2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
asenam yuh yanı ne opmesı ya benım annem kıyıp opemıyo daha elın kadını benım bebegıme dokunamaz bıle. hastanede bırısı bacaklarını tuttu ben de dokunmazsanız sevınırım dedım kadın cok bozuldu kocam da bana kızdı cıkınca nasıl terslıosun ınsanları dıye o kadının en son nereye dokundugu ne malum elın mıkrop yuvası nasıl gelıp benım cocugumu eller senınkı bı de opmeye kalkmıs ay sınır oldum çakardım suratına bı tane mal mıdır nedır..

fınfık mrk etme hssta olmaz, olsa da bısı olmaz. bunlar hasta ola ola buyucekler bağısıklık sıstmelerı oyle kuvvetlenıcek hıc hasta olmadan olur mu korkma yahu

asenam bizim banyonun ısınması için içine güneş doğması lazım :S
banyoda koca havlupan var işe yaramıyor ufoyuda ancak biz duş için açıyoruz yani bebek orada üşür malesef

Bu arada daha kaç günlük senin bebe ne işin var kafelerde ayrıca ne tuhaf ben sokakta tanımadığım birinin bebesi hayatta öpmek istemem :S

annem aşure yapıcakmışş yuppiiiiiii
seni şanslı anne

dün ebru şallının programında dedi ki illa çok sıcak olması gerekmiyormuş yıkayacağınız ortamın. hele soba ufo falan yakmak gereksizmiş. su soğuk değilse banyoda veya banyodan sonra üşüme diye bişey yokmuş. banyoda üşüdü diye bebek hasta olmazmış. çıkarttığınızda da giydirmek için çok acele etmeyin güzelce masaj yapın dedi. benim de evim sıcak sayılmaz kuzey cephe ve 3 cephesi kocaman camlardan oluşuyor ve hergün yıkanıyor toprak. giydirmek için de hiç acele etmiyorum, pudralıyorum falan ama maşallah bugüne kadar hiç hasta olmadık..

yıkamak için de asonun yöntemiyle çok rahat ettim. kirli çamaşırlarından yastık yapıyorum. küvetin içine de bataniyesini veya alt açmasını koyuyorum. küveti dolduruyorum ohh keyif yapıyo paşa.. sonra da arkasını döndürüp yıkayıp duruluyorum. başını da şampuanlayıp geriye doğru duruluyorum. yüzünü de birkaç kere alınca ohh oldu da bitti maşallah.. sinir oluyodum eşime muhtaç olmaya..

bi de bebeklerin kulaklarına kolay kolay su kaçmazmış yine ebru da söylediler. onların kulak yolları bizim gibi değilmiş, rahat rahat yıkayın dedi kadın. bunu duyunca daha bi rahat ettim
..

of kızlar ya kabus gibi bir gün ve gece gecirdim.. masal dün 20 dk uyuyor bağırarak uyanıyordu gece uyur dedim saat 2 ye kadar ağladı sustu ağladı sustu nerdeyse hastaneye gidiyordu eşimi ilk defa böyle sinirli gördüm kucakta bile susmadı bu cocukların bir günü gününü tutmuyor.. ateşi falan yok nesi var kuzumun ya derin uykuya bir türlü geçemiyor sözde bu akşam sinemaya gidecektik bu halde kuzumu bırakıp gidemem ki nasılda heveslenmiştim bir haftadır evden cıkmıyorum cok bunaldım:84:

evet zeynep ben dizledim o programı..Valla ilk günler kaynanam kombşili odada ekstra bir de elektirkli soba yakmaya kalktı,annem aaaaaaaa ne gerek var falan,üşümez bebekler diyince o da bozuldu tabii.Gerçekten ne gerek var yaa.Altını alırken kapıyı kapatırdı,ben de inadına açardımNe kadar dikkat edilirse ,esirgenirse bence o derece hasta oluyor bebekler,bağışıklık sıfır yani...

bravo sana zeynep bende ilk defa gecen gün tek yıkadım kafasını yıkarken biraz sorun cıkartıyor bide bidahakine küvetini cok doldurmayacağım öyle zor oluyor bide sizin yaptığınız gibi yapayım küvetin içine file veya köpük yatak koymuyormunuz bana da bir tarif edin lütfen

yasemin bizimki de öyle malesef. en çok işe yarayan şey butun gun yorulmus olması, ama hıc uyumamaıs olmıcak o zmn cok cok huysuz oluyo, gece sıcak bı banyo, banyoyu kesınlıkle ac ya da tok karnına yaptırmıcaksın, sonra uzerıne rezene çayı 30 cc kdr, uzerıne de guzel bı beslenme gaz cıkartma seansı. yanı kesın cozum degıl hep ıse yaramıo ama en cok ısımıze yarayan dıye paylaşayım dedım. dun ben aksam 5.30dan gece 11.30 a kdr pıspısladım masaj yaptım gaz cıkartmaya calsıtı cıkartamadı agladı emdı yıne gaz oldu fln cıldırdım dun. bız de aynen o vazıyetteyız cunku

ya ben kardeşime bile daha bebegı kucagına vermedım... kadın salak resmen çok severmiş yenı bebekleri.. benım bebegımı sevme gerek yok dedim.. onun 4 tane varmış.. ben hiç görmemişim de vs.. başladık ciddi ciddi tartışmaya.. bozuldu gitti zaten..

