2010 eylül anneleri ek gıdaya geçtinizmi,neler yediriyorsunuz?

evet güzelim benimki kaynana yapımı.Bide onlar baharatı falan hiç sevmezler.Herşey sade yapılır.Tarhanada öyle.Bebeğim için çok uygun.ayda yılda kaynana bi işe yaradı.

Öyle deme canım ya, torunu için çıldırıyordur eminim.

kim kaynanamı yok arkadaşım ya.Keşke öyle olsa ama benimki tembellerin başta gideni. Kucağına bile almak istemiyor üstüne kalacak korkusuna. Kış günü diye herkes bebeğime bişeyler örüp örüp veriyor. Kazaklar pantalonlar.Yelekler. Bu bi çorap örmedi. Tembel. Geçen günde ne yapmış biliyonmu aramış taramış.Eşimin çocukluk süveterini bulmuş.Eski sökük. Yıkar giydirirsin demezmi. Eşimde kızdı benim oğluma bunumu layık görüyorsun dedi. Taabi aldım ama hatıra olarak saklarım dedim.

slm kızlar ek gıdaya başladınız mı bu ay.ben yavaş yavaş meyve sularından tattırmayı düşünüyorum.varsa menüleriniz paylaşalım,neler yedirmeyi düşünüyorsunuz?

Slm aramızda iki gün var galiba biz de daha başlamadık ama azar azar meyve sularından verirdim hatta gecen gün salata suyundan bile verdim ek gıdayı gündüzleri vermeye dikkat ediyorum sipam ne versem tadına bakıyor ama tam anlamıyla geçiş yapmaya cesaretim yok
:44:

Selam
Benim kızım da evde hazırladığım hiçbirşeyi yemek istemiyor.Aynı kaşık 10 larca defa ağzına girip çıkıyor.Ve tabi ağzını açmak için zorlamaktan dudakları kızarana kadar.En sonunda da ağlayarak son veriyoruz beslenmeye.Hele yoğurttan nefret ediyor.Zaten çok iştahlı bir bebek değildi .. Sonra kaşık mamalarından denedim.Önce milupanın sütlü pirinçlisini verdim.İlk yediğinde çok yemedi ama çok bi tepki de vermedi.Şimdi 80 - 100 gr kadar yiyor.Sanırım bu miktar doyması için yeterlidir çünkü bebeğim henüz 4 kiloluk minik bir kız.Bir de bebelacın peynirli kahvaltısından seviyor.Yoğurduda babymix sadeden tamamını bitiriyor.Evde yaptıklarımdan yemesini istiyorum ama nasıl başarıcam bilmiyorum.Yarın ilk defa tarhana vericem inşallah çok zorlamaz.Mis gibi organik sütten yoğurt yapıyorum (doktorum inek sütünden yap şekil değiştiriyor yoğurt olunca zararı yok dedi) ama öğürüyor hatta çok zorlarsam kusuyor.Sebzelerden nefret ediyor.Havuç suyunu verince bile öğürüyor Var mı benim gibi bebeği hazır gıda seven

Meyve suyu gibi tatlı gıdalardan başlama canım, sonra diğerlerini yadırgar zorlanırsın.

merhaba :) bugün daha iyi bir gün geçirdik. öncelikle yüz bin kere maşallah sanırım bebeğim sebze sevecek. çünkü 1 haftada kat edemediğimiz meyve püresini miktarını, sebze püresine gelince 4 günde yemeye başladık. ama hala meyve yemek istemiyor öğleden sonra tekrar vermeye çalıştım. biraz ısrar edince söylene söylene yedi ama konuşabilseydi mutlaka söyledikleri çok gücüme giderdi maşallah sebze püresi olunca ağzını kocaman açıp beni acayip şaşırttı. insanın morali yerine geliyor böyle olunca kısacası oğlumla barıştık :)

not: hamileyken canım hiç tatlı istemezdi nerde varsa börek çörek tuzlu bişey onlardan yerdim.. hatta bi pastaneye gidip bisürü tuzlu şey yediğimi hayal ederdim bazen gerçekten bebeğin istediği bişeydi sanırım :125:

Harpy birsey soracağım senin bebek biraz daha büyük :) ne kadar veriyorsun 1 seferde nasıl ayarlıyorsun vereceğin miktarı ? Ben 2 tatlı kasığı verip bırakıyorum korkumdan yoksa bebisim istiyor :)

