2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
3 üncü dişimiz patladı:)

ee artık abla olduk 9 aylıgız kolaymı:) bu arada dun kızım bızım ıçın yaptıgım dolmadan yedı hemde tam 1 tane bende ezdım yogurt koydum ustunede verdım amannnnnnn sakın sakın zaten ıstahsız dedım ıstedıgı bıse var hazır verıyım yesın.hem baharatlı hem tuzluydu ama verdım valla.ondan onceki gunde kasarlı ve sutlu patates puresı yemıstı napıyım verıyorum.hıcbıse yemek ıstemıyo ama bızım ıcın yaptıgım seylerı sevıyo..ınsallah zararı yoktur.boyle dıyınce annem cıldırıyo:)'ne zararı olcak bız sıze herseyı verıyuk,yemekten zararmı gelır'dıyo...

canım benımkıde sureklı kabız oluyodu bı surup kullandık gectı ıstersen verıyım ısmını dr.una sor.cunku bende telden aradım dr.u kabız ne yapıyım dıye bu surubu soledı 1 hafta kullandık rahatladık artık.1 aydır kabız olmadı..masallah

veririsen sevinirim canım. ben fitil kullanıyorum ama anlık işe yarıyor. bende arayıp sorarım verirse kullanırım.
sizinde dişleriniz hayırlı olsun.
valla ben tuz ve baharat koymadan yaptım dolmayı ve yedi. kendimiz yerken ilave ettim. ben ona ayrı yemek yapıyorum. hergün değişik yapıyorum. kreşte yiyor mu uğraşıyorlar mı diye düşünmekten üzülüyordum. evde kendim pişirip yedirince nasıl içime sinip mutlu oluyorum anlatamam. bundan sonra kreşe yemeğini ben yapıp götürceğim. benim gibi özenle yapacaklarını sanmıyorum.
canım yemeğin içine tuz ve baharat atma. kendiniz yerken atın. çünkü tuzun bir yararı yok. benim kv. de şeker tuz azcık ver diyor ama ben vermiyorum. zaten ekmek ve peynirde az da olsa var. bu kadarı yeter.

canım bende gliserin kansuku koyunca poposunu tutuyorum ama normalde fitili bütün olarak atması gerekiyo bende 1 ay önce koydum fitili bi türlü yapmıyo fitilde çıkmıyo çok korkmuştum niye çıkmadı diye ama 2 3 saat sonra bi yaptıki sorma

bende bütün olarak attım. birde fitili buzdolabında saklamak gerekiyormuş. bende öyle yapıyordum. çok sertleşti diye yenisini aldım.

kızlar dün akşam bebek hemşiremizle karşılaştık yolda kızamık aşısını sordum yok öyle bişey 1 yaşında yapılacak dedi

canım yanlış anladın koyarken bütünü demedim afedersin kakasıyla bütün olarak erimeden çıkıyo demek istedim

tamam canım yanlış anlamışım. erimesi lazım ki faydası olsun. şimdi oğluşum uyandı kakasını yaptı. biraz sulu ishal gibi birazda katı yapmış. söküyor sanırım.

kızlar bizim bir problemimiz var,
bebeğim gece uyurken kalkıp oturuyo yatağın içinde (uyur vaziyette)
sonra uykusu açılıyo yavaş yavaş, ayağa kalkıyo. geri yatırsam da kendi kendine yine kalkıp oturuyo.
veya uyutuyorum yatağında, iyice uykuya dalıyo, 5 dk içeri gidiyorum gelip baktığımda bi daha kalkmış oturuyo oluyo.
niye böyle oluyo bebeğime?

acaba rüyasında bişeyler mi görüyor? belki rüyasında oturuyor onu yapıyor dicem ama bilemiyorum ki doktora danış istersen.

Melodi,
hoşgeldin ben de seni soracaktım foruma sabahtan ama yoğundum biraz anca girebildim,
tatilde misin hala?geldiniz mi eve?
kabızlık konusunda da , benim oğlum da bir kaç gün boyunca seninki gibi afedersin koyun kakası gibi yaptı,
doktora gitmemiz gerekiyordu gitmişken sordum,
fitil filan vermek iyi değil, fazla müdahale etmeyin, içtiği suyu artırın ve yemeklerine koyduğun zeytinyağını biraz arttır,
kayısı püresi yedir, bir de kahvaltıda, pekmezle birlikte biraz tereyağı yedir,hemen düzeliyor kakası..
benim doktorum, inek sütü, bal ve yumurtanın beyazı hariç her şeyi yedirebilirsin dedi, tuz koymuyorum aslında ben oğlumun yemeklerine ama yine de sordum, az koyabilirsiniz dedi.hani tuzsuz yemeyen bebekler için söylüyorum arkadaşlar..

