2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Saadet geçen hafta kartını aldım..netim olmadığı+fazla giremediğim için teşekkür etme fırsatı bulamadım

Çok düşüncelisin teşekkür ederim..Gerçekten çok sevindim a.s.,
gerçek ismimi yazmamışsın zarfa..nickimi yazmışsın :roflol:
kapıcı adres üzerine getirmiş mektubu demekki ..

Çıldırıcam... Oğlum niye ağlıyor....
Herkes sütün yetmiyor diyor... Ama her sıkışımda süt geliyor... Ve emiyor da.. Yetmese sinirlenip ağlar... Bizimki emiyor emiyor uykuya dalıyor... yatağına yatırdıktan 5 dk. sonra ağlamaya başlıyor.....
Gazı da pek yok gibi.. gaz olsa ayaklarını falan çeker karnına...
Anlayamıyorum bu çocuğun dilinden yaaa....
Moralim bozuldu ben de ağlıyorum...

aminnnn yuse aminnnn
Allah isteyen herkese nasip etsin​

offff deli olacam 15-20 dk dır...
mesajını okudum ondan beri oğlumla uğraşıyoz..
ağlıycaktım nerdeyse

Benim oğlum çok uslu... nazar değmesin diye kimselere söylemiyordum..
Cuma akşamı eşimin kuzeninin düğünü vardı..ilkkez topluma çıktık...(19 günlükken.)

C.tesi sabahından beri her sabah emdikten sonra ağlıyo...sonra gün boyu yine sakin..
gaz- kusma nedir bilmiyoduk o güne kadar..(ayaklarını çekmiyodu)

3gündür yapmadı...bugün nohut kadar kaka yaptı..
şimdi annemde sabunla kaka yaptırdı..20 dk ağlayarak kaka yaptı yavrum..nasıl yoruldu... şimdi şaşkın bakıyo

kabız olabilir senin bebeğinde deniz..kakasını takip ediyomusun?

tşk kızlar evet uykusuzluğa da merhaba dedik kaç gecedir

benim sütüm artık maşallah bi geldi tam geldi
göüslerim taş gibi oldu
çok sert
dokunmak bile çok acı veriyor zaten ucu da azıcık yara oldu
lansinoh krem kullanıyoruz biraz ii geliyor ama çok acıyor

ne yapmalyım normal mi yoksa sağmak filan mı gerekir
8-9 kere günde emiyor oğlum ama hala çok dolu
yoksa bu sertlik normal ayyy stres oldum yanlız olmak çok kötü
yanımda kimseee yok tek başıma bişeyler yapmaya çalışıyorum işte mafoldumben

Canım gözün aydın,bak sonunda muradına erdin.
Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.
Sütünün olması çok güzel,benim hala yeteri kadar yok maalesef.
Benimde ilk zamanlar çok kötüydü güğüs uçlarım acıdan ağlıyordum resmen,sen lansinohu kullanmaya devam et gerçekten çok işe yarıyor,benimkiler iyileşmiş durumda.

kızılcık çok geçmiş olsun fototerapi sonrası tekrar değeri yükselmiş endişelenme aynısı kızımdada oldu 2 gün sonra kendisi düşmüştü

Canım benim teşekkür ederim.Hala çok korkuyorum azıcık bi geç uyansa telaşlanıyorum acaba yine mi yükseldi diye.
Gerçi şu son iki gündür felaket bir gaz sancısı var ve uyuyamıyor yavrucum sürekli ıkınıp duruyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
Sütüm yetmediği için aç kalıpta sarılığı çıkmasın diye mama veriyoruz galiba onun yüzünden oluyor bu gazlar.
Annemle dönüşümlü olarak bakıyoruz bebişe Allah bin kere razı olsun annemde olmasa ben bitmiştim valla.Uykusuzluk yorgunluk bebeğin stresi aayy çok fena yaaaa...

Kızlar 40 çıkarma dedikleri şey nedir..
ne yapacaz biz 40ımız çıktığı gün?
26 günlük falan olduk sanırım bizde..

Dinimizde böyle bişi varmı? yoksa Adetmi bu

valla ben özel bişi yapmadım.. benim bildiğim 40 günde rahim toplanıyor filan.. ama adet sanırsam..yarı kırk var bide..çıkıp gezceksin falan filan... ben takılmadım öyle şeylere..gerçi yarı kırkımızda kaynanamın zoruyla çıktık.. 22 günlüktü bebeğim çanakkaleye gezmeye gittik..sonra alışverişe gittik.adetlere kulağım tıkalı valla..

dün ilk defa bebeğim gece 3 yattı ssabah 10 a kadar deliksiz uyudu. arada baktım üstünü açmışmı diye..
uykusuzluğa alıştım sanırım..şuan o uyuyor ama benim uyumak istemiyor canım..hergün yıkamaya çalışıyorum.masaj yaptırmıyor ama biraz ovuyorum bırakıyorum..

