2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
güzel anneler yardımınıza ihtiyacım var.. 21 Kasım doğum bir kızım var.7. ayın ortasından bu yana dişlerle uğraşıyoruz ve iştahımız nerdeyse bitti.9 aya girdiğimizde
beni emmeyi bıraktı.Neler hazırlıyorum yesin diye bir türlü yediremiyorum iki kişi zorla yediriyoruz.Yoğurt yiyen çocuk yemez oldu.Anlayacağınız çok dertliyim.yeni 9 aylık oldu kilosu 8.100 boyu 71 cm.Ancak çok hareketli bir çocuk herkes buhareketle yesede kilo almaz diyor.Ama ben kilodan çok vitamin alması derdindeyim.Aptamil mama içiyor.tavsiyeleriniz nedir sizinkilerde de diş döneminde oldu mu böyle??

selamlar kizlar.
uzun zamandir uğramiodum bi bakiim dedim.
inşallah hepiniz çok iisinizdir.
tüm gün benim kizla uğrasmaktan hiçbişeye vaktim kalmio doğru dürüst.
çok afacan maşallah.

umarim en kisa zamanda atlatirsiniz bu dönemi.
meyva filandami yemio?

meyva filandami yemio?

meyva filandami yemio?

canım bir tek meyveyi seviyor zaten sabahları 120 cc aptamil ve bir şeftali püresi içinde iki bebe bisküvisi öğleden sonrada armut ve muz karışımlı püre yedi.. bir de akşam yoğurt çorbası içti bütün gün bu işte.

çok hoşsun özgül ,demek muhammedi geçer :) ama belli de olmz hani bu işler bu arada farkettim muhammed kasımın kaçına doğdu 2 sine mi ...ayça 1 kasım doğumlu arada bir gün gözüküyo :)
evet canım 2sinde doğdu:)muhammed kendi kendine 2 elini bırakıp ayakta durmayı ilerletti ama adımlama konsusunda çok uygunsuz vakitleri seçtiği için ben genelde o bana adımalrken kucaklaryıp alıp işimi yapıyorum (

aferin paşaam ne güzel hayvanlarla kaynaştı demekki:)ne güzel ya:)ben de bu cuma bime robot köpek gelmiş canlısıyla aram ii değil bari oyuncağıyla kaynaştırayım:)))biz de yürüme ayakta durma ii gidiyor ilerleme de var
meyve suyu ebnde hero baby nin bebek meyve suları var onlarfdan veriyorumher zaman meyve sıkacağında sıkamıyorummuhammed de bütün evi tanıyo bi odada ben yatıyorum diğerinde eşim 2 mizde bitmiş haldeyiz.Muhammed de bizden ilgi istiyo ve mızmızlanıyor,bu 2 oda arasında 2 kordior olmasına rağmen bi gelip bana mızmızlanıyo bakıyo benden tepki yok gidiyo babasına mızmızlanıyo bakıo ondan tepki yok gene bana geliyo böyle 4-5 defa gitti geldi yavrucak en sonunda ben gücümü topladım kalktım:))zeka küpü kız bunlar:)anam bu arada ben biraz daha zayıflarsam okula başlayınca hatunlar beni tanıyamıcAK::)beni ilk gördüklerinde göğüslerimin nereye kaybolduğunu sormuşlardı:)))bu kez ne dicekler bakalım:))

pirinç unu muhallebisi yemiomu peki?meyveli yapsan mesela.bisküvide koyabilirsin içine.çok lezzetli ve yumuşak oluyo.bizimki sevio muhallebiyi.

selam kizlar nasilsiniz?
oglum yine asizede dun hepatit b asisinin 2. dozunu vurdu dr. bugun gecede ayaktayiz ilk dozdada boyle gece kalkmisti. huysuzluk hat safhada valla.
bu arada benimkide yaklasik iki aydir emekliyor karistirmadi dolap ve cekmece kalmiyor:S
bende arkasindan kosturuyorum 64 kilodan 58 kiloya dustum dahada gidecek gibi duruyor kilolar oructada hic kilo alamiyorum zaten.
benim sipam yurusede rahat etsem dicem ama bakalim bu sefer yuruyunce neler yapacak.
bu arada hicbir oyuncak ilgisini cekmiyor mutfak esyalari cekmeceler oglumun vazgecilmezleri cok tuhaf bu cocuklar miss gibi oyuncak varken orayi burayi karistiriyorlar.

