2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
herkese günaydın
bugün bebişler nasıl bakalım
dün bi kıımla gezdik ,dışarda yemek yedik .ama sadece ben yedim kızım arabasında uyudu :9:
zeyn geçmiş olsun canım .dikkat et lütfen hırıltı iyi değil yaa.doktor keşke iğne verseydi en kesin çözüm ..
kızlar bebeğinize yemek verirken neyi ölçü alıyosunuz ..mesela sebe püresi bir öğünde ne kadar yiyor ..bir çay bardağı gibi...

herkese güzel bir gün olsun inşallah........

oh ne güzel keyif yapmışsın. darısı başıma.
ben kaseye koyuyorum ne kadar isterse o kadar yiyor. yoğurdu babymix veriyorum. nerdeyse hepsini yiyor.
kavanoz maması veirisem bir kavanozu bitiriyor. yani keyfine göre yiyor.

günaydın kızlar!
dün kreşe gittim oğluşum geldi ama biraz durgun. kucağıma aldım sıcaktı. dedim ki ateşi mi var, öğretmeni hayır arabaya yatırdık ondan olmuştur dedi. tabi içime sinmedi ama arabaya koyup eşimin yanına geldik. orda tekrar baktık, eşimde var dedi. sonra kanguya koyup eve getirdim. duş aldırdım. ateşini ölçtüm 37,8 idi. hemen fitilini attım. bodysini çıkarttım. örtüsünün üzerinde biraz oynattım. ama fazla hareket etmediği halde terledi. gece 10 na doğru uyudu. sadece beziyle yatırdım balkon kapısını aralık bıraktım. gece baktım yine terlemiş. sırtı buz gibi üzerine tülbent örttüm. sabah şükür ateşi düşmüş. neden oldu anlamadım. dişten oldu belkide. dişleri çok kaşınıyor.

Son düzenleme:
kızlar biberon emziğinde 2 numaraya geçtiniz mi? ben hala 1 numara kullanıyorum. 2 numara aldım ama tuğra suyu yada mamasını içerken boğazına kaçırıyor, öksürüyor. ağzına çok geldiği için ağzından dışarıya akıyor. 2 tane emziği açtım, bir tanesi paketiyle duruyor. 1 numarayla değiştirmeyi düşünüyorum. sizde durumlar nasıl?

günaydın kızlar!
dün kreşe gittim oğluşum geldi ama biraz durgun. kucağıma aldım sıcaktı. dedim ki ateşi mi var, öğretmeni hayır arabaya yatırdık ondan olmuştur dedi. tabi içime sinmedi ama rabaya koyup eşimin yanına geldik. orda tekrer baktık, eşimde var dedi. sonra kanguya koyup eve getirdim. duş aldırdım. ateşini ölçtüm 37,8 idi. hemen fitilini attım. bodysini çıkarttım. örtüsünün üzerinde biraz oynattım. ama fazla hareket etmediği halde terledi. gece 10 na doğru uyudu. sadece bez iel yatırdım balkon kapısını aralık bıraktım. gece baktım yine terlemiş. sırtı buz gibi üzerine tülbent örttüm. sabah şükür ateşi düşmüş. neden oldu anlamadım. dişten oldu belkide. dişleri çok kaşınıyor.

geçmiş olsun canım,
ara ara ahmet burak da aynıhallere giriyor,
sanırım hem havalar sıcak hem de dişler gelecek ..
vücut ısıları ara ara yükselebiliyor,
ama sen bu durumu kreşe bağlama gözünü seveyim,
benimki evde ve anneannesinin elinde ama aynı şeyleri yaşıyoruz,
hani üzme kendini , strese sokma demek istiyorum:54:

geçmiş olsun,dişten olabilir cnm bizde geçen hafta 4gün ateşliydik iki tane diş çıkardı,şükür geçti şimdi

kızlar biberon emziğinde 2 numaraya geçtiniz mi? ben hala 1 numara kullanıyorum. 2 numara aldım ama tuğra suyu yada mamasını içerken boğazına kaçırıyor, öksürüyor. ağzına çok geldiği için ağzından dışarıya akıyor. 2 tane emziği açtım, bir tanesi paketiyle duruyor. 1 numarayla değiştirmeyi düşünüyorum. sizde durumlar nasıl?

aynen canım ahmet burak da 2 numaralı emziğe geçmek istemiyor, hem biberon emziği hem de normal emzikte hala 1 numarayı kullanıyoruz biz de...

