aymescim menü çok güzel ama sosisli olanı çıkar bence,
çocuklar için çok zararlıymış geçenlerde okudum gazetede..
..
edacım hediye çok önemli değil tabii, hediye için yapmıyorum ama benim evim soğuk oluyor, kalabalıkta çocuk rahatsız oluyor,
ben stresten hasta oluyorum bir kaç gün her yerim ağrıyor, o yüzden bu sene yapmıycam, seneye inşallah,
zaten diş buğdayımız çok güzel oldu,
küçük bi pasta alıcam, anneanne-babaanne-teyzeler (5 tane ), dayılar ( 3 tane ), amca ve hala var..
bunlar bize yeter zaten, gerek yok başka akraba çağırmaya,
bir de bu tür durumlarda bana da çok nazar değiyor ağırlığı gitmiyor üzerimden..strese girmek istemiyorum bu sene, oğluş büyüsün seneye yaparım kralını inşallah..
bir de borçlarımızı kapatıp ev almak için taksite girmeye karar verdik bakalım nasip olursa, tüm extra harcamaları kesicem o yüzden..
hafta sonları dışarda balık yeriz o kadar
aymes menü harika dolu dolu valla
ben o kadar çeşit yapmıcam
mercimek köftesi yada patates topları yapabilirsin salata olarak
aymescim menü çok güzel ama sosisli olanı çıkar bence,
çocuklar için çok zararlıymış geçenlerde okudum gazetede..
..
edacım hediye çok önemli değil tabii, hediye için yapmıyorum ama benim evim soğuk oluyor, kalabalıkta çocuk rahatsız oluyor,
ben stresten hasta oluyorum bir kaç gün her yerim ağrıyor, o yüzden bu sene yapmıycam, seneye inşallah,
zaten diş buğdayımız çok güzel oldu,
küçük bi pasta alıcam, anneanne-babaanne-teyzeler (5 tane ), dayılar ( 3 tane ), amca ve hala var..
bunlar bize yeter zaten, gerek yok başka akraba çağırmaya,
bir de bu tür durumlarda bana da çok nazar değiyor ağırlığı gitmiyor üzerimden..strese girmek istemiyorum bu sene, oğluş büyüsün seneye yaparım kralını inşallah..
bir de borçlarımızı kapatıp ev almak için taksite girmeye karar verdik bakalım nasip olursa, tüm extra harcamaları kesicem o yüzden..
hafta sonları dışarda balık yeriz o kadar
olm daha ne !! aile arası derken öle olcak zaten 7 sülaleyi çağırmaya gerek yok ya heralde
ilk doğum gunu aile arası olmasından yanayım güzel bi hatıra olur en azından çocuk anlamıyoken aile arası olsun buyuyoken aile istemez arkadas ister
dimi ama yetrince kalabalık zaten kardeşler falan ne güzel benim tek kardeşim var oda yurtdışında kayınvalidemlerde öyle kutlamazlar doğum günü falan aile arası yapsam bi annem babam birde biz oluruz 4 kişi yanioyüzden bi kaç arkadaşımı ve halamı yengemi falan çağırdım bakalım geliceklermi gelmezlersede kendileri bilir arkadaşlar kesin gelir onlar yeter
aymescim inşallah gönlüne göre olur her şey..
inşallah iyi bir gün olur ve sen mutlulukla anlatırsın bize
evet arkadaşlar bende son hazırlıklarımdan bahsedeyim benim kızım 3 kasım doğumlu ama hafta arası oluyo onun hafta sonuda arife ve bayram oyüzden bi kaç gün önce yapmayı planlıyorum 30 ekim gibi. Magnet siparişlerim tamam evde olucak bizim doğum günümüz süsleme için balonlarımız, bannerlerimiz, süslerimiz hazır. Pastamızda eşimin bi tanıdığı var oraya veriyoruz siparişi edacım zetuarında çok güzeldi ama eşim ayıp olur ona vermezsek dedi mecburen oraya veriyoruz siparişi. Kıyafetlerimizi hazırladım sadece taçlar ve kelebek kansı istiyorum zeynep suya o kaldı inşallah bulabilirim istediğim renk :) birde en önemlisi kızım inşallah durur bunuda burnumdan getirmez en büyük korkum o korkmaz inşallah kalabalıktanmenümüze gelince oda şöyle
1-PASTA (PASTAMIZ 1 ŞEKLİNDE)
2- BUZLUK BÖREĞİ
3- POĞAÇA (PEYNİRLİ-KAŞARLI-ZEYTİNLİ KARIŞIK OLUCAK)
4- ISPANAKLI BÖREK
5- BONİBONLU KURABİYE
6- ŞEKİLLİ KURABİYE (AYICIKLI OLUCAK BÜYÜK İHTİMALLE)
7- SOSİSLİ LOPİPOPLAR
8- MEYVE ŞÖLENİ
9- KISIR
vallahı tebrık edıyorum super...buzluk boregı ne???
