2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

bakalım napcekler eşi ne alcek :))
bizim de 9'nda evlilik yıl dönümümüz bakalım bizimki napçekk. ben ona en güzel hediyeyi verdimm gerçii amaaa

normal dogumda bebek kanaldan gecerken bi bakteri yutuyomuş. o bakteri bebegin bagırsaklarına yerleşiyomuş ve sindirimin kolay olmasını saglıyomuş.. o yüzden normal dogumla dünyaya gelen bebeklerde sindirim problemi pek olmazmış.. ne zaman aile hekimine gitsem, normalmi sezeryanmıydı sorusundan sonra bunu anlatıyo :))

cok şükür bende buzamana kadar hic dikkat etmedim gaz yaparmı yapmazmı demedim.
benim gaz problemim oluyodu hemoroidden dolayı, ama kızımın olmuyodu, karnı gurul gurul ediyodu sonra cıkarıyodu. ama bu sabah cok feciydi yaa, bakalım nasıl devam edecek.

hmm saol canım, ben dogum yapanların listesinde bile göremeyince merak ettim..
selam söööle :)

kızlar siz geceleri uyandırıyor musunuz bebeklerinizi ben eğer 3 saatte uyanmazsa uyandırıyorum emziriyorum

yok canım, hep o beni uyandırıyo :)
zaten uyandırsamda emerken 2dk sonra yine uyuyakalıp emmeyi baırakıyo :)

emzirme yastığı alan varmı aranızda kızlar..
cok rahat bişeymiş ya, kollarım kopuyodu emzirirken :)

Aşı Takvimi

Doğumda hemen: Hepatit B

1. ay aşısı: Hepatit B

2. ay aşısı: Karma (DBT-Çocuk felci) + Verem , Rotavirüs (1.) ve Pnömokok (1.)

3. ay aşısı: Karma (DBT-Çocuk felci), Rotavirüs (2.) ve Pnömokok (2.)

4. ay aşısı: Karma (DBT-Çocuk felci), Pnömokok (3.)

6. ay aşısı: Hepatit B

9. ay aşısı: Kızamık (kaldırıldı)

12. ay aşısı: Kızamık, kızamıkçık, kabakulak

12 – 14 ay aşısı: Suçiçeği

12 - 15 ay aşısı: Pnömokok (4)

18. ay aşısı: Karma (DBT-Çocuk felci)

24. ay aşısı: Hepatit A

30. ay aşısı: Hepatit A

4-6 yaş arası aşısı: Kızamık, kızamıkçık, kabakulak

4-6 yaş arası aşısı: DBT-çocuk felci

4-6 yaş arası aşısı: Suçiçeği

pudra.com' dan..

Yeni annelerin en çok endişe ettiği konulardan biri, bebeğin aç kalma ihtimali. Bu nedenle de çoğu zaman bebekler gereksiz yere mamayla besleniyor. Oysa anneler, sütünün yetip yetmediğini bebeğinin çişini takip ederek anlayabilir. 24 saatte en az 5-6 kez bezini ıslatan bebek, anne sütüyle doyuyor demektir. Anne sütü yetersizliğine ancak bir çocuk hastalıkları uzmanı doktor karar verebilir ve onun tavsiyesi gereğince mama takviyesine başlanabilir.

sölerim yarican. annesindeymiş şimdi cevap yazdı :)
benim bebiş uyandıydı da ondan gittim :)

pinguu senin şu imzandaki yazıya bayılıyorum canım müsadenle calıp feyste duvarıma yazıcamm müsade var mı :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…