Son düzenleme:
merhaba millet,
haftasonu ve pazartesi evdeyim malum ama nete giremedim,
zaten Ahmet Burak büyüdükçe hiç beni bırakmaz oldu, galiba anlıyor her zaman evde olmadığımı ben evdeyken, yanımdan ayrılmak istemiyor yavrum, hele dün sabah 7,5ta kalktı ve 2ye kadar uyumadı, artık bayılacak uykusuzluktan hala bana bakıp mızırdıyor, e kuzuma e e diyorum kıkır kıkır gülüyor, ne alem çocuk ya..ay çok seviyorum kızlar ben oğlumu ne tatlı bi şey ya bu böyle, aklıma gelmezdi bu kadar seveceğim..
cumartesi günü kaynıma kız istemeye gittik iftardan sonra, oğlumu anneme bıraktım iftardan sonra uyuyor diye, yalnız gittik eşimle..bi güzel giyindim, hafif de makyaj yaptım-gelinden güzel olmayayım diye ama kahretsin yine de çok güzeldim
pazar günü de evdeydik akşama da iftara davetliydik, ama evdeyken bilgisayaravaktim olmuyor pek diyorum ya tepemden inmek istemiyor, vızır vızır emekleyen çocuk, konu bana gelmek olunca eli ayağı kesiliyor, kollarını yana sarkıtıp oturuyor ve ağlamaya başlıyor gel beni al diye..bi görseniz tam şımarık oldu dana
bugün de işe geldim de sabahtan işleri toparladım bi de sabahtan site hata verdi giremedim, bu arada brc geçmiş olsun uygara..bi daha olmaz inşallah..herkese selamlaaar

kopekop hoşgeldin :)sanki benim kızımı anlatmışsın şımarıklık konusunda tavırlar aynı:)
bloğuna girilmiyor bir sorun var heralde ,ordan takip etmeye çalışıyorum oğlunu ..ismi çok güzel bi kere ben de burak ve ahmet isimlerini çok severim isabet olmuş iki isim yanyana :)
demek eltinden güzel oldun güldürdün beni ..elti diyorum da verdiler mi kızı bari :))
evde olunca zor oluyor canım her iş sana bakınca, bir o yana bir bu yana robot gibi işleri yetiştirmeye çalışıyosun ...ben de ufak ufak başladım işe dinlene dinlene yapıyorum ...bıdığımla da oynuyoruz ..oyun oynamaya bayılıyor ..dün uyumak bile ismedi oyun istedi ..banyo yaptırdım da mayıştı sıpa ..banyoyu da çok seviyor maşallah, suya girince keyfi artıyor ..oyun yapıyor köpükleri yakalamaya çalışıyor ..etrafı da bir güzel yıkıyor ...
sık sık girmeye çalışın canım ...grş...öptüm oğluşunu ...

Son düzenleme:

saol canım, Bloguma girilmediğini farketmedim, burada da engelli ya bakamıycam şimdi, eve gidince bi bakayım niye acaba?sayfada yeni düzenlemeler yapmıştım ondan mı acaba?
ay ne zormuş bu blog işi , zaman ayırmak gerekiyor , bir de bilmek gerekiyor, benim de bilgisayar bilgim , yazılmış programları kullanmaktan ibaret, gerçi ileri excel filan biliyorum ama konuyla alakası yok
kızı verdiler tabii, bizim oğlumuzdan eyisini mi bulacahlar
boncukcum ben zaten güzelim , makyaja da gerek yok ama makyaj da yapınca ala
şaka bir yana inşallah anlaşırız ya bi de uyuz bi tip çıkmaz da inşallah uğraşmak istemiyorum kimseyle , yaşlandım artık
ayy oğluşumu özledim şimdi yaa..küçücük kuzum benim, ne tatlı var ya, sabah annemim kucağından bana gelmek istiyor öpreim dedim gitmeden, bi sarıldı boynuma, ay duygusala bağlamamak için zor tuttum kendimi

canım benim ne zor di mi evde bırakmak ..ama yine de annen bakıyor şükret ya kimseler olmasaydı da yabancılara bıraksaydın..melodi mesela ne zorluklar yaşıyor ..bu arada melodi bayadır yok ..noldu acaba inş..kötü bişi yoktur ...
canım blog işi zor bence de ..ben de uğraşıyorum ama biraz ,hiç vakit olmuyo daha başlangıçtayım ve hiç beceremiyorum sanki ...bilgim de pek yok kurcalaya kurcalaya işte ne öğrenirsem ...
prop sen nerelerdesin anacım görünmüyon..ayyy kızlar saklandığınız yerden çıkın beaa... ne hoş sohbetsiniz aaaa...

ben inzivaya cekıldım, gunlerdır uykusuzuz, demır cok fena, sureklı aglıyor ve gece gunduz hıc uyumuyor.. bakıcı ılanı verdım dun gece artık, canıma tak ettı,haftasonu marmarısıe gıdıyorum tatıle, ordan da ankaraya gıdıcem dıs bugdayını fln yapmaya, döndüğümde başlatcam işe bir hafta ıcınde.. canıma yazık valla, tukendık ıyıce, ben tukendıkce demırı de azarlıyorum cunku kotu davranıorum el kdr cocuga ıkımıze de yazık

aaa noldu bu çocuğa burcu yaa bu kadar değildi..bir sıkıntısı mı var acaba..neden uyumaz ki bi çocuk?hem gece hem gündüz yazık sana ..demek iş azarlama boyutuna kadar geldi((ee tabi sinirler geriliyor haliyle..bakıcı fikri iyi sen de yanında olucan tabi..kolay gelsin canım ne diyeyim zor; anne olmak işte böyle bişi...