Harpy birsey soracağım senin bebek biraz daha büyük :) ne kadar veriyorsun 1 seferde nasıl ayarlıyorsun vereceğin miktarı ? Ben 2 tatlı kasığı verip bırakıyorum korkumdan yoksa bebisim istiyor :)

doktorumuz bana bir küçük patates bir küçük havuç ve 1 çorbakaşığı pirinç demişti ki bu miktarı bitirmesi şimdilik hayal. tabi ilk defa vereceğin bir şeyi öncelikle 1-2 çay kaşığıyla başlayarak doğru yapıyorsun ama sonraki günler (eğer bi sorun olmadıysa) gittikçe arttırabilirsin. meyve için bütün kavanozu yiyebilir demişti herhalde oda 1 elma kadar. tabi her meyveyi azar azar arttırarak vermen gerek. (mevsim olmadığı için meyveleri kavanozda satın alıyorum). ama benim bu konuda kasmam gerekmedi çünkü bebeğim herşeyi hala tadımlık yiyor. takip etmek için özellikle aynı şeyi 1-2 gün üst üste verip bu süre içinde yeni birşey vermemek en iyisi böylece bir sorun olursa neden kaynaklandığını bilir ona göre davranırsın. maşşalah bebişine bol bol yesin kocaman olsun

Canım iki tatlı kaşığı çok az. Yavaş yavaş arttır sen onu. Muhallebi ve sebze ezmesiyle devam ediyoruz biz şimdilik. Ama içim rahat değil, çeşitlendirmem lazım menüyü. Yoğurt ve meyvelere başlamamız lazım, daha hiç vermedim. bu arada benim cam rendem yok, ne olacak, sordum bulamadım hiç bir yerde.

nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama ben çok sık rastlamaya başladım. jokerde vemigrosta var ilk aklıma gelen. mutlaka al derim. bu arada sebzeyi nasıl veriyorsunuz? tel süzgeçten geçiriyorum ama çok zor canım çıkıyor uğraş dur..

migrosa sordum yoktu orda, Karstayım
Sebzeyi haşlıyorum sonra blander ile parçalıyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama öyle yapıyorum yani. Başka çarem yok. Haşlayıp rendeden de geçirebilirsin.

evet eylül annesiyim ben bebeğim 14eylül doğumlu ama iştahlı bi bebek geçen ay 6200 dü çok kilolu değil ama idare ederiz işte mercimek tattıdım sadece öyle çok doyacak kadar vermiyorum ama değişik tatlara alışması için azar azar herşeyden tattırıyorum. çevizli havuçlu kek yedik dün mesela yedik derken htadına baktık birazcık:) ama çok hoşuna gidiyor yemek yemek hııımmm hımmmm yapıp duruyor yerken bu akşam bi küçük kase mama yedi bayıla bayıla.dün yoğurt yedirdin 1 yemek kaşığı kadar normalde pek sevmiyordu yoğurdu içine ev yapımı kuşburnu marmelatı kattım azcık hoşuna gittti .,
ben bebekken çok iştahsızmışım annem peşimdde dolanırnış yemek yiyim diye,benim kızımda benim peşimde gezcek galiba anne yemek verrr diye

aranızda kaşık maması kullanan var mı ben bebelac ın sütlü pirinçli meyvelisini aldım kızım bayılıyo ama 2 günde bir veriyorum onuda normal tarifin yarısını hazırlıyarak milupanın alsam dahamı iyi olur acaba

bende aynı kaşık mamasını kullanıyorum benim kızımda çok seviyor milupanın bebelecdan bi farkı yok ikisinide aynı firma üretiyor sadece marka farkından dolayı fiyat farkı var aralarında kalite aynı bence

Ben kullanmıyorum, kullandığım tek hazır şey aptamil bebek sütü. Evde kendim yapıyorum yiyeceklerini.

neler hazırlıyosunuz mesela benim kız şimdilik yoğurt yemiyo defalarca denedim istemiyo bende bi süre sonra tekrar denicem patates havuç ve pirinçten çorba yapıyorum onu seviyo ama çeşitlendirmek istiyorum

Ben bugün deneme olsun diye mercimek verdim ve yedi. Dün akşam kendimize yaptığım mercimek çorbasından tuz ve salça katmadan oğlu ma da ayırdım dolaba kaldırdım. Akşam uykusuna yatmıştı çünkü. Bugün ısıttım içine bir ölçek aptamil 1 kattım yedirdim.
havuç patates va kabaktan sebze yapıyorum, pirinçunlu muhallebi yapıyorum, (gecen gün muhallebisine bir tane petibör bisküvi kattım tadı değişsin diye o halini daha çok sevdi. elma haşlaması verdim, mandalina emdirdim. Yoğurt henüz vermedim, şimdilik bu kadar ben de çeşitlendirmek istiyorum, ıspanak vereceğim güzel bulursam.
yemeklerine yemeden önce 2 3 damla zeytinyağ katıyorum mutlaka. eczaneden aldığım içimlik, asitsiz yağdan.

mercimek çorbası iyi gelmiyor kızlar.Bağırsaklarına ağır geliyor. Gaz falan yapıyor.Bende vermiştim sonra 2 gün çektik gaz olayından..mercimek 8 aydan sonra verilirmiş.Bende sonradan öğrendim

ay ben vermiş bulundum artık:18: Ama şimdilik birşey yok gibi. Ama bugün gündüz uykusunu uyumadı şimdi yattı. Belki de ondan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…