• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Maşallah canım heralde birşeyler tattırsın sen oda iştahlı bir çocuk olucak belliki o yüzden istiyor:nazar:
galiba, pis boğaz kızım diyorum:1:
yabangülüm maşallah de kızına, ne tatlı oluyordur öyle yapınca :nazar: inşallah hepimizin bebekleri sağlıklı yiyeceklere karşı iştahlı olurlar.

shekerpare ne güzel gül gibi meme var içsene sütünü değil mi ne diye boş boş elini emesinki yani:9:
bir de meme emerken etrafa bakayım diye memeyi bırkmadan ağzıyla çekerek etrafa bakmak istiyor, ne yardan geçiyor ne serden. hele bir de meme emerken bırakıp gözlerimin içine bakarak gülümseyip sonra emme ye devam etmesi yok mu o zaman bitiyorum işte.:69:

bu günlerde en sinir olduğum şey dışardan gelen gürültüler. zaten bebeğimi zorlukla uyutuyorum, okul servisleri düt düt habire kornaya basıp uyandırıyorlar kızımı. patates,soğancı ve eskici de var tabi, şu anda ilkbahar geldi, overlokçunun da eli kulağındadır " hanımların dikkatine overlok makinesi ayağınıza geldi, halı, kilim, yolluk paspas kenarları........" :1: en iyisi pazardan birkaç çift terlik alıp onlar bağırdıkça pencereden kafalarına fırlatmak. :57: Eskiden kızım hiçbir gürültüden uyanmazdı, o uyurken diğer odaları süpürürdüm, çamaşır makinesi açardım, yanında konuşurduk ama şimdi neredeyse nefes alma sesimden uyanacak, halbuki hiç sessiz bir ortam oluşturmadım,uyusun diye. büyüdüğü için duyarlılığı arttı heralde.aslında biz bebekleri değil onlar bizi bazı durumlara alıştırıyorlar.
sorma eşimle gülmekten ölüyoruz ama bizede yemek yedirmiyor.
çay bardağında çay içiyor,ayran içiyor büyük adam gibi:)

maşallah maşallah :nazar: demek bardaktan içiyor, ne şirin yaaa.:69: canım sen özel bir şey mi yaptın bunun için bize de söyle de, biz de yapalım,.

kızlar melisada eline ne geçerse ağzına sokuyor.eli ağzından hiç çıkmıyor zaten:)bide yemek yemek işkence gibi oluyor sofrayı gördüğü anda başlıyor ağlamaya.diyorum kahv.sıcak bi çay içemedim:1:resmen yemeklerin içine düşüyor,dişleri olsa verecem hepsinden bu zamana kadar hiç tiksindiği bişey olmadı:nazar:

maşallah kızına. çok tatlı oluyorlar. dün kahvaltı yaparken kucağıma oturttum. bir kolumla ona sarıldım diğer elimle kahvaltımı yaptım. yavrum ağzıma her lokma koyuşta suratıma baktı. ağzını şaplattı. halbuki mamasını yeni vermiştim. bende çay verdim. daha püre bile vermedim. sadece elme suyu veriyorum alışşın diye. haftaya püreye geçicez bakalım ne yapacak.:emir_bebek:

canım tşk edrimsağlık ocağındaki dr sordum o kortizonlu ilaçlar yüzde leke yapabilir dedi bende korkudan kullanmadım hipocortu aslında baktıkça yüzüme sinir oluyorum çene mde sol gözümün yanında kızarıklık ve pul pul dökülme şeklinde normal kremle nemlendiriyorum geçerse geçmezse mecburen kullanıcam o ilacı çok teşekkür ederim ilgin için

rica ederim ne demekk inşallah gerek kalmazda geçer. sen yinede doktora sor dediğim gibi olurmu canım geçmiş olsun.

benimkine ilk hafta verdim susturmak için. gündüz almıyor benimkide sadece uyurken istiyor sonra istemesezse atıyor ağzında. su ilk doğduğundan itibaren verdim. çay kaşığıyla damla damla vermeyi dene.

benim cimcime çok şükür emzik kullanıyo biberonda kullanıyo Allah tann..:9:darısı başınıza . bu arada bende suyu vermiştim ama bir çay kaşığı olarak veriyodum şimdi kaynatıyorum ve biberonla veriyorum.

bana bebişlerinizin adını, doğum tarihini ve yazmak istediğiniz cümleyi yazın ben yapıp özelden mail atayım size.

