2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sağol Öznurcum, biz de cumartesi tatile çıkacaktım ama kaynıma kız isteme ve söz takma merasimi sebebiyle pazara kaldıkakannehir Bi hafta bi tatil yapıcaz sonra hep evdeyim...

kızlar esimin sag tarafında agrısı vardı. 2 aydır hastane hastane dolastık bugün son tahlillerde yapıldı hiç birsey cıkmadı. doktor psikolojik dedi. kayınvalidem de ince ince beni suclar gibi neden oluyor sence? destek olan gerek güclü olman lazım gibi seyler söyledi. ben hamileyim bana kim destek olacak hiç düşünmüyorlar.

canım dozajı konusunda bir bilgim yok ama aynıdır herhalde. şuanda ateş falan yok ama aşı yeri biraz sızlıyor. hemşire ağrı sızı falan olursa buz koy üzerine dedi.

Mestitosh bu ne güzel pozitiflik. içimizi actın tatlım

canım benim teşekkür ederim...

Sağol Öznurcum, biz de cumartesi tatile çıkacaktım ama kaynıma kız isteme ve söz takma merasimi sebebiyle pazara kaldıkakannehir Bi hafta bi tatil yapıcaz sonra hep evdeyim...

bendeee cok hasret kaldım tatile. esimin sehirdısı ve yurt dısı görevleri var ( hangi arada gideceksek. zaten görevlerden sonra doguracammm.

yunanistana gidecek 1 haftalıgına ((( offfffffff

slm kızlarrr herkese günaydınnn :))))) bugün bizim evlilik yıldönümümüz çok mutluyum ama kocişe daha bişi almadım ne alsamki bilemedim eee minişlerim ve annecikleri nasıllar
butterfly aman boşwer adı üstünde kaynana kaynımın nikahı var 10gün sonra gelin kuaförü ayarlamış kaynanam ama 3 kişilik beni gönderemezmiş onlarla bende ben kendiminkine giderim sorun ettiğin şeye bak dedim aam teli kapadıktan sonra yarım saat ağladım zoruma gitti dışlıo beni hep yeni gelin gelio ya ma boş werrr umursama

melekciğim herkeze günaydınnnben pek ayılamadım
dün hırs yaptım oğluma uzun kollu hırka ördüm bitirdim
baktım 3-5 yelek var ama hırkası yok dün başladım bitirdimde maşallah :))
ama yorulmuşum (oturduğum yerden :)) )

birazdan bnebek görmeye gidicez çok heycanlıyım
yeni doğan görmeyeli bayaaa oldu nasıl güzel kokuyordur şimdiii
bide buranın adetlerini bilmiyorum benim için ii olcak bi görelim adetler nelermiş bursa da

tetanoz: bende p.tesş 2.doz vuruldum
vurulur vurulmaz ıslak bi mendil koyun kızlar
şişmesini vs. gerçekten önliyor
eve gelincede hep ıslattım kolumda tuttum ne ağrım olde ne şişme tavsiye ederim !!!1111

kızlar hamile olduğumu öğrendiğimden beri yani ocaktan bu güne kadar her ayın ilk günleri içim kıpır kıpır oluyoooo...oğluma kavuşma zamanı yaklaşıyoo diyeee..bütün bi kışı geçirdik temmuz ayına girdikk ve az kaldı artık miniklerimize kavuşmayaaa.çok heyecenlanıyorumm yaa..evde durup durup oğlumun odasına bakıyorumm hihoyyyt onu oarada hayal ediyorum kokusunun evi kapladığını düşünüğyorum...

ALLAHIM sağlıcakla kavuştursun hepimiziii...:Saruboceq:

aman canım üzülme boşver daha ii kuaförde kokuyoe genelde spreyler kimyasallar
sen kendin git rahatça onlarla rezillik çekme akşama dinç olursun
anlıyorum tabii seni ama elleme seni unutsunda yeni geline sarsın
sende rahat edersin benimki bana bulaşmasında herşeye razıyırım zemuszemus

kızlar benimde dün mide yanmam vardı. rennie diye bir ilac var ondan cignedim gecti ama zararlı mıdır? siz ne yapıyorsunuz?

Canım dr bana o ilaçtan üç kutu yazdı önceden talcid tablet kullanıyordum oda iyi geliyordu.
rennie dende memnunum ama etkisi kısa sürüyor gibi geliyor bana bilmiyorum.

kızlar tecrubeli anneler topicinden alıntı yaptım güzel bilgiler var.

ben de bir daha ki hafta bugün sezeryan ile kızımı dünyaya getirip kucağıma alacağım inşallah. 9 ay hamileliğim boyunca bol bol kitap okudum. tabi pratik ile aynı olmaz burada tecrübeli annelerimiz var ama bende öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak isedim.

