evet çok güzel şeyler var ama artık erkeklere göre de çok tatlı şeyler yapmışlar küçük adam gibi geçen gün wenice ye baktım ordan alırken erkek kıyafetleri de çok hoşuma gitti minicik gömlekler üzerlerinde süveterleriyle falan pantolanlar hepsi çok tatlıydı:d sen ayrıntılı ultrosona da girdin mi orda herşeyini görüyorsun
canım amniyosentez yaptırınca pek gerek olmaz diye düşünmüştüm..ama sence girmelimiyim..sen girdin mi? ayrıntılı olarak herşeye bakılıyor diye biliyorum..bir kaç saat sürüyormuş..pazartesi bi druma da sorayım ..24. haftada yapılıyor değil mi ?
yok cnm 10 -15 dk sürüyor max. herşeyine bakıyorlar midesinden idrar torbasına kadar. ölçümleri de yapılıyor baş popo mesafesi baş çevresi kilosu vs. gelişimi nasıl onu da görüyorsun. ben 20. hafta da gittim yaptılar. dr un yönlendirir zaten ama amniyosentezde kesin sonuç zaten alınıyor diye biliyorum o yüzden gerek yok diyebilir. benim amniyosentez olmadğı için 3 lü testten sonra içimiz rahat etsin diye drum baktırmıştı. yaptırabilirsen yaptır ama güzel oluyor hem daha ayrıntılı görüyorsun:)
o zaman drum da gerekli görürse yaptırayım..daha tetanoz aşısını da yaptırmadım bi ara gidip onu da yaptırmam lazım 20. haftadan sonra 2 doz şeklinde yapıyorlarmış..ondan sonra önümde bi şeker yüklemesi testi kalıcak..canım sen benden önce yaptırıcaksın bunları galiba ..ya da aşıyı yaptırmış da olabilirsin tabi..beni bu konularda aydınlatırsan çok mutlu olurum..:)) bu gün çok başını ağrıttım kusura bakma ...
olur mu öyle şey birbirimize sorup rahatlıyoruz işte benim hoşuma gidiyor:) geçen hafta yaptırdım ben aşımı. bir daha ki ay da vurulcakmışım tetenoz aşısını yine 2 kere yapıyolarmış. onun için hastane de para verme birdaha sağlık ocağına gidiyorsun oraya kaydını yaptırıyoorsun aile hekimin ve hemşiren belli oluyo. hemşiren de sana aşı ile ilgili bilgileri veriyor tekrar şu tarihte gel vs. diye. çok da ilgililer.
şimdi ben haftaya gitcem druma büyük ihtimalle şeker yükleme testi yapacak 24-26 haftalar arası yapıyolarmış çünkü. gebelik şekerine bakıyolar benim bebek iri olduğu için sağlık ocağındaki hemşire gebelik şekerimin yüksek olabileceğini söyledi o yüzden hemen yaptır dedi bakalım inş bişey yoktur.tüm hamilelere yapıyolar ama sana da yapcaklar bu şeker testini ben bir olayım onu da yazarım
canım bu tetanoz aşısı gerçekten önemliymiş bir kere yaptırınca 5 yıl koruyormuş..o yüzden yaptırmana çok sevindim..en kısa zamanda bende yaptırıcağım..şeker yüklemesi sırasında da şekerli, miğde bulandırıcı bi sıvıyı ard arda içmemizi istiyorlarmış..bakalım senin ki nasıl geçicek .umarım şekerin yüksek çıkmaz , iyi geçer, bebeğin en son kaç kiloydu cnm. normalin üstünde mi gidiyor? benim ki 16. haftasında daha 170 grdı. şimdi kaç oldu bilmiyorum tabi :) bizi, en azından beni bu konuda da aydınlatıcağını düşünüyorum..tecrübelerinden faydalanacağız ne güzel :)
ben 20. haftada gittiğimde 471 gr dı ayrıntılı ultrosonu yapan dr hem boyunun uzun olduğunu hem de tombik olduğunu söyledi. işte 2 hafta önceydi yani ozaman dr 2 hafta önden gidiyor demişti. yani sata göre 20 haftaydı ama bizimki 22 haftalık bebek gibiymiş. rapaorda da öyle yazıyor makromize bebekmiş yani iri bebek tombalak prenses yani:)) dr tahmini doğum kilosunu da çıkarttı 5 kilo böyle giderse ayvayı yedim yani gerçi kötü birşey söylemdi dr çok güzel beslemişsin dedi ne yiyosan ne yapıyosan öyle devam et dedi ama o ayrıntılı ultrosonla bakan dr radyolog bakalım bizim dr ne diycek
hayy maşallah canım yanazar değmesin..ama doğum da 5 kilo olursa büyük ihtimal sezeryan olursun..bakalım bizim bebek kaç kilo olucak senin değerini referans alıcam kendime bakalım yakınına gelebilecekmiyiz..eğer baya düşük bi kilo çıkarsa senden bol bol tavsiye istiyeceğim..nasıl beslediğin konusun da
ben zayıflatayım diyorum bu kızı biraz ama nasıl yapcaz bilmiyorum:) ben bol sebze yiyorum yeşillik özellikle yoğurt ve peynir çok yiyorum haftada 3günde beyaz et yiyorum. süt içemiyorum diye üzülüyodum ama yediklerimin nerdeyse çoğunda kalsyum varmış aslında. mesela brokolide sütten çok daha fazlaymış kalsyum ve aynı zamanda yeşilliklerde de fazlasıyla kalsyum varmış. tavsiye olunur ama seninki de tombik olmasın benim gibi sonra valla işimiz zor:))
baya yakınmış bizim doğum tarihleri:) ben de geçenseneye kadar istdaydım beşiktaşta geçen sene taşındık buraya
cnm bugün dr gittim, herşey yolunda gözüküyordu..çok detaylı bi inceleme yaptı sadece sattan 1 gün geri kalmış..önceden sattan 4 gün ilerden gidiyordu..o da çok önemli değil bir iki günden bişey olmaz..bebeğim 366 gr olmuş seni yakalayamadık bile..:) ama mutlaka bundan sonra senin yediklerini yemeye çalışıcam..özellikle yoğurt, peynir ve süt grubunu benim de çok tüketmem gerekecek..gerçi benim bebeğin kilosu normal gözüküyor ama insan biraz daha tombik olsa hiç fena olmaz diye düşünüyor..
