valla ben de işe yaradı.ama anladığım kadarıyla siz bu sorunu aile boyu yaşıyorsunuz.benim ki doğum sonrası kaynaklıydı.
bakıma gelince öyle kür falan uygulamıyorum ama kaliteli bir fırça kullanıyorum,saçlarımı asla topuz vb gibi sıkıştıracak işlemlere tabi tutmuyorum.yani saçlarım hep açık.bir de sık kestirmek çok faydalı.
ben tüm çorba ve yemeklerine kuru nane koyuyorum güzelim.mideye iyi geldiği herkesçe malum.bir dene bakalım.inşallah faydasını görürsün.dediğin gibi çok zor bir durum.
annemdede babamdada saç dökülmesi sorunu yok kardesimle ikimizde var ondada kansızlık var hep ondan oluyo zaten hamileyken kullandığım multivitamin ve demir hapını baslıycam kullanmaya...benimde saçım hep toplu fazlada kestirmek istemiyorum uzun saçı seviyorum
cnm benim kızımda prematüre doğdu.34+4 günlüktü. boy ve kilo olarak doktorumuz bizede ay guruplarına yetişti diyor.ancak motor gelişimi olarak halen geriden geliyor.mesela emeklemek namına daha hiçbir gelişimi yok.gerçi her çocuk yapısı farklı üstelik bizim kzıda kalça çıkıklığından dolayı bandaj vardı.10 gün önce çıkardık.zaten hareketler geridendi hepten geriledik yani
kızlar 8 ay 12 günlük kızım 80 cm,12 kilo olmuş.ben de neden hep bel ağrısı yaşıyorum diyordum.tosuncuk sağlam yoruyor beni.
yemesi ablasının bebekliğinin yarısı kadar ama bu kilo tutuyor herhalde.boy da ablayı geçecek gibi duruyor.o dokuz aylıkken 75 cm miş.şu anda 8 yaşına girecek 140 cm.bu gidişle 180 cm lik kızlarım olacak galiba.ben de onlara aşağıdan bakacağım..:44::44::44:
sana katılıyorum şunu kimsenin unutmaması gerek gelişimde bireysel farklılıklar vardır,birbirleriyle karşılaştırılmamalıdır çocuklar,kız çocukları erkek çocuklarına göre gelişimi öndedir hep,ergenliğe bile erken girer kızlar hiç 11 yaşında sesi kalınlaşan erkek gördünüzmü? ama 11 yaşında adet olan kızlar var,o yüzden hiç ama hiç karşılaştırmam ben,bizimki bugün tam 8 aylık oldu hala dişimiş yok :86: üzülmüyorum yeterki sağlıklı olsun yavaş olsunöyle geriledik falan diye düşünüp kendini üzme.evladın sağ ve sağlıklı yanında ya,şükür.benim hiç bir gelişim problemi olmayan büyük kızım tam 14 aylıktı yürüdüğünde.hiç kendimi üzmedim.eninde sonunda yapmaları gerekenleri yapıyorlar.bana da yürümedi diye bir ton laf sayanlar oluyordu.hatta bir tanesi geç yürüyen çocuklar okulda da geç öğrenir diye saçmalamıştı.kızım 2. sınıfta ve süper zeki.her işini kendi gören ,akıllı ve duygusal bir çocuk.iyi ki kimsenin evladıyla kıyaslayıp o güzel günleri zehir etmemişim kendime.
evet canim bende farkindayim yanlis oldugunun ama nasil vazgecirceksin cok mutlu oluyor reklami görünce bende kiyamiyorum reklamlari izlettiriyorum ne yapayim.aynen kanaryacım yaa.yanlış olduğunu bile bile ben de ablasıyla ilgilenebilmek için baby tv yi açıyorum.öyle zevkle izleyip onlara cevap veriyor ki.önde bir çocuk daha olunca ilgi bölünüyor maalesef.ama el mahkum.en azından süresini kısa tutmaya çalışıyorum.bazen vicdanım sızlıyor.
gercektenmi demek bunlarin hepsi ayni.canim o sisssssti bende bir kere yaptim ve cok agladi.sissttt den cok korkuyor benim zuzu.disarida sevmeye gelenler bilmeden sisttt yapiyor inan cok agliyor yazik insanlarin sevdigine sevmisine pisman ettiriyor.bazen uyuturken pisss pisss yapiyorum ondan bile rahatsiz oluyor.bunun gibi cok var,rondadan matkapdan cok rahatsiz oluyor ve mizliyor hemensanki benim oğlumu anlattın kanarya ,aynı sizinki gibi oğlum bak bana tık yok resmen pür dikkat kesilmiş bir şekilde izliyor
oynarken yerde arkasını dönderiyorum tv ye reklamın sesini duydupu an kendini geriye atıp izliyo ,müzikli olanda dans ediyo ama bizle alakası yok sesleniyoz hiç cvb vermiyo.babası geçen şişşştt dedi önüne geçti gülerek senmisin şişttt diyen dudakları büzdü üüüüünasıl ağladı gelde engelle şimdi .kapalı tutuyorum yemek yerken bazen bu kezde yemek yemiyor .mama sandelyesine oturduğu anda gözü buzdolabının üstünde tv hemen oraya bakıyor.
evet canim bende farkindayim yanlis oldugunun ama nasil vazgecirceksin cok mutlu oluyor reklami görünce bende kiyamiyorum reklamlari izlettiriyorum ne yapayim.
gercektenmi demek bunlarin hepsi ayni.canim o sisssssti bende bir kere yaptim ve cok agladi.sissttt den cok korkuyor benim zuzu.disarida sevmeye gelenler bilmeden sisttt yapiyor inan cok agliyor yazik insanlarin sevdigine sevmisine pisman ettiriyor.bazen uyuturken pisss pisss yapiyorum ondan bile rahatsiz oluyor.bunun gibi cok var,rondadan matkapdan cok rahatsiz oluyor ve mizliyor hemen
Herkese hayırlı akşamlar arkadaşlar.......