-en sık yapılan yanlışlardan biri bebeklerin vücut ısılarını burnundan ellerinden ve ayaklarından ölçmekmiş. bebekler çok küçük oldukları için dolaşım sistemleri henüz tam olarak gelişmemiş oluyormuş. ayakları elleri ve burnu kalplerine en uzak nokta olduğu için de genellikle soğuk olurmuş. bebeğin üşüyüp üşümediğini anlamak için en doğru yöntem elimizin tersi ile göğsüne bakmakmış. göğsü sıcaksa üşümüyor demekmiş. bebeklerinin yatak odalarının 18 - 20 derece arasında olması gerekirmiş.

- bebekler anne karnında sıkı bir ortamda olduklarından doğduklarında kollarının, bacaklarının tamamen serbest olması onları rahatsız edermiş. bebeklerin uyurken sıçramasına sebep olan şey moro refleksi imiş. bu refleks yüzünden boşluğa düşüyormuş gibi hisseder ve sıçrayarak uyanırlarmış. bu da uykularının bölünmesine sebep olurmuş. bunu engellemek için en güzel yöntem ilk iki ay bebekleri uyurken kundaklamakmış. tabiki çok sıkı değil ince streç bir penye kumaş ile sarmak yeterli imiş. sararken bebeğin kollarını yanlarına almayacakmışız. düz durmaktan hoşlanmıyorlarmış. kollar göğüste çaprazlanmış olursa daha iyi olurmuş.

- bebeğin uyku düzeni kesinlikle beslenme düzeni ile yakından ilgiliymiş. doğru beslenen bebek düzenli uyku uyurmuş. doğru beslenmekten kasıt beslenme rutininin olması imiş. her gün aynı saatlerde emzirilen bebek yine aynı şekilde aynı saatlerde uyurmuş.

- göğüslerden ilk 10 dakika gelen süt daha hafif besleyici değeri daha az 10 dakikadan sonra gelen süt daha besleyici, yağlı ve doyurucu imiş. bu sebeple bebeğin tam olarak doyması için memeyi sonuna kadar emmesi gerekiyor. her emzirmede en son kaldığımız memeden devam etmemiz gerekiyor. bebek memeyi tam olarak boşaltmadan uyuya kalıyorsa ya bebeği uyandırıp emmeye teşvik edeceğiz. ya da emzirmeden önce 30 - 60 ml. sağıp sonra memeyi vereceğiz ki asıl olan arkadaki yağlı sütü alabilsin.

- bebeklerimizi yataklarına yatırmadan önce yarı uyanık olmalarına özen göstereceğiz. bunun amacı bebeğin yatağında uyuma alışkanlığını kazanması imiş. kucağınızda derin uykuya geçen bebek daha sonra yatağında uyandığında anlam karmaşası yaşıyormuş ve hala kucağınızda olmadığı için korkuyormuş. yatağına yattığının farkında olarak uyuması daha iyimiş.

Canım benim, aynı durum bizde de var. Yeni gelin alacak benim kayınvalide ve gözü başka şey görmüyor şuanda. Torunu olacağını bile unuttu sanırım. Amaaan kendi bilir sevenim mi yok deyip geçiyorum. Sen de öyle düşün kendine değer ver. En güzel şekilde giyin, saç makyaj yaptır. Cumartesi kaynımın sözü var çıkıp şık bi elbise falan alayım diyorum. Hahhaiyyt kimse neşemi bozamaz:sm_cool:

bende öle diom bana uzak allaha yakın ama böle şelerdede üzülüo insan azcıkta olsa herşeyde dışlıolar beni ama herşeyinde kaynanam bi bahane bulo hamilesin gelme gitme hamilesin yapamazssın oysaki 1 tane kaynım var bende herşeyi onlarla yaşamak istiyom şincik bende hiç bişii karışmıom bak evde temizlik yapıo dünürleri şehirdışından gelcek ya banane ben hamileyim yapamam kızdığım şey kusför konusuda zaten pazar günü eniştemin dükkanı kapalı sırf bu iş için aççaklar yani ora daha sakin olur

Canım dr bana o ilaçtan üç kutu yazdı önceden talcid tablet kullanıyordum oda iyi geliyordu.
rennie dende memnunum ama etkisi kısa sürüyor gibi geliyor bana bilmiyorum.

dün aksam yatana kadar baya bir cektim sonra rennie içince rahatladım uyudum en azından uyumamı sagladı. cok fazla içmediğin sürece zararı yokmus. arada içerim artık. tskler cnm

Günaydııınnn canıımm inşallah ağrısız sancısız atlatırsın bu arada afiyet olsun benim canımda çay istiyor yaaa.

bizimkide evini düzdü herseyini sıfırladı ama torununa gelkince dogsun sonra alınır diyorrrrr offff yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…