2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar geçen gün sabah 7 de telefonuma bir mesaj geldi ve şöyle yazıyordu :

Merhabalar ben ecrin,havva annemin ve cevli babamın kızı olarak bugün hospitalyum hastanesinde sağlıklı olarak dünyaya geldim....
bizden dualarınızı eksik etmeyin sevgileeeerrrr.... :)

arkadaşım hamileydi doğurmuş msj yazmmış ben çok etkilendim bebeğin ağzından yazmasına
Allahım bizde görelim o günleri inşallahh

balık yağı bende söyliyeyim dr bende balık yemiyorum eşim alıyor darnanel tondan ben onu seviyporum hamsi yerim ma oda yok oyüzden balık yiyemiyorum çok faydalı aslında

balık yağı kapsülünü ssk karşılamıyor kendin alıyosun 22 tl. yani doktora sölemene bile gerek yok ilaç bile değil o zaten okul çaağındaki çocuklar gelişsin uzasın zekaları güçlensin die eczaneden gidip alıyolarr genelde ama hamilelerede çok faydalıymış....

hadiyaaaaaa ne bileyim kimse söylemedi bende dr veriyor zannettim

inşallah ayşecim inşallahhhhhhhhh çok merakla bekliyorum o günü vakit geçmiyor yaaaaaa

inan banada geçmiyor gibi geliyor kalbim pır pır ediyo bazen biran öncce o kokuyu tekrar koklamak istiyorum bi kere tadını alınca daha başka oluyor

balıl yağını karşılamıyormu ssk??????????

bende sormadım henüz dr da söylemedi bu gittiğimde unutmazsam sorarım

bide kılzar bana magnezyum günde 2 kere demiş eczacı öyle dedi eminmisin dedim
evet reçeteye öyle yazmış dedi
siz kaçtane içiyorsunuz günde

ben çıkıyorum kızlar kızımın eşyalarını yıkamıştım onları ütüliyeceğim şimdi dolaba yerleştireceğim
görüşürüzopuyorumnanaktan

evet canım karşılamadı biz aldığımızda
zaten son 3 ayda içiliyomuş balık yağı daha önceki kontrolünüzü 6.ayda yaptıysanız bahsetmemiştir ama şimdi gittiğinizde verebilir tabi doktordan doktora değişiyor

magnezyumuda kimisi 1 kimisi 2 tane içiyo bana 1 tane verdi ama krampların ve ağrıların çoksa 2 tane iç

ben çıkıyorum kızlar kızımın eşyalarını yıkamıştım onları ütüliyeceğim şimdi dolaba yerleştireceğim
görüşürüzopuyorumnanaktan

ooo kolay gelsin bizde 30 lara bi girelim hayırlısıyla bizde yıkarız şimdi bize erken miskinleşmeye devam hahaha

Bir araştırmaya göre yüksek dozda balık yağı alan hamile kadınların bebeklerinde el ve göz koordinasyonu diğerlerine kıyasla daha fazla oluyor.

Avustralya da 98 hamile kadını kapsayan küçük çaplı bir araştırmada doğumdan önceki 20 hafta boyunca katılımcıların bir kısmına hergün 4 gram balık yağı diğer kısmına ise 4 gram zeytin yağı içirildi.

Doğumdan sonra 72 bebek, 2.5 yaşına dek konuşma, davranış, pratik mantık ve el ve göz koordinasyonu açısınında testlerden geçirildi.

Balık yağı grubunda 33, zeytin yağı grubunda ise 39 bebek bulunuyordu.

Araştırmanın sonucunda balık yağı grubunun anlama, kavrama ve kelime haznesi bakımından biraz daha üstün olduğu ortaya çıktı.

Ancak en önemli fark, balık yağı grubunun çok yüksek puan aldığı el ve göz koordinasyonunda görüldü.

Emzirme ve annelerin yaşları gibi faktörler hesaba katıldığında bile, balık yağı grubunun büyük farkla önde olduğu görüldü.

Araştırmacılar "annelerin hamilelik sırasında aldığı balık yağı desteğinin hem fetus hem de bebeğe hiçbir zararı yok. Aksine bebeğin göz ve el koordinasonu açısından potansiyel faydası var" dedi.

alıntıdır

Gebelikte balık yağı kullanımı: Vitamin mineral takviyelerin yanında omega 3 kullanımı da hamile bayanlara tavsiye edilmektedir. Hamilelikte balık yağı kullanımı gebeliğin son üç ayında ve de doğumdan sonraki ilk birkaç ayda emziren annelerin kullanması için önerilmektedir. Gebeliğin son aylarında anneden bebeğe fazla oranda omega 3 geçer. Balık yağının bebeklerin merkezi sinir sistemine ve bedensel gelişimine olumlu katkı bulunduğu dile getirilen bir tespittir.]

canım en son p.tesi gitmiştik 7,aya girdik ama belki vermiyordur istemeden
magnezyumu da bacaklarıma kramp giriyor dedim (baldırlarma) ondan sonra verdi
ilk baş iice takviye edelim günde 2taneyle
bu kutu bitince günde 1taneye devam ederiz
bizi 14 günde bir çağırıyor daha doğrusu o dr. herkezi 14 günde 1çağırıyormuş
haftaya p.tesi unutmazsam balık yağını da sorayım

bide kızlar tam yaz dönemi siz sordunuz mu dr. nezaman izne ayrılıyor???

ooo kolay gelsin bizde 30 lara bi girelim hayırlısıyla bizde yıkarız şimdi bize erken miskinleşmeye devam hahaha

inşallah canım artık yıkıyayım dedim
ben fazla bişey almadım zannediyorum bakine almadı aldıklarımı şaşırdım daha anne annesi nin aldıkları var baba annesinin halasının onlar gelmedi bide onlar gelse onlarda yıkanacak baya bir eşyası var kızımın allah giydirmek nasip etsin

herkezi 14 günde birmi çağırıyorr aa niyeki ?
ben sormadım ama izne ayrılınca benim sezeryanımı bırakıp gitmez heralde dimi
ayarlar onu heraldebilmiyorumkismile

İzne çıkmadan beni doğurtturun demiştim kaydirigubbakcemile3Valla izni bilmiyorum ama bayrama girmeden doğurtturacağı kesin

kızlar lazların neden zeki olduklarını anladım adamlar sabah akşam hamsi yiyorlar ondan çocukları zeki

herkezi 14 günde birmi çağırıyorr aa niyeki ?
ben sormadım ama izne ayrılınca benim sezeryanımı bırakıp gitmez heralde dimi
ayarlar onu heraldebilmiyorumkismile

canım herkezi 14 de bir çağırıyormuş canım yaa adam böyle çalışıyor demek
biz yeni başladık bu dr.a ama çok memnunuz daha ii her 2 haftada bir oğlumu görüyom
resim alıyorum ilk gittiğimde dvd filan verdi
acaba onu ayda1 mi veriyor malum özeline gidince ayda 1 kere para veriyoruz
2 kez beleş haha

valla canım bizim kuzen dona kaldı dr gitti oda başka bir özel hastaneye gidiyordu
başka dr. da doğum yapmak zorunda kaldı
oda erkekti bizimkide nasıl kastıysa kendini açılması durdu zoraki sezeryan oldu
tabii belkiş olacağı vardı ama sor bilmekte fayda var
bende sorcam nolur nolmaz dimi

neyse ben çıkıyorum eşim bekliyor
oğluma penye battaniye vs. alcaz eksikler bitmiyor hiçççç

byeeeeeeeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…