2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

MISIR UNLU BEBEK KAHVALTISI(Anneciğim kuru kayısıda benim bağışıklık sistemimi güçlendirecek bol miktarda c vitamini olduğunu biliyormuydun)

7.aydan itibaren verebilirsiniz.
Malzemeler:
2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1çay kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı pekmez.

Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp su ile pişirin.tereyağını eritip mısırunu pembeleşene kadar kavurun.kayısılı suyu mısır ununa dökün,hızlı hızlı karıştırarak topak olmasını önleyin.Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10dk pişirin.Mama muhallebi kıvamında olmalı.çok katılaşırsa biraz sıcak su ilave edip biraz daha pişirin.biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.Mamanız hazır:)

EV YAPIMI BEBE BÜSKÜVİSİ:

6.Aydan itibaren yedirebilirsiniz.
Malzemeler:
13 yemek kaşığı tepeleme un
yarım çay bardağı süt
100gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1 adet yumurta
1 tutam vanilya

Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.(tatsız olursa pekmez ilave edebilirsiniz.bir oklava ile serça parmak kalınlığındaaçın.çok ince açmayın yoksa pişince sert olur.bir çay bardağı yada kurabiye kalıbıyla kesin.önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin.çok pişirmeyin yoksa soğuyunca çok sertleşir.

karışık bebek kumpiri
2 patates 1 yemek kaşığı tereyağ 5-6 adet zeytin içi 1 yemek kaşığı lor peyniri yarım adet haşlanmış havuç karabiber bir sap haşlanmış brokoli
tarifinde patatesleri fırında yumuşayana dek pişiriyor ben haşladım patatesleri...brokoli ve havucu ayrı ayrı haşla.püre haline getirdiğiniz patateslerle karıştır tereyağ ekle peynir zeytin ekle iyice ez.bebeğinize 7.aydan itibaren yedirebilirsiniz

8.AYDAN İTİBAREN YEDİREBİLİRİSNİZ

malzemeler:
1 su bardağı et suyu
50gr dana kıyması
1 adet kereviz sapı
1 adet havuç
1 tutam maydanoz
3 kaşık domates püresi
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 avuç erişte
yarım çay bardağ lor peyniri

Yağın içine sebzeleri ince kıyarak atın ve kavurun.sebzeler suyunu cekince kıymayıda katın ve dağıtarak karıstırın.kıymada hafif pembeleşip suyunu cekince domates püresini ilave edin.iyice karıstırıp yarım saat pişirin.en sonunda et suyu ve erişteyide katıp kaynayıncaya kadar pişirin.ateşten alınca peyniri ilave edip,yedirebilirsiniz.

ISPANAKLI MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler:
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı doğranmış soğan
1 küçük havuç
1 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
1su bardağı sıcak su
1 kase doğranmış ıspanak
1 fiske kimyon

tereyağında soğan ve havuç sotelenir.domates ve yıkanmış mercimek katılarak 1-2 defa karıstırılır.sıcak su ilave edilerek mercimek yumuşayıncaya kadar kapağı kapalıpişiirlir.ayıklanan ıspanak karısıma katılarak 5 dakika daha pişirilir.altını kapatmadan önce kimyonda katılır ve kapatılır.blendırla ezilir..

ÇİÇEKLİ BEBEK ÇORBASI

Malzemeler:
1 kase ince doğranmış karnabahar
1 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tutam kimyon
1 bardak sıcak su

sarımsağı zeytinyağında kimyon ile sote edin.karnabaharı ilave ederek birkaç dakika kavurun.sıcak suyu ekleyip,kapağı kapatın ve karnabahar yumuşayıncaya kadar pişrin.tel bir süzgeçte yada blendırda ezin ve karnabaharı püre haline getirin.tencereyi tekrar ateşe koyun.bu püreye 2 yemek kaşığı sıcak su ile ezdiğiniz yoğurdu ilave edin.bir tasım kaynatın.çorbanız hazır.

