benim dr4 bucuk aydan sonra baslıyor ablam 6 .aydan sonra baslamıstı.. ek gıdaya erken baslanınca ılerde alerjı .böbrek.karaciğer hastalıkları daha fazla oluyor..Ben tesadüfmü böyleyim bilmiyorum bende 3 aydan sonra başlamış ek gıdaya annem demişti ve allerjik çok hassas bir bünyem var.....
eylül anneleri topiğinde üyelerin yazılarını kopyaladım herdr farklı söylüyor nedense
6. ayından önce tadına alışsın diye verdiğin besinler nedeniyle bebeğin sütünü eskisi kadar hevesle istekle emmez, en azından günün her saati eski randımanı alamazsın ve zamanla bünyen daha az süt üretmeye başlar. 6. aydan sonra ek gıdaya geçsen bile onun asıl besin kaynağı yine sen olmalısın, en azından bir kaç ay daha. Ama sen farklı besinleri 6. aydan önce tadtırıp da sütünü azaltırsan bebeğin 6. aydan sonra seni sadece atıştırmalık olarak kullanır ve bir süre sonra da sütün tamamen kesilir" dedi.
Tabi sütten erken kesmek isteyen anneler için sorun da yok dedi.
Ayrıca "Ama ben asla önermiyorum, harika bir gıda, mükkemel bir besin, anne sütü. Anlamıyorum nedir bu ek gıdaya geçme hevesi, telaşı. Zaten ömrü billah başka besinlerle beslenecek, bari hayatının ilk 1-2 senesinde tam anlamıyla onun için yaratılmış mükkemel bir besinden faydalansın" dedi.
Dun tvde bi doktor konustu ek gida hakkinda 6 aydan once kesinlikle verilmemeli ve yapilan en buyuk yanlislik meyve sulariyla baslamak oldugunu soyledi bebek tatli seyleri daha gec tatmaliymis sonra diger corba yogurt gibi seyleri istemezmis ilk once yogurt sonra sebze corbasi daha sonra meyve puresi suyu degil pure halinde verilmeliymis kesinlikle muhallebi onermiyo hic bi yarari olmaz
:26::26:
ne oldu canım gene naptı kocalar :)[/QUO
beyefendi işi yüzünden akşama kadar yoktu...ben gözmü açtığım andan itibaren kızlarla meşgulüm,kendim için yaptığım tek şey çiş...oda mecburi olduğu için....
akşam büyük kızımı yıkadım,sonrada ben girdim duşa,bebiş uyumuşken dedim...ben çıkarken bebiş arada bir mızıldanıyordu,öyle ağlamak filan değil ha,sadece arada aaaaaa filan yapıyor...benim koca habire büyük kızıma bebek ağlıyor annen nerde diyo baktım....
ya allahın kulu ben yıkanmayayım mı,bebek ağlamıyor,ağlasada avut işte ben bunları çeyizimdemi getirdim yav...üstüne 3 tane maç izledi,bir buçuk saatte kardeşiyle telefonda görüştü,hiç bişey yapmamış gibide gitti yattı,gelde delirme işte...
asliarslan cnm ticker yaptım sana..
bunu profilinden ç,zelge kısmına kopyalıcaksın
http://lb1f.lilypie.com/TOrhp2.png
allah yar ve yardımıcnız olsun canım... inş. anne de bebek de sağlıkla bir an önce kurtulurlar...
beyefendi işi yüzünden akşama kadar yoktu...ben gözmü açtığım andan itibaren kızlarla meşgulüm,kendim için yaptığım tek şey çiş...oda mecburi olduğu için....
akşam büyük kızımı yıkadım,sonrada ben girdim duşa,bebiş uyumuşken dedim...ben çıkarken bebiş arada bir mızıldanıyordu,öyle ağlamak filan değil ha,sadece arada aaaaaa filan yapıyor...benim koca habire büyük kızıma bebek ağlıyor annen nerde diyo baktım....
ya allahın kulu ben yıkanmayayım mı,bebek ağlamıyor,ağlasada avut işte ben bunları çeyizimdemi getirdim yav...üstüne 3 tane maç izledi,bir buçuk saatte kardeşiyle telefonda görüştü,hiç bişey yapmamış gibide gitti yattı,gelde delirme işte...
