2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben demir vermiyorum dr. gerek yok dedi. vitaminini mamasına koyuyorum rahat oluyor. önceden bir ara kaşıkla veriyordum. şimdi dolapta saklıyorum. o yüzden mamaya eklemeye başladım.

valla çoğu zaman unutuyorum vermeyi unutmamam lazım ama...
zaten içirene kadar canım çıkıyo.kendimde bu yaşıma kadar hiç düzenli ilaç kullanamamışımdır birgün içerim birgün unuturum.

merabalar bayanlar.. uzun zamandır takip edemiyordum bu ara kızımdan vakit bulunca girmeye başladım.
bence de d vitamini de demir de çok önemli gelişimleri için..
fakat bizim zorlandığımız durum demirden bir süre önce ve sonra bişey yedirmemek gerekiyoo.. biz onu beceremediimizden çoğu zaman demiri veremiyorum.sonunda unutuyorum. d vitamini de multivitamin olarak veriyoruz 2 aydır.. demir olayını nasıl ayarlıyosunuz??

selam canım normalde demir ile yiyecek arasına dediğin gibi zaman koymak gerekiyor,
ben doktora sordum onu ayarlaıyamıyorum diye, çünkü uyuyor, uyanınca yeme yiyor,
bir saat sonra yine uyabiliyor , dediğin gibi zamanı kalmıyor,
şu anda daha çok tedbir amaçlı kullanıyoruz, ara koymak için zorlanmanıza gerek yok,
asıl 9.ayda kan testi yapıp ona göre gerekirse vereceğiz tedavi amaçlı demişti,
sen yine de ver yani

ben demir vermiyorum dr. gerek yok dedi. vitaminini mamasına koyuyorum rahat oluyor. önceden bir ara kaşıkla veriyordum. şimdi dolapta saklıyorum. o yüzden mamaya eklemeye başladım.

bak bu mantıklıymış bundan sonra bende mamasına katayım öbür türlü içmiyo.:64::64::64:

bak bu mantıklıymış bundan sonra bende mamasına katayım öbür türlü içmiyo.:64::64::64:

ben doğduğundan beri hep mamasına ekledim vitaminini. üzerinde de yazıyor zaten. sabah uyanınca kahvaltıdan önce 60 cc mama veriyorum onun içine koyuyorum. evdeyken uymadan mamasının yarısı bitince koyuyordum.

selam canım normalde demir ile yiyecek arasına dediğin gibi zaman koymak gerekiyor,
ben doktora sordum onu ayarlaıyamıyorum diye, çünkü uyuyor, uyanınca yeme yiyor,
bir saat sonra yine uyabiliyor , dediğin gibi zamanı kalmıyor,
şu anda daha çok tedbir amaçlı kullanıyoruz, ara koymak için zorlanmanıza gerek yok,
asıl 9.ayda kan testi yapıp ona göre gerekirse vereceğiz tedavi amaçlı demişti,
sen yine de ver yani

aslında haklısın canım.. hiç vermemekten iyidir.. inş.. eksiklik çıkmaz kan tahlillerinide.. ama bizimki iştahsız.. kansızlık da iştahsızlık yapıyormuş, dolayısıyla iştahsızlığı kansızlıktan olabilir diye düşünüyorum..

oğlum sıcakta uyumadan önce mama yerken çok terliyor. arkasına bez koyuyorum. bazende dergi ile hafifi hafif rüzgar yapıyorum o zaman terlemiyor. ama kolum kopuyor. fanda açsam soğutmuyor. acaba buharlı ufolardan alsak mı? kullanıp memnun olan varmı?
uyumadan açsam yeterli olur sanırım. :26:

bizde buharlı ufolardan almayı düşünüyoduk kullanıcı yorumlarını okuyunca vazgeçtim.
normal vantilatörlerden pek bir farkı yokmuş dediklerine göre birde buhar olunca iice bunaltıyo yazıyodu.tabi kullanan varsa daha iyi bilir.

