• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
06.00 Kortizon salgılamasıyla organizma uyanıyor. Bu uyanma vücut için kendini yavaşca kalkmaya hazırlama işareti. Metabolizma hareketleniyor, günün işleri için enerji ve protein hizmete hazır oluyor.
07.00 Vücut hâlâ zayıf. Spor yapmaktan kaçının. Kalbe ve dolaşıma gereksiz yüklenirsiniz. Spor yerine kahvaltı edin, sindirim bu saatte mükemmel çalışıyor.
08.00 Libidonun en yüksek olduğu saat. Fazla miktarda hormon salgılanıyor. Sigara tiryakileri için de durum aynı. Kahvaltı sigarası damarları her zamankinden daha fazla çok daraltıyor.
09.00 Vücudun dinç, kuvvetli olduğu saat. Herhangi bir hastalık için iğne olacaksanız bu en doğru zaman. ığnenin ateş ve şişme gibi yan etkileri ender olarak görülüyor, vücut röntgen ışınlarına karşı daha dirençli oluyor.
10.00 Organizmanın kendine gelme, ‘ben burdayım’ deme saati. Fazla enerjik, vücut en yüksek ısı seviyesinde. Verimliliğimiz de öyle. ‘Kısa süre belleği’ iyi durumda. Bir önemli ayrıntı: 10.00 ile 12.00 arası enfarktüs olaylarına sık rastlanıyor.
11.00 Vücudun tam formunda olduğu, verimli olmaya programlı bir saat. Kalp ve dolaşım o kadar zinde ki yapılan muayenelerde kalpteki bir bozukluk gözden kaçabilir. Hazır cevaplık tavan yapar, özellikle hesap işleri, matematik ödevleri rahat ve iyi bir şekilde, zorlanmadan çözülür.
12.00 Dinlenme saati. Dikkat azalıyor ve insanı uyku basıyor. Midedeki asit miktarı fazlalaşıp, beyindeki kan akımı azalıyor. Zira kan sindirim organlarını desteklemesi için mide tarafından kullanılıyor. Öğle uykusu uyuyabilen kişilerde istatistiklere göre enfarktüse %30 oranında az rastlanıyor.
13.00 Vücut formdan düşüyor. Verimlilik gün ortalamasının %20 aşağısına iniyor. Bütün organlar en alt düzeyde çalışıyor, sadece safra öğle yemeğini hazmetme faaliyeti gösteriyor.
14.00 Bitkin oluruz. Çünkü tansiyon ve hormon düzeyi düşüyor. Diş doktorundan korkanlar için en uygun randevu saati. Çünkü bu saatte acı az hissediliyor. Lokal anestezi uzun süre devam ediyor (30 dk.).
15.00 Enerji geri geliyor, bellek tam formunda. ıkinci verimlilik dönemi başlıyor ama sabahkinden az.
16.00 Spor için en iyi saat. Tansiyon ve dolaşım çok iyi durumda.
17.00 Organların faaliyeti üst düzeye çıkıyor. Kuvvet artıyor, oksijen harcanıyor, böbrekler ve mesane çok çalışıyor. Tırnaklar ve saçın en çabuk uzadığı zaman. Midedeki asit miktarı fazlalaşıyor. 17.00 ‘ye doğru mide kanaması geçirme riski artıyor.
18.00 Akşam yemeği için ideal saat. Pankreas bu saatte özellikle aktif.
19.00 Kan basıncı ve nabız tembelleşiyor. Bu nedenle kan basıncı düşüren ilaçlara dikkat, tehlikeli olabiliyorlar. Antidepresanların tesiri de bu saatte daha fazla.
20.00 Karaciğerdeki yağ düzeyi düşüyor ve kirli kan kalbe her zamankinden daha fazla akıyor. Alerjisi olanlar ve astımlılar ilaçlarını bu saatte almalı. Etkisi hemen görülüyorr. Antibiyotikler de az dozda alınsa bile etkileri en üst düzeyde oluyor.
21.00 Sindirim organlarının günlük görevi sona eriyor. Gelen herşey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalıyor ve bu çok tehlikeli. Kalan yemekler bağırsak sahasındaki mukozaya hücum ediyor.
22.00 Vücudun polisi akyuvarlar aktif hale geliyor. Sigara içenler dikkat! Bu saatten sonra vücut nikotin gibi zehirleri çok zor atıyor.
23.00 Organizma gün boyunca aktif faaliyet gösteren stres hormonunun salgılamasını durduruyor. Sakinleşip, rahatlıyoruz.
24.00 Uyurken deri hücreleri durmadan çalışıyor, gündüz olduğundan daha sık bölünüyor. ılk rüya safhası, yarım saat içinde rüya görmeye başlıyoruz.
01.00 Verim en alt düzeyde. Bu saatte çalışanlar hata yapabiliyor, dikkat azalıyor, çünkü vücut kendini uyumaya programlıyor.
02.00 Araba kullananlar dikkat: Görme zayıflıyor, tepkiler yavaşlıyor, kazalar bu saatte çok oluyor.
03.00 Bedenin de ruhun da en karanlık safhası. Melatonin hormonunun salgılanması tembel ve kararsız yapıyor. ıntihar edenlerin sayısı fazlalaşıyor.
04.00 Stres hormonundan enerji kazanıyoruz. Enfarktüs krizleri saat 04.00 ile 06.00 arasında çok oluyor; çünkü kan basıncı oldukça yükselip, damarlar geriliyor. Doğum yapma olasılığının en yüksek saati.05.00 Stres hormonu bizi faaliyete geçiriyor ve gündüz değerinin tam 6 katına çıkıyor. Vücudumuz harekete geçiyor kaybolan enerji yeniden geri geliyor. Gelsin, yeni bir gün başlıyor.