geçmiş olsun canım,
ara ara ahmet burak da aynıhallere giriyor,
sanırım hem havalar sıcak hem de dişler gelecek ..
vücut ısıları ara ara yükselebiliyor,
ama sen bu durumu kreşe bağlama gözünü seveyim,
benimki evde ve anneannesinin elinde ama aynı şeyleri yaşıyoruz,
hani üzme kendini , strese sokma demek istiyorum:54:

sağol canım, yok kreşe bağlamadım zaten ama onlar ateşi olduğunu nasıl anlamadı ona şaşırdım. hani dikkat etmiyorlar mı? ne kadar zaman öyle ateşle durdu kimbilir. çantama derece ve fitil koydum. çok mu pimpiriğim bilmiyorum ama çocuğuma en iyi ben bakabiliyorum. kimse anne gibi olmuyor.

geçmiş olsun,dişten olabilir cnm bizde geçen hafta 4gün ateşliydik iki tane diş çıkardı,şükür geçti şimdi

sizede geçmiş olsun.

aynen canım ahmet burak da 2 numaralı emziğe geçmek istemiyor, hem biberon emziği hem de normal emzikte hala 1 numarayı kullanıyoruz biz de...

emzikte 2 numarayı verdim severek alıyor ama biberonda olmadı. 1 numara alayım bari.
sanırım mamayı yada suyu içerken çekerek emmeye alıştı. delik büyük olunca çekmeye çalışıyor birden ağzına dolunca yutamıyor.

sağol canım, yok kreşe bağlamadım zaten ama onlar ateşi olduğunu nasıl anlamadı ona şaşırdım. hani dikkat etmiyorlar mı? ne kadar zaman öyle ateşle durdu kimbilir. çantama derece ve fitil koydum. çok mu pimpiriğim bilmiyorum ama çocuğuma en iyi ben bakabiliyorum. kimse anne gibi olmuyor.

canım benim tabii ki anne gibi bakamaz kimse ama sen de extra telaş yapıyorsun,
ben doktoruma sordum 37,7 üzerine çıkana kadar telaş olma normal ateştir dedi,
37,8 de çok yüksek değil yani, bir de nacizane fitil yerine pedifen kullan,
fitilden hafifmiş, ilaç ne de olsa hafif dozda versen daha iyi dedi bana doktor..
1 çay kaşığı pedifen veriyorum ben bu durumda

canım benim tabii ki anne gibi bakamaz kimse ama sen de extra telaş yapıyorsun,
ben doktoruma sordum 37,7 üzerine çıkana kadar telaş olma normal ateştir dedi,
37,8 de çok yüksek değil yani, bir de nacizane fitil yerine pedifen kullan,
fitilden hafifmiş, ilaç ne de olsa hafif dozda versen daha iyi dedi bana doktor..
1 çay kaşığı pedifen veriyorum ben bu durumda

canım napiiim ama senin annen bakıyor daha emin ellerde. aklıma bin tane soru geliyor. sabah kahvaltısını yerken ağzını kilitledi yine. ben kolyemi salladım karşısında oynadım babası yedirdi. orda da yemezse uğraşırlar mı yemezse sütünü verirler. kamera sisteminin meb tarafından yasaklanması iyi olmamış. mesela dün kabak, domates,havuç aldım zeytinyağımı kendim götürdüm. yemeğini bununla yapın dedim. birde şeftali aldım ikindide yesin dedim. birde her ihtimale karşı kavanoz maması meyve püresi koymuştum. baktım kavanoz mamasıda yok. bu akşam müdürle konuşacağıum. birde stajer öğretmenler var arapsaçına dönüyor. anladığım kadarıyla sadece öğretmeni ilgilenmiyor.
canım fitili dr. önerdi bize daha öncede ateşi 37,8 olmuştu. calpol verdim içedi dr. da bu fitili alın dedi. hatta gece ateşi düşmeyince calpol verdim etkisi olmadı. kontrole gittiğimizde sorarım. pedifen aklımda olsun önerirse alırım.

Son düzenleme:
kızlar meraba .kahvaltıdan sonra ben de eczaneye gittim ..ne tesadüf ki siz de bahsetmişsiniz emzik olayı ..biberon emziği aldım ..normal emzik de 2 numara zaten ama chicco kullanıyorum ben 12 aylığını aldım gayet de sevdi emziğini bi sorun yok ...gelgelelim biberona..galiab bu konuda benden daha tecrübeli olan yoktur ..her türlü biberon ve emzik mevcut bizim evde..ilk önceleri chicconun biberonunu sevdi sonra bıraktı onu ...
dr browns mıydı neydi onu kullandım şimdiye kadar ..bi kaç gündür onu da bıraktı ..şimdi normal küçük başlıklı cam biberon kullanıyorum....
biliyo musunuz çok iyiyim ama çünkü ben de istiyordum cam biberondan içsin saolsun yavrucum beni hissetti galiba şimdi ondan içiyor ...bizde 1 numarası vardı çok zorlandı çok az geliyor mama çünkü ..gittim iki numara aldım gayet iyi şimdi ...görseniz teyzeleri şimdiki halini :1:biberonunu içti şimdi ..halının üstünde sızmış kalmış ben mutfağa gidene kadar ....çok tatlı canım kızım benim ..ona bakınca yüreğim hop hop ediyor...allah yavrularımdan beni ayırmasın...
melodi bu arada geçmiş olsun dişten olabilir ayrıca ateşi çok yüksek değilmiş...üstünü fazla giydirme bak nasıl serinliyolar hemen ..bi de ateş düşürücü olarak ben dolvenin üstüne tanımam anında düşürüyor :34:
oğluşun kreşteydi evet unuttum bir an ..ya takma kafana bakıyorlardır eminim tabi ki bir anne gibi kimse bakamaz, ona bakarsan kendi akrabalarımız bile anne gibi bakamaz ...sen gayet dikkatli ol ..gerisini allaha bırak o koruyacak yavrunu ..

