• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

ay evet onu duymustum bı turlu alamadım oh yarasın:60:

:):):):)

hahahah benimkide kac gunluk hatırlamıom bir defa kenardan bir tuttu cekioz cekioz bırakmıo cocuk korkudannnn hahahahh ne gulmustuk yaa bir yandan bagırıo bir yandan bırakmıo tersti sırtını yıkıoduk ii kavramıs kenarları :60:

evet korkudan zaten benımkı de:):):)

aynen bende 4 ay bitsin öle diomda belki elma suyu bir iki kez denetirim valla artık neyin süt yaptını sallamaz oldum ama bol su sart

evet en ıyı su bence de. cok ıcınce sutu hemen etkılıyo. bı ara 4 lıtre ıcıyordum:):) ama sımdı en cok 2 lıtre ıcebılıyorum.

kızlar bu memeyi almama nasıl oluyor?
Benimkide 2 gundur cevreyi seyretcem diye kafayı cevirip duruyor azcık emiyor ama sonra acıkınca normal ediyor. Ya birde acaip balgamı va cocugun uyuken bile agzın yanından akıyor. Yarısınıda yutuyorki kakada acaip balgam var. Kendi balgamında bogulcak Allah korusun o derecede dişmi cıkıyor anlamadımmm. Birde nedense sol gögsümü ne zaman emse tıkanıyor gibi 2-3 kez genzine kacırıyor sanki emmeyi yeni ögrenir gibi öksürüp duruyor anlamadım endenini emmeyimi unuttu bu cocuk

canım bir dönem memeyi kabul etmiyor, emmiyor, ağlıyor bebek meme verilince, gerekirse aç kalıyor. bazıları böyle bir dönem geçiriyormuş işte, bende de oldu, ritada da oldu, sanırım lavinyada da oldu. gece uykuda falan emip karnını doyuruyor. ya da ağlarken zorla ağzına verince bir iki damlayla karnı doydu sanıyor. bu bi dönemmiş sadece, geçici bir dönem.

sol göğsümden tıkanıyor demişsin ya, büyük ihtimalle fışkırdığı için, incecik bi fışkırma oluyor görmüşsündür, o genzine kaçıyordur. memendeki bi delikten tazyikli geliyor olabilir.

gönülçelen sakın vazgeçmeeee

bu arada kızım durmuyor kızlar, muhabbetinize tam katılamıyorum, arada yazabiliyorum

gönülçelen canım sen geçmişi okumadın pek sanırım, bizim bebekler de bi süre emmeyi reddetti, benim kızım iki gün aç gezdi, hiç emmedi, ritanın oğlu da sadece uykuda emiyordu bi dönem baya uzun sürdü ama biz bu sürede mama falan vermedik.

zaten ben de mama alternatifi yok, kilo almamasını göze aldım o ay, ama sonra toparladı neyse ki, şimdi cok cok emiyor. sen neden hemen mama verdin, nasılsa karnı doyuyor diye memeye hiç yaklaşmaz.

hep okuduk bu aylarda çoğu bebek emme sorunu yaşıyor, sakın hemen mamayla doyurma karnını, savaş biraz.

açlıktan ölmez ya bu çocuklar, hemen pes etmeyin canım, sabırla memeni emmesini bekliceksin, savaşı da ne yapıp edip kazanacaksın canım, başka yolu yok bunun. mamayı sil kafandan bir süre. hiç olmazsa o zaman verirsin, önce savaş.

şimdi benim kızım çok güzel emiyor, devamlı memede. ama yaklaşık 1 hafta çok savaştım ben, 2 gün aç gezdi ama sonra pes etti.

canım mama vermedim hiç ben. sütümü sağıp öyle veriyorum bazen. emmeyi reddetse bile sütümü sağıp vermeyi düşünüyorum çünkü süt 3 çocuğa yetecek kadar var çok şükür. benim oğlum sık ama az uyuyoır 2 saaatte bir yarım saat falan. bende uykusunu fırsat bilip hemen dayıyorum memeyi ağzına. ama uymadığı zamanlar imkanı yok almıyor. boynunu geriye öyle bi atıyor ki sert bi şekilde bende zorlamıyorum boynu incinecek diye

sumak sunuda hep unutuom evde sıvısı var kullanayım bakalım kızlar benimki uyandı gözüme bakıyor al diye sevimli sevimli kıramıcam göüşürüzzz bol sütlerrrr

cnm et ve yumurta yemen lazım o zaman

ben et yemıyorum ama balık cok yıyorum. yumurta yerım ama hafta da bır anca yapıyorum yapım barı daha sık. benım sutum yarıyor gercı dokrorun dedıgıne bakarsan.

