2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
BEN !!!

ya doğurmayanlara da bi liste yapsak ya (becerebilsem ben yaparım ama malesef bilmiyorumkismile)
takip etmesi kolay olur

bende varımmmmmm kafamçokkarıştı bızımde 40 hafta perşembe doluyoo...dun akşam dışardaydık eşıme bı hastaneye uğrayalım belkı bı sancı falan çıkar dedımm...nerdeeeeeeeyvahedigeldismile nst de bıraz sancı çıktı normal yanıı bu haftada.... açılmaya baktılarr yokkkkk ohaoldumsmile ultrasomda kuzum ıyı çok sükürr beklıcezzz bakalım..ptesı tekrar gıtcess kontrolee bakalım ne dıcek doktorumuzz

of beklemek ne zor dimi bizde ptesi gideceğiz bakalım ne diyecek doktor amcamız

kim kim kaldık şimdi bekleyen: ( tek bu sayfadakileri yazdım isteyen ekleyebilir tabii)

40. hafta dolma tarihi
klmasm 22 eylül
zelcan 28 eylül
oznur 30 eylül

dkaderlı var duygu onunda salı 40 haftası doluyo..tabı bugun hıç görmedım burada ve face te beklı doğurmuşturr:))

kim kim kaldık şimdi bekleyen: ( tek bu sayfadakileri yazdım isteyen ekleyebilir tabii)

40. hafta dolma tarihi
klmasm 22 eylül
zelcan 28 eylül
dkaderli 28 eylül
oznur 30 eylül

biz yazalım eğer doğum yaptıysa düzeltiriz

Oy kıyamam ya, bu dert ayrı bir dert.. Benim kaynanam yok, evlenmeden önce vefat etti ama yaşayanları görüyorum. Allah sabır versin canım.

Ben de annem çok az uğruyor diye şikayetçiydim başlarda. Geliyor bebeğin ütüsünü yapıyor, ortalığı toplayıp gidiyor, yemek yapıp getiriyor sonra gidiyor... Herkesin anası gelip haftalarca yanında kalırken benim annem neden haftada 2-3 defa gelip kalmadan evine dönüyor diye üzüldüm bir ara çok... Şimdi iyi ki de sürekli kalmamış diyorum...

biz yazalım eğer doğum yaptıysa düzeltiriz

Canlarım hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar inşallah. Beklemesi ayrı bir heyecandı, son günler tam anlamıyla yan gel yat zamanlarıymış, bol bol uyuyun, tuvaletten arta kalan zamanlarda :))

ah canım bir uyuzda bende var benim sütümde oyuzdendir heralde azlığı sinirden ölecem ben 2 aydır çekiyorum bu karıdan
aynı seninki gibi biişeyarasa iyi aman bebeğimle ilğilenmesin zaten eline aldıkca sinir oluyorum bi gitse başımdan kurtulsam
sütün yok doymuyor mama yap deyip başımda sabahtır hayır diyorum sütün yok mama yap diyecene çorba pişireyim ben sana sütün olsun demiyorda kalktım kendime çornba bişirdim şuhalimle canım allah kurtarsın bizi bunların elinden

ammiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnn::çok üzgünüm:

arkadaşlar bebeğimin göbeği düştü dün akşam bugünde yıkadım rahatladı yavrum yıkamama izin vermemişlerdi şimdi yıkadım uyuyor kuzucuğum

ahhh alsa keşke veriyorum bazen ya öğürüyor ya da bi iki emiyor atıyor hemen

ben emzik vermeyecem diyordum ama bizimki emiyor sonra yine istiyor eldivenini battaniyesini emip duruyor ben de tekrar emziriyorum emzik versek rahat edecez gibi ama dr.lar ilk 1 ay tavsiye etmiyorlar ben de en azından 1 ay vermeyi düşünmüyorum..

normal doğum yapan arkadaşlar dikişler ne durumda düşüyor mu? ağrı var mı ben de kaşıntı başladı dikişlerin birazı duruyor hala ipler sallanıyor:)

bir de bebeğim birkaç günlükken gazdan ağladı ve göbeği dışına çıktı dr. göbek fıtığı olmuş geçer dedi..göbeğine bir şey sarıyım mı sizce nasıl sarılıyor ne sarıyım tecrübeli arkadaşlar detaylı paylaşırsa sevinirim..

kızlar bebeğe bakan sadece anne ise gaz sorunu olmazmış ya da çok az olurmuş ama babanne anneanne falan varsa bebeğin gaz sorunu çok olurmuş..çünkü anneye karışıldığı zaman anne strese girer bebekler de telepatik varlıklar oldukları için bunu anlarlarmış..

banyo yaptırırken gayet sakin ve kendimize güvendiğimizi hissettirirsek bebek sakin olurmuş banyodan hoşlanırmış ama telaşlı stresli korkak banyo yaptırırsak bebek de ağlar durur sakinleşmezmiş...gerçekten de yaşadım tecrübe ettim bu bilgiyi öğreinince sakin ve telaşsız olduk annemle bebek sesini çıkarmadı..

kesinlikle doğru.. benşm bebeğim de ilk 4 gün falan acayip ağladı uyumadı huzursuzlandı. ne zamanki ben isyan ettim karışmayın diye bebeğim sakinleşti. ayrıca emzirirken de kendimden eminsem doyup normal uykuya dalıyor. yok sütüm yetmi,yomu doyuyomu falan diye endişelendiğimde ne doymak biliyo ne uyumak. belki tesadüf de olabilir ama bana öyle geliyo.