yaa.ben bu haziran anneleri ihtiyaç listesine nerden bakcamm.hanii böle bişi vardıı??ama ya ben cahalım bilmiyomkine.yardım edinn.

Hanifeciğim buldum

http://www.kadinlarkulubu.com/haziran-anneleri/333910-2010-haziran-anneleri-bebek-ihtiyac-listesi.html

illerle ne alaka kız bilmiyorumkismile
ayy ben herkesi istanbuldan sanıyom
her sakallıyı dede misali
:roflol:

evet biri bana geri sayımın illerle alakasını anlatsın bilmiyorumkismile

Askerlikte öyle yaparlar ya hani, ben de evlendikten sonra kocamı askere gönderdim orada biliyorum. İller listem vardı hergün çizmek için :)

Hatta senin iline sıra geldiğinde diyelim ki İstanbul'dan gittin ve 34 günün kaldı bişey yapıyorlardı da yine unuttum neydi. Sanırım o kişiye kendilerini sırtlarında mı ne taşıtıyorlardı.

Mutlaka cevap vermem gerekiyooor mutlaka, yoksa papara yiycem,

Eti Soho mu desem yoksa Eti Tutku mu, yoksa Eti Hoşbeş mi?...

yok halleyin küçükleri çıkmış kesin o dur:jeyyar:
bi de bistik var süper belki de o dur cokacimcoook

yaaaa kızlar mesela 34 gününüz kaldı istanbul dicez
42 konya
41 kocaeli
01 adana dicez inşallah adana olduğumuz günleride görürüz hem bu arda plkaları bilmeyenlerde ögrenmiş olcak

zaten sizin bu çal çenenizden kesin alırlar
saygın iş kadını çizgimden de çıkarıyorsunuz benialsanaalsanasmile
alsanaalsanasmile
düşürcem seni

ayy geri sayımda ben heyecan yaparım delikafadulden
en iyisi saymamak . sayınca zamanda ilerlemez
evet yaa valla naapcas bilmiyom, nası geccek bu zaman bilmiyorumkismile

01 adana
02 adıyaman
03 afyon
04 aĞrı
05 amasya
06 ankara
07 antalya
08 artvın
09 aydın
10 balıkesır
11 bılecık
12 bıngÖl
13 bıtlıs
14 bolu
15 burdur
16 bursa
17 Çanakkale
18 Çankırı
19 Çorum
20 denızlı
21 dıyarbakır
22 edırne
23 elazıĞ
24 erzıncan
25 erzurum
26 eskıŞehır
27 gazıantep
28 gıresun
29 gÜmÜŞhane
30 hakkarı
31 hatay
32 ısparta
33 ıÇel
34 ıstanbul
35 ızmır
36 kars
37 kastamonu
38 kayserı
39 kırklarelı
40 kırŞehır
41 kocaelı
42 konya
43 kÜtahya
44 malatya
45 manısa
46 kahramanmaraŞ
47 mardın
48 muĞla
49 muŞ
50 nevŞehır
51 nıĞde
52 ordu
53 rıze
54 sakarya
55 samsun
56 sıırt
57 sınop
58 sıvas
59 tekırdaĞ
60 tokat
61 trabzon
62 tuncelı
63 Şanlıurfa
64 uŞak
65 van
66 yozgat
67 zonguldak
68 aksaray
69 bayburt
70 karaman
71 kırıkkale
72 batman
73 Şırnak
74 bartın
75 ardahan
76 ıĞdır
77 yalova
78 karabÜk
79 kılıs
80 osmanıye
81 dÜzce