evet canım sütün kalıtesınıdı etkılıyor bend eişe yarıyor ıcımde agacı cıktı zaten:27:

ye ye yarasınnnn. afıyet olsun:)

canım mama vermedim hiç ben. sütümü sağıp öyle veriyorum bazen. emmeyi reddetse bile sütümü sağıp vermeyi düşünüyorum çünkü süt 3 çocuğa yetecek kadar var çok şükür. benim oğlum sık ama az uyuyoır 2 saaatte bir yarım saat falan. bende uykusunu fırsat bilip hemen dayıyorum memeyi ağzına. ama uymadığı zamanlar imkanı yok almıyor. boynunu geriye öyle bi atıyor ki sert bi şekilde bende zorlamıyorum boynu incinecek diye

anladım canım, yanlış okumuşum mama veriyosun sandım :) biberonu da mümkün olduğunca beklet, sabırla memeni teklif et paşaya, savaşı sen kazanmalısın canım :) kolay gele

cnm et ve yumurta yemen lazım o zaman

yumurtayı hergün iki tane yerim zaten ama daha çok dikkat ediyorum şimdi yediklerime, sağol canım :)

zatürre çok kötü bişe yaa
bende geçirdim
hastalıktan halsizlikten hazetmediğim için kendime iyiyim iyiyim die telkin verip 2.3 gün normal yaşantıma devam etmiştim
arkadaşım halime acımış ve beni doktora götürmüştü zorla ve aptal doktor bana kas sıkışması deyip iğne vermişti
eğer o iğneyi alıp yaptırsaydım şuan hayatta değildim
ne kas sıkışması ya apta herif deyip reçeteyi yırtmıştım ve arkadaş direk beni başka hastaneye götürdü
doktor beni görür görmez zatürre oldunu anlamış tahliller testlerden sora tabi direk hastane yatırdı
2.3gün daha gitmesem kan kusmaya başlıcakmışım
düşünün o raddeye gelmişim mal gibi ben iyiyim diyorum
canlı cenaze derler ya aynen öle yattım 4.5 gün 3kilo serum hergün 10gün zor yatmıştım

şuan çok korkuyorum tekrar yakalanacam die artık bi yavrum var çünkü
rabbim herkesi korusun çok kötü çok kötü

geçmiş olsun canım
Allah korumuş

sumak sunuda hep unutuom evde sıvısı var kullanayım bakalım kızlar benimki uyandı gözüme bakıyor al diye sevimli sevimli kıramıcam göüşürüzzz bol sütlerrrr

kırma bence de:)

benımkıde uyudu banyo mayıstırdı hehehe ama kalkar 10 15 dk sonra gunduz uzun uyumuyor hiç

banyo yaptı ya belkı uyur. ne cabuk yıkadın kız aferın valla:):):)

cnm tarifi versene biri önermişti pirinç ununu aldım öle duruyor yapayım bari bu arada ha pirinç unu ha pirinç pilavı farkı nedir acaba sütüde ekstra icsek

evet annem eskıden pırınc unu yerıne pırıncı haslıyormus ınce suzgecten gecırıp yedırıyormus sutu kesıldıgı zaman. doktora sormus o zamanlar doktor da takdır etmıs daha dogal dıye.

cnm tarifi versene biri önermişti pirinç ununu aldım öle duruyor yapayım bari bu arada ha pirinç unu ha pirinç pilavı farkı nedir acaba sütüde ekstra icsek

ben sütü tekiçemıyorum boyle ıyı oluyor

4 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşıgı prinç unu 1 çay kaşıgı vanilya 1 çay kaşıgı buğday nişastası muhallebı gıbı oluyor cok sevıyorum ben:27:

Back
X