kızlar tek suyla besleyici olmuyomuş. ben tarifini okumuştum bi yerde, 1 bardak suya 2 tatlı kaşığı pirinç unu konuyo. pişiriliyo. ocaktan indikten sonra 6 ölçek mama katılıyo. biraz daha büyüyünce bebişlerimiz içine pekmez ya da tereyağı ve labne peyniri katılabiliyo. bebeğin zevkine göre...
kızlar mrb size bugün keşfettiğim bişey söyleyeceğim kızımın kaka sorunu vrdı haftada 1 kere yapıodu nadiren 2 ve taşar tarzda geçen d vit bitti sağlık ocağından yenisini istedim oda verdi ve 3 damla dedi ama bana öncaki sağlık ocapındakiler 5damla demişti bende 5 vermiştim sonra 3 e indirdim ve kaka düzeldi 3 gündür düzenli yapıyo hergün ve ben bu damlanın dışında bişey vermiodum paylaşmak istedim şimdi araştırdım aşırı d vit kabızlık sebebiymiş sorunu olanlara belki yardımı olabilir
kızlar mrb size bugün keşfettiğim bişey söyleyeceğim kızımın kaka sorunu vrdı haftada 1 kere yapıodu nadiren 2 ve taşar tarzda geçen d vit bitti sağlık ocağından yenisini istedim oda verdi ve 3 damla dedi ama bana öncaki sağlık ocapındakiler 5damla demişti bende 5 vermiştim sonra 3 e indirdim ve kaka düzeldi 3 gündür düzenli yapıyo hergün ve ben bu damlanın dışında bişey vermiodum paylaşmak istedim şimdi araştırdım aşırı d vit kabızlık sebebiymiş sorunu olanlara belki yardımı olabilir
saol canım ya çok zorda kalırsam bende deneyeceğim :) dünn hero baby organikin küçük ek gıdalarından aldım 4 aydan itibaren yazıyo kullanan varmı acaba ?
mama niye katılıoki o tek basınada doyurucu
mama niye katılıoki o tek basınada doyurucu
ben bastan berı 3 damla verıyorum.
ben bu mamaların zaten mecbur kalmadıkca verme taraftarı degılın. 4 aylık oldular zaten hemen hemen. bu saatten sonra sut yetmese corba bıle yer.
ben bu mamaların zaten mecbur kalmadıkca verme taraftarı degılın. 4 aylık oldular zaten hemen hemen. bu saatten sonra sut yetmese corba bıle yer.
bende canım herşeyini kendim yapmak istiyorum.. burda bazı komşularım hep hazır gıdaya yöneliyorlar.. çene çene başka bişey yok evlerinde bi tas çorba yedirdikleri yok çocuklarına.. sağdan soldan dileniyorlar anne çorban var mı kaynana çorba var mı bebeğe vereyim falan diyorlar. kendi içtiğimiz çorbayla bebeğe hazırlanan çorba arasında vitamin açısından dağlar kadar fark var değil mi arkadaşlar... tabiki bizim yediklerimizden de tatıtıracaız hep alışsın diye ama o sebze çorbalarının vitamini elde yapılmış meyve pürelerinin yeri bambaşka . o hero baby leri anca çok zorda kalınca falan verelim değil mi ama.
ben d-vit i 4 daml veriyorum bu güne kadar kakiş problemimiz olmadı maşallah çok düzenli günde 6 kez
ben zaten herşeyden 1 kaşık veriyorum sabahları düzenli kahvaltımız var
bende canım herşeyini kendim yapmak istiyorum.. burda bazı komşularım hep hazır gıdaya yöneliyorlar.. çene çene başka bişey yok evlerinde bi tas çorba yedirdikleri yok çocuklarına.. sağdan soldan dileniyorlar anne çorban var mı kaynana çorba var mı bebeğe vereyim falan diyorlar. kendi içtiğimiz çorbayla bebeğe hazırlanan çorba arasında vitamin açısından dağlar kadar fark var değil mi arkadaşlar... tabiki bizim yediklerimizden de tatıtıracaız hep alışsın diye ama o sebze çorbalarının vitamini elde yapılmış meyve pürelerinin yeri bambaşka . o hero baby leri anca çok zorda kalınca falan verelim değil mi ama.
slm kızlar ben yemek yerken her şeyden tattırıyorum yanlış mı yapıyorum sizce ama çok bakıyo sofraya düşecek gibi bende dayanamıyor onun azına göre olanı tattırıyorum
kızlar niye mamaya karşısınız ben anlayamadım. tabi en doğrusu en doğalını beslemek. ben de bebeğimi hazır gıdalarla büyütmek istemiyorum ama evde hazırlarken sebzelerin vitamin değerleri epey bi azalıyo. özellikle inek sütü ya da keçi sütü hem bebeğimizi beslemiyo hem de demir eksikliği, alerji gibi sorunlara yol açıyo. ben gıda mühendisiyim benim bi hocam bu konuda tez hazırlamıştı. bebeğinize verilen yoğurdun bile mamadan yapılması gerekiyormuş. niye bu kadar mamaya karşı olduğunuzu anlamadım...pazardan aldığınız sebzeleri bi düşünün. kontrollü tarım yapılmıyo ki. tarlanın yola yakın olup olmadığı bile bebek beslenmesinde çok önemli. organik pazarlarında satılan çoğu ürünlerin organik bandrolü yok. ama güvenilir bazı markalar var ve gerçekten kontrollü tarımla organik olarak üretiyolar... pirinç ununun besleyici hiç bi değeri yokmuş. bence onun yerine pirinci kaynatıp süzgeçten geçirip yedirin daha iyi. ben hazır gıdaları savunmuyorum. lütfen yanlış anlaşılmasın. sadece hocamın tezini okumuştum da ordan edindiğim bilgilerii paylaşmak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?