2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben hala yogurt yapmayaı becermıyorum allahım cok vcdan azabı cekıyorum pof

valla bende beceremiyodum en sonunda yoğurt makinası aldım şimdi rahatım.

bende babymix veriyorum.
bluemooncum azı karar çoğu zarar demişler. bence 2. cisini verme herşeyin fazlası zarar. bir arkadaşımdan duydum. tanıdığı fazla yoğurt verdiği için bebişinde kum oluşmuş.

zaten vermedim ama kum olayı ilginçmiş.
buarada çok geçmiş olsun allah korusun bütün bebişleri böyle böyle büyüycekler sanırım ama insan dayanamıyo:59::59::59::59::59:

Son düzenleme:
Hasta olan, düşen,annesinin kalbini yerinden hoplatan bütün bebişlere ve annelerine geçmiş olsun...Allah bütün yavrularımızı korusun..
bende babymix veriyorum.
bluemooncum azı karar çoğu zarar demişler. bence 2. cisini verme herşeyin fazlası zarar. bir arkadaşımdan duydum. tanıdığı fazla yoğurt verdiği için bebişinde kum oluşmuş.

Vucutta Fazla kalsiyum birikimi böbreklerde taş yapıyor...Bebeklerde bile olabiliyor..

Ya kızlar, yürüteç konusunda ne düşünüyorsunuz ve alırken nelere dikkat etmem gerekiyor.
Benim kız emeklemiyor ama döne döne geziniyor, çok hareketli. Tek başına bırakamıyorum. Yatarak oynamaktan sıkılıyor. Oturmayı da uzun süreliğine beceremiyor. Yürüteci ile yanıma alırım en azından, kucakta tutmak zorunda kalmadan. Ne dersiniz?

Ayrıca Mama sandalyesine geçen var mı? Tavsiye edebilecekleriniz var mı?

Aynı benim kızımı anlatmışsın snki..Fazla olmamak kaydıyla koyuyorum..Mamasıınıda yürüteçte veriyorum.

selam kızlar. topic ne kadar ıssız kalmış. kimseler gelmiyor mu artık?
benim tatilim pazar günü bitiyor ama çok şansız bir tatil geçiriyorum.
geçen haftadan beri sadece 1 kere denize girebildim o da salı günü :( 10 dk. görümcemle girdik sonra oğluşumu soktuk ve hava kapandı ertesi gün hava güzeldi ama ben regli oldum. 2 gün oğluşu soktuk denize eşim kardeşiyle girdi ben gölgede oturdum. cumartesi pazara gittik. yorgun olunca gitmeyelim dedik. dünde pazar olduğu için sahil serseri dolu olduğundan gitmedik. eşim cuma döndü zaten. bugünde hava kapalı. bu kadar şansızlık olur mu denize giremeden dönücem. ilk defa bu sene böyle oluyor burası.
oğluşum iyice mız mız oldu. kucakta durmak istiyor ama ben almamakta ısrarlıyım. yani durabildiği kadar anakucağında tutuyorum. yoksa evde tek başına naparım bilmem. örümcek (yürüteç) konusunda bende kararsızım. kv. alalım dedi ama ben olmaz zararlı dedim. biz çocuklarımız öyle büyüttük bişey olmaz dedi. aslında doğru bende yürüteçte büyümüşüm. hatta yeğenimi bile yüretece koyduk ama ne bileyim insan kendi çocuğu olunca pimpirikli oluyor. zaten koyunca 20 dk. durması gerekiyor. destekli fazla oturmayı sevmiyor. anakucağında fazla durmuyor. kucakta belim kopuyor. nerde oyalayacağımı şaşırdım. büyüdükçe daha çok oyun ve ilgi istiyor.
dişimiz hala çıkmadı ama şiddetle kaşımaya devam ediyor. elimi yakaladığı anda ağzında. hatta yetinmeyip yanağımı çenemi ısırıyor. saçlarımıda felaket çekiyor. bizde durumlar böyle. :55:

canim cok SIKILIYOR. dune gece kv geldi ortaya bomba birakti ve gitti. o gittikten sonra agladim hep.. burda da sormustum size, kuyruk sokumumda birsey cikti diye.. hamileydim tabi o zaman. jinekologuma da gostermistim, dermatologa ve aile doktorumuza gostermistim onemli birsey olmadiginoi soylediler. canim aciyordu ama aldirmam gerekiyormlus ama acil degilmis.. bi sure sonra o sey patrladi icinden iltihap akti iste.. uzun zaman her gun pansuman yaptim falan.. dun kv sordu ne oldu o diye.. akti akti bitti tamamen gecti dedim. turkiyede dpoktora goster yine hamile kalirsan aynisi olmasin dedi. bi an afalladim anlamdim ne ilgisi oldugunu. neymis; turkiyedeki esimin akrabalarindan birisi diyormuski k'nin arkasinda bisey varmis onun yuzunden cocugu hastalanmis ! ve size kv nin uslubundan ve konusmalarindan bahsetmeyecegim.. ben de cok fazla sinirlendim. herkes kendini doktor mu saniyo diye actim agzimi yumdum gozumu. susacagina israr ediyor hala ayni dsey uzerine.. tamam dedim basimiza gelener benim sucumdu.. hala konusuyo konusuyo ben de ortalik iyice kizismadan ciktim yanlarindan imranla ilgilkeniyor bahanersiyle..
ben sIKINTIDAN cocuguma bi damla sut veremedim insanlardaki rahatliga bak ya! suc kv de her duydugunu niye gelip bana yetistiriyorsa.. olan olmus seneryolar yazmaya ne gerek vardi.. el acip dua etseydiler daha iyi olmayacakmiydi.. simdi kismet olursa gittigimde o gulen yuzlerinin ardinda bir yuz daha oldugundan cok emin bir haldeyim.. sanki benim cocgumu bneden cok dusunuyormu gibi.. daha kendime dogru duzgun gelemedim kv kisisinin luzumsuz konusmalari bitmedi. o dunemlerde hic ugramiyordum zaten soru ustune soru, ayni seyi 40 kere soruyordu. sanki iyi biseymis de anlatmak hosuma gidiyormus gibi.. yaramin ustune tuz basmaktan baska birsey bildikleri yok.. kismetse turkiyeye gittigimde esimin akrabalarini yanliz ziyaret edecegimi hic sanmiyorum. annemden cekinirler belki de sacma sapan ileri geri konusmazlar!
oraya gidiyorum diye ucuyordum sevincten simdi cok tedirginim.. evet alismam lazim, takmamam lazim ama oyle kolay olmuyor......
hersye ragmen oglumun sagligi sebebiyle cok mutluyum tabiki.. yuzundeki egzama bile canimi acitiyor. kim onu benim kadar sevip dusunebilirki.. esim diyo ben niye senin kadar alinmiyorum takma diyor. cunku sne babasin ben anneyim dedim.. zaten kendimi suclu hissettim hep sonucta benden gectigi dogru ama elimden ne gelebilirdiki.. duadan baska hicbirsey gelemezdi ve rabbime milyonlarca kere sukurler olsun edilen dualari kabul etti... onemli olan da bu yavrumun sagligi ama artik sneryo yazmaya bilip bilmeden konusmaya ve yarami desmege gerek yok. yoruldum...

düşünmem lazım canım geçmiş olsun sana ve bebişine ama sorun neydi hatırlamıyorum. ama senin elinde olmayan birşeyden ötürü seni suçlamaları çok saçma. rahatsızlık bu elden ne gelir ki kim yavrusuna bişey olsun ister. zaten sen yeterince üzülmüşsündür destek olup dua edeceklerine yaraya tuz basıyorlar. eşin elbet takmaz söyleyen annesi. sen takarsın dediğin gibi biz anneyiz. kılı kırk yararız. babalar bizim gibi olamıyor maalesef. kendini üzme canım. eden bulur merak etme.

