2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kolay bir doğum olur inşallah canım, sağlıkla al kucağına bebeğini....

kızlar, birkaç şey sorayım aklıma takıldı...
*göğüs ucu kremini d.öncesi kullanmaya başladınız mı? başladıysanız ne zaman? benim çok deri attı da...
*özellikle normal doğum olursa hangi pedi kullanmak gerek acaba? orkid var evde ama o çok naylonsu, yani dikişler falan, hava aldırmayan bir ped yara/iltihap falan yapmaz mı?
*banyosu için chicco doğal sünger alacaktım ama çok pahalı, siz birsey aldınız mı yoksa sabunu köpürtüp elinizle mi yıkıyorsunuz/yıkayacaksınız?

canım seninle aynı tarihlerimiz. benim doğum 26 kasım görünüyor. tabi buna minik prensim karar verecek.
bende son güne kadar kalsın istiyorum. eşime geçen gün dedim şu sakinliğin kıymetini bilelim, sonra tam bir telaş başlayacak.
kocişime sarılmayı özledim, neyse az kaldı inşallah.

canım göğüs kremine bende henüz başlamadım. doğuma 1-2 hafta kala başlarım diye düşündüm. birde emzirmeden önce sürmemiz gerek.
ped konusunda orkid alayım diye düşündüm birde cotexs var o da geniş enli. henüz almadım. banyo için annem ilk aylarda tülbent ile yıkayalım dedi. kendi kesip hazırlamış. ben banyo köpüğü aldım onunla yıkarım. sonraki aylarda sabun kullanırım diye düşündüm.

ya canım benim göğsüm çok deri attı hala da atıyor, kendini bebeğe hazırlıyor herhalde ama şimdilik karnıma sürdüğüm kremi sürüyorum da acaba diğerinden mi sürsem demiştim...
sezeryan olursa orkid kullanırım var evde bi dünya da normalde dikiş falan pamuklu birşey almalı hiç de bilmiyorum diğerlerini kotex iyi mi?
evet yaa annem de tülbent demişti, sağol melodicim :))

rabbim hayirlisiyla kavusturur insallah

canım naptınız verdinizmi kan bizden kan aldılar kan grubu hemogram sarılık filan 4 tüp dün hafif sarılık çıkmış değer 15 bugün tekrar istedi tekrar 1 tüp verildi oda aynı çıkmış doktor fototerapiye gerek duymamış günde 2 kere yarım saat güneşlendirin demiş ben gitmedim teyzesiyle eşim götürdü çok az ağlamış susmuş kızım iyiki ben gitmedim mahfolurdum

15 gün sonra kontrol demiş bide 120 gr vermiş doktorum ortalama 200 gr verir ilk hafta çok normaldir demişti bunada şükür sizinkiler ne durumda

ben karnım için bebeyağı sürüyorum göğüslerimede sürdüm şimdilik birşey olmadı. istersen diğerine başla yara olmasın.
bana bir arkadaşım dikişin olursa sargı bezi arasına pamuk koy orkidin üstüne onu kullan yumuşak olduğu için acıtmıyor demişti. ben evde hazırlayacağım. hastaneye de götürürüm. bimin pedleri var adı neydi unuttum onunda dokusu yumuşak. birde şu kalın pedler var onlarada bakabiliriz. ince pedler rahatsız eder acıtır diye düşünüyorum.
tülbent en iyisi bebişler yeni doğduğunda tenleri çok hassas oluyor. daha sonra sünger, lif kullanırız nasılsa.

ben lansinoh son haftalarda kullandım...yinede doğumdan sonra yara oldu...ama sürünce allahtan hemen geçti....bide sütü de sürüyorum ben emzirmeden sonra....

ben sezeryan oldum....hastanede kalın ped verdiler...allahtan verdiler yoksa orkid koruyacak gibi değildi...ilk gün çoraplarıma kadar battım....ki normal doğum daha fazla olur sanırım....tavsiyem iyi geceliklerinizi giymeyin ..:)

banyosu içinde hem organik minik kese gibi havlu vardı bornoz takımının içinde hemde chiccodan süngeri vardı ama hiç birini kullanmadık yumuşak mendillleri ile yıkadık oğlumu....fileyi bile kullanmadık yani..daha çok minikler...

ne güzel......sen gitmemişsin....ben dün kayınvalidemle götürdüm oğlumu doktora....tüm gün ağladım....sarılık testi yapıldı...değer 14 çıktı doktor takip et dedi....kan alınırken o içerde ben dışarda ağlıyordum....bide kalp ekosu çekildi oğluma....detaylıda kireçlenme çıkmıştı...allahtan ciddi bişey çıkmadı...ama ben oğlumu öyle görünce dayanamadım tüm gün ağladım.....

Merhabalar kızlar,
Geçmişi okumadan yazıyorum. 1 Kasım akşamında suyum geldiğini yazmıştım. Bebeğimiz 2 Kasım'da saat 13:00'de 3.450gr 48cm olarak dünyaya geldi. Normal doğum yaptım. Bilmiyorum ilk ben mi oldum topikte ama.. Şimdilik doğum hikayemi yazmayayım roman olarak bir ara yazarım :). Sancı çekmek çok zordu ama kolay doğdu sayılır oğluşum. Şimdi o da ben de gayet iyiyiz, emiyoruz uyuyoruz. İnşallah bütün bebekler iyidir. Benimle beraber kim doğurdu acaba ? :)

Son düzenleme:
melodi, yıllardır bebe yağı kullanırdım ama hamilelik döneminde alerji yaptı. dr.a gidince sorayım olmadı göğüs kremini.. az önce bir arkadaşım söyledi, canpedin mesane pedi diye birşeyi varmış, ilk kanamanın çok olduğu günlerde çok işe yaramış, nette buldum şimdi
Canped Mesane Pedi Büyük Boy Large 10 Adet
garip görünüyor ama işe yarıyorsa denerim artık

hayırlı olsunnnnnnnnnnnnn maşallah oğluşumuza :):)

ben emzirirken değilde uykuda çok terliyorum...2 kere üstümü değiştiriyorum gece.....hastanede de çok terledim atleti pijama harcadım epey.... ki normalde terleyen bir insan değilimdir....

gözün aydın canım yaa maşallah oğluna çok merak etmiştim doğrusu ne yaptı acaba diye... allah analı babalı büyütsün :) fotosunu eklersin artık...
hazal da normal doğum yapmış, ikinizsiniz şuanda sadece :)

allah yardımcın olsun canım benimde kesin gnüm belli olsu 10 kasım da geliyor oğluşumm:)

çok sağol canım tavsiyelerin için. az az süreyim o zaman ben de lansinoh. o kadar kanama oluyor demek... ben hazırlıklı gideyim hastanede vermezler falan.
evet yaa çok minik olacak nasıl yıkayacağım bakalım

asonun bebişinede maşallah :)
bütün doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum geçmişe bakamadım çok duramıyorum bilg başında doğum yapacak arkadaşlarada allah yardımcıları olsun :)
benim günümde belli oldu haftaya çarşamba 10 kasımda geliyor bebiş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…