sagol canim:34:
malesef hala iyilesemedik ömerin gögsündki hirilti gecmedi benimde burnum tikali sesim kisik ama eskiye göre daha iyiyiz insallah birkacgüne gecer:69:

benim oğlumda da dönem dönem o hırıltı oluyor canım,
doktorumuz sekrol verdi, 1 hafta 1/2 ölçek sabah akşam veriyorum,
balgamı söksün diyeymiş, bir de eğer balgam sökülürken öksürük yaparsa diye ventolin şurup verdi, 3 gün 1/2 ölçek sabah akşam o da..gerçi dokrotun mutlaka vermiştir ilaç ama ben bu ilaçların faydasını görüyorum, benimki sezeryanla doğduğu için burun tıkanıklığımız var doğduğundan beri..o yüzden ben ara ara nüksettiğinde kullanıyorum...

benim oğlumda da dönem dönem o hırıltı oluyor canım,
doktorumuz sekrol verdi, 1 hafta 1/2 ölçek sabah akşam veriyorum,
balgamı söksün diyeymiş, bir de eğer balgam sökülürken öksürük yaparsa diye ventolin şurup verdi, 3 gün 1/2 ölçek sabah akşam o da..gerçi dokrotun mutlaka vermiştir ilaç ama ben bu ilaçların faydasını görüyorum, benimki sezeryanla doğduğu için burun tıkanıklığımız var doğduğundan beri..o yüzden ben ara ara nüksettiğinde kullanıyorum...

bizede mucosalvan verdi onu veriyorum ama daha gecmedi ilkdefa böyle hirilti ve öksürük oldu insallah cabuk gecer

melodi güzelmiş şu emekleme arkadaşı :34:
ben de devit 3ü hep kahvaltıdan sonra veriyorum .demek ara vermek lazımmış :44:bilmiyodum...
bu arada benim kızımın kan tahlili 8 ayın sonunda yapıldı .gayet de iyi çıktı herşey :34:
biz şimdi dışarı çıkıyoruz .görümceme uğruycam ordan ...güzel güzel gezicem kızlarımla inşallah :66: görüşürüz öpüyorum bebeişlerinizi :54::54::54::54::54::54::54::54::54:

kızımı babasıyla gezmeye yolladım oooooh ayaklarımı uzattım birazda bizdinlenelim dimi ama:68::68::68::68::68:

benimki kendi kendine oturamıyor daha. ama dün yere koydum sadece yüzüstü ve sırt üstü dönüyordu.
ama bu sefer yuvarlandı. emekleme çabası yok. önüne oyuncak koydum poposunu kaldırıp gidemiyor. ayaklarının altından ittirdim. bide dikkat ettim önceden yorulunca kafasını küt diye koyardı şimdi yavaş koymayı öğrendi.

bide playscool emekleme arkadaşım çalışmıyor sinir oldum. sadece yürümeden müzik çalıyor. yürüme kısmına getirince dıırrrr diye ses çıkarıyor. of pili mi bitti acaba?

ben aldığımda benimki de öyleydi. meğer pili bitikmiş. bunlar reyonda deneniyor ya. millet bastıkça pilini bitiriyor herhalde.

melodi güzelmiş şu emekleme arkadaşı :34:
ben de devit 3ü hep kahvaltıdan sonra veriyorum .demek ara vermek lazımmış :44:bilmiyodum...
bu arada benim kızımın kan tahlili 8 ayın sonunda yapıldı .gayet de iyi çıktı herşey :34:
biz şimdi dışarı çıkıyoruz .görümceme uğruycam ordan ...güzel güzel gezicem kızlarımla inşallah :66: görüşürüz öpüyorum bebeişlerinizi :54::54::54::54::54::54::54::54::54:

devit3 te ara vermene gerek yok. demir damlasını da sütle vermemek gerekiyor. araya 1 saat koymak lazım. sütle biraraya gelince etkili olmuyor.

bize devit 3 için de demir için de açken verin dedi. yemiyor ama devit i sebze yemeğinden veya kahvaltıdan önce demiri de meyve den önce verin dedi. demir ile süt birlikte verilmemeli.