ay çok haklısın canım bebek diye ölürler olunca da sanki sadece senin gibi davranırlar gerçekten bende de oluyo aynısı neyse ki bende bi tane ama bende ne zmaan banyoya girsem 5 dak sonra kapıda hadi çocuk aç yarım saat önce emdirmişim ölcek değil ya atcak ya üztünden bana kısaca oyalanma diyo aklınca tuvalete girdiğimdede hadi annesi hadi ıyyy bağırıyom ben de gel sen yap benim yerime de ben çocuğa bakim diyom en gıcık olduğum şeyde hadi ben sigara içecem oluyo sanki çok önemli iş la ben ihtiyaç gideriyom töbe töbe sanki ölcek 2 dak geç içse bu konuda sana sonuna kadar katılıyom mallllaaar cidden
canım bizede üni.de bebek beslenmesi dersinde böyle öğretildi. meyve suyu değil püresi verilmeli ama sulu püre. patates püresi kadar katı olmamalı. hemde bu meyve püresi dediğin gibi yoğurt ve sebze çorbasından sonra verilmeli. tuz şeker 1 yaşından önce yasak. muhallebi çokta besleyici bişe değil ama arada tat olsun diye verilebilirmiş. yemeklerin suyuna ekmeği batırıp yedirmekte pek sağlıklı değil haberiniz olsun. çok fazla yağ yemiş olur :S vs vs vs...
ya kızlar benim cadı 2 gündür tükürüğünü yutmuyo dışarıya çıkarıyor balon bile şişiriyo :)))) neden ki acaba ya
yarın işe başlıyorum bize bebeğime şans dileyin kolay atlatsın ilk günü bnen alışırım da o çok ağlamaz inşallah kuzum :18::18::18:
canım bizede üni.de bebek beslenmesi dersinde böyle öğretildi. meyve suyu değil püresi verilmeli ama sulu püre. patates püresi kadar katı olmamalı. hemde bu meyve püresi dediğin gibi yoğurt ve sebze çorbasından sonra verilmeli. tuz şeker 1 yaşından önce yasak. muhallebi çokta besleyici bişe değil ama arada tat olsun diye verilebilirmiş. yemeklerin suyuna ekmeği batırıp yedirmekte pek sağlıklı değil haberiniz olsun. çok fazla yağ yemiş olur :S vs vs vs...
canım benim de aynı şekilde... bu üç ay boyunca dişleri kaşınır ve ağzının suyu akarmış. ama diş çıkmazmış. ben doktora sormuştum da o söyledi...
ya kızlar benim cadı 2 gündür tükürüğünü yutmuyo dışarıya çıkarıyor balon bile şişiriyo :)))) neden ki acaba ya
canım erkek işteee sen sıkma canını çalışıyorlar ya evde dinlenmek istiyorlar o yüzden yardımcı olmuyorlar sanırım.yardımcı olanlar var tabii istisnai durumlar konuş sen kocanla bi belki anlarda yardımcı olur
aa çok ilginç..bide huzursuzluğu var acaba çıkarıyor mu dedim ama şişlik yok beyazlıkta
siir allah kardeşinin yardımcısı olsun. bi avazda kurtulsun inş. sağlıkla kavuşsun.
benm oğlanda tükürüklerini baloncuk yapıo. önlük takıom ben yoksa önü sırılsıklam oluyo. bide bronşit olmasın :S
benim bebeğim anne sütü alamıyor maalesef kızlar... sizce ben ne zaman başlamalıyım ek besinlere.. bi de ilk önce yoğurtla mı başlamalıyım sizce...ben gıda mühendisiyim 4. aya girdikten sonra verilebileceği yazıyor meyve suyu ve pürelerinin kitaplarımda ama siz böyle yazınca tereddüte düştüm
canım çok saol ya bide merak ettim sen hangi bölüm mezunusun bebek beslenmesi dersi aldın bende aile ekonomisi ve beslenme mezunuyum da acaba branşdaşmıyız dedim
canım mamayla besleniyorsa belki verebilirsin ama bence sizi takip eden dr. sor. çünkü herkes farklı şeyler sölüo sonra kafan karışmasın. sadece dr.unu dinle. bizim burda özel hastane yok,çocuk dr.larının muayenehaneside yok. devlet hastanesinede bilirsin işte hasta olunca gidiliyor. ben ebe ve aile hekimime danışıyorum :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?