evet, demır hıc huysuzluk etmezdı.. sbh doktora gıttık, ust dısler şişmiş cok fena.. bı de ben aglatmıomusum hıc gık dıynce kosuomusum, cocuk aglamaya alıstırmıs kendını baslıomus mesela ben de sınırlıyken bagırıp almıorum fln bu kdr aglamam yetmedı galıba dıyıp daha cok aglıomuş, hanı normalde azıcık aglayınca aldıgım ıcın :/ offff, sutten kesıcem bı de, onu da konustuk doktorla, zaten azalmıstı meme almazsa gece uykusu daha ıyı olurmuş, kar-zarar tablosuna bakarsak uyku su asamada anne sutunden onemlı yanı.. saglıgında bısı yok, huysuzlugu kendınden yanı.. 10 kılo ve 78 cm olmuş, kafasına bakmadık bu sefer. bakıcı gelsın de bı dunya varmış dıyım ısallah, allah yuzume baksın da adam gıbı bırını gondersın, bı de onu dövmekle gerı gondermekle ugrasmıyım.. fırmayla telefonda yarım saat konustuk bayag detaylı profıl cızdım ama bakalım hayırlısı

anlıyorum seni prop.cum, bebek sürekli huysuzluk ettiğinde insan çileden çıkabiliyor,
benim oğlum da hafta sonları öyle yapıyor, bi dakka yanından ayrılsam ağlama kıyamet, sanki sünya yandı, ne istiyosun gene yaa..diye çirkefe bağladığım oluyor, sonra utanıyorum kendimden ne anlar el kadar çocuk, seni istiyor işte diyorum ama insan hiç dinlenemiyor ve yorgunluk da sinir yapıyor..
Parise gidip geldikten sonra huyu değişti bu çocuğun acaba yolculuk filan mı huzursuz etmiş, olabilir mi öyle bi şey, bi de tabii dişler girince işin içinde çok öfkeli oluyorlar, yani benim oğlum diş zamanları çok öfkeli oluyor, bugünlerde bana kızınca pat pat vurmaya başladı mesela dana..diş çıkarıcak heralde benim ki de

kucaga alıstı orda kv sayesınde, onun da hatası dııl aslında baska nasıl uyutsundu cocugu yanı kucagına alıp pış pış yapmıs halıyle.. snr diş geldı yıne, snr sutum azaldı bayag ona da kızar oldu, cok yemek yıyo normalde dıslerden yıyemedı aclıktan ıyıce sınırlı oldu fln, ben de cok gerıldım o da tuz bıber oldu, ben sınırlı olunca o daha da sınırlı oluo

selam kızlar ben geldim. dün işe başladım ama çok yoğunum. dün masamda oturup bilgisayarımı bile açamadım. satış dönemi başlıyor onun hazırlıklarını yapıyorum. oğlum yine kreşte. nasıl ayrılacağım diye dün kara kara düşünüyordum ama allahtan oğlum 2 gündür oraya götürdüğümde uyuyor bende veda etmiyorum. yoksa zor ayrılacağım.
prop dişler çıktığı için huzursuz olabilir. üst dişler daha zor oluyor. geçen salı eve döndük bizimkinin huyu değişti. 2 gün beni bırakmadı mızır mızır 1 dk. yanından ayrılmamı istemedi hiç. eyvah dedim, orda kalabalığa alıştı yandım diye ama arada bıraktım tek bşına ağlasa da dayanmaya çalıştım. neyseki normale dönmeye başladı. benimkide şımarık. mama yerken bana çirkin oluyor deli oluyorum çok tatlı maşşallah! birde nennenenene diyor. anne demeye çalışıyor galiba çok mutlu oldum. çünkü babababababa demesinden fenalık gelmişti. herkes baba diyor bende kızıyorum. artık oğluşumun yemeklerini evde yapıyorum içime siniyor. neyi nasıl yediiğini bileyim. geceleri yorgun olsamda onun için özel hazırlıyorum. ona değer.
birde mama kullanan arkadaşlara sorum günde kaç cc veriyorsunuz. iş yerinden arkadaşlarım o kadar mama verme gece içsin yeter yemek yesin diyor. kafam karıştı ama benim bildiğim 500 cc almamsı gerek 1 yaşına kadar. zaten sabah kahvaltısı öğlen yemeği ve ikindi meyvesi yiyor. yakında akşam öğününe de başlayacağım. daha önce denedim ama fazla yemiyor. biraz ara verdim. birde yoğurdu ben yemekle beraber veriyorum siz nasıl veriyorsunuz?
kakamız hala kabız. çocuğuma doğru düzgün muz şeftali nektar vermedim. ama bugün verdim kayısı yesede kar etmiyor. tek iyi gelen şey semziotu. 2 gün güzel yapıyor.
bende durumlar böyle kızlar sık giremem artık çok işim var!.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…