çok sağol ama bana özel atabilirmisin bilemiyorum yazayım çok sevinirim.. sena 30 kasım lminik lokumum.

kendilerinden soğutana kadar uğraşıyolar.
benimde başımda var 1 tane
allah yardımcımız olsun kardeşim

ayy hepimizde var herhalde şu kaynanalarr :1:

kızlar özel olmazsa bir şey sorucam kaynanalarınız doğumdan sonra ne hediye taktı

benimki çeyrekle bi bilezik taktı bebişime .

slm annişler....
pzt kontrole gittik 7250 olmuşuz:)66 cm maşallah:nazar::nazar::)doktoru meyve suyu ve yoğurda başlayalım dedi.ama bugün sağlık ocağına aşolarımız için gittik ek gıda 6 aya kadar verilmez yasak dediler...napcam bilemedim?bugün ben elma suyunu denedim çok sevdi:)bıraksam 1 elmanın tamamını bitirecekti:62:napmalıyım sizce?ek gıdaya başlamayayım mı?off kafayı sıyırıcam...........:37:

bizde 2 nisanda gittik benimde 7.60 olmuş :nazar::emir_bebek:maşalahh benim dr. da aynısını söyledi yoğurt ve sadece elma ve havuç suyu . bence ver dr. na güven bu konuda bazzen sağlık ocağındakiler çok bilmişlik yapıp yanlış yönlendirebiliyolar. :nazar::nazar:benimkide elma ve havuç suyuna bayıldı yoğurt mayaladım daha doğrusu mayalamaya çalıştım iki defa olmadı şimdi verdim hiç beğenmedi .dr. bize babymix sade olan yoğurttan verebilrsin dedi alıcaz akşama yarı vericem nasipse. önümüzdeki ayda sebze çorbası ve ek gıdalara tamamen geçiş yapabiliriz diye tahmin ediyorumm.ayy çok konuştumm bence ver ama azar azar ver. mesela elmayı dörde böl ilk parçasını ver sonraki zamanlarda çoğaltırsın..

çay tiryakisi olacak heralde minik şeker, büyünce ana kız çay demleyip, karşılıklı sohbet ederek içersiniz artık

çok teşekkürler bazen bişey yazıyorum kimse varlığımı farketmiyor yeniyim çekiniyorum zaten şimdide bakayım dedim cvp yoksa yazı yazmıcaktım atusaprenses sanada çok teşekkür ederim dün oğlumu hastaneye götürdk boğazına baktı ateşi var diye kan ve idrar tahlili istedi biz sadece antibiyotik verir geliriz demiştik meğerse oğlumun aslında idrar yollarında enfeksiyon varmış yatcaksın dedi bende daha 2 ay önce bronşit başlangıcından yattım evde 2 yaşında kızım var evde tedavi yapsak olmazsa gelsem dedim tamam dedi ateşi düşmesse hazırlıklı gel yatırcam dedi
bu arada anlamadığım zaten çok fazla değildi ateşi yani 2 3 defa calpol verdim mi düşüyo ee kendiside günde 4 defa kulllanmak için fitil verdi o zaten ateş çıkmasını engellemez mi yanında tabi 10 tana antbytk iğne
dua edin lütfen düzelsin yatmak zorunda kalmıyayım hiç birşey yemiyo inliyo çok üzülüyorum
bu arada bilgilerinizi benimle paylaşın lütfen eczanecinin söylediğine göre en ii çözüm sünnetmiş

çok geçmş olsun inşallah çabuk atlatır...

bu arada hepinize günaydın kızlar nasılsınız bebişleriniz nasıl kızım kaç gecedir gece her yarım saatte bir uyaıp ağlıyor idrar yolu enfek. Olabilr diye düşünüyorum ama kaç gündürde antibiyotik kullanıyor biraz olsun iyiye gitmesi gerekmezmi en azından siz ne diyorsunuz başka bir sorun olabılır mı acaba

geçmş olsun şekerpare...enfeksyon olablir bencede....bizde başka sebepten antibiyotk kullandık hemen sonuç vermyor malesef..

bebişleri hasta olanlara geçmiş olsun arkadaşlar! inşallah en kısa zamanda düzelir bebişleriniz! enfeksiyon olduğunu nasıl anlaıyorsunuz?

birde şu bez olayında tamam işte budur diyeceğim bez arıyorum. bugün sabah yine kakasını fazla yapmış ve sırtına kadar çıkmış. sabah sabah vücudunu yıkadık eşimle. bu sefer file koymadık eşim elinde tuttu. suya değince nasıl çırpındı yavrum. sudan çıkartamayacağımız anlaşıldı. banyodan çıkınca ağlama sebebi buymuş. :emir_bebek:

prima aktif bebek denedin mi ? ben 3.5 aydır kullanıyorum çok memnunum daha önce klasik prima premium care hauggies molfix en iyisi bu çok memnunum bir dene istersen

kızlar bebeklerinize çay verdiğinizi yazmışsınız çay vucuttaki demiri azaltıyor diye biliyorum demir ihtiyaçlarını zaten ilaçla gidermeye çalışıyoruz çay sakıncalı değil mi :26:
bebekleri hasta olan herkese geçmiş olsun inşallah çabucak atlatırsınız ben kapı dışarı çıkmıyorum bir kaç gündür hapşırıyor valla duymamazlıktan geliyorum :(

benmde kulağım ağrıyor ya...bıçak gibi bişey saplanıyor sol kulağıma...