evet cnm tarihler çok yakın .hayırlısıyla sağlıkla allah hepimizi kurtarsın inş.bende esenlerdeyim cnm . yarın dr gidicez inş güzel bişeyler söyler canım
inşallah cnm bekliyoruz iyi haberlerini. ben de perşembe gitcem. sağlıklsıyla alalım kucağımıza bebişlerimizi
inş şeker çıkmaz cnm ben çok uğraşıyorum çünkü
canım herşeyin yolunda gitmesine çok sevindim:) 1 güncükten hiçbirşey olmaz. bir de fındık ceviz badem fıstık ama tuzlu olmayanlarından doğal olanlarını ye onlar da çok iyi yazmayı unutmuşum. ben de perşembe gidicem dr a bakalım ne olacak şeker çıkacak diye korkuyorum. dün bir arkadaşla konuştum onun gebelikte şekeri yüksek çıkmış dr son 2 ay diyet vermiş inşallah birşey çıkmaz
cnm dediklerini mutlaka yiyeceğim..senin de inş. gebelik şekerin çıkmaz..bu konuyla ilgili şöyle bir nette baktım da çok iyi şeyler demiyorlar tabi..ama bir kaç belirti buldum bunlar sende var mı diye merak ettim doğrusu inş. yoktur.
* Sık sık terleme ve titreme atakları geçiriyorsanız,
* Ağzınızda kuruma hissi oluşuyorsa,
* Litrelerce su içme isteği ve buna bağlı olarak sık idrara çıkıyorsanız,
* El, ayaklar, dudak kenarlarında karıncalanma hissiniz artıyorsa,
* Çok fazla yemek yemek,
* Açıklanamayan yorgunluk...
su çok içiyorum dolayısıyla buna bağlı idrara da çok çıkıyorum ama diğerleri olmuyo inşallah yoktur dediğin gibi. gerçi gebelikte oluşan şeker sonradan kayboluyomuş diyor bazıları ama bazıları da gizli şeker olabiliyor diyor. benim annemde de vargizli şeker o yüzden risk de var yani. daha önce yaptırmıştım hamile kalmadan önce ve yeni hamile kaldığımda normal çıkmıştı şeker bende. hayırlısıyla atlatalım da şu hamileliği. şuana kadar çok rahat geçirdim inşallah bundan sonra da öyle olur hepimiz için. buarada bol yeşillik ve brokoliyi de ihmal etme kalsiyum açısından çok zengin. bir de vitamin olarak ben megadyn içiyorum sen ? o vitaminin içinde minerallerde var kalsiyum magnezyum potasyum gibi.
evet cnm gebelikte oluşan şeker sonradan kayboluyormuş ama bu sefer de hamilelik dönemi sıkıntılı geçiyor maalesef..bende sonucunu merakla bekliyorum..hayırlısıyla inşallah birşey çıkmayacak..
ben yeşillik yiyemiyorum maalesef, çalıştığım için yemekleri ben yapmıyorum, kayınvalidem yapıyor, evimizin hemen yanında oturuyor o yüzden o ne yaparsa onu yiyorum..söylesem mutlaka yapar ama pek benim damak tadıma uymuyor yaptıklarını..ama bundan sonra uysa da uymasa da yemeğe çalışıcağım..
vitamin olarakta dr. decavit adlı multivitamini verdi. maalesef içinde ki kalsiyum miktarı günlük ihtiyacın %10un altında..ve içinde potasyum ve magnezyum varmıydı tam hatırlamıyorum..gerçi dr. vitamini bundan sonra kullanmazsın dedi. neye bakarak söyledi bilmiyorum ama ben hamileliğimin sonuna kadar vitamin kullanmayı düşünüyordum çok şaşırdım..bi daha ki gidişimde tekrar sorucam bu vitamin olayını..
senin normalde şeker vardı değil mi ? ben hamile kalınca şekere bakmışlardı normal çıkmıştı ama gebelik şekeri de oluyormuş ya o yüzden korkuyorum. o da gizli şekermiş galiba benim annemde de var gizli şeker o yüzden riskliyim yani ben de. senin bebiş de tombik miymiş baktırdın mı:)
megadynde de az ama takviye işte. vitamin olayı çok ilginç bana dr bırak vs demedi kan ilacı ve onu hep alıyorum. bakayım şimdi gittiğimde belki o da gerek yok der. bir de yakında magnezyum ilacı vercekler sanırım. 6.aydan sonra genelde yazıyormuş dr lar. buarada çatlak oluşmasın diye krem önermişti dr pregnacare diye ondan kullanıyorum bebe yağı kullanıyordum ama dr bu daha iyi dedi. her dr farklı bişey söylüyor herhalde. sen bişey sürmeye başladın mı.
ben şuan çalışmıyorum işten ayrılınca dedim o arada bebek yapayım iyi oldu böyle kendim yapıyorum yemekleri zevkime göre:) gerçi zor da oluyor bizimkiler ve eşimin ailesi uzakta. hastalanınca kendi kendime bakıyorum. ne işle uğraşıyorsun yorucu değildir umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?