10- Bİ SALAT DAHA AMA BULAMADIM ÖNERİLERİNİZE AÇIĞIM
SİZCE NASIL BU MENÜ AŞAĞI YUKARI ÇOCUKLARLA 15-20 KİŞİ ARASI OLUCAZ DAHA AZDA OLABİLİR AMA BEN HERKESİ GELİCEK GİBİ HESAPLADIM
aymescim kızın kalabalık ortamları sevmiyor. her bebek farklı oluyor. gürültüden fazla hoşlanmıyor. inşallah doğumgününde ağlamaz güzel bir doğumgünü olur. menün çok güzel. herşey içine siner umarım.
bende çok özeniyorum herşey güzel olsun istiyorum. biz çok geç istedik oğlumuzu. o nedenle daha çok üstüne düşüyorum. ama doğumda bile kimsecikler gelmedi hastaneye ne kadar üzüldük eşimle. bir annem vardı 2 de arkadaşım geldi. kimse gelmez diye bebek şekeri bile yaptırmadım. diş buğdayı yapayım dedim yazın kimse yok. şimdi 6 gün çalışıyorum hazırlanmam imkansız.
tek hayalim doğum günü ama pek kimse olmayacak. annem kesin olur ama hala babane dayı ve 1-2 arkadaşım gelir mi bilmiyorum. bende evi süslemek istiyorum. ama kimse gelmez diye hayal kurmak istemiyorum. eğer çağırdıklarım gelirse bile menüm az olacak.
kopekop akrabalarınla daha güzel olur. fazla kişi çağırmana gerek yok zaten. en azından doğumgününün nasıl geçtiğini anlarsın.
vallahı superrr..buzluk böreği nasıl?
patates salatası, mercimek köftesi cankurtarandır.sigara böreği mesela
sağol arkadaşım buzluk böreği tarif şöyle kıymalı yapıcam ben
6 adet yufka sayısını kendin belirleyebilirsin
150 gr. margarin
2 adet yumurta sarısı
İç Malzemesi
1 kgya yakın kıyma bunuda az yada çok diye kendin ayarlarsın
2-3 yemek kaşığı tereyağ
1 adet kuru soğan
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Önce iç malzemeyi hazırlıyoruz .
margarini eriyoruz. İlk yufkayı tezgaha koyup üzerine margarini sür. İkinci yufkayıda üzerine yay ve margarin sür. 8 adet üçgen parçaya böl. İç malzemeden geniş kenarlarına koyup, sar( sigara böreği gibi ). Diğer yufkalarada aynı işlemi uygula. 6 adet yufkadan 24 adet börek çıkıyo.
Geniş bir kaseye su doldur ve börekleri suya daldırıp,çıkar. Tepsiye yada geniş bir saklama kabına yağlı kağıt,aliminyum folyo yada streç film ser. Suya batırdığınız börekleri birbirine değdirmemeye çalışarak diz.
Börekleri dondurucuya koy ve dondur. Donan börekleri, çözülmeden tekrar suya daldırıp çıkar ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişir.
Çok güzel çıtır çıtır oluyo bi dene istersen
ben geldimmmm
üç doğum günü kesinleşti. arkadaşlarla yapılacak olan 30 kişi civarı, aileyle olan 15 kişi civarı olacak. sonra istanbula gidicem orda da bir doğum günü yapıcam :)
25 ekim doğumlu toprak ben 23 ünde pazar günü öğleden sonra yapıcam. aileye ne zaman olur daha karar vermedim eşimin vardiyasına bağlı o.
pastayı da kendim yapıcamm. bir arkadaşım pastacılık malzemeleri satan bir yerde çalışıyor ben sana herşeyi yollarım hiçbişeysi yok dedi. ne lazımsa yolladı şeker hamurundan kalıplara, pasta üzerindeki figürlere kadar. önce bir deneme yapıcam tabii :)
bir de 1 yas kurabiyesi düşünüyorum. sezenin yaptırdığı magneti de gördüm çok hoşuma gitti bir konuşayım bakayım sezenle.
