2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaslar bende bir sey yapmiyorum hic demiyim ayda 20 gunde bir oda esimin gonlu olsun diye adam yok istemem bebege zararli belki diyo ama aklima gelirse yaizk adam diyorum ayda bir yani bebege zararlimi acaba kessekmi?

5-6 cm açılınca epidurali yapıyorlar
ben sezeryan olucam aklım çıkıyor normal doğumdan

Evet canım normal doğum yapan arkadaşlarım banada öyle dedi.
Epidurali sancıyı çektikten sonra uyguluyorlar o kadar sancıyı çektikten sonra o riske girmeye ne gerek var.
Bende senin gibi şansızım bütün aksilikler beni bulur nedense bende sezeryan olacam ve epidurali düşünüyorum ama korkuyorum.
Neyse genel anesteziden daha iyidir diye düşünüyorum bebeğe zararlıymış çünkü
Ooff bilmiyorum yaaaa.....

lila sen bide araştırma hastanesine gidiyordun dimi doğumu orda mı özelde mi yapıcaksın ne düşünüyosun ?

yok anacım ben özelde asla yapmam.
kuzenim bebeğini kaybetti yeni doğan ünitesi olmadığı için.
ablam 6,5 aylık doğum yaptı benim gittiğim araştırma hastanesinde yeğenim 1 haftada eve yolladılar şimdi 12 yaşında maşallahı var.

dün sağlık ocağında sordular sen şimdi hem tıp fakültesine gidiyorsun hemde özel onvak hastanesine...

peki doğumu nerde yapacaksın dedi.
dedim tıp fakültesinde.
benim için yenidoğan ünitesi şart tam techizatlı hastane olsun onvaka güvenemem.
herhangi bir koplikasyonda acil müdahale gerekebilir dedim.

çok iyi dedi bende öyle düşünüyorum bende doğumumu orada yaptım aynı düşüncelerden dolayı dedi.
hem evimde karşısında dedim güldü :)

yani canım ben araştırma hastanesinde yapmak istiyorum onun için heray takibimi orada yaptırıyorum.
onvaka özel hastaneye arada gidiyorum mesela cuma onvaka gideceğiz.
sonraki hafta yine tıpa randevum var.

anam 2 arada geze geze tuhaf oldu benim velet :roflol:

kızlar konuyla alakasız olucak ama bişey sorcam
saçlarını kestiren oldumu?
ben bugün kestricem dayanamıyorum artık çok uzadı uçlarıda acayip kırıldı çok kötü duruyor

benimki babaya fena aşık heralde babası kızım at anneye bi tekme dio başlio saydırmaya tamam abartma kes sewgilim dio duruyo babasına kızdımmı beni itiyo resmen babasını 1 kaçgün görmediimzdeoynamıo ble

yengem epiduralla doğum yaptı pişman oldu beline ine yaptıklarından dolayı uzun süre bacağının brinde hissizlik oldu

aha işte korkum böyle bişiy ...
kesin benide bulur.

kızılcıkım benim bayılma korkum var.ayılamam diye onun için eğer sezeryana karar verilirse o zaman epidural isterim.
ama normal doğumda 4-5 cm açılma olduktan sonra ohooo gerisi gelir gerek yok yani.

kızlar konuyla alakasız olucak ama bişey sorcam
saçlarını kestiren oldumu?
ben bugün kestricem dayanamıyorum artık çok uzadı uçlarıda acayip kırıldı çok kötü duruyor

Bende kestirecem canım.
Annem falan çok kızıyor ama bana çok saçma geliyor bu tip hurafeler

oooo doğumlar yapılmışta nasıl korunacağımıza geldi ama haklısınız çoğu kadın süt koruyor diyor sonra hamile kalıyor bende size tafsiyem kesinlikle aylık yada 3 aylık iğnelerini denemeyin vücudun yapısını çok değiştiriyor bende ve kardeşimde aşırı kilo yaptıkesinlikle kullanmayın derim spiral en iyisi
yalnız bazı kişilerin vüduna uygun değil kanamaları çok oluyor oda daha çok steril olmayan yerde taktırılıyor ondan ben çok memnun kalmıştım ilk aylar adetinde biraz sancı yapıyor o kadar ben hemen 40 sonra taktırmayı düşünüyorum kaydirigubbakcemile3

bozom onlar hurafe aslında.
bende inanmıyorum ama içim içimi yiyor bi taraftan.
çünkü geçen aylarda bi ablamız saçlarını kestirdiği gün doğurdu.
bebeğin nabız atışları yavaşlamış daha doğumuna vardı.
tabii buna bağlamak saçma ama gelde benim pimpirikli yüreğime anlat....

kuduruyorum perçem kestirmek için hiç alışık değilim alnı açık gezmeye bide tipsizleştim ki sorma.
depresyona ramak var

kizlar o kiriklar hormonlardan galiba benimde sacalrim cabuk uzamaya kirilmaya baasladi tel tel bakim yaglari aldim her banyoda uyguluyorum iyi oluyo ben saclarimi coks eviyorum kestiremem hamilelik oncesi saicm gogsumun altinda olmasina ragmen kaynak vardi kalcama kadar iniydu uclari bukle bukle hamilelikte cok agir geldi cikarttim bebek dogsun yine kaynak yaptiriyim diyorum kardesimde zaten sacin uzun ne gerek var diyo bakalim :)

Hayırlısı neyse o olsun canım.Biz böyle konuşuyoruz ya sezeryan deriz normal olur,normal deriz sezeryan olur.Herşeyin hayırlısı.
Allah yardımcımız olsun.

ben doktorla konusucam bu gittigimde sezeryan normal ilk normal bakiyorlar eger gecikirse sorun olursa falan sezeryan der diye dusunuyorum ama konusmadan bir sey diyemem ben cok korkuyorum ama dun olcem ben diye agladim o kadar sezeryandanda korkuyorum normal dogumdanda ne yapsam hangisi daha az agrisiz bilmiyorum cidden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…