2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
BEBEĞİNİZ BÜYÜYOR

•Bu hafta bebeğin hareketleri zirvededir. Ama bundan sonra bebeğiniz daha hızlı büyüdüğü için eskisine oranla daha az hareket edecek rahminizin içindeki boşluklar daha da kıymetlenecek .
•Bu evrede beyni de çok gelişir .
•Bebeğin kemikleri sertleşmesine rağmen kafatası kemikleri birleşmeden kalarak dar doğum kanalındaki çıkışı sırasında birbirine uyumlu bir şekilde hareket eder.
•Bebeğin tırnakları tamamen gelişmiş olabilir .
•İnce vücut tüyleri kaybolur.
•Gözlerindeki iris tabakaları ışığa tepki verip büzülüp , genişlemeye başlar.
•Ağırlığı bir nokta 1. 9 kg civarındadır. Ama bundan sonra büyüme hızı oldukça fazladır ve gelecek ay ya da 6 hafta içinde beden ölçülerini ikiye katlayabilir.
•Bu evrede bebeklerin anne karnındaki kontrolleri onların bazen rüya görerek uyuduklarını gösterir.
•Yaklaşık 800 ml. Amniotik sıvı ile çevrilidir. Bebek büyüdükçe bu miktar daha da azalacaktır.
alıntıdır tabiiki

benimde bu günlerde düştü çok şükür şekerim 2 gün önce 112 çıktı dün akşamda yemeği biraz fazla kaçırdım biraz yürüyüş yaptım 122 çıktı

ya arkadaşlar çok moralim bozuk.ellerim uyuşuyor.tırnaklarım mosmor olmuş.kontrolüm yarın.ne yapacağımı bilemedim.neden oluyoki kızımda çok kıpırdamıyor.çok endişelendim.mafoldumben

bitirir ipekçim...
benim temizlikçi baya eli hızlı...mesela geçen geldiinde evin hepsini süpürdü sidi toz aldı camların hepsini sildi..banyoları yıkadı ...
balkon yıkadıbu geldiğindede yine evi sildi süpürdü toz aldı banyoları yıkadı..bütün mutfak dolaplarını boşaltıp sildi..salonun ve mutfağın camlarını sildi bitek. 2 balkonu yıkadı..6 cam var yere kadar mutfak ve salonda...
buarada bizim evde 4 oda 1 salon.1 anabonyo 1 ebeveyn 1 küçük wc....180m2 faln
ama asıl temizlik isteyen odalarım uğraştıran yani salonum oturma odam ve ana banyo...
zaten arkada 2 odam boş yani 1 tek halı var..hemen sil çık..yinede baya yetiştiriyor yarım günde..8 de gelip 12.30 yada 13.00 da bitiriyo

Son düzenleme:
günaydın kızlar

bişey sorucam sancısı olan arkadaşlar..sancı nasıl bişey karnınıza mı vuruyor kasıklarınıza mı?benim iki gündür kasıklarıma bişeyler batıyo gibi..sizdede oluyor mu?

Kızlar 4-5 eksiğim kaldı, pek acelem yok araştırma yapıyorum şuan, akıl vede fikir istiyorum lütfeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnn
biberon, emzik, tırnak makası, saç fırçası, ateş ölçer, şampuandır , yağıdır, popo silmesidir neler aldınız yada alacaksınız ??
markaları da söylerseniz çok sevinirimmm

annem gelecek buraya 2-3 ay falan yanimda kalcak insallah. insallah sen de annenin yanina gidersin canim! boyle kendimiz anne olunca kendi annemizin kiymetini daha iyi anliyoruz dm? annemizle olan iliski daha da deger kazaniyor sanki..

sadece camları siler genel toplama ve silme yapar canım tabi kişiden kişiye değişir

ya arkadaşlar çok moralim bozuk.ellerim uyuşuyor.tırnaklarım mosmor olmuş.kontrolüm yarın.ne yapacağımı bilemedim.neden oluyoki kızımda çok kıpırdamıyor.çok endişelendim.mafoldumben

Allah allah niye oyle oluyor ki? doktorunu arasaydin.. insallah ciddi bisey yoktur

guclubacismile
mihricim bende sıcaktan nefes alamıyorum..klimayı açınca nefes alıyorum sanki

biberon,emzik gibi şeyler chicconunkiler iyi oluyor..

şampuan,sabun,pişik kremi gibi şeyler ilk zamanlar sebamed

ıslak mendil unibaby ninki iyi yenidoğan için

canım hemen doktorla irtibata geç ...bi tuhaflık var yani ellerin neden morrardı ki .dolaşım bozukluğu falan var sanırım....
benimde ellerim 2-3 günür hafif şişiyor bazen uyuşuyor sonra geçiyor..bunun normal olduğunu duymuştum ..ama morarma falan demişsin yani doktorla konuş...
bide 32. haftamda benim bebeğimde hiç kıpırdamıyordu belki o haftalarda biraz azalıyordur kıpırdaması..şimdi kıpırdıypor düzenli..çok şükür..bazı haftalar değişebiliyor hareketler

gamze kelebek'mm ikizlerimiz nasıl
klmasm bugün git dr.a bence canım ihmal etme ..

mopsycım gecen apartmanı sılen bayana sordumda bı calar sılınır dedı:S yuh dedım ıcımden oglene kadar camlarmı sılıncek sadece ben yaparken heosını bıtırıım, balkon boydan boya nce uzun bızım ve caların 4 tanesı balkondanda kolayca sılınıyor bı salon bı yatak odası camım var gerıde onlarda kolay yanı en fazla sursunde 2 saat sursun, tamam emek kıymetlı ama parayıda suan toplamıyoruz yanı

saltanat aynen canim anne olunca dahada olmadim yakinda ins annemin kiymetini daha iyi anladim :)
buraya gelmeden ocne annem ile kizkardeism tartismisti anneme sen bu kizin ustune cok gidiyosun diye kizmistim 4 ay konusmaidm annem ben sana ne yaptimki demisti kaidn cidden bana birsey yapmadi kizkardeisme soylenmis ben kusmustum :)

canım plastik biberonu 1 tane chiccodan 1 tane dr.browndan cam biberonu ise nuk tan aldım.
emziği chicco dan 0 ay olanlarından
tırnak makası bebedor dan chiccodaki makas şeklinde bence emliyetli değil çünkü
saç fırçasını chiccodan
ateş ölçeri wee den kulaktan ölçer şeklinde
şampuan ve krem vs.. sebamed den
popo silme bezini nivea nın new born larından aldım
bende herşeyi kullanan arkadaşlarımdan tavsiye üzerine aldım genelde

kizlar benimde bazens anci vuruyo kasikalrima birde ben su bitmesi diye bir sey varmis ondan cok korkuyorum naisl birseyki nasil belirti veriyo su su bitmesi bazen benden su gibi akinti geliyo suyummu bitiyo acaba diyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…