BEN !!!
ya doğurmayanlara da bi liste yapsak ya (becerebilsem ben yaparım ama malesef bilmiyorumkismile)
takip etmesi kolay olur
bende varımmmmmm kafamçokkarıştı bızımde 40 hafta perşembe doluyoo...dun akşam dışardaydık eşıme bı hastaneye uğrayalım belkı bı sancı falan çıkar dedımm...nerdeeeeeeeyvahedigeldismile nst de bıraz sancı çıktı normal yanıı bu haftada.... açılmaya baktılarr yokkkkk ohaoldumsmile ultrasomda kuzum ıyı çok sükürr beklıcezzz bakalım..ptesı tekrar gıtcess kontrolee bakalım ne dıcek doktorumuzz
of beklemek ne zor dimi bizde ptesi gideceğiz bakalım ne diyecek doktor amcamız
kim kim kaldık şimdi bekleyen: ( tek bu sayfadakileri yazdım isteyen ekleyebilir tabii)
40. hafta dolma tarihi
klmasm 22 eylül
zelcan 28 eylül
oznur 30 eylül
kim kim kaldık şimdi bekleyen: ( tek bu sayfadakileri yazdım isteyen ekleyebilir tabii)
40. hafta dolma tarihi
klmasm 22 eylül
zelcan 28 eylül
dkaderli 28 eylül
oznur 30 eylül
arkadaşlar ben de süt arttırmak için humana stil çay, rezene, tahin, pekmez, bolca su içiyorum. bebeğim 2 saatte bir emerse doyuyor ama gün içinde bazen 4 saat emdiği de oluyo. o zaman iki memeyi de bitiriyo ve doymuyo. artık kendimi yürüyen emzik gibi hissediyorum :) emzik konusunda benimki de hiçbir emziği almadı. ben sorun etmiyorum zaten vermek de istemiyorum. biberonu alıyor ama boş emzik alınca atıyor.
bir de bi bebeğimle yanlız kalabilsem evde daha mutlu olucam. gerizekalı kaynanam hergün bizde. saat 10 dedimmi damlıyor. bi işe yarasa içim gam yemiycek ama onun bana iş yapması gerekirken bu halimle bi de ben ona hizmet ediyorum. gerizekalı karı uyuz oluyorum. elimden gelse bi kaşık suda boğucam. belki o gelmese daha fazla sütüm olucak offf Allahım yardım etsin bana ve benim gibi kaynana derdi çeken herkese..
biz yazalım eğer doğum yaptıysa düzeltiriz
arkadaşlar ben de süt arttırmak için humana stil çay, rezene, tahin, pekmez, bolca su içiyorum. bebeğim 2 saatte bir emerse doyuyor ama gün içinde bazen 4 saat emdiği de oluyo. o zaman iki memeyi de bitiriyo ve doymuyo. artık kendimi yürüyen emzik gibi hissediyorum :) emzik konusunda benimki de hiçbir emziği almadı. ben sorun etmiyorum zaten vermek de istemiyorum. biberonu alıyor ama boş emzik alınca atıyor.
bir de bi bebeğimle yanlız kalabilsem evde daha mutlu olucam. gerizekalı kaynanam hergün bizde. saat 10 dedimmi damlıyor. bi işe yarasa içim gam yemiycek ama onun bana iş yapması gerekirken bu halimle bi de ben ona hizmet ediyorum. gerizekalı karı uyuz oluyorum. elimden gelse bi kaşık suda boğucam. belki o gelmese daha fazla sütüm olucak offf Allahım yardım etsin bana ve benim gibi kaynana derdi çeken herkese..
ahhh alsa keşke veriyorum bazen ya öğürüyor ya da bi iki emiyor atıyor hemen
kızlar bebeğe bakan sadece anne ise gaz sorunu olmazmış ya da çok az olurmuş ama babanne anneanne falan varsa bebeğin gaz sorunu çok olurmuş..çünkü anneye karışıldığı zaman anne strese girer bebekler de telepatik varlıklar oldukları için bunu anlarlarmış..