pasta maytapları, konfetiler, balonlar, parti şapkaları vsvs bir sürü ayrıntı olucak. ilk doğum günü olduğu için baya baya hazırlanmak istiyorum diş buğdayı da yapmadım çünkü.. ayrıca hediye olayı hiççç önemli değil beni sayıp evime gelsinler bana yeter :) çoğu arkadaşımın da bebeği var toprakla aynı zamanlarda olan, çok hoş olucak gibime geliyor. hava soğuk burada o yüzden evde yapıcam zaten salonum gereksiz büyük bir sorun olmaz sanıyorum. İkramları daha netleştirmedim kafamda var bir kaç şey bakalım önce denemelerini yapmam lazım.
işte böyle kızlar bakalım nasıl olacak herkesin gönlüne göre olsun :)
doğum günü fotolarını da buraya bekliyoruz ona göree
ben geldimmmm
üç doğum günü kesinleşti. Arkadaşlarla yapılacak olan 30 kişi civarı, aileyle olan 15 kişi civarı olacak. Sonra istanbula gidicem orda da bir doğum günü yapıcam :)
25 ekim doğumlu toprak ben 23 ünde pazar günü öğleden sonra yapıcam. Aileye ne zaman olur daha karar vermedim eşimin vardiyasına bağlı o.
Pastayı da kendim yapıcamm. Bir arkadaşım pastacılık malzemeleri satan bir yerde çalışıyor ben sana herşeyi yollarım hiçbişeysi yok dedi. Ne lazımsa yolladı şeker hamurundan kalıplara, pasta üzerindeki figürlere kadar. önce bir deneme yapıcam tabii :)
bir de 1 yas kurabiyesi düşünüyorum. Sezenin yaptırdığı magneti de gördüm çok hoşuma gitti bir konuşayım bakayım sezenle.
Pasta maytapları, konfetiler, balonlar, parti şapkaları vsvs bir sürü ayrıntı olucak. Ilk doğum günü olduğu için baya baya hazırlanmak istiyorum diş buğdayı da yapmadım çünkü.. Ayrıca hediye olayı hiççç önemli değil beni sayıp evime gelsinler bana yeter :) çoğu arkadaşımın da bebeği var toprakla aynı zamanlarda olan, çok hoş olucak gibime geliyor. Hava soğuk burada o yüzden evde yapıcam zaten salonum gereksiz büyük bir sorun olmaz sanıyorum. Ikramları daha netleştirmedim kafamda var bir kaç şey bakalım önce denemelerini yapmam lazım.
Işte böyle kızlar bakalım nasıl olacak herkesin gönlüne göre olsun :)
doğum günü fotolarını da buraya bekliyoruz ona göree
sağol arkadaşım buzluk böreği tarif şöyle kıymalı yapıcam ben
6 adet yufka sayısını kendin belirleyebilirsin
150 gr. margarin
2 adet yumurta sarısı
İç Malzemesi
1 kgya yakın kıyma bunuda az yada çok diye kendin ayarlarsın
2-3 yemek kaşığı tereyağ
1 adet kuru soğan
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Önce iç malzemeyi hazırlıyoruz .
margarini eriyoruz. İlk yufkayı tezgaha koyup üzerine margarini sür. İkinci yufkayıda üzerine yay ve margarin sür. 8 adet üçgen parçaya böl. İç malzemeden geniş kenarlarına koyup, sar( sigara böreği gibi ). Diğer yufkalarada aynı işlemi uygula. 6 adet yufkadan 24 adet börek çıkıyo.
Geniş bir kaseye su doldur ve börekleri suya daldırıp,çıkar. Tepsiye yada geniş bir saklama kabına yağlı kağıt,aliminyum folyo yada streç film ser. Suya batırdığınız börekleri birbirine değdirmemeye çalışarak diz.
Börekleri dondurucuya koy ve dondur. Donan börekleri, çözülmeden tekrar suya daldırıp çıkar ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişir.
Çok güzel çıtır çıtır oluyo bi dene istersen
sezen muffinde mi yaptırdın ? ben de kurabiye yapmayı düşünüyorum bakalım..pasta güzelmiydi,görünümü güzel de tatı da önemli tabi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?