PEYNİRLİ YEŞİL MAMA
(ARA ÖĞÜN YADA ÖĞLE-AKŞAM)
6.Aydan itibaren verebilirsiniz
Malzemeler:
250gr brokoli
1 orta boy havuç
1 bardak süt/mama
1 yemek kaşığı buğday unu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı lor peyniri
çorba tenceresine yeteri kadar su konulur ve butun haldeki brokoli ve rendelenmiş havuç eklenir.15 dakika kaynamaya bırakın.ayrı bir tavada yağ ile unu kavurun.kaynayan sebzelerin içine dökün.5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
canım cok tesekkur ederız ellerıne saglık onumuzdekı gunlerde denıycem mutlaka
hergün ne versem diye düşünüyordum ii oldu bunlar
hergün ne versem diye düşünüyordum ii oldu bunlar
canım ben ek gıdaya yeşille başlamadım, yoğurtla falan başladım.ama başladığımdan beri kaka yeşil. bi de yüzünde atopik dematit olunca alerjiden şüphelendim.zeytinyağını aç karna verdiğim bile oluyor.sen hesap et.şuan emziriyorum(uyanıkken reddediyor.uyurken emiyor 3. aydan beri).devam sütü vermeye çalıştım kahvaltıda.öğürüp durdu.gerçi yoğurt dışında herşeyi öğürüyor.yulafla karıştırmayı da denedim.yok iştegecmis olsun canim ya,biz cesit cokken hergün ne yedircez diye düsünürken senin isin cok zor.Allah yardimcin olsun.kakasi sebzeden öyle oluyor,brokoli falan yani ama tabi degisebilir.zeytinyagi veriyormusun hergün 1 kasik icirsen.aptamil kabiz degil tam tersini yapiyor.eger muhallebi falan yediremiyorsan aptamil icir.
ben de çok çekerim.bana çekmiş canım ya:) dediğin gibi bi yaz gelse.ellerine emeğine sağlık tarifler süper. yiyen çocuk olsa ah bunlar çok lezzetli.bi de bunlar pütürlü.sizinkiler yiyebiliyor mu kızlar?cnm işin zormul ya,kabızlık kadar kötü bir şey yok sanırım biz olduğumuzda ne sıkıntılar çekiyoz bebeişleri düşünemiyorum.ılık suya oturt olmasa annesi havalar ısınsaydı bir,hem fistürüne de ii gelir sanırım.çok şükürki öyle sorunumuz olmadı keşke yardımcı olabilseydim cnm.
kızlar başka topiklerden bebişler için yemek tarifi buldum veeee çaldımm
DOMATESLİ YUMURTA
6.aydan itibaren verebilirsiniz
Malzemeler:
1 yumurta sarısı,
1 adet domates
1-2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 dilim ekmek içi
Domatesi cam rendeyle kabuklarından ayırarak rendeleyin.Rendeyi 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla tencereye koyun ve biraz kavurduktan sonra içine yumurt sarısını ekleyip karıştırın.Yumurta iyice piştiğinde altına kapatıp incecik doğradığınız maydonozları ekleyin.İçine ekmek içiniz doğrayarak yedirebiliirsiniz.
merhaba kızlar. bebeklerinizin kahvaltısını ayrı ayrı vermeye başladınız mı? ben hala devam sütünün içine peynir pekmez bebe bisküvisi ve birazda kaşık maması katıp muhallebi kıvamında yediriyorum. 9. aydan itibarende ayrı ayrı yemeleri gerektiğini biliyorum. ama nasıl ayrı ayrı yediriliyot onu bilmiyorum. ayrı yedirenler bana yardımcı olursa sevinirim.
MISIR UNLU BEBEK KAHVALTISI(Anneciğim kuru kayısıda benim bağışıklık sistemimi güçlendirecek bol miktarda c vitamini olduğunu biliyormuydun)
7.aydan itibaren verebilirsiniz.
Malzemeler:
2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1çay kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı pekmez.
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp su ile pişirin.tereyağını eritip mısırunu pembeleşene kadar kavurun.kayısılı suyu mısır ununa dökün,hızlı hızlı karıştırarak topak olmasını önleyin.Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10dk pişirin.Mama muhallebi kıvamında olmalı.çok katılaşırsa biraz sıcak su ilave edip biraz daha pişirin.biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.Mamanız hazır:)
hem de kaçına danıştım
başta anne sütü alıyor kabız olmaz dediler. oysa popodaki çatlak 3 aylıkken oluştu zorlamadan(
şimdi de yapısal diyolar.ağız birliği yapmış gibi
neler denemedim.balkabağı pazı kayısı neyse işte.en iyi kıvam biraz komik olacak ama oyun hamuru gibi
diş çıkarırken biracık yumşadı ordan anladım zaten dişin geldiğini.kaka tapmasını 4 gözle bekliyoruz anlayacağın
merhaba kızlar. bebeklerinizin kahvaltısını ayrı ayrı vermeye başladınız mı? ben hala devam sütünün içine peynir pekmez bebe bisküvisi ve birazda kaşık maması katıp muhallebi kıvamında yediriyorum. 9. aydan itibarende ayrı ayrı yemeleri gerektiğini biliyorum. ama nasıl ayrı ayrı yediriliyot onu bilmiyorum. ayrı yedirenler bana yardımcı olursa sevinirim.
cnm kabızlığı bu kadar ciddi boyuttaysa dr götürdünmü böbreklerde sorun falan olmasın allah korusun metabolizması falan gelişmeyince de böyle olur birde bol su içir aşırı demir alımı ve magnezyum eksikliğinde kabızlık olusuyo birde çorbalarını hep sebze yapma kurubaklagiller de ver sütfalan veriyomusun bilmiyorum ama verme birde hareket ettirmeye çalış bebişini insallah en kısa zamanda bu durum düzelir cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?