sıkayet et duzenlıyım=))

bakarımlaelaelaelaelae
özge 28 yasında ıstanbuldan katılıyor. yarısmacı arkadaslara basarılar dılıyor

:roflol::roflol:ayyy deli yaaa öldüm gülmekten manyakkk zütlü annemmmmmmmmmm

şaka gibi gelıyor banayaaaa geri sayımmm
banadaa ama ben her gün gün ayıyorumm
BENİM O BENİM BENİMMMMMMMMMMMMMMMMMM:lepi:
yerim senni handeni güzel yaa handa hande söylemesi bile
ılk galıba aysey gorcek ıkı gun sonrada ben gıtcem yanına:lepi::lepi::lepi:
kaydirigubbakcemile3
1 dıyıp dogurcak=))) heh ehhe
aklinialirimsmile
kız ozbek askerde olur o.
bıde bılmıyorum varmı bılenınız ben bı ara askerıyede calısıyodum esımde askerdı o sıralar askerle kım 100 olursa o gun onu ıslatırlardı.. bızdemı yapsak heheh eheheh

:hulya:
128...

:dilcikar::oklava:

ama yaaa dövbee ben yaralı bir kuşummm kocam üzdü benii

Hanifeciğim buldum

http://www.kadinlarkulubu.com/haziran-anneleri/333910-2010-haziran-anneleri-bebek-ihtiyac-listesi.html

Askerlikte öyle yaparlar ya hani, ben de evlendikten sonra kocamı askere gönderdim orada biliyorum. İller listem vardı hergün çizmek için :)

Hatta senin iline sıra geldiğinde diyelim ki İstanbul'dan gittin ve 34 günün kaldı bişey yapıyorlardı da yine unuttum neydi. Sanırım o kişiye kendilerini sırtlarında mı ne taşıtıyorlardı.

42 konya
41 kocaeli
01 adana dicez inşallah adana olduğumuz günleride görürüz hem bu arda plkaları bilmeyenlerde ögrenmiş olcak

anladım okiş..
o zaman 100 den başlayamayız
bilmiyorumkismile
en son plaka kaç oldu ki

42 konya
41 kocaeli

01 adana
02 adıyaman
03 afyon
04 aĞrı
05 amasya
06 ankara
07 antalya
08 artvİn
09 aydın
10 balıkesİr
11 bİlecİk
12 bİngÖl
13 bİtlİs
14 bolu
15 burdur
16 bursa
17 Çanakkale
18 Çankırı
19 Çorum
20 denİzlİ
21 dİyarbakır
22 edİrne
23 elazıĞ
24 erzİncan
25 erzurum
26 eskİŞehİr
27 gazİantep
28 gİresun
29 gÜmÜŞhane
30 hakkarİ
31 hatay
32 ısparta
33 İÇel
34 İstanbul
35 İzmİr
36 kars
37 kastamonu
38 kayserİ
39 kırklarelİ
40 kırŞehİr
41 kocaelİ
42 konya
43 kÜtahya
44 malatya
45 manİsa
46 kahramanmaraŞ
47 mardİn
48 muĞla
49 muŞ
50 nevŞehİr
51 nİĞde
52 ordu
53 rİze
54 sakarya
55 samsun
56 sİİrt
57 sİnop
58 sİvas
59 tekİrdaĞ
60 tokat
61 trabzon
62 tuncelİ
63 Şanlıurfa
64 uŞak
65 van
66 yozgat
67 zonguldak
68 aksaray
69 bayburt
70 karaman
71 kırıkkale
72 batman
73 Şırnak
74 bartın
75 ardahan
76 ıĞdır
77 yalova
78 karabÜk
79 kİlİs
80 osmanİye
81 dÜzce

ayy özbek alemsın heee..
banane bende 100 olunca ıslatma partısı ıstıyorum.
yoksa oynamam..

Back
X