2010 eylül anneleri ek gıdaya geçtinizmi,neler yediriyorsunuz?

ya arkadaşlar benim sütüm de var sizler gibi fazla vermiyorum meyvelerin suyunu biraz çorba suyu falan onlarda 1-2 çay kaşıgı ama meyve suyunu biraz fazla veriyorum

Hoşgeldin şeker'im,:119::124:
Ben yarı oturur pozisyonda yediriyorum, ama çok zorluyor, yazmıştım.
Ispanağı denemek istiyorum. Püre dediğiniz nedir. Benim yaptığım şu, sebeleri haşlayıp ezip yedirmek. Çok kıvamlı çorba düşünün öyle işte. Sebelerine mutlaka kabak da koyuyorum lifli diye. Şu ana kadar kabızlık yaşamadık. Aptamil de katıyorum değeri artsın diye.
Su içirmekte çok zorlanıyorum ama. kaşıkla birkeç damla anca içiyor. Hemen akıtıyor ağzının kenarından. Biberon da denedim aynı. Zaten biberonu tutamıyor doğrudürüst.

Dün bir dilim mandalinayı kaloriferin üzerinde ılıklaştırdım sonra patlatmadan yumuşattım içinni. Emmesini sağladım. Sevmedi ama. :120:

ben sadece muhallebi veriyorum şu an.
meyve suyu denedim cam rendeden geçirerek ama beğenmedi hiç. elma suyu ve hazır meyve pürelerinden denedim hiçbirini sevmedi.
yoğurt yapmayı denedim milupadan kıvamı pek olmadı sanırım sulu oldu epey.
bebelac kullanıyorum muhallebileri

yaa kızlar çok sinirlerim bozuk yaa. benim sütüm iyice azaldı oğlum aç ama ek hiç bişey yemiyor. boş olsa da memeyi emecek. ağzından çekince mız mızlanmaya başlıyor. 2 haftadır meyve püresi yiyordu bugün 1 çorba kaşığı sebze püre çorba arası bişey yedi bu sefer meyvesini yemedi. formül süt de almıyor. sabahtan beri açım diye mızmızlık ediyor çıldırmak üzereyim masaları duvarları yumrukluyorum sinirimi ona yansıtmamak için. ben anne olmak için uygun bi insan değilim sanırım, normalde o kadar sabırlı olmama ramen şuan kafayı yemek üzereyim resmen kendimden korkuyorum...

Sakin güzelim bukadar sıkma kendini.Ek gıdaya geçişi hızlandır sende.Kendine sütünü arttırmak için bişeyler yap.Mesela ben humana çay aldım.Yemek yedirmek hep dert.Kavga dövüş yiyorağlıya ağlıya.Ama sonrası çok rahat.Tabi en fazla 2saatte 1 emzirmeyide ihmal etmiyorum.Uykuları bile artık daha iyi .Eskiden enfazla 20dk uyurdu şimdi 1 saatten önce kalkmıyor.Aç açına uyumaya çalışıormuş yavru kuşum eskiden.

nasıl hızlandırayım? tam meyve püresine alıştı derken şimdi onu da yemiyor. az önce yine denedim yok.. ne yapayım nasıl alıştırayım?

yemiyor ne demek anlamıyorum.Dedim ya zaten öyle keyifle yemiyorlar.O ağzından çıkartıyor ben geri tıkıyorum.Bazen ağlıyor bile özellikle sonuna doğru sıkılıyor.Ama yediriyorum yinede.Muhallebi püre çorba cicibebe yumurta veriyorum ben..Uğraşmak gerek

ağzını açmıyor ki tıkayım. resmen kilitliyor ağzını tadına bile bakmıyor. tadını alırsa belki yer diyorum ama dudağına değdirince yüzünü buruşturup tekrar kilitliyor. keyifsiz yesede derdi düne kadar. bugün hiç yemedi. bizim doktorumuz henüz sadece meyve ve sebze püresi verdi. diğerlerini henüz vermiyorum.

Başka bir başlıkta paylaştığım yazımı buraya olduğu gibi kopyalıyorum kızlar. Benim bebeğim de mırın kırın ediyor yemeye. Ama dikkatini dağıttım bugün. Biraz yedirdim. Denemenizde fayda var.

peki bu şekilde dikkatini dağıtarak yedirmek doğru mu yani ilerde beslenme bozukluğuna sebep olmaz mı?

Hiç duymadım bununla ilgili birşey, sen kendin mi yorum yaptın

tarhana çorbası içirdim baya beğendi ağlamadı.Oyun oynaya oynaya yedik.2 kaşıkta 1 şaklabanlık yaptık tabi

Hiç duymadım bununla ilgili birşey, sen kendin mi yorum yaptın

yani genel olarak dikkat dağıtarak yemek yedirmemek gerekiyormuş. bilmiyorum yaa bu konuyla ilgili bi kitap aradım ama bulamadım. var mı tavsiye edebileceğiniz bi kitap?

İki kitap v ar elimde bebek bakımıyla ilgili. Ama daha tam inceleyemedim. Sadece beslenme değil bütün konular var içinde.
Ama şunu da unutmayalım ki ağzını açıp güzel güzel yemek yemelerini beklemek hayal olur. Keşke yeseler ama... Birşeyler yapacağız artık.

benim kızım biraz iştahlı galıba :) 2 saatte bir düzenli emiyor beni bazende saat başı emdiği oluyor günde 1 kez yarım elma veriyorum cam rendede rendeliyorum bayıla bayıla suyunu içiyor birazda katı yerinden veiyorum yiyor şapşup.günde 1 kezde bebelec pirinçli sütlü mama veriyorum mercimek çorbası çay kaşığıyla azcık tattırıyorum geçen tarhana verdim pek sevmedi sebze patates havuç verdim hoşlanmadı ama annem pırasa yemeği yedirmiş ben yokken bayıla bayıla yedi diyo
bu ay bitince biraz daha düzenli ek gıdaları arttırmayı düşünüyorum farklı şeyler veren arkadaşlar varsa paylaşırmısınız

Pirasaya metcimek corbasina erken degilmi kndinize pisirdiklerinizden mi veriyosunuz ?annemde yemek sularindan ver diyor ama ben vermiyorum tuslu salcali oldugu icin
Simdilik elma puresi ve yogurt yogurdu svmiyor ama

Canım eylül annesisin değil mi? Dokunmuyorsa verebilirsin bence, salçasız yağsız, tuzsuz ve baharatsızsa. Keşke benim bebeğim de yese. Bir ara ıspanak vermeyi düşünüyorum. Mercimek biraz ağır gelir gibi. Ama bazen sebze çorbalarına katılabilir birkaç tanecik. Ben pirinç katıyorum mesela.

Pirasaya metcimek corbasina erken degilmi kndinize pisirdiklerinizden mi veriyosunuz ?annemde yemek sularindan ver diyor ama ben vermiyorum tuslu salcali oldugu icin
Simdilik elma puresi ve yogurt yogurdu svmiyor ama
Yemeklerinize tuzu sonradan katın canım. Salçasızlardan tattırabilirsin. Yayla çorbası salçasız oluyor mesela.

Bu arada tarhana yedirenler, tarhananız ev yapımı mı? Bizde de el yapımı tarhana var ama tuzu baharatı var mı bilmiyorum içinde. Kayınvaldem yapmıştı. Olmazsa arar söylerim de torununa tuzsuz baharatsız yapsın azıcık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…