Merhaba arkadaşlar Ela çoook geçmiş olsun canım Rabbim bütün meleklerimizi beterlerinden korusun...Benim kızımda aynen iştahsız ne verirsem vereyim öğğğğ böğğğ yapıyor ve ele avuca sığmıyor ne kuxcakta duruyor ne yerde ne yürüteçte ne yapacağımı şaşırıyorum...bayram sonrası okulum açılıyor zavallı annem nasıl uğraşacak bu yaramaz kızla bilmemki... Dün birlikte çamaşır topladık doğrusu ben çamaşır serdim kızım ıslak çamaşırları geri topladı..

Erkek analarına duyurulur kızım pek hamarat ilerde yaşadım kızım işlerde çok yardım edecek bana çoooooook

Ayrıca bugün 9 ayımızı doldurmuş bulunuyoruz...kızlar düşünsenize 9 ay içerde 9 ay dışarda tam 1.5 yıldır hayatımızda bebişlerimiz...

acaba rüyasında bişeyler mi görüyor? belki rüyasında oturuyor onu yapıyor dicem ama bilemiyorum ki doktora danış istersen.

canım ben de bilmiyorum sıcaktan desen, odayı serinletiyoruz. soğuktan desen üzerine de pike örtüyoruz .
karnı aç desen süt içip öyle yatıyo.
birkaç gündür böyle ama sürekli olduğunu yeni farkettim.
az önce annemle konuştum, süt içmiş kotukta uyumuş; annem de sinekler yemesin yatağına yatirim demiş. önce gidip yatağını düzeltmiş sonra salona girmiş bi bakmış yatağın ucunda oturuyo uykulu uykulu. korkmaya başladım. gecenin karanlığında bi uyanıyorum oğlum kalkmış ayağa yataktan bana bakıyo sessiz sessiz

ay maşallah ya ne kadar büyümüş bu annesi,
çok tatlı olmuş

maşallah pek hamaratmış :)) bnm oğlum da yarın tam 9 aylık oluyor :) cuma günü sağlık ocağına götürücem kontrole.

Melodi, buraya eklediğin resimleri göremedim ama albümüne baktım ay maşallah ne kadar tatlı oğlun,
ay resmen sarışın mavi gözlü , en sevdiğim tip ,
bu arada sen de çok güzelsin maşallah, eşin de bruce maşallah

ailecek hayranınız oldum kız

tatildeyim canım. köyde kv. yanındayız. bugün hava bulutlu ve rüzgarlı diye gidemedik. şansımıza yarında yağmur var görünüyor.
fitil bende fazla koymak istemiyorum ama evdeyken zaten gece 2 kere su içmeye kalkıyor gün içinde de güzel su içiyordu. yemeğine zeytinyağını az fazla koyuyorum. kahvaltıda tereyağı deneyim bende. kaç gündür tek yediği şey kayısı püresi. ama bana mısın demedi hep aynı. birde köye gelince suyu gün içinde az içiyor.
bende hemen hemen herşey veriyorum ama tabi şeker tuz ve baharat hariç. makarna ve pilavda vermedim. pirinci şu an yemeklerine koymuyorum kabız diye. baharat zaten vermiyorum. evde olduğumdan beri yemeklerini kendim yapıyorum. sebze ymeklerine ve çorbalarına kendi yaptığım tavuk suyundan koyuyorum. eve dönünce tekrar kıyma koymaya başlayacağım.

maşşallah kuzuna pek hamaratmış fıstık!

sağol canım benim buraya koyduğum resimde oğluşun simitteki fotosu aynı yani canım. göbek ve göğüste küçülse daha iyi olacağım canım!

sağol canım benim buraya koyduğum resimde oğluşun simitteki fotosu aynı yani canım. göbek ve göğüste küçülse daha iyi olacağım canım![/QUOTE .!.:
Ben verdim çok şükür kilolarımı,hatta 59 ile hamile kalmıştım şimdi 56'yım,
hem oruç tut hem de emzir , tavsiye ederim acayip zayıflatıyo

Ben verdim çok şükür kilolarımı,hatta 59 ile hamile kalmıştım şimdi 56'yım,
hem oruç tut hem de emzir , tavsiye ederim acayip zayıflatıyo

maşallaaaaaaaaaaaaaah sana. canım benim hiç emzirme şansım olmadı çünkü sütüm gelmedi.
emizrmek kilo verdiriyormuş ama benim şansım olmadı. en çokta oğluşumun. oruç tutamıyorum maalesef. çok yoruluyorum ve acıkıyorum. günlerde uzun ve sıcak. kendimde o gücü göremediğim için tutmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…