapması önemlidir. bazen ilk günlerde bebeğin doğum sırasında yuttuğu anne kanı nedeniyle dışkı kanlı olabilir.

kitapçıktan devam: (ilk 3 ayı yazıorum)

1 ay = gülümser

1.5-2 ay = etrafa ilgi başlar, yüzükoyun yatarken başını kısa süre kaldırabilir, hareket eden cisimleri kısa süre takip eder

2 ay = ellerini açar

3 ay = annesini tanımaya başlar, başını dik tutabilir, yüzükoyun yatarken kollarıyla destek alarak kafasını kaldırır, eline oyunck verildiğinde kısa süre tutar, eşyayı iyi görür ve gözleriyle takip eder, müzikten hoşlanır, sesler çıkarır, ellerini kullanarak oyun oynar

valla cuma 40mız doluyor hayırlısyla...o zaman bakcam artık görüyo mu diye...
eşim habire test yapıyor ondan biliyorum kısa süreli tabii
benim oğlan kaka sayısı 5i geçmiyor normal dimi ama çişi çok yapıyor
bizde test manyağı olduk...tek kulaktan da gecemedi bizim ki...çarşamba tekrar test olcak...inşallah çıkmaz bişey...
yok öyle bilinçli parmağımızı takip etmiyor.

eli şıklatınca sağa sola bir iki bakıp takip ediyor ama sonra başka tarafa dönüyo kafası :)
aynen...

bizimki hardal rengi...günde 6-7 yapıyor...başlarda daha sıktı...

1.5-2 ay = etrafa ilgi başlar, yüzükoyun yatarken başını kısa süre kaldırabilir, hareket eden cisimleri kısa süre takip eder

yüzükoyun yayarken başını kaldıyor artık...maşallah...

yüzükoyun yayarken başını kaldıyor artık...maşallah...

bunlar en geç olması gereken süre sanırım

maşallah maşallah

bizimki de çok erken başladı kafasını kaldırmaya

bizimkinin tersi sizinkide bizimkide ilk erkek torun, diger eltimin iki kızı var.
15 gunde cok ya ben 6 gunu düşünyordum seninki benden betermiş.Aslında ben seviyorum esimin ailesinide cevresinide ama cok misafir gelip gidiyor kendimi suan cok yorgun hissediom birde orada cökerim yaaa devlet bize dogum iznini misafir agırlıyalım diye vermioki bebek bakalım diye veryor.

Allah kolaylık versin ben söledim bayramda gitmeyelim biraz daha büyüsün dedime şime tamam dedi ama üzüldü sanki. :sinifsinif:

kızlar az önce süt yapacağına inandığım (umarım)bir karışım yaptım..kuru dut ceviz kayısı hosafını karıştırıp kornflakes gibi yedim..tadı da gayet güzeldi..sonuçları yazarım:)

benim bebis masallah diyim simdiden kafasini kaldiriyor dik tutuyor yüz üstü yatirincada saga sola ceviriyor. birde bugun kizimi dr götürdüm kontrolü icin dün kg vermisti bugun gene almis verdigi kg kakasi icin dr sordum anne sütü icen bebekler 10 güne kadar yapmasa bile korkmamam gerektigini normal oldugunu söyledi, sizinle paylasayim dedim. bende minigime emzik ögretmeye calisiyorum ama hep almyior bir bakyiorum öyle bir cekyiorki sanki alip kacacaklar emzigini bazende midesini bulandiriyor sütüm olsun diye bende suyle bögürtlem surubunu katiyorum iciyorum arkadas söylemisti sanki ise yaradi ama daha dün basladim

ah o sesler cıkararak elleriyle oynamasına hasta oluyorum bebeklerin. Ölüom bitiom sabırsızlıkla bekliommmm kus cıvıldar gibi oluyorlar

Hem size hem çocuğunuza iyi gelecek bir sallanma-yuvarlanma yöntemi vardır. Ancak bunun müzikle ilgisi yoktur, kulağınıza da zarar vermez. Anne-babalar sallanan sandalyenin gücüne her zaman için çok inanır. Neden bu kadar işe yarar düşündünüz mü? Sallanmak ya da her türden yumuşak salınımlar bedenin, beyne sinyal göndererek başınızın boşlukta nasıl hareket ettiğini söyleyen, vestibular sistemini harekete geçirir. Birçok insan vestibular sistemden habersizdir. Ancak daha önce bir denge sorunu yaşayanlar bunun önemini çok iyi bilir. Sallanmak rahatlatıcı ve keyif vericidir; çünkü yaşamsal sistemleri harekete geçirerek dolaşımı hızlandırır.

Her anne baba çocuğunu sallayarak uyutmanın hem çocuğu, hem kendisini rahatlattığını bilir. Peki düzenli olarak sallanan bebeklerin daha hızlı kilo aldığını biliyor muydunuz? Sallamak sadece vestibular sistemi harekete geçirmekle de kalmaz, bir başka insana dokunma ve yakın olma fırsatı da verir.

Bu sallan-yuvarlan yöntemi uykunuzu kaçırmaz. Bebeğinizi sallayın ki her ikiniz de rahatlayın.

Kaynak: Diamond, J. and Z. Schultz. Exercises for Airplanes & Other Confined Spaces. New York: Excalibur Publishing

de-vit değil canım bizim ki multi,-tabs vitamin a-c-d...1cc veriyorum....
bu arada aperpil hep sorcam unutuyorum..fatihe ne kadar ödediniz?

canım ben hamileliğimde de dogumumda da cebimden bir kurus cıkarmadım. Kurumlar arası%100 provizyonu var.
ama yan odadaki arkadas sezaryen olmustu 2000 almıslar sanırım doguma oda ücreti hakkında bilgim yok.

Sen cocuk doktoru olarak kime gidiyorsun? Ben iyi bir cocuk doktoru arıyorum. Lokman hekim cok yakın onda olsa ne mutlu olcam.

Simdilik fatihten semra hanıma gidioruz. Ama ben referansa cok önem veriyorum, birkaç kişi önerirse içim rahat ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…