2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

kızlar sizin bebişlerde banyo yapınca korkuyorlarmı öncde öok rahat yıkıyoduk sakinde bikaç defadır acaip aglıyo kızım yaa

canım ben burada bi yazı buldum, belki fikir verir:

blogcu.com

hıı teşekkürler canım şimdi okudum yazıyı sağol okuma yazma öğrenmiş olmaları ilginç gerçekten ben bugece vakit bulursam yazarlarından başlayarak bir incelim

prof. sabiha paktuna keskinin kitabını edindim bende valla bu kadını şimdilik tek geçerim..

off emzik verdiğime çok pişmanım ya, atıcam emziklerini sanırım çok ağlayacak ama napiim
(bir gün emzik vermemeyi denedim, kendini yırttı cadı, keşke hiç vermeseymişim)

"Benim kızım Öykü de 28 aylık ve hala emiyor ve emzirmekten dolayı ben çok mutluyum. Ben çalışan bir anneyim. Kızım henüz 55 günlükken iş başı yaptım. İşe başlarken, stresten, kızımı bırakıp gideceğim üzüntüsünden, benden bir damla süt bile gelmedi ama yılmadım, sürekli sağdım, sağdım, gece gündüz birbirine karıştı ama işbaşı yaptığımda 1-2 biberon süt hazırlamıştım. 1.5 saat süt iznim de olduğu için sabahları bir saat, öğlenleri de yarım saat izin alarak, (işyerim evimize 45 dk uzaklıkta) her öğlen gidip kızımı emzirdim ve geri dönüp işbaşı yaptım. Çok yoğun ve yorucuydu, hiçbir zaman şikayet etmedim. Çalıştığım saatlerde de işyerinde sütümü sağarak, ertesi günün sütünü hazırladım. Zaman zaman biberon tutmadığı oldu, babaannesi saolsun kaşık kaşık verdi sütü ve böylece ilk 6 ay sırf anne sütü ile besledim güzel kızımı.

Anlattığın gibi zaman zaman benimde sütümün az geldiği olmuştur ama ne olursa olsun, hiçbir zaman mama ve emzik vermedim.
Hala Öykü, seninleyken fazla yemiyor, artık sütten kes deseler de, biliyorumki, " marketlerde bulunamayacak tek şey anne sütü" neden kızım emmeyi severken, ben emzirmekten vazgeçeyim ki.. Kim ne derse desin, kulaklarımı tıkıyorum ve kızımı emzirmeye devam ediyorum. Birgün gelir, kendi bırakır biliyorum.

Sevgilerimle
Perihan Özdemir"

memem çatladı çoookacıyor zeytinyağı geçirmedi ne yapayımmmmmmmm

canım benim bildiğim en iyi yöntem, anne sütü ile sıvayıp açıkta bırakmak memeyi

sütünü sür ve havalandır, kurusun öyle

inşallah geçer canım

bnde edindim aynen gecnlerde doktorumda bır cok sey anlatd cok ıyı oldu ya bılmedıgımız cok sey var bu kadının kıtabları cok ıyı bılınclı annelerız

bnde calssamda hep sut sagmayı ıstıyorum isyerinde olmadı sagarım kardesım alır getrr dıye dusunuyorum akşmda erkn cıkarım dıye hayal edıyorum benımkıemzık almıyo almasınıda hıc ıstemıyom zaten emzik vermezsen bır kacgun unutur canım ama o 2 gun cok zor gecer 2 yasından snra emzrmenın bı faydası yok ama netde öle okumuştum ben

1 yaşına kadar bile emse çok sevincem. çalışırken emziren çok var, devam edebiliriz inşallah.