aman emeklemesin eskiden anneler bir yürüsün de gör derlerdi ben de gıcık olurdum aman yürüsün 10 kiloyu devamlı kucakta taşıyıp oyalamaya çalışmak kolay mı diye. şimdi batu emeklemeye başladı ve mahvolduk. artık ne kucakta ne park yatakta dakika durmak istemiyor. ya emekleyecek ya biz koltuk altından tutup yürütücez. ev 2 katlı. halam sağolsun üst katı da keşfetti devamlı yukarı çıkmak istiyor. tv önündeki sehbaya tırmanmaya çalışıyor. kafayı vurup ağlıyor. yastık falan engelleyemiyor. çiçeklere sardı. yaprağını koparıyor. 1 saksıyı yukarı çıkardım. kedi var nerede görse onu kovalıyor. kedi pati havada dolaşıyor. her an 1 pati yiyebilir. günde 2-3 parca 2-3 saat arası uyuyor. onun dışında hiç durmuyor. yavaş düşmeyi öğrendi ama yine de devriliyor dümdüz giderken mobilyalara çarpıp ağlıyor. devamlı iki büklüm peşinde olmak lazım. herkesinki emekleyince bu kadar hareketli mi bilmiyorum ama yandık yani. yürüyünce ne yapacak bilmem. aman yürümesin diyenler doğru söylüyormuş. dün park yatağına falan tutunup kalktı da. 9. ayında falan yürürse akıl zaten bebek nasıl zapdederiz bilmem :27:

aynı yiğiti anlatmışsın...kedisi eksik birtek :9:

kazalrda arka arkaya geliyor tabi....:(

bizimki komando tarzı emekleme yöntemi geliştirdi...ben mutfağa gidiyorum arkamdan geliyor.....:emir_bebek:

tv dalgası dediğim ışıkla titreşim gibi birşey...hertz mi ne bişey var ya...normalde farketmiyoruzda beyin algılıyor onu....yoksa cep tel. laptop ve yan binamızdaki alıcı mı vericimi ne zımbırtıysa onlardan korumak imkansız artık :50:

zeynepçim niye iyileşmedi bu çocuk ya...nekadar uzun sürdü..:(

cıncık mesaj attım sana...

tüm mesajları okudum pikniğe gidenler gidecekler...ohh kuzuşlar mangalda et yesin köfte yesin..:) bizmki yedi valla zararlı olbilir ama verdim işte..:)

başkada vardı ama unuttum şimdi...:26::71::71:

tv dalgası dediğim ışıkla titreşim gibi birşey...hertz mi ne bişey var ya...normalde farketmiyoruzda beyin algılıyor onu....yoksa cep tel. laptop ve yan binamızdaki alıcı mı vericimi ne zımbırtıysa onlardan korumak imkansız artık :50:

zeynepçim niye iyileşmedi bu çocuk ya...nekadar uzun sürdü..:(

cıncık mesaj attım sana...

tüm mesajları okudum pikniğe gidenler gidecekler...ohh kuzuşlar mangalda et yesin köfte yesin..:) bizmki yedi valla zararlı olbilir ama verdim işte..:)

başkada vardı ama unuttum şimdi...:26::71::71:

haklisin canim bayagi sürdü bende anlamadim birkacgün daha bekliycem gecmesse tekrar doktora götürücem

herkese günaydın
bugün bebişler nasıl bakalım
dün bi kıımla gezdik ,dışarda yemek yedik .ama sadece ben yedim kızım arabasında uyudu :9:
zeyn geçmiş olsun canım .dikkat et lütfen hırıltı iyi değil yaa.doktor keşke iğne verseydi en kesin çözüm ..
kızlar bebeğinize yemek verirken neyi ölçü alıyosunuz ..mesela sebe püresi bir öğünde ne kadar yiyor ..bir çay bardağı gibi...

herkese güzel bir gün olsun inşallah........

herkese günaydın
bugün bebişler nasıl bakalım
dün bi kıımla gezdik ,dışarda yemek yedik .ama sadece ben yedim kızım arabasında uyudu :9:
zeyn geçmiş olsun canım .dikkat et lütfen hırıltı iyi değil yaa.doktor keşke iğne verseydi en kesin çözüm ..
kızlar bebeğinize yemek verirken neyi ölçü alıyosunuz ..mesela sebe püresi bir öğünde ne kadar yiyor ..bir çay bardağı gibi...

herkese güzel bir gün olsun inşallah........

günaydın,
ben çorba, yoğurt ve meyve ezmesi veriyorum ek gıda olarak ve hepsini bir kaseye koyuyorum, çorba kasesi kadar filan bir kase, iştahı ve açlık durumuna gör bazen tamamını yiyor , bazen bırakıyor bir-iki lokma dibinde..
oğluşumun keyfi ne isterse yani:52:

Back
X