fınfınk inşallah üşütmez bebek... ama o kadar da hızlı üşütmez zaten..
kızım 15 gunluk... cafe bizim.. uzun süredir gıdemıyordum.. hem bakayım durumlar ne, hemde hava alayım diye çıktık.. sabahları sakın oluyor zaten... iyide oldu... rahatladım bıraz....

of dilemmacım benim kayınvalideme kalsaaa çocuğu 50 kat giydirir, kar yagdı diye banyo yaptırtmaz ama bana sökmüyo işte. zaten farkındayım. bana bakımla ilgili bişey demiyor ama eşimi arayıp direktifler veriyor. eşim de gelip kendi fikri gibi söylüyor ama o da sökmüyo tabi..

yok canım file koymuyorum. küvetinin içine alt açma veya bataniyeyi ser. alt açmasının yastığı varsa veya kirli çamaşırlarından bi yastık yap.suyu doldur biraz küvete, masal yatınca yüzüne gelmeyecek kadar. biraz sıcak olsun çünkü yastık falan var ya küvette anca dengeleniyor. ondan sonra da önce ayaklarından başlayarak yavaşça yatır masalı küvete.. konuşarak sula işte elinle her yerini.. hoşuna gidicek bak görürsün. ben duşakabinin içinde yıkyorum. duş başlığını yumuşak akışa getiriyorum ya da taziksiz açıyorum. ister başını o zaman yıka geriye doğru ister de arkasını çevirince yıka. en son da kafasını durularken yüzünü al birkaç kere tamamdır. bismillah çek başla bak kolay olacak :)

Son düzenleme:
ben dun kuru fasulye yemiştım.. kızımda ebey gaz çıkardı.. o çıkarttıkça ben guluyorum... hele yuzundekı ifade yokmu??

benım bebegım daha kucuk oldugu için fazla tutmuyorum.. kucuk çunku... ama nasıl yapışıyor ne tutuarsa.. elleri havada yavrum gözlerini açıyor şaşkın şaşkın bakıyor...

bijoux sağol valla içim rahatladı tabiki hastada olacaklar ama böyle göz göre göre hasta edersem çok üzülürüm el kadar bebeler yazık
yıkandıktan sonra giyinene kadar titriyor elim ayağıma dolaşıordu giydirirken

asenam ne güzel cafeniz var demek nerde semt ?

florya sahil kenarında...

selam annişler...
söylemesi ayıp dün aşure yapıp dağıttık tabi bende 2 kase yedim dayanamadım..
ama akşam acısını çıkarttı ege...yavrum kaç gündür geceleri pek kıvranmıyordu dün yıktı ortalığı...bi daha asla yemem..

yok yok merak etme bişey olmaz. hem ne kadar korkarsan o kadar başına gelir. telaş yapma rahat ol ikiniz için de en iyisi :)

mesela her altını açtığımda bel altını da yıkıyorum ben. sonra ağırdan giydiriyorum. çok hoşuna gidiyo. figene söyledim bunu annesiyle şaşırdılar çok. evleri hamam gibi ama korkuyolarmış :))

pehh bize nie dağıtmadın kız melrah :)

bizde ne yapar acaba. gazsız olduğumuz için anlaşılır.. komşu yok ki anasını satim :S

canım bel altını nasıl yıkıyorsun... ???

ulan guya balık yapıorum oglen yemegıne yanına bı salata yapamadıktan snr ne ıse yaradı balık :S ne yıcem bunun yanında ben. peehhhh

Bu kaynanalar hep aynı mı acep.Benimki de aynı,kat kat giydirirdi ona bıraksam,battaniyeyle sarıyodu hemen,ben açıyordum...Arda gazlı bir bebek mesela,kızım karnını ört,sar diye diye başımın etini yedi...Normalde sessiz durururm ama bebeklerim konusunda karıştırmadım,ohhh tek kaldık böyle rahatım valla,karışan eden yok

canım bel altını nasıl yıkıyorsun... ???

lavaboda canım :)
altını açmadan önce sıcak suyu açıyorum. sıcak su gelene kadar ben de altını açıyorum. önce tuvalet kağıdıyla öyle bi temizliyorum poposunu (ıslak mendil kullanmıyorum pişik yapıyor) ondan sonra beline kadar sıyırıyorum kıyafetlerini. poposu bana dönük şekilde belinden tutuyorum. götürüyorum lavaboya tutuyorum suyun altına işte :) bi elimle de yıkıyorum. tülbent bezleri var toprağın havlu içine seriyorum. ona da hemen öyle bi sarıyorum tek elimle. hoop odasına..

bi kere lavaboya işemişti yıkarken, gece vakti lavabo ciflemiştim

ben pişiği anca böyle geçirdim canım. bir de bir gün boyunca altını bezlemeyerek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…