2010 Kasım Annelerinden Doğumgünü Hazırlıkları

olm daha ne !! aile arası derken öle olcak zaten 7 sülaleyi çağırmaya gerek yok ya heralde
ilk doğum gunu aile arası olmasından yanayım güzel bi hatıra olur en azından çocuk anlamıyoken aile arası olsun buyuyoken aile istemez arkadas ister

aymes menü harika dolu dolu valla
ben o kadar çeşit yapmıcam
mercimek köftesi yada patates topları yapabilirsin salata olarak

aslında mercimek köftesini daha önceden düşünmüştüm iyi hatırlattın sağol canım unutmuşum bak bide onu ekleyelim

öylemiymiş canım haberim yoktu ben açıkçası görüntüsünü beğenmiştim sosis çok fazla tükettiğimiz bişey değil dur bakıyım onun yerine alternatif görüntüsü güzel olan başka bişey düşünelim.

Bu arada maşallah teyzeler dayılar baya kalablaıksınız başkasını çağırmaya gerek olmadanda doğum günü kutlayabilirsiniz gerçekten 10 kişiden fazla oluyosunuz aşağı yukarı bizde okadar olucaz bende nazardan çok korkuyorum allaha emanetler artık yapacak bişey yok nazar değicek diye herkesten uzaka tutamayızki ben kalabalığa alışsın diye çok uğraşıyorum ama inşallah başarılı olurum doğum gününden sonra yazarım size ayrıntıları (hiç durmadı felaketti filan değilde harika geçti süperdi diyebilirim inşallah)

dimi ama yetrince kalabalık zaten kardeşler falan ne güzel benim tek kardeşim var oda yurtdışında kayınvalidemlerde öyle kutlamazlar doğum günü falan aile arası yapsam bi annem babam birde biz oluruz 4 kişi yani oyüzden bi kaç arkadaşımı ve halamı yengemi falan çağırdım bakalım geliceklermi gelmezlersede kendileri bilir arkadaşlar kesin gelir onlar yeter

aymescim inşallah gönlüne göre olur her şey..
inşallah iyi bir gün olur ve sen mutlulukla anlatırsın bize

aymescim kızın kalabalık ortamları sevmiyor. her bebek farklı oluyor. gürültüden fazla hoşlanmıyor. inşallah doğumgününde ağlamaz güzel bir doğumgünü olur. menün çok güzel. herşey içine siner umarım.
bende çok özeniyorum herşey güzel olsun istiyorum. biz çok geç istedik oğlumuzu. o nedenle daha çok üstüne düşüyorum. ama doğumda bile kimsecikler gelmedi hastaneye ne kadar üzüldük eşimle. bir annem vardı 2 de arkadaşım geldi. kimse gelmez diye bebek şekeri bile yaptırmadım. diş buğdayı yapayım dedim yazın kimse yok. şimdi 6 gün çalışıyorum hazırlanmam imkansız.
tek hayalim doğum günü ama pek kimse olmayacak. annem kesin olur ama hala babane dayı ve 1-2 arkadaşım gelir mi bilmiyorum. bende evi süslemek istiyorum. ama kimse gelmez diye hayal kurmak istemiyorum. eğer çağırdıklarım gelirse bile menüm az olacak.

kopekop akrabalarınla daha güzel olur. fazla kişi çağırmana gerek yok zaten. en azından doğumgününün nasıl geçtiğini anlarsın.

vallahı superrr..buzluk böreği nasıl?

patates salatası, mercimek köftesi cankurtarandır.sigara böreği mesela

kızlar forumun bazı şeyleri değiştirilmiş sanırım,
italik yazım, renkler font sizes filan çıkmıyor,bir de altta çıkan smileys çıkmıyor,herkesin aynı mı?
bende mi sorun var?

evet canım ne yazıkki sevmiyor. Ama dediğin gibi inşallah güzel bi doğum günü geçiririz. Siz geç istemişsiniz ama çok şükür hemen gelmiş oğluşun biz 5 sene uğraştık olmıycak diye gecelerce ağladım yalvardım yakardım bütün umutlarımın kırıldığı bittiği anlar oldu artık imkansız dediler sonra bi kere daha deniyelim şansımızı dedik ve kızım süpriz yaptı ben geliyorum hazırlanın dedi o günkü mutluluğumu anlatamam eşimle sarılıp hıçkırarak ağladık inanamadım kaç tane hasteneyi aradım güvenemedim tek doktora ben şimdi hamilemiyim diye çok zorluklar atlattık ama çok şükür yawruma kavuştuk. Ben onunla ilgili herşeyi hayalini o beş sene içinde hep kurdum doğum gününü şöyle kutlıycam onu buralara götürücem kızımla bunları bunları yapıcam diye. Ama kızım ne yazıkki pek bana uymadı hiç biyere gitmeyi sevmiyo aman iyi olsun sağlıkla olsunda varsın gezmesin napalım ama doğum günü için hayallerimi gerçekleştiricem yinede bakalım belki bu sefer torpil geçer annesine:26: hevesini kursağında bırakmaz şans artık canım ya ben elimden geleni yapıcam ama yaşayıp görücez. Yaşadığın yerde çok tanıdıkların akraban olmayınca zor olur gerçekten ama üzülme inşallah bidahaki doğumgünlerini çok daha kalabalık kutlarsınız sen yinede azcık süslersin en azından içinde kalmasın

vallahı superrr..buzluk böreği nasıl?