slm herkeseee nasılsınz ben iyiyim şükür denizlideyim çok sıcak burasııı nefes alınmıyo akşam 8dn sonra çıkıyoz dışarı kızım zıbınla yatıp kalkıyoo kızım 2 tane diş çıkardı kelimeler arttı hayır falan deyince anlıyo artık gel yapıyo eliyle dilide durmuyo gel gel diyoo ikigndrde sürünmeye yelteniyoo popoyu kaldırıpp yatırıyorum arkamı bi dönüyom ya dnmüş yada oturmuşşş çok hareketlendi en tehlikeli zamanlar çok dkkat etmek lazım yürütecede koyyorum ordan ora koşturuyoo ama hala hç bşy yemiyooooo kilitliyo ağzını ne kahvaltı ne çorba ne meyve paso meme ve su başka bşy yokkk

selam kızlar ...
melodicim geçmiş olsun canım hem ateş hemde iştahsızlık olduğuna göre yeni diş geliyor galiba inşallah başka bişey değildir tedirginliğini çok iyi anlıyorum cnm yüreğini ferah tut yeniden tatile çıkmana çok az kaldı ozamana kadar sabret cnm ama dikkatli olmaları konusunda uyarmalısın bu çocuk diş çıkarma döneminde ateşini sıkça kontrol etmeleri gerek yemek yedirmek için senin kadar uğraşmazlar birini yemediyse diğerini denemişlerdir sonuçta aç kalamaz çocuk rahat ol cnm müdürleriyle tüm detayları konuş daha hassas olmalarını iste bu arada tatil dönüşü yine kreşemi gidecek tuğra bebek:emir_bebek:

slm herkeseee nasılsınz ben iyiyim şükür denizlideyim çok sıcak burasııı nefes alınmıyo akşam 8dn sonra çıkıyoz dışarı kızım zıbınla yatıp kalkıyoo kızım 2 tane diş çıkardı kelimeler arttı hayır falan deyince anlıyo artık gel yapıyo eliyle dilide durmuyo gel gel diyoo ikigndrde sürünmeye yelteniyoo popoyu kaldırıpp yatırıyorum arkamı bi dönüyom ya dnmüş yada oturmuşşş çok hareketlendi en tehlikeli zamanlar çok dkkat etmek lazım yürütecede koyyorum ordan ora koşturuyoo ama hala hç bşy yemiyooooo kilitliyo ağzını ne kahvaltı ne çorba ne meyve paso meme ve su başka bşy yokkk

hoşgeldin denizlimize bende denizlideyim ,demek sıcaklarımızla tanıştınız kavruluyo valla ortalık.
denizlili misin?

kızlar meraba .kahvaltıdan sonra ben de eczaneye gittim ..ne tesadüf ki siz de bahsetmişsiniz emzik olayı ..biberon emziği aldım ..normal emzik de 2 numara zaten ama chicco kullanıyorum ben 12 aylığını aldım gayet de sevdi emziğini bi sorun yok ...gelgelelim biberona..galiab bu konuda benden daha tecrübeli olan yoktur ..her türlü biberon ve emzik mevcut bizim evde..ilk önceleri chicconun biberonunu sevdi sonra bıraktı onu ...
dr browns mıydı neydi onu kullandım şimdiye kadar ..bi kaç gündür onu da bıraktı ..şimdi normal küçük başlıklı cam biberon kullanıyorum....
biliyo musunuz çok iyiyim ama çünkü ben de istiyordum cam biberondan içsin saolsun yavrucum beni hissetti galiba şimdi ondan içiyor ...bizde 1 numarası vardı çok zorlandı çok az geliyor mama çünkü ..gittim iki numara aldım gayet iyi şimdi ...görseniz teyzeleri şimdiki halini :1:biberonunu içti şimdi ..halının üstünde sızmış kalmış ben mutfağa gidene kadar ....çok tatlı canım kızım benim ..ona bakınca yüreğim hop hop ediyor...allah yavrularımdan beni ayırmasın...
melodi bu arada geçmiş olsun dişten olabilir ayrıca ateşi çok yüksek değilmiş...üstünü fazla giydirme bak nasıl serinliyolar hemen ..bi de ateş düşürücü olarak ben dolvenin üstüne tanımam anında düşürüyor :34:
oğluşun kreşteydi evet unuttum bir an ..ya takma kafana bakıyorlardır eminim tabi ki bir anne gibi kimse bakamaz, ona bakarsan kendi akrabalarımız bile anne gibi bakamaz ...sen gayet dikkatli ol ..gerisini allaha bırak o koruyacak yavrunu ..