düşünmem lazım canım geçmiş olsun sana ve bebişine ama sorun neydi hatırlamıyorum. ama senin elinde olmayan birşeyden ötürü seni suçlamaları çok saçma. rahatsızlık bu elden ne gelir ki kim yavrusuna bişey olsun ister. zaten sen yeterince üzülmüşsündür destek olup dua edeceklerine yaraya tuz basıyorlar. eşin elbet takmaz söyleyen annesi. sen takarsın dediğin gibi biz anneyiz. kılı kırk yararız. babalar bizim gibi olamıyor maalesef. kendini üzme canım. eden bulur merak etme.

sagol melodi, benden ogluma virus gecmisti problemin sebebi buydu. zaten kendimi yeterince sucluyorum.. ama sonucta isteyerek bebegime zarar vermek gibi ihtimal yok napabilirdim ki.. bunu ima etmeye ne gerek var :19:

sagol melodi, benden ogluma virus gecmisti problemin sebebi buydu. zaten kendimi yeterince sucluyorum.. ama sonucta isteyerek bebegime zarar vermek gibi ihtimal yok napabilirdim ki.. bunu ima etmeye ne gerek var :19:

tabiki canım kim isterki böyle bişey olsun. işte ağzı olan konuşuyor. takma kafana. gerekirse lafın cevabını ver.
kaynana diye her lafı söyleme hakkına sahip değil.

Meraba kızlar ben geldim kaç gündür uğrayamadım hatta bilgisayara el sürme fırsatım bile olmadı .
Ilk gün kızımın aşısını yaptırdım .doktor her bebekten istiyormuş kan kültürü ve idrar kültürü onu da yaptırdım çok şükür gayet sağlıklı maşallahı var ...
Ertesi gün kayınvalideme gittim.dün de benim misafirim vardı akşam yemeğinde .ev işleri yemek derken gün bitti ..bugün de yine temizlik yapıyorum malum dün evim kalabalıktı ..bari bi kaç gün eve dokunmam kızlarımla ilgilenirim bol bol...bu arada misafirler varken kızım oturduğu yerden arkaya küüüt diye düştü ..aslında desteksiz oturuyordu hiç yapmazdı ..ben yine her ihtimale karşı yastk koyardım ama bu sefer koymamışlar ...içim parçalandı resmen ..elini yüzünü yıkadım balkona çıkardım kendine geldi ...çok ağladı yavrum...nazar değdi galiba toplu bir bebek çünkü ....
Bizim de diş sıkıntımız büyük... çıkar dedi doktor baya sert damakları kabarmış ...ara ara sıcaklıyor ağlıyor elleri ağzından çıkmıyor salya salya hiç sormayın...emekleme çalışmaları devam ediyor ..artık kollarının üstüne tüm bedenini kaldırıyor ve göbüşünün üzerinde dönüyor ...çok garip di mi değişik bir hareket tarzı ...kızıma özel galiba sizinkiler de mi aynı yoksa...
Bi de kanepeye yaslıyorum ayakta öylece gülücük atıyor ama adım atmıyor :1:
Geçmişi pek okuyamadım kusura bakmayın inşallah bebişler iyidir ..hasta değillerdir ..melodi tatilden döndün mü az kaldı demiştin ..derya sen nasılsın ..herkesi öpüyorum tekrar bakıcam ...grş.....

geçmiş olsun kuzuya sanada kolay gelsin ben iyiyim cnm bugün hiçbir iş yapamadım bi süpürdüm yemek yaptım okadar kızımla oynadık bi görsen ben gülünce oda gülüyor beraber kahkahalar atıyouz çok komik:64:

meraba derya allah kahkahanızı eksik etmesin....
biz de topacımla balkon sefası yapıyoz şu an :21::21: bir taraftan da akşam güneşi var güzel yani ortam ..bebişimle güzel bi akşammm...allah onu benden eksik etmesin ...
temizliğimi yatım dip bucak iki gün rahatım ..kızımla oynuycaz inş ..gezicez....