patates salatası, mercimek köftesi cankurtarandır.sigara böreği mesela

sağol arkadaşım buzluk böreği tarif şöyle kıymalı yapıcam ben
6 adet yufka sayısını kendin belirleyebilirsin
150 gr. margarin
2 adet yumurta sarısı
İç Malzemesi
1 kgya yakın kıyma bunuda az yada çok diye kendin ayarlarsın
2-3 yemek kaşığı tereyağ
1 adet kuru soğan
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Önce iç malzemeyi hazırlıyoruz .
margarini eriyoruz. İlk yufkayı tezgaha koyup üzerine margarini sür. İkinci yufkayıda üzerine yay ve margarin sür. 8 adet üçgen parçaya böl. İç malzemeden geniş kenarlarına koyup, sar( sigara böreği gibi ). Diğer yufkalarada aynı işlemi uygula. 6 adet yufkadan 24 adet börek çıkıyo.
Geniş bir kaseye su doldur ve börekleri suya daldırıp,çıkar. Tepsiye yada geniş bir saklama kabına yağlı kağıt,aliminyum folyo yada streç film ser. Suya batırdığınız börekleri birbirine değdirmemeye çalışarak diz.
Börekleri dondurucuya koy ve dondur. Donan börekleri, çözülmeden tekrar suya daldırıp çıkar ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişir.

Çok güzel çıtır çıtır oluyo bi dene istersen

ayyy canım çekti şimdi :)

ben geldimmmm

üç doğum günü kesinleşti. arkadaşlarla yapılacak olan 30 kişi civarı, aileyle olan 15 kişi civarı olacak. sonra istanbula gidicem orda da bir doğum günü yapıcam :)

25 ekim doğumlu toprak ben 23 ünde pazar günü öğleden sonra yapıcam. aileye ne zaman olur daha karar vermedim eşimin vardiyasına bağlı o.

pastayı da kendim yapıcamm. bir arkadaşım pastacılık malzemeleri satan bir yerde çalışıyor ben sana herşeyi yollarım hiçbişeysi yok dedi. ne lazımsa yolladı şeker hamurundan kalıplara, pasta üzerindeki figürlere kadar. önce bir deneme yapıcam tabii :)

bir de 1 yas kurabiyesi düşünüyorum. sezenin yaptırdığı magneti de gördüm çok hoşuma gitti bir konuşayım bakayım sezenle.

pasta maytapları, konfetiler, balonlar, parti şapkaları vsvs bir sürü ayrıntı olucak. ilk doğum günü olduğu için baya baya hazırlanmak istiyorum diş buğdayı da yapmadım çünkü.. ayrıca hediye olayı hiççç önemli değil beni sayıp evime gelsinler bana yeter :) çoğu arkadaşımın da bebeği var toprakla aynı zamanlarda olan, çok hoş olucak gibime geliyor. hava soğuk burada o yüzden evde yapıcam zaten salonum gereksiz büyük bir sorun olmaz sanıyorum. İkramları daha netleştirmedim kafamda var bir kaç şey bakalım önce denemelerini yapmam lazım.

işte böyle kızlar bakalım nasıl olacak herkesin gönlüne göre olsun :)

doğum günü fotolarını da buraya bekliyoruz ona göree

süperrr!!!!!

demek benden önce doğum günü yapıcak olan var Işte buna çok sevindimresimleri sabırsızlıkla bekliyorum :) maşallah 3 doğum günü birden olucak he baya zorlu desene ama keyiflide olur hazırlıklar çok heyecan verici valla bende evimde kutlıycam inşallah herşey istediğimiz gibi olur

bijo süpermiş.ins hersey ıstedıgın gıbı olur.denedıgın pasta fotosunu da koy

ben dısarda yapıcam mecbur bayrama denk geldıgınden akraba es dost cok gelecek gonene. ev asla kaldırmaz.zaten evde cok yoruluyorum

bakalaım?

pasta: ok sipariş verildi .-klasik 1 -
mekan:net degıl
süsleme: gittidgiyorda buldum ordan sıp. vericem
menu: sigara böreği, mercimek köftesi, peynirli poğaca, kek ve sizden çalacağım menuler
kıyafet :almadım ama kızımla kırmızı elbıseler gıymek ıstıyorum

anlayacağınız bi cacık yok ortada daha

oyyy supermiş beaaaa..peynirli denicem kıymalı yıyemıyorum

sezen muffinde mi yaptırdın ? ben de kurabiye yapmayı düşünüyorum bakalım..pasta güzelmiydi,görünümü güzel de tatı da önemli tabi:)

sezen hayırlı olsun yeni yaşınız sağlıklı, huzurlu ve çok mutlu seneler geçirir inşallah kayra bebek herşey çok güzel gözüküyo maşallah hiç ağlamamış galiba darısı başıma inşallah

sezen muffinde mi yaptırdın ? ben de kurabiye yapmayı düşünüyorum bakalım..pasta güzelmiydi,görünümü güzel de tatı da önemli tabi:)

muffinleri ben yaptım hem süslemesini hem kekinipasta güzeldi cnmm zaten içine ne konması gerektiğini ben seçtim soruyorlar meyveli muzlu fıstıklı krokanlı vs.. diye ben çikolata çook sevdiğim için karışık krokanlı fıstıklı bitter çikolatalı seçtim çok güzeldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…