banyo yaptırırken gayet sakin ve kendimize güvendiğimizi hissettirirsek bebek sakin olurmuş banyodan hoşlanırmış ama telaşlı stresli korkak banyo yaptırırsak bebek de ağlar durur sakinleşmezmiş...gerçekten de yaşadım tecrübe ettim bu bilgiyi öğreinince sakin ve telaşsız olduk annemle bebek sesini çıkarmadı..
ben emzik vermeyecem diyordum ama bizimki emiyor sonra yine istiyor eldivenini battaniyesini emip duruyor ben de tekrar emziriyorum emzik versek rahat edecez gibi ama dr.lar ilk 1 ay tavsiye etmiyorlar ben de en azından 1 ay vermeyi düşünmüyorum..
normal doğum yapan arkadaşlar dikişler ne durumda düşüyor mu? ağrı var mı ben de kaşıntı başladı dikişlerin birazı duruyor hala ipler sallanıyor:)
bir de bebeğim birkaç günlükken gazdan ağladı ve göbeği dışına çıktı dr. göbek fıtığı olmuş geçer dedi..göbeğine bir şey sarıyım mı sizce nasıl sarılıyor ne sarıyım tecrübeli arkadaşlar detaylı paylaşırsa sevinirim..
kesinlikle doğru.. benşm bebeğim de ilk 4 gün falan acayip ağladı uyumadı huzursuzlandı. ne zamanki ben isyan ettim karışmayın diye bebeğim sakinleşti. ayrıca emzirirken de kendimden eminsem doyup normal uykuya dalıyor. yok sütüm yetmi,yomu doyuyomu falan diye endişelendiğimde ne doymak biliyo ne uyumak. belki tesadüf de olabilir ama bana öyle geliyo.
kızlar oğlumun göbeği daha düşmedi ama biz bugğn ilk banyosunu yaptırdık. banyoyu çok sevdi sıpa saatlerdir uyuyo. emzimek için uyandırim dedim ne çare imkanı yok. ben de mama yaptım zar zor verdim. yine uyuyo şimdi. bakalım gece uyuyacakmı sanırım bu gece uyku yok yine bana
kızlar bebeğe bakan sadece anne ise gaz sorunu olmazmış ya da çok az olurmuş ama babanne anneanne falan varsa bebeğin gaz sorunu çok olurmuş..çünkü anneye karışıldığı zaman anne strese girer bebekler de telepatik varlıklar oldukları için bunu anlarlarmış..
banyo yaptırırken gayet sakin ve kendimize güvendiğimizi hissettirirsek bebek sakin olurmuş banyodan hoşlanırmış ama telaşlı stresli korkak banyo yaptırırsak bebek de ağlar durur sakinleşmezmiş...gerçekten de yaşadım tecrübe ettim bu bilgiyi öğreinince sakin ve telaşsız olduk annemle bebek sesini çıkarmadı..
nagiş ben de göbeği düşünce yıkadımarkadaşlar bebeğimin göbeği düştü dün akşam bugünde yıkadım rahatladı yavrum yıkamama izin vermemişlerdi şimdi yıkadım uyuyor kuzucuğum
banyo konusunda dogru yazdıkların canım gercekten
bayramda annemde kaldım ben o arada dustu gobegı yıkadık fılan bagıra bagıra bı hal oldu bebegım
eve geldıgım gunden berı esımle sakın sessız konusarak yıkıyorum bır kere bıle aglamadı
annem suyu doktunce cabuk cabuk cocuk usutecek dıye dıye strese soktu benı, en ııyısı kımse karısmadan bebegını annenın buyutmesı
Canlarım hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar inşallah. Beklemesi ayrı bir heyecandı, son günler tam anlamıyla yan gel yat zamanlarıymış, bol bol uyuyun, tuvaletten arta kalan zamanlarda :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?