doğumdan sonra bendede hiç çıkmayan rahatsızlıklar çıktı bir doktora gitsem var ya 1 haftada çıkamam stresten oluyor bunlar bize üzerinede yorgunluk geçmiş olsun

selam arkadaşlar ben yeni katıldım foruma ve hemen 2010 kasım anneleri sayfasına baktım :52:nede olsa şu an dünyanın merkezi bebeklerimiz:1:son sayfada bazı arkadaşlar bebişlerinin hasta olduğunu yazmışlar geçmiş olsun diyorum.bizde aynı durumdayız.hep burun tıkanık.özellikle gece ve sabah uyandığında hırıltı oluyor.yarın rutin kontrole gideceğiz.bakalım.ne diyecek

bnmde oğlum 2 gündür kuru öksürüyor.:(arada da hapşırıyor:(5 aydır hasta olmasın diye dışarı çıkmamıstım nerdeyse ama işte sakınan göz hesabı:)

kızlar bebeklerinize çay verdiğinizi yazmışsınız çay vucuttaki demiri azaltıyor diye biliyorum demir ihtiyaçlarını zaten ilaçla gidermeye çalışıyoruz çay sakıncalı değil mi :26:
bebekleri hasta olan herkese geçmiş olsun inşallah çabucak atlatırsınız ben kapı dışarı çıkmıyorum bir kaç gündür hapşırıyor valla duymamazlıktan geliyorum :(

canım çok açık olmak şartıyla az veriyorum tadımlık yani.ama geçen kayn.yarım bardak içirdi:95:

çok teşekkürler bazen bişey yazıyorum kimse varlığımı farketmiyor yeniyim çekiniyorum zaten şimdide bakayım dedim cvp yoksa yazı yazmıcaktım atusaprenses sanada çok teşekkür ederim dün oğlumu hastaneye götürdk boğazına baktı ateşi var diye kan ve idrar tahlili istedi biz sadece antibiyotik verir geliriz demiştik meğerse oğlumun aslında idrar yollarında enfeksiyon varmış yatcaksın dedi bende daha 2 ay önce bronşit başlangıcından yattım evde 2 yaşında kızım var evde tedavi yapsak olmazsa gelsem dedim tamam dedi ateşi düşmesse hazırlıklı gel yatırcam dedi
bu arada anlamadığım zaten çok fazla değildi ateşi yani 2 3 defa calpol verdim mi düşüyo ee kendiside günde 4 defa kulllanmak için fitil verdi o zaten ateş çıkmasını engellemez mi yanında tabi 10 tana antbytk iğne
dua edin lütfen düzelsin yatmak zorunda kalmıyayım hiç birşey yemiyo inliyo çok üzülüyorum
bu arada bilgilerinizi benimle paylaşın lütfen eczanecinin söylediğine göre en ii çözüm sünnetmiş

allahım sana yardım etsin kuzum benim ya çok zor durumun allah kolaylık versin inan bol bol dua edicem yavruma :59: ufacık bi hapşırıyolarda aklımız çıkıyo bide şu durumuna bak

odasına gidip mama vermeye başlayınca yemiyor ve ağlıyor kalkıp dolaşınca susuyor, ama uykusu geldiğinide belli ediyor gözlerini kaşıyor. zaten 2 saat uyanık kalıp uyumasıgerekiyor. geçende ayağımda batık var diye pediküre gitmiştim eve gelme saatimden 1 saat 15 dk daha geç gittim. ne durmuş ne mama yemiş yavrum. k.valdemin tansiyonu çıkmış ağlıyor diye. dedim niye aramadınız, senin işinde önemli ben ağladı diye üzüldüm diyor.
valla gitmeleri kesinleşti haftaya pazar gidiyorlar. tabi biz hala bir çözüm bulamadık. canım sıkkın hala.

bana getir ben bakarım atlı prensine prensesimle oynarlar bende evde yapabileceğim bir iş arıyorm benim kocadan bana fayda yok iyi hoş ama 5 kuruş vermiyo ne var ne yoksa anne babası abla abisi:59:

ay kusura bakma hemen iş konusunu açmışım özür dilerim yanlış anlaşılmasın kuzuna bakarım nerde oturduğunu bilsem sütümde var nasılsa evdeyim temiz bir insanımda taş atıp elimmi yorulucak ha bir ha iki hepsi bizim evlatlarımız

dün kayınvalidem geldide biraz olaylar yaşadım anladımki benim eşten bana fayda yok o ailesi için yaratılmış bilgisayarda tez yaz diyolar bilmiyorum artık evde bişeyler yapmayı deniycem

aman tekrar diyorum ilk mesajımı öyle bi yazmışım ki kusura bakma aklına başka bişey gelmesin

Back
X