boncuk geçmiş olsun canım. insan çok kötü oluyor, için parçalanıyor resmen. tatilden dönmedim henüz iznimi 2 seferde kullanacağım. kesin olmamakla beraber haftaya pazartesi başlıyorum. şimdilik böyle. müdürüm izin kullanıp dönünce ben ağustos başında tekrar izne ayrılacağım. tam oğluşuma alışmışken zor olacak.
bugün bende denizde kaza atlattım kıl payı ile. bugün oğlumu denize götürdük halasıyla. ben dizlerimin üzerine oturtup oğluşumu sırt üstü yatırıp oynattım suda. bir süre sonra ayaklarım uyuştu. görümceme dedim bağdaş kurup oturayım. bu arada kıyıdayız su 30 cm filan. tam ayaklarımı uzattıp bağdaş kuracakken dengem bozuldu ve sırt üstü düşüyordum. oğluşumda benim kucağımda. görümceme seslendim allahtan bağırmadım. gülerek geldi ve omzumdan çekti toparlandım. allahtan o panik yapıp bağırmadı yoksa yavrum korkardı. benim gerginliğimi hissetti sanırım mızırdandı biraz. bir an kendimi suyun içinde oğlumuda suyun dibinde gördüm korktum. allahtan dengede kalıp düşmedim. insan çocuğu olunca farklı bir gayret gösteriyor.

canim cok SIKILIYOR. dune gece kv geldi ortaya bomba birakti ve gitti. o gittikten sonra agladim hep.. burda da sormustum size, kuyruk sokumumda birsey cikti diye.. hamileydim tabi o zaman. jinekologuma da gostermistim, dermatologa ve aile doktorumuza gostermistim onemli birsey olmadiginoi soylediler. canim aciyordu ama aldirmam gerekiyormlus ama acil degilmis.. bi sure sonra o sey patrladi icinden iltihap akti iste.. uzun zaman her gun pansuman yaptim falan.. dun kv sordu ne oldu o diye.. akti akti bitti tamamen gecti dedim. turkiyede dpoktora goster yine hamile kalirsan aynisi olmasin dedi. bi an afalladim anlamdim ne ilgisi oldugunu. neymis; turkiyedeki esimin akrabalarindan birisi diyormuski k'nin arkasinda bisey varmis onun yuzunden cocugu hastalanmis ! ve size kv nin uslubundan ve konusmalarindan bahsetmeyecegim.. ben de cok fazla sinirlendim. herkes kendini doktor mu saniyo diye actim agzimi yumdum gozumu. susacagina israr ediyor hala ayni dsey uzerine.. tamam dedim basimiza gelener benim sucumdu.. hala konusuyo konusuyo ben de ortalik iyice kizismadan ciktim yanlarindan imranla ilgilkeniyor bahanersiyle..
ben sIKINTIDAN cocuguma bi damla sut veremedim insanlardaki rahatliga bak ya! suc kv de her duydugunu niye gelip bana yetistiriyorsa.. olan olmus seneryolar yazmaya ne gerek vardi.. el acip dua etseydiler daha iyi olmayacakmiydi.. simdi kismet olursa gittigimde o gulen yuzlerinin ardinda bir yuz daha oldugundan cok emin bir haldeyim.. sanki benim cocgumu bneden cok dusunuyormu gibi.. daha kendime dogru duzgun gelemedim kv kisisinin luzumsuz konusmalari bitmedi. o dunemlerde hic ugramiyordum zaten soru ustune soru, ayni seyi 40 kere soruyordu. sanki iyi biseymis de anlatmak hosuma gidiyormus gibi.. yaramin ustune tuz basmaktan baska birsey bildikleri yok.. kismetse turkiyeye gittigimde esimin akrabalarini yanliz ziyaret edecegimi hic sanmiyorum. annemden cekinirler belki de sacma sapan ileri geri konusmazlar!
oraya gidiyorum diye ucuyordum sevincten simdi cok tedirginim.. evet alismam lazim, takmamam lazim ama oyle kolay olmuyor......
hersye ragmen oglumun sagligi sebebiyle cok mutluyum tabiki.. yuzundeki egzama bile canimi acitiyor. kim onu benim kadar sevip dusunebilirki.. esim diyo ben niye senin kadar alinmiyorum takma diyor. cunku sne babasin ben anneyim dedim.. zaten kendimi suclu hissettim hep sonucta benden gectigi dogru ama elimden ne gelebilirdiki.. duadan baska hicbirsey gelemezdi ve rabbime milyonlarca kere sukurler olsun edilen dualari kabul etti... onemli olan da bu yavrumun sagligi ama artik sneryo yazmaya bilip bilmeden konusmaya ve yarami desmege gerek yok. yoruldum...

