2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

canım sezeryanlamı dogum yapıyorsun.epiduralmii yoksa normal sezeryan mııı cabuk anlat

Canim spinal anesteziyle sezeryan dogum yapicam.Doktorum spinal ignenin cok ince oldugunu ve epidurel anesteziye göre daha az riskli oldugu icin onu tavsiye ettgini söyledi.
Öyle guzel anlattiki hic dusunmeden tamam dedimm kaydirigubbakcemile2

merhaba canım senin adına sevindim herşeyin iyi geçtiğine doktorun ve hastanein içine sindğine inş yarın seninde güzel haberlerini alırız hayırlısı ile bebişinide kucağına alırsın inş ay buğün uyku tutmaz seni

oleyyy,süper zamamlamayla yakaladım sılammmm:)

allahım çok şükür içini rahatlatan bir gün olmuş..
herşey çok güzel olacak allahın izniyle:)

erenime saatler kaldı..
bugun iyice heyecan bastı beniiii:)

çok sevindim,enerjin güzel geliyor..yarın da muhteşem bir gün olacak..
sabah erenimiz kollarında olacak:dance::dance::dance:

olumunekankayizsmile

bunları okuyunca senin yerine ben heyecanlandımmm..ay kendiminkinde ne yaparım bilmem..ama rahat bir sekilde girebilmiş olacagına cok mutlu oldum canım umarım bende aynı duyguyu tadarımmm

bu arada sezeryan günüü doktor neye bakarak belirliyor..ben doktoruma persembe yada cuma gidicem ev tasınma olayından dolayı cok geciktirdim..sezeryanla kesin olacagını vee 38. haftadan sonra basladıgını biliyorum fakat gününü neye göre belirliyorlar onu bilmiyorumgidince zaten doktordan bi ton azar işiticem:1no2:

Hayırlısı olsun sılacım önemli olan zaten senin kendini piskolojikman hazır hisettmen inşallah sorunsuz bi şeklide aatlatırsında kavuşursun bir anönce erenine opuyorumnanaktan sen orda bir doğurcan ama biz burda meraktan dokuz doğurcaz kaydirigubbakcemile3 Dularımız hep seninle canım ...

hadi bakalım hayırlısı canım içinin rahat olmasına sevindim çok önemli çünkü ayy okudukça bana heyecan bastıdelikafadulden bu arada neden spinal canım? epidural daha ii diye biliorum ama vardır bi bildikleri heralde bide çok uzun süre aç bırakıolarmış ya spinalden dolayı mı acaba? çok sordum ama hapta vermiolar burda ne hapıymış canım? heryerde uygulama farklı anladığım kadarıylabilmiyorumkismile

peki bu spinalin epidurele göre farkı ne?(risk dısında)
mesela amelyat sonrası mide bulantısı ,agrıı ondada oluyomuymus

sılaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hg
hadi hayırlısı bugün hamilelikte son günümüz yarın büyük gün...
kız bana ilaç falan verilmedi ne ilacıymış bu?

Hosgeldin canim bende 10 dk oldu geleli gercekten super zamanlama olumunekankayizsmile
Esram öyle rahatimki simdi kafamda hicbir soru isareti kalmadi aklima takilna ne varsa sordum doktoruma doktro da sasirdi hatta simdiye kadar bu kadar soru soran olmamisti hic bende dedigim benim butun gunum dogum arastirmasi ve konusmasiylan geciyo buraya gelirken kafama yazdim herseyi oda guldu ne guzel sorun ben seve seve cevaplarim dedi.
Oyy evet ya saatler kaldi esram heycan dorukta gece 3 saat uyudum sadece bugun o kadar bile uyuyamam herhaldeohaoldumsmile
Sen nasilsin gelinim nasi canim söyle ona yarina geliyo insallah nisanlisiihihoyyyt

Sagol canim benim darisi hepinizin basina insallah dogumdan önce herkes mutlaka gitsin gorsun hastaneyi ortami insanin ici cok rahat ediyo daha iyi hissediyo kendini...
Uykumu uyku dunden beri yok 2 gunde 3 saatlik uykum var canim ama masallahim var valla hala cin gibiyimm :roflol:

senin bebiş nasıl esracımmm alıstın mı varlıgına..nasıl geciyor onunla günlerin

boshayallersmile

kız niye üstüne alınıyon müsait olsam bakarım girdiğim zamanda sen yoksun canım denkleşemiyoruz bi türlü aboooo bu kız beni bulsa varya parçalayacak kaydirigubbakcemile klava:

Sorma canım buğünlerde sinir küpüyüm annemle bile anlaşamıyorum bu sıralar kadınında kalbini kırıyorum ne ooluyor bana bende anlamıyorum ama hep bi sinir hep bi telaş canım bi iş yapmakta istemiyor devamlı yatak odasındayım uzanıyorumm halsizlik yorgunluk sinirlilik hepsi bir arada buğünlerde bilmiyorumkismile mirmirmirmir mirmirmirmir

ayy esramda gelmiş hoşgeldin canım benimopuyorumnanaktanolumunekankayizsmile

anacım yurt dısıyla burdaki olanaklar maalesef bir olmuyor..bu arada son konrolunda sana ne dediler mehtapcım neler yaptılarrrr birazda türkiyedekilerden bilgi alalımmm

canım hoş geldin nasılsın bebiş nasıl

kolaymı kim uyuyabilirki

anacım yurt dısıyla burdaki olanaklar maalesef bir olmuyor..bu arada son konrolunda sana ne dediler mehtapcım neler yaptılarrrr birazda türkiyedekilerden bilgi alalımmm

canım ben cumartesi gittim en son dra.nst ye bağlayıp baktı,bebeğin suyuna falan genel kontrolünü yaptı.gece 10-11 gibi yeme içmeyi kes dedi o kadar...
sonda takmıcakmış onuda söledi..
hastane ile ilgili bişeye karışma ben herşeyi hazırlıcam dedi...

bitanem çok iyi olmuş herşeyi sorman..
ee tecrübeli ve bilinçli anne olmak böyle bişi işte:)

dün gece uyumaman da iyi,bu akşam sızarsın
stres yapacak bişi de kalmadı,profesyonel bir ekiple doğuma gireceksin..
dualarımız seninle olacak..
hepimizin yüreği seninle atacak..
hele zeynomla ben daha bi konsantreyiz size malum damat kıymetli:))
rabbim o güzel gönlüne yaraşır bir doğum verecek inşallah..
hatta 7gün bile tutmayacaklar hastanede diye tahmin ediyorum:)

Mehtabim son gunumuz canim ya koca karin bosaliyo insallah yarina ve artik bebisleri karinda degil kucakta tasicaz insallah.
Canim ilac mideyi bosaltmak icin ameliyat sirasinda kusma falan olabiliyomus ama mide bos oldugu icin bulanti riski olmuyomus mide bos olunca.
Burdaki presedurler turkiyeden cok farkli canim takma sen kafana doktoruna guven yeter.
peki bu spinalin epidurele göre farkı ne?(risk dısında)
mesela amelyat sonrası mide bulantısı ,agrıı ondada oluyomuymus
Canim burda hem anerstezi uzmani hemde dogum doktoru spinali tavsiye etti ben epidurel istiyorum dedim dogumlarin yuzde 95 ini spinal geri kalaninida genel anestezi yapiyoruz spinali tavsiye ederiz dediler.
zaten ikisinin arasindaki tek vark spinalde igne vuruluyo uyusuyosun.
epiduralde igne vuruluyo ve sonrasinda belde kaliyo ordan ilac veriyolar sonrasinda.
Agrin olursa zaten serum veya agri kesiciyle keseriz agrini ignenin belinde kalmasina gerek yok dedi doktor.
Cok sagol canim darisisenin basina ama normal dogumla insallah.
Canim epidurella spinal arasinda fark yok aslinda ignenin belde kalmasi disinda o yuzden soktorda spinal tavsiye ederim deyinca tamam dedim bende.
Gece 12 den sonra yenmicek canim bisey 6 saat sonrada hastaende olucam zaten.verilen hap midenin bos olmasiyla bulanti ve kusmayi önlemek icin.
Cok sagol canim benim darisinin senin basina insallah.Yureginizin benimle olucani biliyorum zaten benimde aklim sizde olucak inaninki.
Insallah sizi cok merakta birakmicam guvercinlerim ici haberlerimi yazicak sizee...

Canim cok sagol seninde az kaldi darisi basina insallah.
Sezeryan dogum 38 haftadan sonra 39 haftayi belki 2 gun falan gecirirler canim ama fazla bekletmezler.
Sezeryan dogum esnasinda sanci olmamasi gerektigi icin ve 39 haftadan sonra az az da olsa sanci oldugu icin 39 haftayakadar aliyolar bebegi.

sılacım burda ameliyat öncesi lavman yapıyolar orada da ilaçla boşaltıyolar demekki....
koca göbikler boşalacak:lepi:

senin bebiş nasıl esracımmm alıstın mı varlıgına..nasıl geciyor onunla günlerin
canım benim,hergün değişiyor,uyku ve beslenme saatlerini kafasına göre belirliyor küçük hanım,emir kuluyum ben:)))))))
yorucu ama çok keyifli..
şimdi ne desem tarif edemem,yaşayınca anlıyor insan:)
siz nasılsınız?

ayy esramda gelmiş hoşgeldin canım benimopuyorumnanaktanolumunekankayizsmile
betülümm,hoşbuldum,sılama bakayım diye geldim ama nasıl özlemişimopuyorumnanaktan
sen nasılsın?oğluşum nasıl?

canım hoş geldin nasılsın bebiş nasıl
hoşbuldum canım,cadı kızım da iyi teyzesi,annesini maymuna çeviriyor sonra kucağıma alınca herşeyi unutturuyor:)
sen nasılsın?bebişimiz nasıl?

kolaymı kim uyuyabilirki
ben uyudum:smiley-cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…