PEYNİRLİ YEŞİL MAMA
(ARA ÖĞÜN YADA ÖĞLE-AKŞAM)

6.Aydan itibaren verebilirsiniz
Malzemeler:
250gr brokoli
1 orta boy havuç
1 bardak süt/mama
1 yemek kaşığı buğday unu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı lor peyniri

çorba tenceresine yeteri kadar su konulur ve butun haldeki brokoli ve rendelenmiş havuç eklenir.15 dakika kaynamaya bırakın.ayrı bir tavada yağ ile unu kavurun.kaynayan sebzelerin içine dökün.5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.

canım cok tesekkur ederız ellerıne saglık onumuzdekı gunlerde denıycem mutlaka

merhaba kızlar. bebeklerinizin kahvaltısını ayrı ayrı vermeye başladınız mı? ben hala devam sütünün içine peynir pekmez bebe bisküvisi ve birazda kaşık maması katıp muhallebi kıvamında yediriyorum. 9. aydan itibarende ayrı ayrı yemeleri gerektiğini biliyorum. ama nasıl ayrı ayrı yediriliyot onu bilmiyorum. ayrı yedirenler bana yardımcı olursa sevinirim.

canım ben ek gıdaya yeşille başlamadım, yoğurtla falan başladım.ama başladığımdan beri kaka yeşil. bi de yüzünde atopik dematit olunca alerjiden şüphelendim.zeytinyağını aç karna verdiğim bile oluyor.sen hesap et.şuan emziriyorum(uyanıkken reddediyor.uyurken emiyor 3. aydan beri).devam sütü vermeye çalıştım kahvaltıda.öğürüp durdu.gerçi yoğurt dışında herşeyi öğürüyor.yulafla karıştırmayı da denedim.yok işte
ben de çok çekerim.bana çekmiş canım ya:) dediğin gibi bi yaz gelse.ellerine emeğine sağlık tarifler süper. yiyen çocuk olsa ah bunlar çok lezzetli.bi de bunlar pütürlü.sizinkiler yiyebiliyor mu kızlar?

ben ayrı ayrı yedirmeyi denedim ama yemedi hala bende senin yaptığın gibi yapıyorum öyle yediriyorum

sağol cnm tarifler için bunu deniycem yarın sabah

cnm kabızlığı bu kadar ciddi boyuttaysa dr götürdünmü böbreklerde sorun falan olmasın allah korusun metabolizması falan gelişmeyince de böyle olur birde bol su içir aşırı demir alımı ve magnezyum eksikliğinde kabızlık olusuyo birde çorbalarını hep sebze yapma kurubaklagiller de ver sütfalan veriyomusun bilmiyorum ama verme birde hareket ettirmeye çalış bebişini insallah en kısa zamanda bu durum düzelir cnm

canım ben bir süredir ayrı ayrı veriyorum... kahvaltıda bizim yediklerimizden istemeye başlamıştı.. ve biz yerken o da daha iştahlı yiyordu onu farkettik. ben de biz kahvAltı yaparken ona da vermeye başlaadım. bir gün peynir bazlı bir gün yumurta.. ekmek içi ile veriyorum.. arada pekmezini.. z.yağı ekmek içini bandırıp.. diğer arkadaşlar da yazsın nasıl veriyolar ben de merak ediyorum.. ama artıkbulamaç vermek istemiyorum.. yemiyordu zaten... ama böyle de miktarlar az geliyo gözüme.. diğer bebişler nasıl yapıyor?

gelişimi çok şükür iyi. sırf bu yüzden inandıramıyorum doktorlarını. kilo alımı iyi diye troidlerine bile baktırdım.doktorların talebiyle değil.hemde iki defa.çok şükür iyi.su içiyor.pirinç yok ama haftada 3 gün bakliyat,diğer günler bulgurla hazırlıyorum.sebzelerini.3 aylıkken başladığı için kabızlık aşırı demir alımı yoktur.çünkü demir damlasını hiç vermedim.toz vitamin veriyorum 3 ayda beri.içerisinde demirvar bi miktar.hareket olayını sorma. bu zamanlarda kuduruyolar bebişler bilirsin.başıma çıkıyor ama çocukta tık yok.
iyi dileklerin için sağol canım.inşallah düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…