Geçmişe baktım da oh ne güzel tarifler verilmiş....
Bende bir tarif vereyim oğlum bayılarak yiyor......
BALKABAĞI ÇORBASI....
2 dilim balkabağı....
1 kurusoğan....
2 diş sarımsak...
1 yemek kaşığı prinç...
Kıyma(miktarı size kalmış)
Bütün malzemelri küp küp doğruyorum.
Princide ilave ediyorum,hepsini pişiriyorum.
Piştikten sonra zeytinyağı ekliyorum ve blendrdan geçiriyorum...
ellerine sağlık cnm bal kabağıyla yemek yapıldığını bilmiyordum,geçenlerde aldım bende tatlısını yaptım kayısı kabak hurma karışımı yaptım çok iştahla yemedi.bende kendimize fırına sürdüm tatlı yaptım onun yerine biz yedik afiyetleDişten konuşulmuş arkadaşlar...
Bizdede daha hiiiiiiiç diş yok,ama bol bol huzursuzluğu var....
Daha emeklemeyede başlamadı,ama bende hiç takmıyorum artık,önceleri çok canım sıkılıyordu.
Ama benim oğlum prematüre doğum zamanından 1,5 ay önce doğdu.
Anne karnında geçirmesi gereken zamanı yazık uyuyarak resmen dışarıda geçirdi.
Birde üstüne 40 gün sarılık geçirdik.....
Sağlığı yerinde ya bu herşeye değer.......
TV seyretmeye gelince bizdede durumlar aynı,çok seviyor reklamları,birde geçen gün süngerbob seyretti sıpam ya
mertte elektirik süpürgesi fön makinası sesini vb olanlarda kafasını sağ sol sallıyo dans ediyo
ellerine sağlık cnm bal kabağıyla yemek yapıldığını bilmiyordum,geçenlerde aldım bende tatlısını yaptım kayısı kabak hurma karışımı yaptım çok iştahla yemedi.bende kendimize fırına sürdüm tatlı yaptım onun yerine biz yedik afiyetle
haber sunucularıylada konuşuyo benim oğlan hehe :) kendine laf anlatıyo sanıyo
ay bunlarin reklam tutkusu nedir ya,benim kizin arkasi dönük olsun sesini duydugu an deliriyor dönmeye calisiyor,ve reklama bir dalsin kesinlikle bizi duymuyor daha dogrusu isine gelmiyor ben yüksek sesle sesleniyorum kizim baksana falan diye benimle dalga geciyor resmen,ben seslendikce gülüyor ama kafasini cevirip bakmiyor bana. reklam bitince yarim biraktigi oyun falan varsa oyununa devam ediyor
Canım çok lezzetli oluyor denemeni tavsiye ederim.
Ben fazla yapıyorum sulandırıyorum eşimle bizde bayılarak içiyoruz.
işte saçı sürekli toplamak hava almasını engelliyormuş.ben de uzun saç seviyorum,saçlarım da uzun.uçlarından kestir demek istemiştim.kansızlık ta ciddi bir problem.ihmal etme canım.
kızlar 8 ay 12 günlük kızım 80 cm,12 kilo olmuş.ben de neden hep bel ağrısı yaşıyorum diyordum.tosuncuk sağlam yoruyor beni.
yemesi ablasının bebekliğinin yarısı kadar ama bu kilo tutuyor herhalde.boy da ablayı geçecek gibi duruyor.o dokuz aylıkken 75 cm miş.şu anda 8 yaşına girecek 140 cm.bu gidişle 180 cm lik kızlarım olacak galiba.ben de onlara aşağıdan bakacağım..:44::44::44:
evet canim bende farkindayim yanlis oldugunun ama nasil vazgecirceksin cok mutlu oluyor reklami görünce bende kiyamiyorum reklamlari izlettiriyorum ne yapayim.
gercektenmi demek bunlarin hepsi ayni.canim o sisssssti bende bir kere yaptim ve cok agladi.sissttt den cok korkuyor benim zuzu.disarida sevmeye gelenler bilmeden sisttt yapiyor inan cok agliyor yazik insanlarin sevdigine sevmisine pisman ettiriyor.bazen uyuturken pisss pisss yapiyorum ondan bile rahatsiz oluyor.bunun gibi cok var,rondadan matkapdan cok rahatsiz oluyor ve mizliyor hemen
mertte elektirik süpürgesi fön makinası sesini vb olanlarda kafasını sağ sol sallıyo dans ediyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?