hmmm bide belli saatlerde acayip huysuz.sürekli sevmek ve kucakta gezdirmek gerekiyor...ne bel kaldı ne sırt kucağımda dolaştırmaktan..

zelcannnnn gözün aydın heheh ilk haftalarda benim koltuk altımda bezeler oldu...acayip ağrıyorlardı..göğüslerimde bildiğin taş..acıdan duramıyordum..bebek tam olarak boşaltamadığı için göğüsleri o ağrıyı çekiyorsun...ben dayanamadığım zamanlar sağdım..ağrıdan duramadığımı bilirim... şimdi yine 2 saatten fazla emmesin felaket ağrı oluyor ..

maşallah zelcanım sütün gelmiş bence fazla olanı sağ derın dondurucuya at ki,ileriki dönemde lazım olur
benım oğlum benı almadığı için yrenı yrnı almaya başladı yıne de çok şükür anca içecek kadar sut sağıyorum dolaba atamıyorum..boshayallersmile

yusem muhtemelen kolık sancıları başladı allah yar ve yardımcın olsun ...

bızler ne zaman onlar istedıklerınde emmeye başlayacaklar iki saattre bır uyandırıncada artık huysuzlanıyor

zelcancığım canım benim hadi gözün aydın Rabbim sağlıkla mutlulukla huzur içinde büyütmeyi nasip etsin adını ne koydunuz kız bizim bebişler biraz toparlansın buluşalım Bursa'da da olsun bebişler buluşması ha ne dersin :)

doğumun nasıldı canım kolay geçtimi yani mutlaka sancılıydı ama umarım bi aksilik çıkmamıştır .sütün için canım çok göğsün şişiyosa sağ mutlaka benim sonradan öle oldu ben hep sağdım ama geceleri sağıyodum ilk zamanlar dinlenmek için gece eşim kalkıyodu o içiriyodu sütü :) şimdi normal oldu çok şükür gerçi eşimde gidince iş başa düştü maşallah acısıda yok düzeldi yanii göğüs uçlarım ama 2 saati geçerse emzirme sürem yine şişiyo taş gibi oluyo ama kızımda maşallah alıştı artık kendisi kalkıyo max 3. saatte kalkıyo emiyo seninde zamanla düzene giricek

çişinden ve kakasından anlarsın sütünün yetip yetmediğini.. her bezi kakalı çıkar derler.

5 dk sonra uyandığında küçük parmağını damağına sürt bebeğinin doyup doymadığını anlarsın.

şu sütün yetmiyor diyenlere de sinir oluyorum. bana da kaynanam dedi dedi, strese soktu beni. şimdi bi damla çıkınca şükrediyorum. ama ona da her seferinde lanet ediyorum.
inşallah senin başına böyle bişey gelmez

banimde yaramın üzeri hala bir taraf şiş gibi duruyor acıma yok sadece arada bir sızlama oluyor birde o şiş olan kısım uyuşmuş gibi ellediğimde fazla his yok
sizlerde böyle birşey varmı :uhm:

bana da oluyordu aynı şeyl. korktum iltihap filan olur diye. bi de ben kiloluyum , iyileşmesi zor olur diye doktora göründüm. gaz ve hazımsızlık yapar dedi. ilaç verdi. baktım emziren anneler içemez yazıyo, zaten 3 damla sütüm var o da zehirli gitmesin diye kullanmadım. yediklerime dikkat ediyorum. rezene içiyorum. zamanla düzeldi. şimdi bir sorun yok çok şükür

Ayşecim ne diyorsun... Keşke sadece bi kişi olsa... Her çocuğu ağlarken gören kesin sütün yetmiyor diyor.. Ve birbirlerine bakıp onaylıyorlar evet evet kesin yetmiyor diye...
Oysa ki şarıl şarıl akmasa da bebeğim her emdiğinde sütüm var..
Her bezi kakalı ve çişli.. Doktor o zaman yetiyor dedi... Ama gel de bunu annelere görümcelere teyzelere anlat....
Neymiş paarmak vurunca yanağına aranıyormuş.. Demekki açmış...
Bebek refleksi o diyorum anlatamıyorum....
Bir de tet yaptılar kaşıkla su verdikler.. içerse açmış içmezse süt yetiyormuş... içti oğlum... Eşimi gönderip eczaneden mama aldırttılar... süt yetmiyor diye... Ben de isyan ettim...
Akşam herkesi kovdum evden.....
Zynco gaz damlasını verdim emzirdim yatırdım.. mışıl mışıl uyudu oğğlum 2 saatte bir de uyanıp emdi....
Şimdilik sorunumuz yok gibi.. umarım böyle devam eder....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…