loveli parmak takip edebiliyor mu senn??
pike bizim ki de ışığa duarlı ama parmağımı takip etmiyor...renkli şeylere bakıyor aa bide tavanlarda gözü sürekli:))istikbal göklerde oğluşum biliyor:))
valla cuma 40mız doluyor hayırlısyla...o zaman bakcam artık görüyo mu diye...doktorlar 20cm görebiliyo diyolar ama ben 40 gün gördüklerini sanmıyorum bazen takip ediyo gibi yapıyo ama çabuk çeviriyo gözlerini
hatta biri 40gün sonunda ilk anneyi görürlermiş oyüzden anneyi ararlarmış hep
bizde test manyağı olduk...tek kulaktan da gecemedi bizim ki...çarşamba tekrar test olcak...inşallah çıkmaz bişey...eşim habire test yapıyor ondan biliyorum kısa süreli tabii
benim oğlan kaka sayısı 5i geçmiyor normal dimi ama çişi çok yapıyor
aynen...yok öyle bilinçli parmağımızı takip etmiyor.
eli şıklatınca sağa sola bir iki bakıp takip ediyor ama sonra başka tarafa dönüyo kafası :)
kızlar bende acıbadem'in verdiği bi kitapçık var, baya da bişeyler yazıyor. (biraz anlatım bozukluğu var yalnız kitapçıkta)
dışkı ile ilgili olan kısmı size de yazayım:
* bebeğin ilk dışkısı siyah renklidir. ikinci günden itibaren yeşilimsi, sulu, partiküllü, bazen sümüklü bir dışkı görülebilir. bundan 3-4 gün sonra ise bebeğin beslenme şekline göre değişen (anne sütü alan bebekte altın sarısı, sulu ve gevşek, mama alanda açık sarı, daha koyu kıvamlı) bir dışkı görülür.
* ilk bir ayda bebek her emme sırasında 7-8 kez dışkı yapabilir, ya da 2-3 günde zorlanmadan dışkı yapabilir. her iki durum da normaldir. dışkının kötü kokulu, kanlı ve bol sümüklü olması ya da zorlanarak, sert kıvamlı dışkı yapması önemlidir. bazen ilk günlerde bebeğin doğum sırasında yuttuğu anne kanı nedeniyle dışkı kanlı olabilir.
1.5-2 ay = etrafa ilgi başlar, yüzükoyun yatarken başını kısa süre kaldırabilir, hareket eden cisimleri kısa süre takip eder
yüzükoyun yayarken başını kaldıyor artık...maşallah...
amin tatlım cok saol...ritacım inşallah diğer kulakta bir sıkıntı çıkmaz canım
bunlar en geç olması gereken süre sanırım
maşallah maşallah
bizimki de çok erken başladı kafasını kaldırmaya
bizde manisadan ist'a gitcez inş, 40ımız yeni cıkmış olcak o zaman..
bayramda gelen giden cok olcak, çünkü kayınvalidem rahatsız hic misafir eksik olmaz..
görümcemin 2 kücük afacanı var, benim kızımda tek kız torun
şimdiden kameradan görüsürken bile dedesi falan severken cok kıskanıyolar,
onlarla aynı evde 15 gün napcam bende kara kara düsünüyorum :S
baylemur ben 1 cc veriyorum...yani ortalama 20 damla yapıyor...ama ilçatan ilaca değişir...sen doktoruna ya da eczacıya sor canım...
kitapçıktan devam: (ilk 3 ayı yazıorum)
1 ay = gülümser
1.5-2 ay = etrafa ilgi başlar, yüzükoyun yatarken başını kısa süre kaldırabilir, hareket eden cisimleri kısa süre takip eder
2 ay = ellerini açar
3 ay = annesini tanımaya başlar, başını dik tutabilir, yüzükoyun yatarken kollarıyla destek alarak kafasını kaldırır, eline oyunck verildiğinde kısa süre tutar, eşyayı iyi görür ve gözleriyle takip eder, müzikten hoşlanır, sesler çıkarır, ellerini kullanarak oyun oynar
Nasıl 20 damla ? 3 damla diye vermiş doktor De-vit kullanıyoruz biz siz?
de-vit değil canım bizim ki multi,-tabs vitamin a-c-d...1cc veriyorum....
bu arada aperpil hep sorcam unutuyorum..fatihe ne kadar ödediniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?