2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

:umursamaz: :umursamaz: :umursamaz: :umursamaz: :dilcikar: :dilcikar:

kavuşturana şükürler olsunn nihayet denk gelebildik napıyosunnn :1closedeyes:

sabah vardım ama sen yoktun :umursamaz: :umursamaz: :umursamaz: bizim şu birbirimize havamız nasıl ama :roflol::roflol: iyiyim canım ne yapayım bugün biraz erken kalktım markete uğradım kocacığıma gözleme yaptım kahvaltı yaptık tabi 12 de oldu delikafadulden onu gönderdim yarın için doktordan randevu aldım evi toparladım çamaşır katladım akannehirakannehiraha şimdi oturdum emir ve görüşlerinize hazırım komutanım sengözlerimebaksanab

mehtapta doğum yapmış ay maşallah hatunlara çifter çifter attırıyo kızlar ya hep iki bebişin haberini alıyoruz zemuszemus acaba benle doğum yapacak olan varmı ya delikafadulden

oyy oyyy ne hamarat bişeymişssin sen yawwwwwwwwwwww :hulya: :hulya: ben bu saat oldu kahvaltı yaptığım tepsiyi bile toplamadım yatak desen ha keza ölece duruyor kaydirigubbakcemile3 ayy ne uyuşuk gacıymışım ben yaaa mirmirmirmir
ama şaka bi yana geçen bi ütü yapayım dedim baktım hafif hafif sancılar giriyor hiç
bulaşmadım uzun zmandır ne bulaşık ne yemek bişey yapmıyorum zaten karnımda çok indi aşşağıya korkuyorum her an erken gelicek diye en azından 2 hafta daha dursun
kilo alsın biraz miniğim çokta minik gelirse naparım ohaoldumsmile
Bu arada benimde randevüm yarın aklinialirimsmile bugünde ama doktorun amliyatı
varmış tam gün bugüne aldılar randevümü

benimde bugün kontrolüm var tansiyon çıkmaya başlayınca erkene aldılar dr un hemşiresiyle konuştum belki bebeği daha erken alabilirlermiş

Hayırlsıı olsu zeyhatçım 37.haftayı doldurduya bunada şükür bu zmana geldik bundan sonrası kolay artık doğsada problem yaşıyacağımızı sanmıyorum zor ve tehlikeli ayları atlattık nede olsa artık bundan sonrası ne zman doğucağı rabbimin takdir ettiği an olucak sende sorunsuz atlatırsın inşallah doğumunu :Saruboceq:
ama tansiyonunu dikat et ameliyata girerken heyecan yapmamaya çalış tansiyonun çıkmasın bilmiyorumkismile

kız bende hergün 12 ye kadar yatıyom münasebetsizin biri aradıda uyandım klava: gerçi iyi oldu benimde akşam sancım vardı bilmiyorumkismile baya dizlerime veriyordu ütü yapıyom valla mecbur eşim öğretmen ya yapmam lazım ama yemeği sallıyom valla benimki yumurta hastası sıkışınca dayıyorum yumurtayı :roflol::roflol: ya sanki 1 günde karnım büyüdü ya dün öyle dedim eşime niye bugün karnım tuhaf geliyo dedim oda sanki bugün banada çok büyük geldi diyo sivri de olmuş komikkkk delikafadulden dur bakalım yarın ne olcak sende dikkat et imişse karnım dinlen boşver

ya evet bende her sabah kalktığımda değişik şekillerde buluyorum karnımı bilmiyorumkismile hele o ilk indiğini gördüğüm an çok heyecanlamıştım banyoda bi baktım gobiş aşşağıda bir iki dakka öle bakakaldım zaten :1shok: ama şimdi alıştım hergün az az iniyor anlıyorum eşim bile anladı bugün evet baya inmiş karnın dedi
öykü yavaş yavaş ışıpa oğru gidiyor napcaz bilmem delikafadulden

inince yapacağın tek şey fırlatmak olacak tatlım delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

kızlar bişiy sorucam akıntınızda değişiklik varmı?? benim bir süredir farklı geliyor akıntım çok afedersiniz böyleuzayan jel gibi internette gezinirken şunu buldum

DOĞUM HABERCıLERı
Doğum öncesi bedensel değişiklikler bir saat öncesinde ortaya çıkabildiği gibi bir ay öncedende çıkabilir. Doğum öncesinin özelliği olan rahim ağzında incelme ve genişleme olmasıdır ancak bunu yalnız doktorunuz farkedebilir. Sizin farkedebileceğiniz çeşitli değişikliklerde vardır.

ınme ve yerleşme: ılk kez anne olacak kadınlarda genellikle doğum başlamadan önceki iki ila dört hafta içinde bebek leğen kemiğine inmeye başlar. Ama sonraki doğumlarda bu belirti farkedilmeyebilir. Leğen kemiği bölgesi ve makatta artan basınç hissi: Bebeğin aşağı inmesi ile binen yük bu etkyi oluşturur.

Kilo kaybı veya kilo alımının durması: Dokuzuncu ayda kilo alımı genelde yavaşlar, hatta doğum yaklaştıkça bazı kadınlar bir iki kilo zayıflarlar.

Enerji düzeyinde değişiklik: Dokuzuncu aydaki kadınlar kendilerini gitgide daha yorgun hissederler. Bazıları ise tam tersi enerji fazlalığı yaşarlar.

Sümüksü tıkacın kaybolması: Rahim ağzı incelmeye ve açılmaya başladıkça rahim çıkışını tıkayan sümüksü tıkaç yerinden oynar. Bu madde ilk gerçek kasılmalardan bir veya iki hafta önce yada doğum başlar başlamaz vajinadan atılır.

