2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

günde ne kadar su veriyorsunuz kızlar. ben hergün şişe suyu kaynatıp ılıtıp 10 çay kaşığı kadar veriyorum ama miktarda kararsızım daha versem içecek:26:

valla bızım doktrumzda ılac vermez daha hc vermedı sukur.gecen ay hastalandık nezle oldu bebegım ıhlamur ver demıstı oksurugune cok fayda ettı ınanın.ben ılaç karsıtıyım gerkmedıkce gercekten

Kızlar bu peditus denen ilaç aslında bebişlere çok zararlıymış ufak bir grip veya soğuk algınlığının ciğerlere inmesine neden oluyormuş çocuk doktoru Kadir Tuğcu bu konuda nette bir çok uyarıda bulunmuş ve ilaç verilmemesi konusunda çok yazıları var araştırırsanız.

Oğlum hafif bir grip oldu tabi ne olduğunu bilmediğimizden dr götürdük çocuğa peditus dahil 5 ilaç yazdı eşime aldırmadım kullanmıycam boşuna alma dedim çok şükür ilaçsız geçti.Tabiki ilaç kullanacağımız hastalıklarda var Allah korusun ama ufak enfeksiyonlarda ilaçsız tedaviye başvurun derim.

Son düzenleme:
Gönülçelen bende kaynamış su veriyorum ama hergün veriyorum dersem yalan olur bazen unutuyorum :) verdiğimdede içtiği kadar içiriyorum bize dr mama kullandığımız için içtiği kadar ver demişti.

kızlar suyu neyde kaynatıyosunuz peki? bi de neyle saklıyonuz?

su ısıtıcılar da kireç falan olabiliyo, çaydanlıklarda da, merak ettim

kızlar suyu neyde kaynatıyosunuz peki? bi de neyle saklıyonuz?

su ısıtıcılar da kireç falan olabiliyo, çaydanlıklarda da, merak ettim
selam kızlar.
cezvede az bişe kaynatıp taze taze içirin. tabi mama olayı farklı. mama içinde cam kavanozda saklanabilir. ama sen sade anne sütü veriodun bence su içirmene gerek yok. mama alsa neysede. gerçi bazı dr.lar 4.aydan sonra verdiriyorlarmış seninkide 4.oldu herhalde.

suyu ben vermiom kızlar sadece emziriyorum diye ama siz veriyomusunuz yoksa mama kullananlar mı veriyo sadece ya aslında gçengün bi arkadaşıma doktor demişki su verilmeli kesinlikle çocuklara demiş ama işte bilmiom ya bi sürü farklı bilgi gelio hangisi doğru bilmiyoruz bizlerde inanın artık saf oldum kim ne derse acaba doğrumu ki oluyorum yaa

ben hıc vermedım daha aslında kaynatmana gerek yok bence sıse suyunu sanırım bılmıyom.

canm 1 yaşına kadar her su kaynatılarak veriliyor... bağışıklık sistemleri tam gelişmediğinden suyun içinde olabilecek her türlü mikroorganizmaya karşı tedbirli olmak gerekiyor. en sağlıklı steril etme yöntemide kaynatmak

bence kafan hiç karışmasın. çokta kötü bişe değil aslında su. sadece anne sütü alan bebeklein suya ihtiyacı olmuyo eğer gereksiz yere fazla su verirseniz kilo alımı etkilenebilir o kadar.

yok canım vermicem daha, merak ettim sadece ilerde nasıl yapcaz diye :)

off ne güzel . emiolar hep emseler ek gıda olayı daha zor. bence yap hazırla ne vercez nasıl yapçaz .D

bence kafan hiç karışmasın. çokta kötü bişe değil aslında su. sadece anne sütü alan bebeklein suya ihtiyacı olmuyo eğer gereksiz yere fazla su verirseniz kilo alımı etkilenebilir o kadar.

saol canım vermeyecem ben daha çocuğum emsin ne olur neolmaz belki 1 ay sonra biz daha 3 aylığız :) ben kaçıyım kociş gelcek öptümmm sizi iyi akşamlar

Ben teflon tencerede kaynatıyorum sonra 1 litrelik cam şişeye koyuyorum ordan hem mama yapmak için kullanıyorum hemde su içirmek için :)

off ne güzel . emiolar hep emseler ek gıda olayı daha zor. bence yap hazırla ne vercez nasıl yapçaz .D

evet ya, böyle rahatız ne güzel

ben bi kaç gündür elma suyu veriyorum, yok kaynat, yok rendele, yok tülbentten geçir, sıkıyosa içir, sonra yine kaynat

ay vala çalışırken nasıl başa çıkcam hepsiyle bilemiyorum. bi yerden sonra kaynatamam öle herşeyi

Ben teflon tencerede kaynatıyorum sonra 1 litrelik cam şişeye koyuyorum ordan hem mama yapmak için kullanıyorum hemde su içirmek için :)

of ya su ısıtıcıda olsa olmaz mı :) ben kıçının kaynamış suyunu da onda hazırlıyom cam sürahiye koyuyorum

Çaydanlıkda ve kettle da genelde kireçlenme oluyor diye kullanmıyorum :)) çelik cezvelerde kaynatılabilir onlarda pek kireç olmuyor çünkü acil su lazım olunca bunda yapıyorum.

Teflon eğer çizilmiş yıpranmışsa tehlike arz ediyor benimki sağlam olduğundan onda kaynattım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…