2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canim annem kizkardesim babam var babam anlamaz bu isle ugrascak kiz kardesim havayollarinda hostes zamani yok gecenin yarisi geliyo sabahin koru geri ucuyo annem genc daha 47 yasinda ama belinden rahatsiz iki yol gitse soylene soylene uc gun yatiyo simdi ona gitte istanbulun bir ucundan bebek sekeri malzemesi al bana gonder dersem yazik kadincagiza kizkardesimin zamani olsa bir ihtimal ama oda hem egitimi var hem ucusu var zor yani boyle edincem artik kusuruna bakmadan ins kirik gelmez :) aslinda ben milyon paket godnerdim turkiyeye simdiye kadar ne zaman godnersem icinede fazladan cikolatalar koyarim kocaman posta hic sorun cikarmiyo yanlizca begenirse aliyo icinden ama aman bu seker bu cikolata gonderemezsin demiyodu buda yeni cikmis galiba lavantada cok siradan olur ne yapsam ustlerine ayrica cubuk taksada sekeri burdami eklesem ayrica ufak keselerde cikolatami dagitsam yanalrinda ?

bu konuyu açsammı açmasammı diye düşündüm.
dün sağlık ocağındaki hemşiremle konuştuk.
doğuma az kaldı seninle korunma yöntemini konuşalım dedi.
hap kullanamazsın emzireceğin için tabii aylık iğnede.
ya eşin korunsun yada spiral öneririz.
ama biz genelde spirali daha çok öneriyoruz dedi.
sakın olaki çevrenden duyduğun hurafelere göre hareket etme sana bir çok kişi sütün koruduğunu söyler.
bunlara itibar etme dedi.
dedim daha sonra detaylı konuşalım bunları ben hem araştırayım hem düşüneyim dedim.
şimdi düşünüyorumda spiral benim için iyi olacak gibi.
tabii önce araştırmam lazım...
aman yaa bu korunma işide bi dert pööööf.....
siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?

o zaman canım çubuklu iste şekerini de ordan sen ayarlarsın.umarım istediğin gibi olur bayanssulusmile

dedim spiral çok can acıtıyomu takarken ?
dediki hemşirem bende spiral kullanıyorum spekulum takılırken nasıl bir acı hissediyorsan ancak o kadar.
ama vücuduna hormon falan almıycaksın doğal yoldan korunmuş olacaksın.
hem çıkarttırdığın anda hemen hamile kalma şansın var dedi.
5 yıllık ve 10 yıllık olanları varmış.
çeşitleri varmış.
tabii o gün gelsin seninle daha detaylı konuşuruz dedi...

ben hiç sağlık ocağına gitmiyorum.özel hast de dr.um.aile hekimliği varmış hamilelerin gitmesi gerekiyomuş.gitmelimiyim.düzenli giden var mı

LILA spiral bencede en iyisi daha once hic cocuk olmadigi icin takilmadim ama bebekten sonra takinicam ben daha once iki ay igne oldum allahim nasil sistim yaklasik 5 kilo aldim iki ay icinde yuzum gozum sisti ilac aldim mide bulantisindan duramadim unutuyorum arada bide en iyisi spiral galiba kullanmadim ama annem yillarca kullandi ..

ben düzenli gidiyorum canım.
geçen ay aşılarım bitti ama her ay gelmemi istiyor tabii zorlamıyor sen bilirsin diyor ama ben keyifle gidiyorum.
uzun uzun konuşuyoruz kiloma tansiyonuma bebeğin kalp atışlarına falan bakıyor.
beni bundan sonraki günlerde ne beklediğini anlatıyor.
takıldığım herşeyi sorabiliyorum.
birde genç bayan olunca çok rahat ediyorum.
dün eşime dedim sen dışarıda kal ...
ee hani babamız nerde o da gelsin dedi.
kalp atışlarını dinletirken babamız bak duyuyomusun oğlunun kalp atışlarını diyo.
şart değil gitmek zaten önemli bişiyde yapılmıyor aşı vs gibi..
ama ben gidiyorum işte :)

bende 3 yıl hapla korundum canım bıraktığım an hamile kalabildim.
ama gerçekten iştah açıyor ve kilo aldırıyor.
birde hergün hormon yüklüyorsun vücuduna bunu istemiyorum.
bi keresinde aylık iğne vurulsam dedim doktor dediki vurul ama bir kutu doğum kontrol hapını 1 kerede vücuduna almış olacaksın.
gözüm korktu hapa istemeyerek devam ettim.
prezervatifi ben güvenli bulmuyorum aman yırtıldımı aman delikmiydi reglim 2 gün geciksin kalp atışlarım hızlanmaya başlıyodu...
kaç kere norlevo- preven gibi ertesi gün hapları içtim bu yüzden...
ben bu konuda aşırı panik bi insanım onun için spirale sıcak bakıyorum.

canim bende igneyi hapi bazen unuttugum icin birde mide bulantisi yaptigi icin kisa sure kullandim baktim olmuiyo ben unutkanim demir hapimi bile iki gundur unutuyorum igne oldum aynen bir ayi birden vucuda veriyorlar oturdum kalkamadim 10 dakka gozum falan kararmisti birde kilo aldirinca aman yok dedim bebek geldi :)

lilacım şanslısın çünkü istanbulda nüfus çok kalabalık olduğu için sağlık ocaklarında böyle anlattığın gibi pek ilgilenmiyorlar yoğunluktan...
spirala gelince ben de spiral düşünebilirim, tabi adet görmeyi engelleyen hormonlu olanlardan değil...
vee çok ufak bir anesteziyle klinik ortamında taktırmak isterim duyduğuma göre biraz can acıtabiliyormuş..
bakalım ilerde düşünürüz, ben doğumdan sonra 3 ay falan eşimle eskisi gibi olamam sanırımeyvahedigeldismile malum bu konularda hassasım.
bu arada eskiden geri çekilme yöntemiyle korunuyorduk, zaten birkaç ay korunduk.

ben geldim kızlar ... bende spiral düşünüyorum sağlık ocağında takıyolarmış hatta peki dogumdan ne zaman sonra taktırıcaz bilginiz var mı kızlar?

kizlar bende onumuzdeki ay babayla dogum sinifina giricem hemsire randevu verdi dogun teknikleri nefes alma verme falan deneme yapicaz :) anti class iki gun ust uste oglende sandvic falan goturcekmisim..

ben hala dogum seklime karar vermedim nedense gece gece geliyo hep aklima birde kucuk kadinlari izledim kadin dogumda vefat etti bir saat agladim esim susturamadi bende olucem kesin bebege sen bak kedilerimede bak dedim durdum dun aksam normal dogumdan cok korkuyorum sezeryandanda ne yapsam formlarida artik okumuyorum hepsi ayri sey soyluyo aklim karisiyo sadece sezeryan olup tertemiz aman diyen var normal dogum yapip normla diyen var aklim karisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…