Pembe veya kanlı nişan: Rahim ağzı genişleyip inceldikçe sıklıkla burdaki kılcal damarlar çatlar ve akıntıyı pembe hale getirirler. Bu nişan genellikle doğumun 24 saat içinde başlayacağı anlamına gelir. Ama nişan gelmesi doğumdan iki üç gün öncede görülebilir. Bu nedenle hastaneye gitmeden önce düzenli ağrıların başlamasını yada suların gelmesini beklemelisiniz.

Braxton Hicks kasılmalarının şiddetlenmesi: Hamileliğinizin 20.haftasından sonra başlayan ve doğum provası niteliğindeki bu kasılmalar bebeği itecek olan gerçek kasılmalar için rahmin kaslarını gererek hazırlanmasıdır. Bu kasılmalar genellikle sancısız kasılmalar şeklindedir ve 30 saniye ile 2 dakika arasında değişir süreleri. Dokuzuncu ayda hamileliğinizin sonlarına doğru Braxton Hicks kasılmaları sıklaşır ve şiddetlenir. Bazen sancılı da olabilir ve bunları gerçek doğum kasılmalarından ayırmak güçleşir.

ıshal: Bazı kadınlar doğum başalamadan hemen önce ishal olabilirler

acaba burada bahsedilen sümüksü tıkacın kaybolması mı ne onu mu yaşıyorum aranızda bunu farkeden varmı??

inince yapacağın tek şey fırlatmak olacak tatlım delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

delikafadulden delikafadulden okdar kolay olsada bi anda herşey oluverse diyim gözünü kapatıcaksın açıçaksın bi bakmışsınki yanında aklinialirimsmile

şttt bu arada gözlemeyi nasıl yaptın tarşf ette bende yapim koçişme hazır yufka ilemi yaptın iç harcı için ne koydun

yok ya hazır yufkadan değil kafadan attım işte normal una biraz tuz attım memleketten gelen ev yapımı un vardı gevrek olsun diye 1 avuçta ondan koydum ılık suyla yoğurdum dinlendirdim biraz benim vaktim yoktu yoksa isteyen az mayada koyup mayalandırıyo ben koymadım ama sonra küçük açtım peynirli maydanozlu harç koydum kapattım yagsız teflon tavada pişirdim tereyağıyla yağladım sıcak sıcak yedi kociş anlayacağın pamik sallamasyon yawrım

canım ben ömrümde akıntı nedir bilmezdim ama 1 haftadır benimdee sürekli akıntım var sarımtırak ve dediğin gibi jel gibi katı hafiften doğuma yakın akıntın artar demişlerdi bana yani normaldir

akannehir akannehir akannehirakannehir akannehir akannehirakannehir akannehir

:1shok: :1shok: :1shok:

benimde doğum yaklaşmış desenizyaa eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile
nerdeyse belirtilerin yarısı var bende yaww eyvahedigeldismile

ama sümüksü tıkaçı nasıl anladın o normal bi akıntıda olabilir bilmiyorumkismile
renginde değişiklik varsa şüphelen bence böle hafif kırmızımsı yada kahverengimsi olursa yoksa osenin dediğin normal bi akıntıda olabilir .

benimki o bahsedilenmi değilmi anlamadım zaten kızlar rengide normal akıntı renginde ama çok afedersiniz resmen orda bahsedilen sümüksü gibi kızlar sizinde öyle mi dikkat ettiniz mi hiç??

nazcım o beyaz benzetmek gibi olmasın salep gibi akıntı bebegi saran beyaz tabaka varya onun temizlenmesi anlamına geliyor bu haftalarda gelen kokusuz bu beyaz sümüksü akıntı o ama renginde degişiklik olursa yani kahve veya kırmızımsı oursa nişan denilen olay başlamış oluyor

oo yavrum nee uyduruğu baya sen el emeği göz nuru bişey yapmışşsınn bunun uyduruğumu var asl benim yaptığım uyduruk al hazır yufkayı yerleştir içne malzemeyi att saçın üstüne delikafadulden helal olsun sana bu son ayıonda bile uğraşabniliypsun hamur açmakla filan

kız rengi pembemsi değilse korkma dur bi normal zamandaki gibi akıntı gibiyse o bendede var rengi pembeleşince böle kahverengi olunca kork :roflol:

ay çok yoruldum evi temizledim tüllerimi yıkayıp astım daha agırlaşırsam yapamam bari yapayım en azından fazla kirlenmez yıkayamassam gecn koltukları sildim ama bu gün bakdım alıcı gözüyle hiçde temiz olmamaış güç harcayamadımki oldugu kadar en azından güzel kokuyoralr annemle kardeşim gelince halederler heralde olmassa dogumdan sonra koltuk yıkamacı çarırım artık kızlar ne kötü oluyor ya insan resmen işe yaramaz bişey oluyor bu günlerde varsa yoksa bebişlerimiz allah onlara saglık versin erkekler niye ikinci planda kalıyor anladım odak noktamız bebegimiz eşim bana fazla yaklaşma kendini kontrol etmeye çalışıyormuş :)))

anladım sılacım şuan reenkde bi değişiklik yok o zaman telaşlanmamak lazım ya bu internet kötü bişiy aslında insanı bazen böyle panikletiyor

Benimde son 1 haftadır acayip arttı akıntım. Tıkaçmıdır bilemem ama doğum yaklaştığı için olduğu kesin. Belime ve kasıklarımada ara ara adet sancısı gibi sancılar girmeye başladı. Heyecan ve korku içersindeyim.eyvahedigeldismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…