sağol canım sadece askılı çıtçıtlı body giyiyor, gece bez ile yattı. dolve şurup mu canım?
evet allaha dua ediyorum. başkasına emanet etmek çok zor.

sende ne zamandır yoktun iyi olmana sevindim.
diş çıkarmış seninkide inci gibi sağlıklı olsun.

selam kızlar ...
melodicim geçmiş olsun canım hem ateş hemde iştahsızlık olduğuna göre yeni diş geliyor galiba inşallah başka bişey değildir tedirginliğini çok iyi anlıyorum cnm yüreğini ferah tut yeniden tatile çıkmana çok az kaldı ozamana kadar sabret cnm ama dikkatli olmaları konusunda uyarmalısın bu çocuk diş çıkarma döneminde ateşini sıkça kontrol etmeleri gerek yemek yedirmek için senin kadar uğraşmazlar birini yemediyse diğerini denemişlerdir sonuçta aç kalamaz çocuk rahat ol cnm müdürleriyle tüm detayları konuş daha hassas olmalarını iste bu arada tatil dönüşü yine kreşemi gidecek tuğra bebek:emir_bebek:

evet canım üstten 3. dişi geliyor.
bu akşam konuşacağım. benim kızdığım ateşini anlamdılar ve ishal gibi olduğunu bugün ben ateşini söyleyince dediler. bi de bugün karpuz yiyecekti. muz yada şeftali var dediler. muz verin dedim. kreşte olacak büyük ihtimal, memnun kalırsak ama başka çaremizde yok.

ebrar hoşgeldin ..
melodi yine kreşe gidecek demek ..annen neden bakmıyo orasını ben kaçırdım galiba ..
tabi başka çare olmayınca mecbur kreşe gidecek ..neyseki bir sürü bebek böyle ..sonuçta bebişleriniz için çalışıyosunuz...

ebrar hoşgeldin ..
melodi yine kreşe gidecek demek ..annen neden bakmıyo orasını ben kaçırdım galiba ..
tabi başka çare olmayınca mecbur kreşe gidecek ..neyseki bir sürü bebek böyle ..sonuçta bebişleriniz için çalışıyosunuz...

canım annemde kalp pili var ağır kaldıramıyor. konuşabilse o zaman derdini anlatır. ne söyleniyorsa ona inanmak zorunda kalıyorum.

hımm annen rahatsız demek ..geçmişler olsun ..
tabi haklısın daha konumadıklarından zor ...ama takma kafana hem güvenilir biryer olmasa sen zaten bırakmazdın ..iyce araştırdın tanıdığında vardı galiba ...

hoşgeldin denizlimize bende denizlideyim ,demek sıcaklarımızla tanıştınız kavruluyo valla ortalık.
denizlili misin?

hayır canım ben sivas lıyım eşim denizlili tatillerde geliyoz denizliye merkesde değilm ama çal bağlı bi kasaba burası merkeze gezmeye geliyoz ama okdr sıcak ki gözüm kesmiyo gelmeyi cumartesi akşam pamukkaleye gittik gezmeye ordan çıkınca bikaçsaat denizliye uğradık gece 12 de dndk eve denizliye gtt,iiğimdede ya terasa yada formçamlığa gidiyom en ferah yer orası varmı alış verişe yada gezmeye önerecn yerler

hımm annen rahatsız demek ..geçmişler olsun ..
tabi haklısın daha konumadıklarından zor ...ama takma kafana hem güvenilir biryer olmasa sen zaten bırakmazdın ..iyce araştırdın tanıdığında vardı galiba ...

sağol canım. evet arkadaşlarımın tavsiyesi ile verdim.
evde olup bebişine kendi bakanlar imkanınız varsa anaokuluna kadar kendiniz bakın. benim imkanım olsa çalışmam.
dün bişey yapamadım evde bulaşık yıkadım yemek yedik oğlanın çamaşırlarını yıkadım stım ve yattık. ev savaş alanı gibi. sabahta oğlanın ütülerini yaptım, bizimkiler duruyor.
bi düzen kuramadım. bebekle çok zor çalışıp ev işi yapmak.

Back
X