emziği de unuturcam sanırım ama çok ağlıcak, içim gidiyor onu üzcem diye
bakalım

kızlar sizin bebişlerde banyo yapınca korkuyorlarmı öncde öok rahat yıkıyoduk sakinde bikaç defadır acaip aglıyo kızım yaa

ben bir kez yıkadığımda ağladı artık hep beraber banyo yapıyoruz
önce ben giriyorum sonra babamız soyup Larayı getiriyor benim dizimde babası su tutarken ben yıkıyorum hiiiiççççç ağlamıyor çıkarken ağlıyor devam edelim diye
bunu 2 günde 1 yapıyoruz bahaneyle bende yıkanabilmiş oluyorum

memem çatladı çoookacıyor zeytinyağı geçirmedi ne yapayımmmmmmmm

ben bir sürü krem aldım en iyisi lansinoh
geçti benimki
herhalde 80*100 tl vermişimdir kremlere
bir tane de netten sipariş etmiştim
lansinohun yerini hiçbiri tutmaz
küçük tüpten al cebinde taşı her emzirmeden sonra sür
1. gün acı geçiyor zaten devam edince birkaç güne birşeyin kalmaz

kızlar merhabalar...
ben doğum yapalı 3 ay olacak hala pskolojik olarak tam rahatlayamadım,içinizde benim gibi olan var mı...gebelik çok sorunluydu,depresyondaydım,şimdide başka türlü,garip hissediyorum kendimi...

canm bebekler bi düzene alışınca farklı ortamda farklı kişilerde falan rahatsız oluyorlar.
4 aydan itibaren genelde demir damlası veriyorlar. senn daha 1 ayın var. diğer kontrolünde verirler

bizim de 3 ayımız doldu ama doktorumuz demir vermeyeceğini söyledi, eğer kanında demir eksikliği varsa verecekmiş.Sanırım kan tahlili sonucunda karar verecek.

1 yaşına kadar bile emse çok sevincem. çalışırken emziren çok var, devam edebiliriz inşallah.

emziği de unuturcam sanırım ama çok ağlıcak, içim gidiyor onu üzcem diye
bakalım
bence de 1 yaşına kadar emzirmek çok iyi olur. Ben 6 ay sadece anne sütü verdikten sonra işe başlayacağım. Ama akşamları ve gece mutlaka emzirmeye devam etmeyi düşünüyorum.

seelam kızlarr htc20 geçmiş olsun canım ben lasınoh kullanıyorum ama sana iyi gelmediyse bal sürmek de faydalıymış kuzeeenlerim sçöylemişti denemekte fayda var

kızlar merhabalar...
ben doğum yapalı 3 ay olacak hala pskolojik olarak tam rahatlayamadım,içinizde benim gibi olan var mı...gebelik çok sorunluydu,depresyondaydım,şimdide başka türlü,garip hissediyorum kendimi...

İYİ AKŞAMLAR.. bende aynı durumdayım.. burda yazılanları fırsat buldukça okuyorum ama zaman yetersizliğinden dahil olamıyorum. 3 aydır yalnız bakamıyorum bebeğe.. sorunlu bi gebelik ve arkasından müthiş zor bi bebekk.. 3 aydır annemle yatıp annemle kalkıyorum.. çok bunaldım.. tek basıma bebeğe asla bakamıcakmısım gibi geliyo.. destek almak için kadın sağlığı merkesine basvurdum ama ordaki psikoloğ durumu pek anlamadı.. işte böyle paylaşmak istedim..

arıburnu ilaydacem kızlar hayatımızın miladı oldu bebişlerimiz emin olun hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz tamamen farklı bir yaşam tuvalete girerken bile aklımız hep orada değil mi:)ama bir karar verdik ve anne olduk bunun tadını çıkarmaya bakalım nasılsa uflayıp puflamak bişeyi değiştirmeyecek bebişlerimizle mutlu olalım ben öyle yapmaya çalışıyorum ki bu güne kadar hiç evde oturmamıştım okul iş derken bu sene işe de bir yıllık bi ara verdim beni düşünün evde oturmak ne kadar zor geliyor anlatamam

arıburnu benim de annem neredeyse hep yanımda ama o ev işleriyle ben oğluşumla ilgileniyorum böylesi daha iyi oluyor

gerçektende tam bi milat.. eski hayattan eser kalmıyo belkide bu yüzden bukadar zorlanıypruz. bebeğin işlerini yapabiliyorum ama yalnız kalmak beni korkutuyo.. okula baslayınca sanırım daha iyi olucam.. ama herseye rağmen iyiki anne olmusum allah herkesin bebeğine sağlık sıhat versi bizide baslarından eksik etmesin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…