2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar ben mantar suda bekletilmez die biliyorum, kendisi zaten çok fazla su içerdiği için suda bekletilirse süngersi yapısından dolayı çok su çeker die biliyorum, akan suyun altında yıkamak gerekiyor, ben dış kabuğunu soyuyorum, çok ince zar gibi bi kabuğu var bıcakla içten dışa doğru çekince hemen soyuluyo zaten, iç kısmıda bembeyaz ortaya çıkıyo...

bide varsa mesela içine biraz pul biber ve kekik ilave edebilirsin, hoş bi tat veririr, ben mantarı genelde ya et yemeklerinin içine yada yanına yapıyorum müthiş oluyo...

selam kızlarrr
keyifler nasıl?
26sında dr kontrolüm var
inşallah cinsiyeti de ögrenirim
çok heyecanlıyıııımmmmmmmmmmm

selam kızlarrr
keyifler nasıl?
26sında dr kontrolüm var
inşallah cinsiyeti de ögrenirim
çok heyecanlıyıııımmmmmmmmmmm
İnşallah bebeğin öncelikle sağlıklıdır bakalım cinsiyet ne çıkcak yaa insan meraktan ölüyor.Çin takvmi bana erkek diyordu doktoru ilk tahminine kız dedi,sanırım da kız zaten inşallah sen de öğrenirsin canım benim

sana basit bi tarif daha verim begümcük,

iki orta boy patatesi soy, yıka ve ince ince dilimce tabi kağıt gibi değil biraz daha kalın olsun, minik bi borcamı hafif yağla ve patatesleri diz üzerine biraz tuz dök, üzeri için 1 paket krema, 1 yumurta sarısı (isteğe bağlı) ve 1 çay bardağı sütü karıştır üzerine dök, 200 C de ısınmış fırının alt rafına at ve kaynamaya başladıktan sonra bi beş dakika tut ve üzerine kaşar rendesi serp, kaşarlar eriyip hafif kızarmaya başlayınca hemen çıkart, 5 dakika demlendir ve kaşıkla alıp servis yap... harika bi lezzet ve çok basit hazırlanıyo, buda et yemeklerinin yanına çok güzel gidiyo...

nalancım bunun aynısını kaynanam da yapıyor.Evet güzel oluyor gerçekten de et yemekleriyle.Of acıktım eşim gecikcek dışarda yicek diye yemek yapmadım çok acıktım

kızlar dr geldim bebegımın kalp atımını alamadı dr harekette etmıyordu yarın yıne bakkacak aynıysa alacak

aaaa çok üzüldüm tosti, belki o an için görmemiştir, sen ikili test içinmi gitmiştin, en son gittiğinde nasıldı? sıkma canını inşallah bi şeyi yoktur bebeğinin başka bi doktorada gitseydin hemen...

nalancım bunun aynısını kaynanam da yapıyor.Evet güzel oluyor gerçekten de et yemekleriyle.Of acıktım eşim gecikcek dışarda yicek diye yemek yapmadım çok acıktım

bende çok seviyorum cnm çok lezzetli oluyo malzemen varsa hemen yapabilirsin, yada patates kızartması seviyosan sana çok pratik bi tarif, patatesleri soy ve elma dilimi gibi yap üzerine kırmızı toz biber, kekik, kimyon ve tuz serp 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda koy ve hepsini bi kapta ii ce karıştır, tepsi yada borcama yağlı kağıt ser ve patatesleri üstüne yay, 200 C lik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık15-25 dakika arası pişir pembeleşince afiyetle ye, buda çok hafif ve aynı patates kızartması gibi oluyo...

bunları elma dilimi değilde patatesi dörde böldükten sonra kalın kalın dilimleyip yani küp gibi kesipde yapabilirsin aynı baharatlarla, kızarıncada yapışmaz bi tavaya aktar ve üzerine yumurta kır sürekli karıştırarak yumrta fazla sertleştirmeden pişir (menemen kıvamı olsun) ve afiyetle ye çok doyurucu ve besleyici bi yemek...

Son düzenleme:
Offf süper olur bu da ya... üşenmezsem kalkıp yapıcam hemen bayıldım.yazdım defterime unutmayım diye.Başım çok ağrıyor alerjim sinüzitimi tetikledi kalkmaya gücüm yok kalkabilsem yapcam hemen.
Sen nerelisin nalancım yemeklerin bayağı lezzetli :)

ben en çok zeytinyağlı yemekleri severim, hemen dolaptan alıp yiyosun ya müthiş oluyo, valla kendime hizmet etmeyi hiç sevmem ama misafir ve kocam için deli divane olurum...

ben en çok zeytinyağlı yemekleri severim, hemen dolaptan alıp yiyosun ya müthiş oluyo, valla kendime hizmet etmeyi hiç sevmem ama misafir ve kocam için deli divane olurum...
Ben de zeytinyağlı çok severim aynen :)Ben de kendime üşenirim ama misafir gelince döktürürüm ben de:) Kocama çok döktürmüyorum artık çok kilo aldı diye :)

çok geçmiş olsun cnm, alerji çok kötü gerçekten, eşimin dayısındada var çok kötü oluyo bahar aylarında şu polenlerden, Allah yardımcınız olsun valla...

ben antep, arnavut ve tatar karışımıyım ama hiç gitmememe rağmen kendimi tam bi antepli gibi hissediyorum, 12 yaşımdan beri yemek yapıyorum o zaman ilk pizza yaparak başladım sonra lahmacun sonra devamı geldi...

çok çeşit yemek yapıyorum cnm, bunların arasında kendi bulduklarım ve orjinal tarifleri değiştirdiklerimde var tabi, her türlü yemeği yapmayı çok seviyorum denemediğim tarifleri mutlaka zamanla yapmaya çalışıyorum, osmanlı mutfağınıda modern mutfağıda yapıyorum, elimin lezzetli olduğunu sölüyorlar, ben onların yalancısıyım valla...:kedi:

Ben de zeytinyağlı çok severim aynen :)Ben de kendime üşenirim ama misafir gelince döktürürüm ben de:) Kocama çok döktürmüyorum artık çok kilo aldı diye :)

benim kocamda ilk evlendiğimiz yıllarda 78 kg dan 99 kg çıktı, 2 sene önce 25 kilo verdi 74 kg düştü, şimdi bana kızıyo çok yemek yapınca bende mecburen daha az yapıyorum napim...

hemde ne kötü var ya anlatamam.kafamı kaldıramıyorum ağrıdan Yağmur yağsın diye dua ediyorum yaa
Oooooohh süper ya antep varsa işin içinde elin lezzetlidir hemşeri sayılız seninle o zaman desene :) Benim annem de babam da maraşlı hiç orada yaşamadım ben bayramlarda giderdik çocukken :) Bir gün yemeğini de yeriz inşallah :)sen arada tarifler yaz bize de :)

hadi ya demek senlede hemşeri çıktık, sezende antepli bu arada, inşallah cnm her zaman yemeğe beklerim valla...istediğiniz zaman alo deyip gelin valla...

ay birazdan bi duşa atlayıp yıkanayım ama acayip üşeniyorum, valla çok yorulmuşum bugün yine, yarında ütü yapıcam Allah kısmet ederse, yahu yapıyorum yapıyorum bitmiyo ya şu ev işi ne bereketli valla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…