canim bosver takma kafana yaslaninca insanin cenesi düsüyor

canim bosver takma kafana yaslaninca insanin cenesi düsüyor

ne biliim yasliliktan mi yoksa huyu mu ama bazen gercekten yorucu oluyor.. neyse.. ben yarin degil obur gun yolcuyum insallah valizimi yaptim kocamla kontrolunu yapicaz simdi :)
imrani kanguruyla goturmekten vazgectim. test ettik cunku inanilmaz agir olmus sipa.. havaalanlari cok yogun su donem. kuzenim 45 dk sira beklemis bne o kadar tasiyamam bi de esyalar da var.. pusetiyle gotureyim diyorum. cok heyecanliyim ve yol stresi basladi bile

ne biliim yasliliktan mi yoksa huyu mu ama bazen gercekten yorucu oluyor.. neyse.. ben yarin degil obur gun yolcuyum insallah valizimi yaptim kocamla kontrolunu yapicaz simdi :)
imrani kanguruyla goturmekten vazgectim. test ettik cunku inanilmaz agir olmus sipa.. havaalanlari cok yogun su donem. kuzenim 45 dk sira beklemis bne o kadar tasiyamam bi de esyalar da var.. pusetiyle gotureyim diyorum. cok heyecanliyim ve yol stresi basladi bile

yolun acik olsun canim güle güle git güle güle gel kimin ne dedigini düsünüpte izini kendine zehir etme oglunla güzelce eglenin böyle firsatlar herzaman ele gecmiyor iyi degerlendir simdiden iyi tatiller:16:

kızlar günadın
tatile giden arkadaşlar yolunuz açık olsun ,sağsalim gidin gelin inş.......
ya kızlar kızım iki gecedir biberonunu içmiyor ...napıcam bimiyorum iştah azaldı sanki ..diş geliyo mu bimiyorum ....
akşam kızım yatmadan evvel yüükoyun koymuştum ..geri geri süründü ..bi dinleniyor bi gidiyor o şekilde ..

ölüyorum bitiyorum geberiyorum uykusuzluktan:93:
damağımız kabardı iyice burnumuz akıyo fazla sayıda kaka yapıyoruz iştah sıfır ve aşşşşırı derecede uykususuz:14: bir iki haftadır gece çok uyanıyodu..ama iki gecedir resmen uymuyo....Allahım rüyalar görüyorum artık oğluşla ilgilenmeye çalışırken......inşş bugün çıkar inşş bu gece uyuruz...gündüz zaten uyumuyo azıcık bişe o da sallanarak...yani gece uyumasını beklemekten başka çarem yok:84:

ölüyorum bitiyorum geberiyorum uykusuzluktan:93:
damağımız kabardı iyice burnumuz akıyo fazla sayıda kaka yapıyoruz iştah sıfır ve aşşşşırı derecede uykususuz:14: bir iki haftadır gece çok uyanıyodu..ama iki gecedir resmen uymuyo....Allahım rüyalar görüyorum artık oğluşla ilgilenmeye çalışırken......inşş bugün çıkar inşş bu gece uyuruz...gündüz zaten uyumuyo azıcık bişe o da sallanarak...yani gece uyumasını beklemekten başka çarem yok:84:

insallah cikar bu gun :) ben de disten cok tirsiyorum yazdiklarinizi okuyunca. imranda daha tik yok

Back
X