kızlar oğlumun göbeği daha düşmedi ama biz bugğn ilk banyosunu yaptırdık. banyoyu çok sevdi sıpa saatlerdir uyuyo. emzimek için uyandırim dedim ne çare imkanı yok. ben de mama yaptım zar zor verdim. yine uyuyo şimdi. bakalım gece uyuyacakmı sanırım bu gece uyku yok yine bana

merhaba peny...ben 2010 mayıs annesiyim..kızımın göbek fıtığı var....ilk aylarda daha büyüktü..şimdi küçülüyor çok şükür..çok sıkıntı yapmıştım.bir sürü doktora götürdüm hepsi kendiliğinden geçer dedi...çevremdeki büyükler hep para koy bağla dedi..ama ben cesaret edemedim çünkü doktor bağlarsam bağırsakların yanlış yerleşebileceğini söyledi..biliyorsun göbekteki o çıkıntı bağırsaklar...netten araştırdığım kadarıyla bağlamanın faydası olmadığını gördüm ama gel bunu büyüklere anlat...hala göbeği şiş benim kızımın..tam anlamıyla geçmesi 2 yaşını buluyormuş...bizimki çok büyüktü..her banyoda her altını değiştirdiğimde ağlıyordum..şükür küçülüyor..hiç sıkıntı yapma kendine..%90 ı kendiliğinden iyileşiyor..kolay gelsin

benden küçük bir tavsiye canım...bebekleri gece uykusuna yatırmadan önce yıkayın...huzurlu ve uzun uyuyorlar...ben hergün saat 20,30 yıkıyorum.21 de uykuya geçiyor...böyle bir düzen oturttuk..sizde rahat edersiniz böylelikle..sevgiler

banyo konusunda dogru yazdıkların canım gercekten
bayramda annemde kaldım ben o arada dustu gobegı yıkadık fılan bagıra bagıra bı hal oldu bebegım
eve geldıgım gunden berı esımle sakın sessız konusarak yıkıyorum bır kere bıle aglamadı
annem suyu doktunce cabuk cabuk cocuk usutecek dıye dıye strese soktu benı, en ııyısı kımse karısmadan bebegını annenın buyutmesı

arkadaşlar bebeğimin göbeği düştü dün akşam bugünde yıkadım rahatladı yavrum yıkamama izin vermemişlerdi şimdi yıkadım uyuyor kuzucuğum
nagiş ben de göbeği düşünce yıkadım

ben banyo yaptırırken sakinca konuşuyorum oda dinliyor beni
şimdiye kadar hiç ağlamadı seviyoruz banyo yapmayı
2 saat önce banyo yaptık mışıl mışıl uyuyoruz
banyo sonrası kremlerken felan da sakince konuşuyorum

ilk banyosu çok önemli korkmaması lazım
biz teyzemle yıkadık çok sakin bi şekilde annem olsaydı eminim çok panik olurdu

slm kızlar.göbek konusu geçmiş.bende anlatayım.1haftalıkken tam 7günlükken dışarıya çıktık.kontroller için.hem sağlık ocağına hemde hastaneye gidecektik.önce sağlık ocağına gittik topuk kanı için.ordanda hastaneye gittik.soy giydir derken hastanede son giyinme sırasında bir baktım göbek yok.dr yanımızdaydı.sizmi kopardınız dedim yok dedi.heryere baktım kıyafetlerini aradık yok.göbeğimizi kaybettik.evde giydirirken vardı eve döndüğümüzde göbekten kurtulmuştuk.komik oldu biraz.ertesi gün banyo yaptırdık.artık oğlum gezenti olacak galiba.yada doktor...

doğru ozaman ben bakıyorum bebeğime kaynanama karıştırmıyorum zaten odaya bile girmiyor napıyosun diye geceleri bile ben bakıyorum ameliyatlıyım zor kaltığım zamanlar bile ilgilenmedi
herneyse benden başkası bakıp karışmadığından bebeğimin gazı olmuyor arkadaşlar emiyor sonra sırtına vurunca çıkarıyor okadar

Canlarım hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar inşallah. Beklemesi ayrı bir heyecandı, son günler tam anlamıyla yan gel yat zamanlarıymış, bol bol uyuyun, tuvaletten arta kalan zamanlarda :))

farkındayım canım ama ah şimdi de kendim uyuyamıyorum bi türlü rahat edemiyorum
her yerim ağrıyor tutuluyor
aslında değerlendirmem lazım biliyorum ama malesef
ne güzel siz yavrularınızı kokluyorsunuz uykusuzluğununza deyiyordur eminim
bizim öyle çok wc derdimiz yok şükür
gece kalkmıyorum bile sade sabaha karşı bide akşam yatmadan bir kaç kez o kadar

herkese iyi akşmlar. hanımlar yakın bir arkadaşım 8 aylık hamile. dün kendi doktoru izinliymiş o da başka bir doktora gitti, ve gittiği doktor bebeğinin bir böbreğinin olmadığını söylemiş. arkadaşımın morali çok bozuk ağlayıp duruyor. bu durumla karşılşan ya da bu durumu çevresinde yaşayan birisi varsa bilgi verebilir misiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…